Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co... (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/29928-dsg-vs-smg-vs-cambiocorsa-vs-tiptronic-vs-tronic-vs-ferrari-and-co.html)

SEBASTIAN 02-01-07 19:30

Re: DSG vs SMG vs Cambiocorsa vs Tiptronic vs G-tronic vs Ferrari&co...

Quote:

Originally Posted by Alex_55 (Post 682246)
cum sa puna dublu ambreaj pe SMG ?!?!? poate alta cutie nu SMG cu dublu ambreaj .
SMG = cutie MANUALA actionata ELECTRIC .

Are o comanda electro-hidraulica de mare precizie si are etajarea pinioanelor asemanatoare cu cea de la una manuala dar nu lafel.

SEBASTIAN 02-01-07 19:33

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 682402)
Nu cred asa ceva.. adu-mi poze ceva nu stiu.. de ex stiu ca Dsg-ul de pe gti suporta in jur de 250 cai. Daca iti schimbi softu la o firma cunoscuta cum e ABT, ei iti vor spune ca mai mult de 240 cai si 320 NM nu e indicat pt DSG, asta ca sa menajeze cutia. Acum DSG_ul de pe R32 nu o fi la fel cu cel de pe GTI ca rezistenta... desi ma indoiesc :D .. dar totusi 440 cai ? mi se pare exagerat.

Cutia de R32 ultima generatie e altceva decat cea de GTI.
Te rog fi atent la ce spun si nu imi amesteca informatile dupa bunul tau plac.
DSG de R32 este cea mai solida de fapt nu s-a testat cea de R36 dar cred ca e si mai buna.
Pe GTI probabil ca un 400cp nu e o problema doar cuplul sa nu sara de 500 si sa nu intre brutal.
Tocmai am venit de cateva saptamani de la Essen unde am purtat discuti pe acesta tema si chiar era venit un tip cu una care facea 330cp si mergea de multe luni in forta, era masina casei de tuning.
daca vrei sa crezi bine daca nu astea sunt informatile obtinute de mine si eu tind sa-i cred.

Alex_55 02-01-07 19:34

si eu stiam ceva de genul asta ca nu ar suporta mai mult de 250-300 de cai DSG-ul, lumea mai face confuzii si zice ca pe veyron tot DSG este dar doar numele a mai ramas acolo, cutia de pe veyron este facuta de o firma din anglia care face cutii pt masinile de formula 1, din cate stiu eu...

Bemelo 02-01-07 20:08

1 Attachment(s)
Cei de la Audi au venit cu o noua cutie de viteze pe noul R8. R-tronic . Nu am gasit mare lucru despre ea dar se pare ca e o secventiala. Cert e ca nu este o DSG.

- ''Gearbox choices are a standard 6-speed manual or the new Audi R tronic sequential gearbox. This semi-automatic unit operates via steering wheel mounted paddles or the beautiful console mounted stick. The system has been optimized by Audi’s motorsports division for use in the R8. The resulting system is said to shift extremely fast as well as offering perfect rev matched downshifts. The R tronic gearbox can also be operated in a fully automatic mode.''

-''Audi R tronic sequential-shift gearbox. With R tronic (similar to the Gallardo's EGear setup), Audi's shift-by-wire technology provides quick shifts and an outstanding power-to-weight ratio, the automaker says. Sport or automatic modes can be selected.''

Pare promitatoare :D ..

Alex_55 02-01-07 20:26

oare de ce nu este si asta DSG si este secventiala !?!

SEBASTIAN 02-01-07 21:27

DSG ofera confort si nu bruscheaza la schimbare, dar pt sport nu e prea ...
Veyron intradvar a cochetat cu ideea unui dsg si are ceva din tehhnologia asta dar aici judecam dupa informatii de marcheting si nu am putut macar sa studiez o schita tehnica. Nu stiu ce e cu Veyron dar tind sa cred ca e ceva cu multe lichide.

PiStI 02-01-07 21:49

o mica precizarere: DSG=G Tronic. e aceeasi cutie. din ratiuni de marketing cei de la vw&co. ii spun DSG, cei de la Audi G tronic.

SEBASTIAN 02-01-07 21:50

deci sa intelegem ca si 4motion e egal cu Qatro?

PiStI 02-01-07 21:54

in nici un caz. unul are diferential central torque sensitive, celalat are un haldex, chiar daca audi scie pe A3 ca este 2.0 TFSI qattro, sub el este un golf 5, 4 motion

SEBASTIAN 02-01-07 21:55

deci e 4motin nu e asa?

Bemelo 02-01-07 21:59

Quote:

Originally Posted by PiStI (Post 682560)
o mica precizarere: DSG=G Tronic. e aceeasi cutie. din ratiuni de marketing cei de la vw&co. ii spun DSG, cei de la Audi G tronic.

Eu zic sa-ti verifici sursele. G tronic e la mercedes... si este o cutie cu vasco cuplaj in 7 trepte;o automata. Cei de la Audi.. folosesc termenul de S tronic pt DSG . Sebastian buna analogia ca si gluma :))...

PiStI 02-01-07 22:00

doar la modelele care au motorul montat transversal: A 3 ambele generatii, TT, este valabil si invers, passat-ul model 1997-2004, are motorul longitudinal montat si are diff. central torsen, chiar dace sunt vandute sub brand-ul 4 motion. modelul nou are motor transversal si diff haldex

SEBASTIAN 02-01-07 22:12

si S6 cum are dar s8

zGb 03-01-07 13:56

Quote:

Originally Posted by Bemelo (Post 682402)
Nu cred asa ceva.. adu-mi poze ceva nu stiu.. de ex stiu ca Dsg-ul de pe gti suporta in jur de 250 cai. Daca iti schimbi softu la o firma cunoscuta cum e ABT, ei iti vor spune ca mai mult de 240 cai si 320 NM nu e indicat pt DSG, asta ca sa menajeze cutia. Acum DSG_ul de pe R32 nu o fi la fel cu cel de pe GTI ca rezistenta... desi ma indoiesc :D .. dar totusi 440 cai ? mi se pare exagerat.

cocos ia uita-te la kiturile turbo de la hgp pt golf4 r32 dsg si nu ma mai lua pe mine ca nu crezi asa ceva...n-o sa ma vezi pe mine aberand....e drept ca iti ofera putere mai putina decat manuala dar exista kit de 441cp...am vazut si un r32 pe mobile dsg de 440cp si avea 70k km...iar cutia sincer ma indoiesc ca e la fel ca pe un g5 gti

zGb 03-01-07 14:11

scuze am gresit m-am uitat acum pe site la hgp si are doar 440 nu 441...in fine uite masina AICI

SEBASTIAN 03-01-07 15:09

Tocmai am spus, mai sus, ca dsg de r32 si r36 si gti sunt diferite.

Bemelo 03-01-07 15:11

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 683154)
cocos ia uita-te la kiturile turbo de la hgp pt golf4 r32 dsg si nu ma mai lua pe mine ca nu crezi asa ceva...n-o sa ma vezi pe mine aberand....e drept ca iti ofera putere mai putina decat manuala dar exista kit de 441cp...am vazut si un r32 pe mobile dsg de 440cp si avea 70k km...iar cutia sincer ma indoiesc ca e la fel ca pe un g5 gti

zGb,no offence dar eu nu te-am redenumit deci o sa te rog ca nici tu sa nu-mi faci botezul.. In leg cu Dsg-ul de pe R32 .. da , m-am documentat si aveai dreptate, insa tot mi se pare ciudat. dc cea de pe gti suporta doar 250 - 300 cai si cea de pe r32 mult mai mult..In definitiv e aceeasi cutie dar presupun ca se folosesc alte materiale, mai rezistente; o sa mai caut info despre chestia asta.
Bafta.

zGb 03-01-07 16:45

normal ca sunt alte materiale...doar si 1.6 fsi 115cp are dsg si 1.9tdi 105cp are dsg...doar n-or fi la fel ca un dsg de pe r32 sau audi r8 nu?

b_m_r_02 03-01-07 17:52

prefer smg ...imi place mult mai mult ca dsg

3SGE 03-01-07 18:03

Ar fi culmea sa fie la fel pt ca nici macar cutiile manuale nu sunt la fel. Difera la fiecare motorizare.

Loop 03-01-07 18:39

pana la urma care e mai rapida ? Am inteles ca smg schimba violent si dsg lin .... sa inteleg ca smg e mai rapida ?

Sebastian, se poate o concluzie argumentata ?

Bemelo 03-01-07 18:48

Dsg schimba lin si mult mai rapid ca SMG. Argumentele le ai mai sus.. daca citeai ai fi vazut dc. Atata iti zic ca DSG are timpul de schimbare de 8ms si SMG 80 ms .

Alex_55 03-01-07 20:29

Quote:

Originally Posted by Loop (Post 683510)
pana la urma care e mai rapida ? Am inteles ca smg schimba violent si dsg lin .... sa inteleg ca smg e mai rapida ?

Sebastian, se poate o concluzie argumentata ?

dar de ce il intrebi pe sebastian !?!? este vreun zeu al thenologiei sau ... da-ti si tu seama din tot ce sa scris !

3SGE 03-01-07 21:36

Si eu am avut in trecut mari divergente cu Sebastian, dar un lucru e cert, cunostiintele tehnice si experienta lui sebastian sunt cam de necontesat. Bineintel, este un forum, avem toti dreptul la o parere , atata timp cat este scrisa in mod civilizat.

Loop 03-01-07 21:53

l-am intrebat pe sebastian pt ca a spus ca a condus masina cu smg. Dar daca dsg-u are timpii mai mici nu ar trebui sa se schimbe mai violent ca la smg ?

3SGE 03-01-07 21:59

Nu schimba violent pt ca intre timp ce cupleaza treapta superioara ramane inca treapta curenta. intelegi? De aceea e lin schimbul si nu da senzatie deloc de sportivitate. Daca citesti tot threadul ai sa intelegi.

SEBASTIAN 03-01-07 22:58

Este o preluare oarecum elastica si intradevar tine doua viteze cuplate patinandu-le pe amandoua.
E f tare dar nu e pt sport si daca ai supracuplu cu e fericit pt cutie desi tine cred ca aproape dublu decat duce un motor de serie. Acum pt cat timp incercati si o sa vedeti.

Race 04-01-07 00:02

Quote:

cum sa puna dublu ambreaj pe SMG ?!?!? poate alta cutie nu SMG cu dublu ambreaj .
SMG = cutie MANUALA actionata ELECTRIC .
Quote:

oare de ce nu este si asta DSG si este secventiala !?!
Faptul ca o cutie este secventiala sau nu se refera la faptul ca schimba treptele una dupa alta,fara a sari peste ele.Sunt cutii complet manuale (adica actionate pur mecanic,nu comandate din butoane) cu comanda secventiala,care au in loc de schimbatorul in H care selecteaza care pinion se misca (stanga-dreapta) si in ce directie (fata-spate) alt mecanism care cicleaza printre ele,prin rotire intr-un sens si in celalalt.
In esenta,DSG e format din doua cutii de viteza,ambele primind putere de la acelasi ax motor si transmitand-o la acelasi diferential,care sunt cuplate alternativ.Sunt doua cutii manuale actionate electrohidraulic cu 3 trepte fiecare in loc de 6.In mare,un DSG are 2 SMG-uri mai mici :-)
Motivele pentru care R8 nu are DSG pot fi mai multe.Masina are multe componente de la Gallardo,deci o cutie preluata tot de acolo se potiveste perfect.DSG nu e decat pe motoare transversale in momentul de fata,si asta ar fi un impediment la montare.In plus,V8-ul de pe R8 e mult mai puternic decat orice alt motor cu DSG.

Quote:

Ar fi culmea sa fie la fel pt ca nici macar cutiile manuale nu sunt la fel. Difera la fiecare motorizare
Evident.Se poate face o cutie DSG care sa reziste la orice motor.Doar ca ar fi de preferat sa nu cantareasca mai mult ca respectivul motor.Ideea era ca un DSG e mai greu decat alternativele cu acelasi motor,nu ca e limitat la X CP.

Quote:

nu e pt sport
De ce nu e pentru sport ? Timpul de schimbare in sus e foarte bun si se face fara intreruperea puterii.Schimbarea in jos poate dura ceva mai mult in conditii normale de accelerare brusca,dar in regim de circuit nu se pune problema asta.

puma rider 04-01-07 00:28

Am si eu o intrebare despre transmisia DSG. Am condus un golf tdi cu asa ceva, si cutia schimba vitezele singura fara nici un sens cateodata(era pe modul manual), era asta un defect, sau asa fac toate..ah, si cand turezi motorul spre maxim, e normal sa schimbe in sus(tot la schimbare manuala), la alte cutii automate, pe modul manual am vazut ca iti schimba fara limitiator. Una peste alta mie mi s-a parut cam enervanta la utilizat, oricat de repede ar schimba ea.

SEBASTIAN 04-01-07 06:43

Nu confundati cutia clasica mecanica in H cu cea secventiala, e mare diferenta de modul de sincronizare iar comanda e un mic amanunt.
Exista chituri de schibator de tip secvential pentru mai multe cuti mecanice dar asta nu insemna ca daca dai in lnie de schimbator poti face alta cutie.

La DSG e impropiu spus timp scurt de schimbare pentru ca ea le suprapune dar aici pierde cuplu enorm .
Da schimba in sus treptele asa cum stie din cauza de gestiune electronica dar se poate reprograma.

Bemelo 04-01-07 08:42

Quote:

Originally Posted by puma rider (Post 683978)
Am si eu o intrebare despre transmisia DSG. Am condus un golf tdi cu asa ceva, si cutia schimba vitezele singura fara nici un sens cateodata(era pe modul manual), era asta un defect, sau asa fac toate..ah, si cand turezi motorul spre maxim, e normal sa schimbe in sus(tot la schimbare manuala), la alte cutii automate, pe modul manual am vazut ca iti schimba fara limitiator. Una peste alta mie mi s-a parut cam enervanta la utilizat, oricat de repede ar schimba ea.

Nu inteleg ce vrei sa zici, cum schimba ea cand vrea daca e pe manual? E o anomalie aici. Pe mod manual in sus schimbi cand vrei , poti sa mergi in a 3 a la 6500 constant :D. In jos schimba ea daca uiti tu sa schimbi la o turatie foarte mica si asta pt a proteja cutia , adica nu iti permite sa mergi cu a 6a la 50 km/h. In rest in timpul mersului dupa cum am zis cutia nu schimba niciodata cand vrea ea , fara sens daca este pe mod manual. Deci cred ca era un defect .

Nautilus 04-01-07 08:46

Quote:

Originally Posted by puma rider (Post 683978)

E un moft conceput pentru a "proteja cutia de cuplul motor prea mare", sa schimbe in sus atunci cand se atinge o anumita turatie.

Cutiile automate si cutiile DSG nu sunt acelasi lucru.

La o cutie automata se folosesc angrenaje planetare pentru rapoarte (2-7, in functie de model) si un convertor hidraulic de cuplu care permite o anume variatie a raportului de transmisie in fiecare treapta (dar si consuma din putere si incetineste schimbarile de viteze); cand ai un motor cu un cuplu enorm si o cutie automata "clasica" poti sa conduci 90% din timp in aceeasi treapta de viteza, multe masini americane ale anilor '50 si '60 aveau 2 trepte din care se folosea mai tot timpul a II-a, cu raport 1:1

Cutiile automate moderne folosesc sistemul kick-down, schimband o treapta in jos la apasarea acceleratiei la podea (schimbarea fiind comandata de un electromagnet), pentru a ajuta in depasiri sau rampe.

DSG foloseste o cutie "manuala", cu 2 arbori de pinioane, cate un ambreiaj pentru fiecare arbore, si este actionata electric.

Niste baieti destepti s-au gandit ca un cuplu prea mare (multiplicat de raportul de transmisie) ar putea strica o cutie de viteze care nu are convertor de cuplu si nu se poate proteja prin "alunecarea" lui, asa ca au facut-o sa schimbe in sus la o anume turatie, ceea ce nu incurajeaza condusul in zona rosie :)

~Nautilus

puma rider 04-01-07 09:53

Bemelo, sa fiu mai explicit, desi era pe modul manual, subliniez, se intampla sa retrogradeze cand motorul era la 2500 de rpm deja, singura. si in sus imi schimba, nu ajungea niciodata motorul sa taie alimentarea, pana in 4500 parca, schimba el, daca nu schimbam eu...mi s-a parut foarte dubios, mai spun odata, felul in care se comporta acest dsg. Sper ca era defecta cea cu care m-am plimbat eu.

Bemelo 04-01-07 09:59

Era defecta :D

Alex_55 04-01-07 10:14

Quote:

Originally Posted by Loop (Post 683730)
l-am intrebat pe sebastian pt ca a spus ca a condus masina cu smg. Dar daca dsg-u are timpii mai mici nu ar trebui sa se schimbe mai violent ca la smg ?

eu am masina cu SMG, ce zici ?!

BASU 04-01-07 12:42

Quote:

Originally Posted by puma rider (Post 684209)
si in sus imi schimba, nu ajungea niciodata motorul sa taie alimentarea, pana in 4500 parca, schimba el, daca nu schimbam eu...mi s-a parut foarte dubios, mai spun odata, felul in care se comporta acest dsg. Sper ca era defecta cea cu care m-am plimbat eu.

pai la un tdi 4500rpm e cam la limita... nu stiu exact la cat iti taie 4600-4800rpm.. depinde de motor
daca masina respectiva era dotata cu cutie manuala, schimbatul la 4500rpm este cam tarziu...
sa ma contrazica un posesor :rolleyes2

Race 04-01-07 13:08

Quote:

Nu confundati cutia clasica mecanica in H cu cea secventiala, e mare diferenta de modul de sincronizare iar comanda e un mic amanunt.
Exista chituri de schibator de tip secvential pentru mai multe cuti mecanice dar asta nu insemna ca daca dai in lnie de schimbator poti face alta cutie.
Nu e nici o confuzie.O cutie e sau nu secventiala doar prin modul de schimbare.Atat.Indiferent ca are craboti sau sincroane,indiferent ca are dinti drepti sau oblici la pinioane.Intr-adevar secventialele de curse au dinti drepti si nu au sincroane,dar asta nu inseamna ca toate secventialele trebuie sa fie asa.Motivele pentru care nu se folosesc astfel de cutii pe strada sunt evidente,iar SMG nu face exceptie de la regula.

Quote:

La DSG e impropiu spus timp scurt de schimbare pentru ca ea le suprapune dar aici pierde cuplu enorm
De ce sa piarda cuplu ? Exceptand pierderile minime datorita faptului ca sunt ceva mai multe componente,DSG nu are pierderi suplimentare,ci dimpotriva.

Schimbarile automate pe mod manual sunt tehnicalitati,si apar la diverse cutii nu doar la DSG,fiind responsabil softul care le controleaza nu cutia in sine.In primul rand sunt gandite destul de bine (de ce sa turezi pana la 7500 un motor cu putere maxima la 5500 ? sau de ce sa retrogradezi la acelasi motor cand ai deja 5000 RPM si acceleratia in podea ?) In al doilea rand,dupa cum zicea SEBASTIAN,se pot reprograma.

puma rider 04-01-07 14:36

Intradevar cutia avea un senzor defect, am alfat acum dupa ce am vorbit cu propietarul, imi cer scuze daca am creat vreo confuzie. Totusi la DSG am aflat ca daca ajunge la o turatie foarte mare iti schimba singura in sus(adica nu poti sa o turezi pana sa iti taie benzina:D) nici nu stiu sa zic daca e bine sau rau.

Bemelo 04-01-07 15:08

La mine se tureaza pana la 7000. Adica putin peste linia rosie.Unde se taie benzina...

Loop 04-01-07 20:33

Asa e si la mine la step-tronic. Daca sunt pe manual schimba singura in sus daca ajung la 4.500 rpm (e diesel). Oricum cutia are niste intarzieri mari de tot pe manuala ... sa zic ca ii ia cam 2 secunde pana schimba

All times are GMT +2. The time now is 03:13.

- Copyright 2026 4Tuning