Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E21 - un nou inceput... (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/285522-e21-inceput.html)

AccentAMR 02-12-11 08:01

Re: E21 - un nou inceput...

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4753376)
tinand cont ca maisna va fi cam goala:)...asa e bine cat mai low sa se gadile pe burta:lol: dar fara sa facem avarii prea mari.

Hei!!...Sper ca nu dai jos interiorul la masina si o faci "race" ca "imi creste tensiune" (glumesc). Eu nu vad masina asta decat adusa in starea ei originala plus mici modifcari de efect, cum ti-am mai zis. Dar tu faci cum vrei.

PS: Nu suport masinile cu interiorul "golit". Nu mi se pare o masina intreaga. Dupa mine o masina este intrega daca are tot exteriorul si interiorul. Bine ai fac exceptie masinile de curse adevarate (nu ce este in general la noi. Bag motr mare si scot interiorul ca nu are valoare. Si uite asa se distrug o gramda de masini frumoase. ex: E30, E36 ect.) .

B XX ADI 02-12-11 09:08

Quote:

Originally Posted by AccentAMR (Post 4753891)
Hei!!...Sper ca nu dai jos interiorul la masina si o faci "race" ca "imi creste tensiune" (glumesc). Eu nu vad masina asta decat adusa in starea ei originala plus mici modifcari de efect, cum ti-am mai zis. Dar tu faci cum vrei.

PS: Nu suport masinile cu interiorul "golit". Nu mi se pare o masina intreaga. Dupa mine o masina este intrega daca are tot exteriorul si interiorul. Bine ai fac exceptie masinile de curse adevarate (nu ce este in general la noi. Bag motr mare si scot interiorul ca nu are valoare. Si uite asa se distrug o gramda de masini frumoase. ex: E30, E36 ect.) .

daca aveam un interior impecabil sa fi sigur ca nu aveam ganduri dastea cu masina, dar tot ce e bun la masina asta din interior este volanul, fetele de usi din fata, mocheta, plafonul si bancheta spate:lol:, iar pentru masina nu exista un buget prea mare, prioritatea masinii este mecanica, dupa vedem noi:lol:

pfrazvan2001 02-12-11 11:16

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4753376)
salut..pai la amortizoare pot sa iti spun de pe acum, au costat 200 ron intarit, scurtat, si schimbarea tijei:)...cu alte cuvinte alt amortizoare, iar arcurile sa vad cum se comporta cu cele mov de urs...adica sa vedem cat de lasata o sa fie..daca e prea de tot o sa tai din arcurile ei vreo 2 spire, iar pe spate o sa tai vreo 4 cred, tinand cont ca maisna va fi cam goala:)...asa e bine cat mai low sa se gadile pe burta:lol: dar fara sa facem avarii prea mari.

te referi la pret per bucata nu ??

B XX ADI 02-12-11 11:41

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4754268)
te referi la pret per bucata nu ??

ambele 200 ron, dar ti-am zis erau varza varza

pfrazvan2001 02-12-11 13:40

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4754336)
ambele 200 ron, dar ti-am zis erau varza varza

in ce zona stai
?

B XX ADI 02-12-11 16:36

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4754493)
in ce zona stai
?

lacul tei...omv lizeanu

davdriver* 02-12-11 23:41

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4748512)
am vazut pozele, o sa te contactez cand am banii... astazi am incercat sa curat si sa deblochez etrierii, iar maine voi duce la intarit si scurtat amortizoarele de pe fata:) iar joi sau vineri sper sa inchid cu fata...depinde cat de repede iau amotrizoarele.

Arata f frumos cu jantele astea...bafta!

pfrazvan2001 04-12-11 20:38

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4754834)
lacul tei...omv lizeanu

yo militari...am scos rechinasu la o tura azi ...nu prea imi place cum merge ca sudez esapamentul si apare gaura in alta parte..m.a disperat ...

B XX ADI 04-12-11 23:46

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4758992)
yo militari...am scos rechinasu la o tura azi ...nu prea imi place cum merge ca sudez esapamentul si apare gaura in alta parte..m.a disperat ...

cea mai buna solutie este sa il dai pe tot jos si sa iti faci teava goala pana in finala...din teava noua..coturi se gasesc...iar cu aparatul de sudura este imposibil sa nu ai un prieten care se pricepe al sudat:).

iar astazi am primit si etrierii facuti bucati ( in sensul bun) de un bun prieten ..gras:lol: ... inca nu am luat amortizoarele...sper sa nu inceapa vremea nasoala...ca eu am inca masina desfacuta si este in aer liber si nu am chef sa ninga, iar eu sa pun mecanica la loc:lol:

pfrazvan2001 05-12-11 15:26

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4759408)
cea mai buna solutie este sa il dai pe tot jos si sa iti faci teava goala pana in finala...din teava noua..coturi se gasesc...iar cu aparatul de sudura este imposibil sa nu ai un prieten care se pricepe al sudat:).

iar astazi am primit si etrierii facuti bucati ( in sensul bun) de un bun prieten ..gras:lol: ... inca nu am luat amortizoarele...sper sa nu inceapa vremea nasoala...ca eu am inca masina desfacuta si este in aer liber si nu am chef sa ninga, iar eu sa pun mecanica la loc:lol:

nu stii pe undeva un cardan de 4 sau 5 ...pt cutie de m10??

B XX ADI 05-12-11 15:41

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4760379)
nu stii pe undeva un cardan de 4 sau 5 ...pt cutie de m10??

sincer habar nu am, vezi poate are gabi ceva, nu prea m-am implicat in informatii si detalii despre cutii cardane si motoare...

pfrazvan2001 05-12-11 19:16

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4760417)
sincer habar nu am, vezi poate are gabi ceva, nu prea m-am implicat in informatii si detalii despre cutii cardane si motoare...

gabi??care??

B XX ADI 05-12-11 20:56

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4760820)
gabi??care??

05abi userul de pe forum, are un e21 negru abi la numar...

pfrazvan2001 05-12-11 21:35

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4761033)
05abi userul de pe forum, are un e21 negru abi la numar...

gata il stiu ...il am pe mess..am vb deja si cu el dar are complet cutie plus cardan...si in plus nu are

B XX ADI 11-12-11 18:18

astazi i-am pus si eu mecanica fata sus, dar culmea nu am mai apucat sa aerisesc franele:lol:...e si maine o zi...imi e frica de faptul ca masina nu o sa fie destul de lasata...si imi e groaza de faptul ca o sa trebuiesaca sa mai scot inca o data arcurile:(, saptamana asta sper sa ma apuc si de partea spate, iar apoi incep modificarile la caroserieeee...interior, exterior:twisted: , sa vedem ce o sa iasa pana la urma din ea:-)

MON-u 11-12-11 18:32

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4772346)
astazi i-am pus si eu mecanica fata sus, dar culmea nu am mai apucat sa aerisesc franele:lol:...e si maine o zi...imi e frica de faptul ca masina nu o sa fie destul de lasata...si imi e groaza de faptul ca o sa trebuiesaca sa mai scot inca o data arcurile:(, saptamana asta sper sa ma apuc si de partea spate, iar apoi incep modificarile la caroserieeee...interior, exterior:twisted: , sa vedem ce o sa iasa pana la urma din ea:-)

ai modificat tu suspensia?...spor la treaba..curios cum o sa iasa:D

B XX ADI 11-12-11 18:45

Quote:

Originally Posted by MON-u (Post 4772374)
ai modificat tu suspensia?...spor la treaba..curios cum o sa iasa:D

pai amortizoarele le-am dus la un nenea care ti le face cum vrei tu( eu le-am vrut mai scurte si tari), iar cu arcurile in prima faza am avut unele de urs mov, dar erau si alea prea scurte..fiind si ele taiate, in final m-am hotarat sa tai arcurile ei originale, care din cate am observat sunt destul de rigide, cel putin astea. si am taiat doua spire si un sfert , dar sa vad cum o sa se aseze , asta pot afla doar dupa ce las masina jos..si merg putin cu ea sa se mai lase putin suspensia.

B XX ADI 11-12-11 22:25

imi cer scuze de dublu post, dar acum mi-a venit pe creier...am acasa un motor de 1.4 turbo de pe renaultul meu 5, si am aprinderea, carburatorul, turbina...ma gandeam sa fac un experiment pe motorul asta, cu aprinderea oricum nu am ce sa fac...ca este cu cititor pe volanta bla bla bla, desi masina in momentul de fata are aprindere electronica, nu prea sunt asa implicat in domeniul bmw de aia intreb aici ...vorba aia..nu e prost cine nu stie..e prost cine nu intreaba:)

b-09-tvg 13-12-11 23:02

ceva noutati?lasta jos?azi nu sa lucrat la masina?shi eu care credeam ca deja a iesit in test drive

B XX ADI 14-12-11 03:43

1 Attachment(s)
am aerisit si franele pe fata astazi, si cand am incercat sa pun rotile de pe renault ce crezi? nu intrau:lol: lovesc in jamba, asta este mergem pe dastea de tabla, maine sau deja e maine..ma rog azi sper sa ajung sa imi comand si garniturile pe spate

B XX ADI 17-12-11 17:48

2 Attachment(s)
ieri seara am finalizat si cu suspensia si franele, adica au fost schimbate garniturile, multumiri domnului jambon ca a facut pedala :D , mai trebuie aerisit sistemul de franare inca o data si capitolul frane si suspensie este incheiat. ce ma bate pe mine acum este mersul motorului, i-am pus bujii super 4 si merge tot ca un cur, probabil este si de la fise..are 4 fise de 4 feluri, aseara imi venea sa ii dau foc in ce hal mergea.

b08ygs 18-12-11 11:25

De ce te complici cu bujii cu 4 ploturi? De ce nu merge pe bujii care erau destinate motorului? De ex la Dacie daca nu mergi cu Sinterom, motoru nu va merge cu absolut nimic!!!! incearca totusi niste buji simple si modelul care a fost pe motorul asta din fabrica;) Si eventual cumpara 4 fise noi;)

B XX ADI 18-12-11 15:14

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4783672)
De ce te complici cu bujii cu 4 ploturi? De ce nu merge pe bujii care erau destinate motorului? De ex la Dacie daca nu mergi cu Sinterom, motoru nu va merge cu absolut nimic!!!! incearca totusi niste buji simple si modelul care a fost pe motorul asta din fabrica;) Si eventual cumpara 4 fise noi;)

pai cum sa iti zic domnule cristi, am intrebat la un magazin, unde baietii sunt pasionati de modelele astea, si mi-au zis ce bujii se potrivesc printre care si astea, o sa incerc sa ii iau alte bujii si fise noi....DESI nu stiu daca o sa ramana motorul asta pe masina, macar sa il fac cat de cat pt itp..dupa incepe alta poveste.

AxYJamaicanu 18-12-11 15:17

si ce modele se potrivesc ? eu am luat fise beru, ptr modelul asta, iar bujiile sunt prea mari si trebuie desfiletat capacelul ala ca sa intre fisa pe bujie

B XX ADI 18-12-11 15:27

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 4784141)
si ce modele se potrivesc ? eu am luat fise beru, ptr modelul asta, iar bujiile sunt prea mari si trebuie desfiletat capacelul ala ca sa intre fisa pe bujie

sincer nu am retinut exact codurile, dar erau cele doar cu un singur electrod, si cele cu 4, dar cred ca o sa ii pun tot cu un singur electrod, iar fisele, da intradevar au capacelul ala in ele acolo, si trebuie desfacut cel de pe bujie.
am inceput sa ma gandesc serios la o injectie, motorul este 1.5, exista injectie pt blocul si internele astea? sau e mai simplu sa schimb tot motorul?

b-09-tvg 20-12-11 22:21

prima iesire pe strada a masini:D
putin dezamagitoare dar vedem pe parcurs
https://www.facebook.com/photo.php?v=...comment_tagged

B XX ADI 25-12-11 19:32

1 Attachment(s)
o mica poze de la iesirea din seara asta....am pus si vreo doua filmulete pe fb de la invarteala..pt un 1.5 sincer sunt putin uimit..am reusit sa fac un fum de nu ma mai vedeam , oricum trebuie schimbat motorul:) NEAPARAT, nu pentru ca nu merge...pt ca mic:)

pfrazvan2001 30-12-11 17:04

auzi dar ai ceva ai ceva in portbagaj???ca parca e prea lasata.... app stii cumva un cardan de 5 trepte de m10???

B XX ADI 30-12-11 18:45

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4801014)
auzi dar ai ceva ai ceva in portbagaj???ca parca e prea lasata.... app stii cumva un cardan de 5 trepte de m10???

am ceva in portbagaj... prelata ei...si jumatate de mecanica de renault 5:lol: oricum o sa se egalee fata cu spatele dupa ce o sa schimb motorul, sper:)
, tu de ce tot cauti cardan ? taie-l su sudeaza-l pe al tau, te duc eu la un strungar bun daca e...

B XX ADI 01-01-12 15:22

stie cineva de unde pot cumpara si eu un semnal alb de fata pentru partea stanga?

B XX ADI 06-01-12 13:36

a intervenit o problema la masina, m-am jucat si eu putin cu ea si a inceput sa se auda ceva pe partea dreapta ca si cum ar fi fier pe fier asa , se aude din zona tamburului. cel mai probabil ar fi de la vreun sabot...sau in cel mai rau caz sa se fi spart rulmentul???

B XX ADI 10-01-12 03:46

2 Attachment(s)
am mai facut cate ceva la masina, am taiat portiunile putrezite din podea, si am vopsit podeaua unde s-a putut vopsii:), intre podea si asfapt mai avem cam 10 cm maxim...iar toba de mijloc atinge la fiecare limitare de viteza de pe asfalt, am rupt cablurile de la frana de mana..sau unul sau mama naibii ca nu m-am bagat sa ma uit, ma mai termina psihic electromotorul care cred ca are bendixul varza pentru ca nu tot timpul invrte la prima apasare de buton, ca sa nu mai zic ca nu stiu cum dreacu intr-o zi iesise o mufa de la delcou aia cre vine din modululde aprindere..la relanti mergea masina ok..dar cand incercam sa o accelere se balbaia ca naiba si scotea niste flacari de toata frumusetea:lol: cu ocazia asta am vazut si eu unde mai am toba sparta, ce crezi? peste tot :lol: ma rog chestii relemediabile, dar timpul asta nu prea exista. aveam un gand sa o dau pe un urs diesel dar m-am razgandit , o sa ii fac itp si asigurare si bagata la munca!

bilae21 10-01-12 07:33

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4817774)
am mai facut cate ceva la masina, am taiat portiunile putrezite din podea, si am vopsit podeaua unde s-a putut vopsii:), intre podea si asfapt mai avem cam 10 cm maxim...iar toba de mijloc atinge la fiecare limitare de viteza de pe asfalt, am rupt cablurile de la frana de mana..sau unul sau mama naibii ca nu m-am bagat sa ma uit, ma mai termina psihic electromotorul care cred ca are bendixul varza pentru ca nu tot timpul invrte la prima apasare de buton, ca sa nu mai zic ca nu stiu cum dreacu intr-o zi iesise o mufa de la delcou aia cre vine din modululde aprindere..la relanti mergea masina ok..dar cand incercam sa o accelere se balbaia ca naiba si scotea niste flacari de toata frumusetea:lol: cu ocazia asta am vazut si eu unde mai am toba sparta, ce crezi? peste tot :lol: ma rog chestii relemediabile, dar timpul asta nu prea exista. aveam un gand sa o dau pe un urs diesel dar m-am razgandit , o sa ii fac itp si asigurare si bagata la munca!

am eu electromotor daca te intereseaza

pfrazvan2001 10-01-12 16:49

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4801182)
am ceva in portbagaj... prelata ei...si jumatate de mecanica de renault 5:lol: oricum o sa se egalee fata cu spatele dupa ce o sa schimb motorul, sper:)
, tu de ce tot cauti cardan ? taie-l su sudeaza-l pe al tau, te duc eu la un strungar bun daca e...

stie exact cat sa taie??/ca akolo cam trebe la fix asa taiat ...ca nu are culisanta....zii ca daca e il dau jos de pe masina si il rezolvam....te cinstesc:D

B XX ADI 10-01-12 17:07

Quote:

Originally Posted by pfrazvan2001 (Post 4818753)
stie exact cat sa taie??/ca akolo cam trebe la fix asa taiat ...ca nu are culisanta....zii ca daca e il dau jos de pe masina si il rezolvam....te cinstesc:D

pai daca ai cotele exacte ale unui cardan pt 5 viteze mergem cu dimensiunile cu cardanul il lasi acolo la om..iti spune cat iti ia, daca vrei iti dau chiar si numarul sa vorbesti direct:) eu am cutie cu 5 deci dimensiunea putem sa o luam de la mine..doar ca e foarte joasa masina si iti jur ca nu am nici un cric pe care sa il bag sub masina:lol: ultima oara am mers pe pana vreo 200 metri pana la vulcanizare.

b-09-tvg 10-01-12 18:04

mai nou sunt shi vulcanizare imi place...fa reclama:))

pfrazvan2001 10-01-12 20:35

Quote:

Originally Posted by B XX ADI (Post 4818790)
pai daca ai cotele exacte ale unui cardan pt 5 viteze mergem cu dimensiunile cu cardanul il lasi acolo la om..iti spune cat iti ia, daca vrei iti dau chiar si numarul sa vorbesti direct:) eu am cutie cu 5 deci dimensiunea putem sa o luam de la mine..doar ca e foarte joasa masina si iti jur ca nu am nici un cric pe care sa il bag sub masina:lol: ultima oara am mers pe pana vreo 200 metri pana la vulcanizare.

pai ...intreba.l si u pe nenea(ca sa zic asa)cam cat ia....ca sa stiu daca iau cardan de pisica ...sau merg pe taiere...adik care ar fi mai convenabil ....cardanul de pisica din fata pana in spate la 90 ron am gasit ...aku sa imi zici cam cat ar fi scurtarea...si vb ...

B XX ADI 20-01-12 01:48

4 Attachment(s)
astazi s-a mai facut ceva ceva la masina, adica am reusit sa dau jos tot traseul de evacuare pentru a fi reparat si putin modificat, vreau sa mentionez ca sistem de evacuare mai spart decat asta nu am vazut in viata mea:lol:, toba de mijloc e de 6 cil cred ca o teava are dop, saxofonul e facut din 6 mii de coturi, finala e hand made, o intreaga corceala, o sa se pastreze toba de mijloc iar pana in spate voi avea teava :)

b-09-tvg 20-01-12 01:59

da suna bine aqm sa vedem shi lucrarea qm o sa fie...ce calitate

B XX ADI 20-01-12 15:55

Quote:

Originally Posted by b-09-tvg (Post 4836868)
da suna bine aqm sa vedem shi lucrarea qm o sa fie...ce calitate

asta depinde de tine:lol:

All times are GMT +2. The time now is 20:53.

- Copyright 2026 4Tuning