Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   SUV big boys: Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/26888-suv-big-boys-porsche-cayenne-turbo-vs-mercedes-benz-ml63-amg.html)

Todorutz 18-11-06 01:19

Re: SUV big boys : Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG

pai tziam zis.....este la mine in orash unu....intorc capu dupa el mai rau k dupa o femeie :))

Todorutz 18-11-06 01:21

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 627078)
In linie dreapta cu toate ca are mai mult cai+cuplu Cayenne-ul , e mai rapid ML-ul. In alte situati nu ma pronunt pt ca nu am gasit detalii sa ma lamureasca.

mmda...probabil dar totusi mie m-i se pare enorm 90 Nm diferentza de cuplu

Bogdan_mb 18-11-06 01:34

Quote:

Originally Posted by maff (Post 627081)
Merci!
M-am uitat, f misto...
Vreau sa spun ceva, pt ca ma pricep f bine si cunosc ambele masini f bine...
La motor, stoc, cayennul este un pic , f putin mai slab, dar chiar si asa nu as da niciodata motorul turbo pe unul aspirat, exact cum am mai scris si mai sus...
Frumusetea e o chestie de gust...
In rest, o sa vedeti in curand, in ro, cel mai rapid suv de pe planeta...
Si nu va fi ML... ci cayenne turbo...
Toate cele bune...

Sa ai mult succes si sa il aduci cat mai curand in tara. (as vrea sa vina si 996-le cat mai repede :oops: )

Asa e cum zici un motor turbo intotdeauna va fi intotdeauna mai usor si mai ieftin de modificat decat unul n.a.
Motorul 63 AMG in momentul de fata este unul aspirat dar tin sa cred ca va avea aceasi soarta ca si 55-ul AMG. La inceput a aparut unul aspirat iar dupa cativa ani a fost dotat cu un Kompresor. Un 63K sau turbo ar fi o bestie, oricum nu sunt date concrete doar eventual posibile pe viitor.

B 68 VLD 18-11-06 01:43

Quote:

Originally Posted by maff (Post 627081)
Merci!
M-am uitat, f misto...
Vreau sa spun ceva, pt ca ma pricep f bine si cunosc ambele masini f bine...
La motor, stoc, cayennul este un pic , f putin mai slab, dar chiar si asa nu as da niciodata motorul turbo pe unul aspirat, exact cum am mai scris si mai sus...
Frumusetea e o chestie de gust...
In rest, o sa vedeti in curand, in ro, cel mai rapid suv de pe planeta...
Si nu va fi ML... ci cayenne turbo...
Toate cele bune...

Cel mai rapid suv de pe planeta? Si eu sunt cel mai tare din lume.

The_Mask 18-11-06 08:07

Sa vedem asta si dupa mai vorbim:D

maff 18-11-06 12:05

Quote:

Originally Posted by B 68 VLD (Post 627101)
Cel mai rapid suv de pe planeta? Si eu sunt cel mai tare din lume.

Din cate cunosc eu, nu e nici un tuner recunoscut care sa faca ce am facut noi la acest cayenne, adica pe langa marire de capacitate la xx litri, secretul nostru::), si turbine cat casa, axe cu came, injectoare, pompe de benzina, cutie de 1250 Nm, etc...
Cu toate astea va avea sigur peste 800 cai...
Daca stie cineva un cayenne, sau suv mai puternic sa scrie aici...
Oricum, mai e f putin si vor veni masinile si atunci totatre viziunile despre masini puternice in ro se vor schimba....

Todorutz 18-11-06 12:43

http://videos.streetfire.net/iPlayer...B-E91F288808EB
uite aici ceva ce te poate pune un pic pe ganduri....n-are el 800 de cai dar nici departe nu e

Todorutz 18-11-06 12:52

aaa...si ink o chestie dak ma poate lamuri cineva cu ceva.....ii zice ML63 AMG......cik are motor de 6.3 litri.....dar defapt ii de 6208 cc.....63 u ala ii de ochii lumii?

Trainer 18-11-06 13:14

Si E320 CDI are motor de 2997cc,si 335i are motor de 2993 cc ce legatura are una cu alta?Nu se refera precis la cilindree e mai mult un cod de reprezentare a masinii.

Todorutz 18-11-06 13:22

Quote:

Originally Posted by Trainer (Post 627534)
Si E320 CDI are motor de 2997cc,si 335i are motor de 2993 cc ce legatura are una cu alta?Nu se refera precis la cilindree e mai mult un cod de reprezentare a masinii.

aham..oke...ms...just askin' :)

maff 18-11-06 19:47

:D
Quote:

Originally Posted by Todorutz (Post 627496)
http://videos.streetfire.net/iPlayer...B-E91F288808EB
uite aici ceva ce te poate pune un pic pe ganduri....n-are el 800 de cai dar nici departe nu e

Stiu masina f bine si nu are de ce sa ma puna pe ganduri!!!
Pe langa motor, masina mea va fi si mult usurata, gen scaune carbon 2 fata 2 spate, plafon din carbon, portbagaj carbon, capota carbon etc si inca multe elemente de carbon, si daca inca o suta si ceva de cai nu conteaza atunci....
si vreo 1200 nm fata de 720nm....
Spuneti si voi:D :D

Todorutz 18-11-06 19:51

n-am zis k nu conteaza 100 de cai....e enorm.....si cuplu nu mai vorbesc. ziceam doar k e aproape. oricum...succes in continuare cu masina ta. sa-tzi iese ceva special :)

Duruselu 20-11-06 17:26

Am ales ML-ul fiindca imi place interior exterior mai mult decat porsche-ul... la motoare... seamana... deci.. Mercedes

EmiLuSh 21-11-06 19:07

Aleg din start AMG-ul pentru ca stiu potentialul motoarelor AMG shi shtiu ca Mercedes-urile AMG sunt bijuterii de mashini shi shtiu asta pentru ca tata are un ML 55 AMG din 2003 de 346CP (nu il are in Romania avand domiciliul stabilit intr-o tara araba) shi cu care am reushit sa ma tzin eroic de un Porsche Cayenne Turbo S cu plecare de pe loc (shi Porsche-ul era tunat la maxim). Iar ca finisaje shi lux shi toate cele da clasa la multe mashini doar se shtie ca Mercedes sunt cei mai tari pe lux shi sigurantza.
Am vazut printre primele posturi ca pimp_lex spunea despre 3 mashini americane (Trailblazer SS, Grand Cherokee SRT-8, Escalade) dupa parerea mea astea sunt mashini nashpa, sunt mai ieftine dar se reflecta perfect pretul in calitate mari probleme shi nu rup shoselele cum se ashteapta unii plus ca modificarile la ele sunt extraordinar de scumpe shi nici mashinile nu sunt ieftine. Parerea mea ca AMG-ul shi Turbo S-ul merita banii in plus.

The_Mask 21-11-06 22:43

Porsche`ul era tunat la maxim si tu te-ai tinut cu 346cai dupa el? cred ca bati campii!

Nautilus 22-11-06 07:53

Quote:

Originally Posted by Race (Post 600955)
De banii de ML63,un Patrol pentru offroad si un un C55 in rest sunt o combinatie ideala.De banii de Cayenne,acelasi Patrol si un 911 Carrera S.In ambele cazuri,ai o masina capabila in offroad si una rapida,nu una singura care nu e in stare de nimic.

Mai lipseau din test:

- Chevrolet Suburban/Silverado cu motor de 8.1 litri si fara 4x4
- Cadillac Escalade EXT
- Hummer H2 cu jante de 30"
- Range Rover Vogue SE
- Infiniti QX56

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Porsche`ul era tunat la maxim si tu te-ai tinut cu 346cai dupa el? cred ca bati campii!

Ma asteptam sa fi fost la cursa din Saturn, cand un Porsche Cayenne tunat din toate punctele de vedere si-a luat-o de la un Opel Speedster :D

~Nautilus

The_Mask 22-11-06 08:04

Nautilus, aici ma refeream la ML 55 AMG, nu la Opel Speedster, care are un raport putere/greutate f bun...

br01tim 22-11-06 08:34

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 631712)
Am vazut printre primele posturi ca pimp_lex spunea despre 3 mashini americane (Trailblazer SS, Grand Cherokee SRT-8, Escalade) dupa parerea mea astea sunt mashini nashpa, sunt mai ieftine dar se reflecta perfect pretul in calitate mari probleme shi nu rup shoselele cum se ashteapta unii plus ca modificarile la ele sunt extraordinar de scumpe shi nici mashinile nu sunt ieftine. Parerea mea ca AMG-ul shi Turbo S-ul merita banii in plus.

un Escalade e nashpa?nashpa in ce sens?la performante?fiecare cu parerea lui dar...........oricum eu as alege Cayenne Turbo,E UN PORSCHE!

Todorutz 22-11-06 20:38

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 631712)
(Trailblazer SS, Grand Cherokee SRT-8, Escalade) dupa parerea mea astea sunt mashini nashpa, sunt mai ieftine dar se reflecta perfect pretul in calitate mari probleme shi nu rup shoselele cum se ashteapta unii plus ca modificarile la ele sunt extraordinar de scumpe shi nici mashinile nu sunt ieftine.

hmmm...tzi-ai cam dat cu firma n cap.....no...acu hotarashtete....is ieftine sau nu-s?

EmiLuSh 22-11-06 20:51

Quote:

M`am tzinut dupa el in trafic nu pot sa spun daca ala era shofer sau nu. N`am zis ca nu m`a facut shi la demaraj shi la tot, am zis doar ca m`am tzinut bine cu 346 dupa el sa zic ca a avut un avantaj de vreo 3-4 lungimi de mashina. Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic am povestit efectiv o intamplare, potzi sa crezi sau potzi sa nu.

Quote:

hmmm...tzi-ai cam dat cu firma n cap.....no...acu hotarashtete....is ieftine sau nu-s?
Am zis shi ca sunt mashini mai ieftine decat Porsche Cayenne Turbo S shi ML 63 AMG, dar ieftine in nici un caz nu sunt.

Cand am spus ca sunt mashini nashpa m`am referit ca sunt nasoale la finisaje interioare, iar motoarele sunt ce`i drept puternice, dar nu mi se pare ca trag pe cat ar trebui shi stau shi foarte prost la handling. Am shi condus mashini americane shi impresia asta mi`au lasat`o.

Aruncatzi un ochi pe: https://www.youtube.com/watch?v=LAt-Q7ohKlY .

Dirty Pusherman 22-11-06 20:53

votat...Gelandewagen :lol: :lol: :lol: ...G Class...adica singurul off-roader cu 3 diferentiale din lume...
si atat.

EmiLuSh 22-11-06 21:02

Quote:

M`am tzinut dupa el in trafic nu pot sa spun daca ala era shofer sau nu.
Sau poate pur hsi simplu n`o mai fi vrut omu` sa`i mai dea pe coaja shtiind ca oricum ma face, nu exclud nici varianta asta shi nici nu incercam sa ma laud prin post-ul ala.

Todorutz 22-11-06 21:02

ce-i cu g class in topicu asta? e vorba de cayenne turbo S si ML63 AMG....nu intzeleg care-i legatura....trebuia macar sa faci o comparatzie ceva...da nu sa zici direct k asta-i aleasa....sau aici suntem pe chestia aia...2 se bat si al treilea cashtiga? :lol:

Todorutz 22-11-06 21:10

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 633164)
Sau poate pur hsi simplu n`o mai fi vrut omu` sa`i mai dea pe coaja shtiind ca oricum ma face, nu exclud nici varianta asta shi nici nu incercam sa ma laud prin post-ul ala.

nu am fost de fatza si nu am vazut....dar ma gandesc asha logic....520 de cai...fatza de 346 sau catzi ai zis k ai tu....e o "mica-mare" diferentza...dar aici e vorba de 63 amg.....mult mai puternic....oricum parerea mea si dak ma iau si dupa datele tehnice e ca porsche ar iesi invingator din comparatzia asta...cel putzin la capitolul perfomantze...k la lux toata lumea stie ce reprezinta mercedes

EmiLuSh 22-11-06 21:24

Diferentza e intr`adevar mare, dar itzi mai zic ceva la care toata lumea o sa sara de fund in sus ca asha ceva nu e posibil. Eu am un Ford Mondeo 2.0i 145 CP shi mi`a dat zdrentze un tovarash cu un Audi A4 din 2001 1.9l TDi 90CP in trafic (tzin totushi la viatza mea). La plecare de pe loc in linie dreapta pe drum liber pana la 170 am avut maxim o lungime de mashina avantaj in fatza lui shi asta in conditziile in care am schimbat la roshu (6500 rpm) nu`mi explic cum de s`a tzinut asha de bine dupa mine (shi nu are nimic modificat la mashina). Poate ca or sa spuna totzi ca nu sunt eu shofer bun...poate asha o fi...dar nu mi se pare ca`tzi trebui prea mare skill sa dai liniutze pe drum liber perfect drept.

Iarashi eu nu am zis ca ML 63 AMG are performantze mai bune decat Porsche, doar ca eu sunt fan 100% Mercedes e o chestie de parere. Fiecare cum crede, fiecare ar alege ce i s`ar potrivi lui mai bine shi l`ar satisface.

Todorutz 22-11-06 21:27

asha si ink o chestie.....motoare complet diferite...unul twin turbo altul normal aspirat...unul de 4.5 celalat de 6.3.de aici apar diferentzele in obtzinerea de cuplu maxim....cayenne-ul il obtzine la turatzii mici si pe o plaja mare pe cand ML-u la turatzii mari si intr-un anumit punct...

Todorutz 22-11-06 21:41

parerea mea despre ce ai zis tu cu liniutza ta cu ala cu audi este k s-a tzinut dupa tine odata k ii diesel si are un cuplu destul de mare mai ales in treptele superioare de viteza...si apoi k tu ai schimbat tot pe roshu la 6500 dupa cum ai spus pe cand dak ai cauta un pic prin cartzi sau site-uri fordul tau de 2.0 are cuplul maxim la 4500...

Todorutz 22-11-06 21:49

si timpii de 0-100 km/h sunt 9.90s la audi si 9.80s la ford....acu ma gandesc k te-ai lamurit de ce s-a tzinut baiatu dupa tine...

EmiLuSh 22-11-06 21:51

Scrie in cartzi ca e 4500 mie mi s`a parut ca ar fi pe undeva la 5500, poate nu ma pricep, dar oricum sunt 55 de cai in plus am pierdut la schimbat, dar cat sa pierzi sa se tzina asha de bine?

Apropo de cuplu maxim, am intzeles ca ar fi nishte beculetze care se monteaza pe bord shi se aprind sa`tzi indice cand ai cuplul maxim shi cand e cel mai bine sa schimbi. Shtii cumva unde ash putea gasi asha ceva?

Dirty Pusherman 22-11-06 22:45

Quote:

Originally Posted by Todorutz (Post 633166)
ce-i cu g class in topicu asta? e vorba de cayenne turbo S si ML63 AMG....nu intzeleg care-i legatura....trebuia macar sa faci o comparatzie ceva...da nu sa zici direct k asta-i aleasa....sau aici suntem pe chestia aia...2 se bat si al treilea cashtiga? :lol:

in sensul ca, dupa mine, e mai bun G-ul decat astea 2...
oricum am votat ML...
DAR si Porsche-le e frumusel...dar totusi e primul lor SUV...;)

Bogdan_mb 22-11-06 23:33

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 633145)
M`am tzinut dupa el in trafic nu pot sa spun daca ala era shofer sau nu. N`am zis ca nu m`a facut shi la demaraj shi la tot, am zis doar ca m`am tzinut bine cu 346 dupa el sa zic ca a avut un avantaj de vreo 3-4 lungimi de mashina. Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic am povestit efectiv o intamplare, potzi sa crezi sau potzi sa nu.

Pai ce fel de curse ai facut tu cu el ? Ce ai zis tu se poate numi cursa ?

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 633199)
Poate ca or sa spuna totzi ca nu sunt eu shofer bun...poate asha o fi...dar nu mi se pare ca`tzi trebui prea mare skill sa dai liniutze pe drum liber perfect drept.

:lol: Sunt doua lucruri importante care conteaza la o cursa sau liniuta sau cum vrei sa ii zici : masina si aaa era sa uit SOFERUL....

Quote:

Originally Posted by Todorutz (Post 633242)
si timpii de 0-100 km/h sunt 9.90s la audi si 9.80s la ford....acu ma gandesc k te-ai lamurit de ce s-a tzinut baiatu dupa tine...

Mai verifica inca odata datele pentru ca sunt gresite. Un Audi A4 1.9 STOCK de 90 de cai nu o sa scoata niciodata timpul acela de la 0 la 100 km/h . Ca si idee un AUDI A4 B7 2.0 TDI de 140 de cai scoate timpul acela. In fine eu zic sa inceteti cu offtopicul iar daca mai aveti ceva de povestit, continuati pe privat

Quote:

Originally Posted by Dirty Pusherman (Post 633326)
in sensul ca, dupa mine, e mai bun G-ul decat astea 2...
oricum am votat ML...
DAR si Porsche-le e frumusel...dar totusi e primul lor SUV...;)

Intradevar ca si offroad e mai bun ca si amandoua dar la acceleratie/viteza G55-ul AMG ramane in spate. Pacat ca varianta G63 AMG sa produs in editie limitata, un V12 care ar fi putut sa concureze la inaltime cu cele doua.

Dirty Pusherman 22-11-06 23:45

nu e v8 63-ul?
parca 65 era v12...:D

Bogdan_mb 22-11-06 23:59

Quote:

Originally Posted by Dirty Pusherman (Post 633420)
nu e v8 63-ul?
parca 65 era v12...:D

Nu e vorba de noul V8 63 AMG , e un alt model V12 , editie limitata din cate am auzit care a aparut prin 2001 .....

Race 23-11-06 14:04

Quote:

Mai lipseau din test:

- Chevrolet Suburban/Silverado cu motor de 8.1 litri si fara 4x4
- Cadillac Escalade EXT
- Hummer H2 cu jante de 30"
- Range Rover Vogue SE
- Infiniti QX56
Chevrolet Silverado e un pick-up mare care isi face treaba foarte bine.Spre deosebire de autobuzele cu pretentii de off-road din lista,e o masina perfect adaptata scopului de caraus si cu un pret corect.Chiar si versiunea de care zici tu poate tracta pana la 7 tone.Suburban nu mai are motorul de 8,1 litri.

Quote:

un Escalade e nashpa?nashpa in ce sens?
In toate sensurile.Scump si prost.Ca orice SUV de altfel.

Quote:

G Class...adica singurul off-roader cu 3 diferentiale din lume
Bineinteles.Toate SUV-urile cu tractiune integrala permanenta folosesc doar 1 sau 2 diferentiale.Te si miri cum reusesc sa mearga pe sosea :rolleyes2

Quote:

ai schimbat tot pe roshu la 6500 dupa cum ai spus pe cand dak ai cauta un pic prin cartzi sau site-uri fordul tau de 2.0 are cuplul maxim la 4500
Inca unul cu schimbatul vitezei la turatia de cuplu maxim...de unde tot apareti ?! :sad:

Quote:

Pacat ca varianta G63 AMG sa produs in editie limitata, un V12 care ar fi putut sa concureze la inaltime cu cele doua
G63 AMG era mai scump si mai lent decat G55 AMG.Probabil de aia nici n-au insistat prea mult cu el.

Quote:

Sunt doua lucruri importante care conteaza la o cursa sau liniuta sau cum vrei sa ii zici : masina si aaa era sa uit SOFERUL
Cand e vorba de intrecere din mers intre doua masini cu cutie automata poti sa uiti linistit soferul.

Todorutz 23-11-06 14:14

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 633407)
Mai verifica inca odata datele pentru ca sunt gresite. Un Audi A4 1.9 STOCK de 90 de cai nu o sa scoata niciodata timpul acela de la 0 la 100 km/h . Ca si idee un AUDI A4 B7 2.0 TDI de 140 de cai scoate timpul acela. In fine eu zic sa inceteti cu offtopicul iar daca mai aveti ceva de povestit, continuati pe privat

da scuze....my bad :).....am luat timpu pt audi de la cel de 130 de cai :oops:

Bogdan_mb 23-11-06 14:22

Quote:

Originally Posted by Race (Post 633977)
1. G63 AMG era mai scump si mai lent decat G55 AMG.Probabil de aia nici n-au insistat prea mult cu el.

2. Cand e vorba de intrecere din mers intre doua masini cu cutie automata poti sa uiti linistit soferul.

1. E greseala mea, credeam ca G 55 AMG sa produs doar varianta aspirata , lipsind G55K

2. Asa e cum zici , dar eu am facut referire la ce a zis omul , iar ma indoiesc ca masinile pe care le-a mentionat sunt automate.

riptor 01-12-06 18:19

imi plac motoarele turbo,imi plac porsche-urile,imi place cayenne-ul,dar am ales ml-ul...poate pentru ca mercedes face cateodata motoare brutale,un fel de muscle-car-uri europene,cred ca unei masini de teren i se potriveste un motor mare si zgomotos,iar v8-ul de 6,3 litri suna incredibil.nu ca turbo s-ul ar fi vreo pisicutza,dar..mi se pare ca ml-ul e mai agresiv,mai rau,imi place si design-ul mai mult al mertz-ului.oricum,grea decizie

pimp_lex 07-12-06 15:29

Quote:

Originally Posted by EmiLuSh (Post 633145)
Am zis shi ca sunt mashini mai ieftine decat Porsche Cayenne Turbo S shi ML 63 AMG, dar ieftine in nici un caz nu sunt.

Cand am spus ca sunt mashini nashpa m`am referit ca sunt nasoale la finisaje interioare, iar motoarele sunt ce`i drept puternice, dar nu mi se pare ca trag pe cat ar trebui shi stau shi foarte prost la handling. Am shi condus mashini americane shi impresia asta mi`au lasat`o.

Aruncatzi un ochi pe: https://www.youtube.com/watch?v=LAt-Q7ohKlY .

Sorry, dar bati campii

cand ai condus tu cele 5 masini despre care iti dai cu parerea atata de vehement, ca sa le dai tu verdicte asa clare si concise ? (Turbo S, 63 AMG, SRT-8, SS si Escalade) ?
Cum vine treaba asta ca "nu trag cum ar trebui" ? Asta e din putul gandirii si horizontul experientei sau cum?

Daca si citeai tot ce am scris in postul respectiv, am spus ca cele 3 americane sunt in cu totul si cu totul alta gama de pret. Degeaba faci tu pe miliardarul si zici ca " ce domne, merita aia 50k euro in plus ca are finisaje". Cum ziceam, da, au finisaje si materiale mai bune, prestigiu si capacitati off-road mai bune dar pt asta platesti. Daca merita sau nu, e la atitudinea fiecaruia. Eu personal zic , ca nu merita, dar depinde ce reprezinta pt fiecare sumele respective, pt unii 50K euro e salariu pe luna, pt alti e salariu pe 5 ani. De asemenea conteaza ce poti sa faci in plus la masinile respective cu diferenta de bani.

The_Mask 07-12-06 15:42

Pimp_Lex crezi ca merita sa iti bati capul atat cu toti snoobi de pe forumul asta? Am ajuns la concluzia ca nu poti sa`i faci sa inteleaga prin dovezi ca masina X nu`si merita pretul insa pentru ei este ce-a mai buna doar prin simplul fapt ca este facuta de Brand`ul Y!

wlady 15-12-06 15:08

Mercul este mult mai aratos ! Si in al doilea rand la o liniuta prin oras face Cayenneul ! Dar cel mai mult conteaza ca e mai rar decat Cayenneul

All times are GMT +2. The time now is 20:22.

- Copyright 2026 4Tuning