Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Drift Section - Sideways Action (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action.html)
-   -   un mx5 "de drift" (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action/286690-mx5-drift.html)

XSW 10-04-12 15:29

Re: un mx5 "de drift"

Cum ti-a scris si bakal, multa grija unde montezi "ancora" respectiva sa nu fie mult prea usor spatele. Avand in vedere si ampatament-ul foarte mic al mx5-ului un spate prea usor iti va face probleme la tranzitii, nu va "prinde" cand o arunci neavand suficienta aderenta. Se poate ameliora prin diferite lucruri dar tot te va bantui.

De asemenea motorul nu stiu daca este cea mai buna alegere in afara cazului in care vei compensa din grup sau ii vei face modificari. Este foarte cuplos dar nu are ture si asta iti poate face viata putin mai dificila in unele cazuri. Mai ales pe o caroserie usoara ca cea a mazdei eu unul as fi indicat mai degraba un M50B25 (ieftin) sau, cel mai sanatos un V8 de 4.0 sau 4.4 daca vorbim doar de bmw.

Iti scriu randurile astea vis-a-vis performanta intr-o competitie, pentru ceva joaca si antrenament este in regula orice ai face.

In orice caz, mult spor in continuare cu proiectul, poate o termini pana la iasi si schimbam o vorba aici.

Octav

parly 10-04-12 20:31

Quote:

Originally Posted by XSW (Post 4975429)
Cum ti-a scris si bakal, multa grija unde montezi "ancora" respectiva sa nu fie mult prea usor spatele. Avand in vedere si ampatament-ul foarte mic al mx5-ului un spate prea usor iti va face probleme la tranzitii, nu va "prinde" cand o arunci neavand suficienta aderenta. Se poate ameliora prin diferite lucruri dar tot te va bantui.

De asemenea motorul nu stiu daca este cea mai buna alegere in afara cazului in care vei compensa din grup sau ii vei face modificari. Este foarte cuplos dar nu are ture si asta iti poate face viata putin mai dificila in unele cazuri. Mai ales pe o caroserie usoara ca cea a mazdei eu unul as fi indicat mai degraba un M50B25 (ieftin) sau, cel mai sanatos un V8 de 4.0 sau 4.4 daca vorbim doar de bmw.

Iti scriu randurile astea vis-a-vis performanta intr-o competitie, pentru ceva joaca si antrenament este in regula orice ai face.

In orice caz, mult spor in continuare cu proiectul, poate o termini pana la iasi si schimbam o vorba aici.

Octav

da, de ancora imi este si mie frica, sapt asta sper sa o scot la probe si sa vad ce si cum.

da, stiu de la inceput ca mx-5 ul are ampatamentul mic, dar cand voi evolua, trecem la chestii mai mari. pt. mine masina asta este si un exercitiu sa vad ce pot face si pana unde pot ajunge in modificarile unei masini in garaj, cu cheltuieli minime si in timp cat mai mic.

din pacate nu cred ca o sa ne vedem la iasi, planul de cheltuieli nu o permite.

@bakal nu stiu de ce vorbesti la plural cand mi te adresezi mie, sau nu vb. cu mine... da, la greutatea motorului m-am gandit inca de la inceput, si stiu ca am stricat distributia maselor, am sa o pun pe un cantar in viitorul apropiat si ma voi mai juca un pic cu pozitia motorului...

bakal 10-04-12 20:41

Quote:

Originally Posted by parly (Post 4975870)
@bakal nu stiu de ce vorbesti la plural cand mi te adresezi mie, sau nu vb. cu mine... da, la greutatea motorului m-am gandit inca de la inceput, si stiu ca am stricat distributia maselor, am sa o pun pe un cantar in viitorul apropiat si ma voi mai juca un pic cu pozitia motorului...

scuze era o afirmatie pt toti, nu numai pt tine... eu unu as fi ales pt masina ta un 1.8is... daca era ceva de la bmw, plus ca deja ai un kit turbo... si la ce roti merg pe masina, rupeai norma cu training-ul de rigoare...

ia si "tunareste", invata din greseli, ale tale sau ale altora, si vei face o masina jmekera...

parly 10-04-12 21:20

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 4975886)
scuze era o afirmatie pt toti, nu numai pt tine... eu unu as fi ales pt masina ta un 1.8is... daca era ceva de la bmw, plus ca deja ai un kit turbo... si la ce roti merg pe masina, rupeai norma cu training-ul de rigoare...

ia si "tunareste", invata din greseli, ale tale sau ale altora, si vei face o masina jmekera...

nu m-am aruncat pe mot. de bmw ca e bmw, ci pentru ca sunt usor de gasit si ieftine.
prima alegere ar fi fost un 2.0 boxer subaru, sau un 2.0 ford cosworth

oricum, mai are 2 incercari, daca nu iese ce vreau revenim la proiectul "0" sasiu facut de la 0 suspensie de la 0, totul 100% custom.

adishorwed 07-07-12 15:45

salut parly, ce ai mai facut cu mx-5 ul?

Bogdan OCC 08-07-12 12:29

Sta deocamdata. Lucram pe la alte masini. Este timp 8)

adishorwed 21-07-12 10:20

Daca nu vand masina vara asta, mai strang niste bani si iau kitul ala turbo prin toamna iarna, daca-l mai aveti

adoks 31-03-13 16:34

Salut,care mai este sadiul proiectului? Daca te apuci de modificari majore si i-ti ramin disponibile piese stock din mx5 da un semn.Multam

All times are GMT +2. The time now is 12:40.

- Copyright 2026 4Tuning