![]() |
Re: SUV big boys : Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
pai tziam zis.....este la mine in orash unu....intorc capu dupa el mai rau k dupa o femeie :))
|
Quote:
mmda...probabil dar totusi mie m-i se pare enorm 90 Nm diferentza de cuplu |
Quote:
Asa e cum zici un motor turbo intotdeauna va fi intotdeauna mai usor si mai ieftin de modificat decat unul n.a. Motorul 63 AMG in momentul de fata este unul aspirat dar tin sa cred ca va avea aceasi soarta ca si 55-ul AMG. La inceput a aparut unul aspirat iar dupa cativa ani a fost dotat cu un Kompresor. Un 63K sau turbo ar fi o bestie, oricum nu sunt date concrete doar eventual posibile pe viitor. |
Quote:
|
Sa vedem asta si dupa mai vorbim:D
|
Quote:
Din cate cunosc eu, nu e nici un tuner recunoscut care sa faca ce am facut noi la acest cayenne, adica pe langa marire de capacitate la xx litri, secretul nostru::), si turbine cat casa, axe cu came, injectoare, pompe de benzina, cutie de 1250 Nm, etc... Cu toate astea va avea sigur peste 800 cai... Daca stie cineva un cayenne, sau suv mai puternic sa scrie aici... Oricum, mai e f putin si vor veni masinile si atunci totatre viziunile despre masini puternice in ro se vor schimba.... |
http://videos.streetfire.net/iPlayer...B-E91F288808EB
uite aici ceva ce te poate pune un pic pe ganduri....n-are el 800 de cai dar nici departe nu e |
aaa...si ink o chestie dak ma poate lamuri cineva cu ceva.....ii zice ML63 AMG......cik are motor de 6.3 litri.....dar defapt ii de 6208 cc.....63 u ala ii de ochii lumii?
|
Si E320 CDI are motor de 2997cc,si 335i are motor de 2993 cc ce legatura are una cu alta?Nu se refera precis la cilindree e mai mult un cod de reprezentare a masinii.
|
Quote:
aham..oke...ms...just askin' :) |
:D
Quote:
Stiu masina f bine si nu are de ce sa ma puna pe ganduri!!! Pe langa motor, masina mea va fi si mult usurata, gen scaune carbon 2 fata 2 spate, plafon din carbon, portbagaj carbon, capota carbon etc si inca multe elemente de carbon, si daca inca o suta si ceva de cai nu conteaza atunci.... si vreo 1200 nm fata de 720nm.... Spuneti si voi:D :D |
n-am zis k nu conteaza 100 de cai....e enorm.....si cuplu nu mai vorbesc. ziceam doar k e aproape. oricum...succes in continuare cu masina ta. sa-tzi iese ceva special :)
|
Am ales ML-ul fiindca imi place interior exterior mai mult decat porsche-ul... la motoare... seamana... deci.. Mercedes
|
Aleg din start AMG-ul pentru ca stiu potentialul motoarelor AMG shi shtiu ca Mercedes-urile AMG sunt bijuterii de mashini shi shtiu asta pentru ca tata are un ML 55 AMG din 2003 de 346CP (nu il are in Romania avand domiciliul stabilit intr-o tara araba) shi cu care am reushit sa ma tzin eroic de un Porsche Cayenne Turbo S cu plecare de pe loc (shi Porsche-ul era tunat la maxim). Iar ca finisaje shi lux shi toate cele da clasa la multe mashini doar se shtie ca Mercedes sunt cei mai tari pe lux shi sigurantza.
Am vazut printre primele posturi ca pimp_lex spunea despre 3 mashini americane (Trailblazer SS, Grand Cherokee SRT-8, Escalade) dupa parerea mea astea sunt mashini nashpa, sunt mai ieftine dar se reflecta perfect pretul in calitate mari probleme shi nu rup shoselele cum se ashteapta unii plus ca modificarile la ele sunt extraordinar de scumpe shi nici mashinile nu sunt ieftine. Parerea mea ca AMG-ul shi Turbo S-ul merita banii in plus. |
Porsche`ul era tunat la maxim si tu te-ai tinut cu 346cai dupa el? cred ca bati campii!
|
Quote:
- Chevrolet Suburban/Silverado cu motor de 8.1 litri si fara 4x4 - Cadillac Escalade EXT - Hummer H2 cu jante de 30" - Range Rover Vogue SE - Infiniti QX56 Quote:
~Nautilus |
Nautilus, aici ma refeream la ML 55 AMG, nu la Opel Speedster, care are un raport putere/greutate f bun...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Cand am spus ca sunt mashini nashpa m`am referit ca sunt nasoale la finisaje interioare, iar motoarele sunt ce`i drept puternice, dar nu mi se pare ca trag pe cat ar trebui shi stau shi foarte prost la handling. Am shi condus mashini americane shi impresia asta mi`au lasat`o. Aruncatzi un ochi pe: https://www.youtube.com/watch?v=LAt-Q7ohKlY . |
votat...Gelandewagen :lol: :lol: :lol: ...G Class...adica singurul off-roader cu 3 diferentiale din lume...
si atat. |
Quote:
|
ce-i cu g class in topicu asta? e vorba de cayenne turbo S si ML63 AMG....nu intzeleg care-i legatura....trebuia macar sa faci o comparatzie ceva...da nu sa zici direct k asta-i aleasa....sau aici suntem pe chestia aia...2 se bat si al treilea cashtiga? :lol:
|
Quote:
|
Diferentza e intr`adevar mare, dar itzi mai zic ceva la care toata lumea o sa sara de fund in sus ca asha ceva nu e posibil. Eu am un Ford Mondeo 2.0i 145 CP shi mi`a dat zdrentze un tovarash cu un Audi A4 din 2001 1.9l TDi 90CP in trafic (tzin totushi la viatza mea). La plecare de pe loc in linie dreapta pe drum liber pana la 170 am avut maxim o lungime de mashina avantaj in fatza lui shi asta in conditziile in care am schimbat la roshu (6500 rpm) nu`mi explic cum de s`a tzinut asha de bine dupa mine (shi nu are nimic modificat la mashina). Poate ca or sa spuna totzi ca nu sunt eu shofer bun...poate asha o fi...dar nu mi se pare ca`tzi trebui prea mare skill sa dai liniutze pe drum liber perfect drept.
Iarashi eu nu am zis ca ML 63 AMG are performantze mai bune decat Porsche, doar ca eu sunt fan 100% Mercedes e o chestie de parere. Fiecare cum crede, fiecare ar alege ce i s`ar potrivi lui mai bine shi l`ar satisface. |
asha si ink o chestie.....motoare complet diferite...unul twin turbo altul normal aspirat...unul de 4.5 celalat de 6.3.de aici apar diferentzele in obtzinerea de cuplu maxim....cayenne-ul il obtzine la turatzii mici si pe o plaja mare pe cand ML-u la turatzii mari si intr-un anumit punct...
|
parerea mea despre ce ai zis tu cu liniutza ta cu ala cu audi este k s-a tzinut dupa tine odata k ii diesel si are un cuplu destul de mare mai ales in treptele superioare de viteza...si apoi k tu ai schimbat tot pe roshu la 6500 dupa cum ai spus pe cand dak ai cauta un pic prin cartzi sau site-uri fordul tau de 2.0 are cuplul maxim la 4500...
|
si timpii de 0-100 km/h sunt 9.90s la audi si 9.80s la ford....acu ma gandesc k te-ai lamurit de ce s-a tzinut baiatu dupa tine...
|
Scrie in cartzi ca e 4500 mie mi s`a parut ca ar fi pe undeva la 5500, poate nu ma pricep, dar oricum sunt 55 de cai in plus am pierdut la schimbat, dar cat sa pierzi sa se tzina asha de bine?
Apropo de cuplu maxim, am intzeles ca ar fi nishte beculetze care se monteaza pe bord shi se aprind sa`tzi indice cand ai cuplul maxim shi cand e cel mai bine sa schimbi. Shtii cumva unde ash putea gasi asha ceva? |
Quote:
oricum am votat ML... DAR si Porsche-le e frumusel...dar totusi e primul lor SUV...;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
nu e v8 63-ul?
parca 65 era v12...:D |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2. Asa e cum zici , dar eu am facut referire la ce a zis omul , iar ma indoiesc ca masinile pe care le-a mentionat sunt automate. |
imi plac motoarele turbo,imi plac porsche-urile,imi place cayenne-ul,dar am ales ml-ul...poate pentru ca mercedes face cateodata motoare brutale,un fel de muscle-car-uri europene,cred ca unei masini de teren i se potriveste un motor mare si zgomotos,iar v8-ul de 6,3 litri suna incredibil.nu ca turbo s-ul ar fi vreo pisicutza,dar..mi se pare ca ml-ul e mai agresiv,mai rau,imi place si design-ul mai mult al mertz-ului.oricum,grea decizie
|
Quote:
cand ai condus tu cele 5 masini despre care iti dai cu parerea atata de vehement, ca sa le dai tu verdicte asa clare si concise ? (Turbo S, 63 AMG, SRT-8, SS si Escalade) ? Cum vine treaba asta ca "nu trag cum ar trebui" ? Asta e din putul gandirii si horizontul experientei sau cum? Daca si citeai tot ce am scris in postul respectiv, am spus ca cele 3 americane sunt in cu totul si cu totul alta gama de pret. Degeaba faci tu pe miliardarul si zici ca " ce domne, merita aia 50k euro in plus ca are finisaje". Cum ziceam, da, au finisaje si materiale mai bune, prestigiu si capacitati off-road mai bune dar pt asta platesti. Daca merita sau nu, e la atitudinea fiecaruia. Eu personal zic , ca nu merita, dar depinde ce reprezinta pt fiecare sumele respective, pt unii 50K euro e salariu pe luna, pt alti e salariu pe 5 ani. De asemenea conteaza ce poti sa faci in plus la masinile respective cu diferenta de bani. |
Pimp_Lex crezi ca merita sa iti bati capul atat cu toti snoobi de pe forumul asta? Am ajuns la concluzia ca nu poti sa`i faci sa inteleaga prin dovezi ca masina X nu`si merita pretul insa pentru ei este ce-a mai buna doar prin simplul fapt ca este facuta de Brand`ul Y!
|
Mercul este mult mai aratos ! Si in al doilea rand la o liniuta prin oras face Cayenneul ! Dar cel mai mult conteaza ca e mai rar decat Cayenneul
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:22. |
- Copyright 2026 4Tuning