Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   Tuning motor dacia injectie (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/264629-tuning-motor-dacia-injectie.html)

aditza579 16-09-11 15:20

Re: Tuning motor dacia injectie

Tu ai pompa de apa de aia mai de doamne ajuta sau de ASAM. Aia de ASAM nu se poate numi pompa. Iar la pompa de ulei, daca axul nu are joc mare radial iti ofera destul debit de ulei la 7000+ rpm. Eu faceam referire fix la motorul 1.6 care este un motor superpatrat, facut pentru cuplu la turatii joase, nu pentru turatie. Cu o axa cu came si umpic aranjat piesele interne poti sa stai fara teama la 7000+ rpm. Toate cele bune.

Sirius 16-09-11 19:37

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4589092)
(1)Tu ai pompa de apa de aia mai de doamne ajuta sau de ASAM. Aia de ASAM nu se poate numi pompa. Iar la pompa de ulei, daca axul nu are joc mare radial iti ofera destul debit de ulei la 7000+ rpm. Eu faceam referire fix la motorul 1.6 care este un motor superpatrat, facut pentru cuplu la turatii joase, nu pentru turatie. (2)Cu o axa cu came si umpic aranjat piesele interne poti sa stai fara teama la 7000+ rpm. Toate cele bune.

1= pompa mea este standard, cu capacul de pompa marca asam.:D, dar fulie mica.

2= la ce motor te referi aici, tot la 1.6? ce sa ii faci la interne? le gadili sa le exciti?

pana la urma care e raspunsul la intrebarea din postul anterior?

aditza579 16-09-11 19:45

Da, eu ma refer la motorul 1.6 la partea cu turatiile. Se sie ca motorul 1.4 este aproate patrat decie turatia maxima este mult mai mare fara sa risti sa ti se sparga vre-un piston ca pe cel 1.6. SGM a reusit la cel de 1.4 sa ii duca puterea maxima pe la 7.000+ rpm. La cel de 1.6 sa te multumesti daca il turezi atata. Ma credeti sau nu, am auzit motor 1.4, cu o axa de 345/335* RAC, exact cum ai tu, doar ca avea enorm de multe usurari turat la aproape 10.000 rpm. La faza cu pompa de apa, fulia mica face toata diferenta. Ti-am urmarit topicul si imi place cum merge al tau motor. Am vazut ca de la o anumita turatie are viata mai multa, si se vede cun zvac, ca si cum ar intra turbo. Cam pe la ce turatie preconizezi cai ai puterea maxima? Dar cam pe la cat l-ai dus. Stiu ca la tine nu este problema. Am vazut ca ai aprindere de VW si de aia. Numai bine.

Edit: Si daca te referi la intrebarea cu teoria si practica, s-a demonstrat de enspe mii de ori ca practica bate teoria.

viorel 77 16-09-11 22:00

Voi inca mai discutati de motorul pe injectie?
Eu cred ca vorbiti de motorul normal... nu pe injectie...

catalanu 16-09-11 22:33

Eh , o mica deviatie . :D . Legat de cel de injectie , cred ca s`a cam spus totul , iar anndy a pus punctul pe i :))

aditza579 17-09-11 10:51

Motorul de baza este acelasi, difera doar sistemul de alimentare si cel de aprindere, iar daca vorbim despre motor, inseamna ca vorbim despre aceleasti modificari in ambele cazuri. Numai bine.

anndi 19-09-11 17:24

Aditza, ce spui tu acolo, ca la 1,6 daca faci 7000 rpm sa fii fericit, eu nu te cred. Motorul de 1,6 merge pana in 8000rpm. Faptul ca dupa 5500-5800 nu mai trage , asta e partea a doua.

aditza579 20-09-11 12:46

Sincer sa fiu, eu nu am avut parte de a face decat cu 1.4, ir ceea ce spun de 1.6 este pur teoretic. Dar merci de lamurirea pe care ai adusa pentru a nu se lua de bun ceea ce am zis pentru ca eu am gresit. Toate cele bune.

fLus 20-09-11 18:11

E rentabil turbo pe injectie?

catalanu 20-09-11 19:30

reformuleaza .....e rentabil turbo pe motoru de dacie ? NU .....am explicat (eu si restu) in 4 pagini ca gunoiu ala de monopunct nu e instare sa dea aer si benzina necesara pt aspirat , tu mai vrei si turbo . Cum controlezi amestecul , cum pui senzor de detonatie , cum faci harta de avans , de unde suplinesti benzina necesara pt noul flow de aer ? etc etc etc

anndi 21-09-11 20:43

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4596033)
Sincer sa fiu, eu nu am avut parte de a face decat cu 1.4, ir ceea ce spun de 1.6 este pur teoretic. Dar merci de lamurirea pe care ai adusa pentru a nu se lua de bun ceea ce am zis pentru ca eu am gresit. Toate cele bune.

Daca e sa ne luam dupa teorie, nu era necesar un topic pe aceasta tema. Manualul de reparatii era suficient. In practica treburile se schimba si la re/construirea/modificarea unui motor apar surprize nespecificate in teorie. Pe nova mea 1,6 ajungea la 8000 rpm chiar si in configuratia de fabrica. In motor nu s-a rupt sau cedat nimic. Cand l-am dat jos era uzat, dar functional.

Sirius 21-09-11 21:31

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 4598959)
Daca e sa ne luam dupa teorie, nu era necesar un topic pe aceasta tema. Manualul de reparatii era suficient. In practica treburile se schimba si la re/construirea/modificarea unui motor apar surprize nespecificate in teorie. Pe nova mea 1,6 ajungea la 8000 rpm chiar si in configuratia de fabrica. In motor nu s-a rupt sau cedat nimic. Cand l-am dat jos era uzat, dar functional.

in gol?

anndi 22-09-11 11:41

viteza 1 si 2. experimentat, verificat.

catalanu 22-09-11 13:54

Eu pe totu stock nu am reusit, cam 7000 pe acolo . Ce`i drept cu un carb de tot ***u

aditza579 22-09-11 14:15

Quote:

Originally Posted by fLus (Post 4596532)
E rentabil turbo pe injectie?

Am vazut un Bosch monopunct de Passat, care la aspirat nu avea suficient debit de benzina. La turbo, cum ar fi intrat turbina, s-ar fi oprit motorul. Gandeste-te, daca la VW facea asa, Monomotronicul de Dacie nuici macar nu ar trebui bagat in ecuatie. Vroia cineva de pe alt forum sa sufle un monopunct, dar s-a lasat pagubas si a suflat un Weber. Daca totusi vrei sa faci ceva, incearca. Daca nu iese, trecu la carburator, nu este greu. Dar oricum cred ca mai mult de 0.4, 0.5 bari nu este recomandat pentru motorul de Dacie, iar la acea presiune, din 1.4, nu ai mai mult de 85-90 cp.

catalanu 22-09-11 19:31

Vei ramane uimit daca iti spun ca injectoarele sunt identice la 1310 , passat de la 1.4 pana la 1.8 , renaul 1.2-1.8 8v . Difera regulatorul de presiune .Am testat cu mana mea , nu vorbesc prostii .

aditza579 22-09-11 20:10

Am vazut eu ca semanau, dar ma gandeam ca nu or folosi acelasi sitem pentru ca totusi este 1.8. Hai ca asta a fost tare. Numai bine.

catalanu 22-09-11 21:20

Am probat pe un passat de 1.8 si mergea la fel . Chiar am ramas uimit.

aditza579 22-09-11 21:23

Ciudat este ca si eu le-am probat pe ambele cu ceva timp in urma. Si sunteul injectarii pe clapeta era acelasi (in ralanti). Dar nu m-am gandit o clipa ca este acelasi sistem. Aceasta veste pentru mine chiar este un bombshell.

catalanu 22-09-11 21:30

si la twingo de 1.2 (my daily shit) e cam la fel . S`a folosit o injectie comuna, simpla si usor de reparat care are multe piese comune . Nu gasesti de una , pui de cealalta ca e la fel

Thomas Everywhere 28-09-11 09:38

Eu am avut dacie 1310 cu motor 1.6 Papuc si nu mi se tura in gol mai mult de 6000 rpm, iar in viteza nu trecea de 4800 nici sa o bat...probabil cutia influenta mult. Parerea mea este ca Injectia care e pusa la Dacia nu prea te ajuta cu nimic la un tuning, e doar pusa pentru o aprindere, amestec mai bun si un consum mai scazut de carburant fata de Carburatie, desi, nici cu aia nu prea se impaca bine...eu am facut comparatie cu 1.6 carburator si 1.6 injectie, papa la fel de multa benzina.. a mea consuma 13% in oras si in exterior nu ieseam sub 8%.

fLus 02-10-11 10:44

Are rost sa schimb la un monopunct axa cu came,supapele etc. ?Obtin ceva diferenta?

catalanu 02-10-11 17:14

da , o sa fie diferenta ....o sa pape mult

fLus 02-10-11 18:12

Nu e problema ca consuma,problema e sa si traga mai bine.

anndi 03-10-11 18:55

Quote:

Originally Posted by fLus (Post 4618900)
Are rost sa schimb la un monopunct axa cu came,supapele etc. ?Obtin ceva diferenta?

Ce intelegi prin schimbarea axei cu came? Ce motor ai pe masina? Ce faci cu softul, daca pui alta axa decat cea standard?
Citeste tot topicul si ai sa te lamuresti.
Si, acum, dupa 5 pagini de topic(mai mult pe langa), a pus cineva mana sa se joace cu injectia? A obtinut ceva rezultate palpabile? In caz contrar propun inchiderea topicului pentru s-au spus cam toate ce erau de spus si doar rediscutam aceeasi problema on, and on and on.

aditza579 03-10-11 19:30

Azi am luat o injectata ca sa-i schimb niste garnituri si service-ul. E de tot rahatul si punct. Pai 1300-a mea este masina pe langa asta. La 1.3 trage mai bine ca asta. Si nu doar motorul este varza. Sa nu mai mentionez cutia. De aceeasi parere sunt si eu. Ar trebui inchis temporar. Salut.

fLus 03-10-11 19:48

Motor de 1.4

aditza579 03-10-11 20:05

Da man, logic.

fLus 04-10-11 13:05

Obtin ceva performante sau nu?Adica are rost sa schimb?

aditza579 04-10-11 14:06

Eu as spune ca nu o sa ai cine stie ce performante in plus. Dar ins chimb daca ai face asta la carburatie s-ar simti si performantele s-ar ameliora chiar foarte mult. Salut.

Sirius 04-10-11 20:56

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4622230)
Azi am luat o injectata ca sa-i schimb niste garnituri si service-ul. E de tot rahatul si punct. Pai 1300-a mea este masina pe langa asta. La 1.3 trage mai bine ca asta. Si nu doar motorul este varza. Sa nu mai mentionez cutia. De aceeasi parere sunt si eu. Ar trebui inchis temporar. Salut.

Nu cred ca stii ce vorbesti, de fapt nu ca nu cred... NU STII ce vorbesti!

Deci eu am un vecin pe strada care are un 1.4 inj si eu mai demult cu a mea cu 1.4 comprimat carb dublu, volanta usurata si ap electronica se deabia ce il faceam.

si cutia aia trage mai bine pe treapta a 3a!

Thomas Everywhere 07-10-11 10:06

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 4624725)
Nu cred ca stii ce vorbesti, de fapt nu ca nu cred... NU STII ce vorbesti!

Deci eu am un vecin pe strada care are un 1.4 inj si eu mai demult cu a mea cu 1.4 comprimat carb dublu, volanta usurata si ap electronica se deabia ce il faceam.

si cutia aia trage mai bine pe treapta a 3a!

depinde si cate sunt in mintile lor...ca deseori vad numai jafuri obosite chiar si pe injectie...trage bine ca e si usoara fata de o dacie mai veche...au tabla subtire ca foaia, in rest scoate aceiasi timpi, viteza ca si carburator 1.4 stock...ambele au 62 cp si 102 Nm , poate diferenta o face cutia de viteze, dar nu prea mult. Cel mai bine trage 1.6 Injectie ala de pe Papuc, probabil daca ar avea o cutie mai buna, s-ar intinde bine la viteza peste 150 km/h. N-am reusit decat 158 km/h si benzina halea.

brasov 90 25-01-12 10:49

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4623810)
Eu as spune ca nu o sa ai cine stie ce performante in plus. Dar ins chimb daca ai face asta la carburatie s-ar simti si performantele s-ar ameliora chiar foarte mult. Salut.

aditza scoate machetutele de la naftalina. 10% din cat ai vorbit ai spus adevarul in rest...
on: Poti face schimbari la injectie monopunct dar o sa faci un consum destul de mare la performante foarte mici.

IULY-CLA 25-01-12 18:26

Cel mai bine trage 1.6 Injectie ala de pe Papuc, probabil daca ar avea o cutie mai buna, s-ar intinde bine la viteza peste 150 km/h. N-am reusit decat 158 km/h si benzina halea.[/QUOTE]

Motorul de 1,6 injectie de papuc are grupul din cutie 8x33 iar berlina de 1,4 injectie are grup de 9x34 diferenta dintre cele doua modele e cutia si puterea motorului

nosturbina 25-01-12 20:57

Calculator de papuc cu niste reglaje fine la potentiometrul corpului clapeta, ajuta la putere, dar dauneaza la portofel.
Totusi daca vrei sa pui o axa cu came, trebuie sa pui calculator pt dacia nova de cupa (de raliu) care avea motor de 1.6. Din cate stiu eu calculatorul de 1.6 nu prea se pupa cu calculatorul de 1.4 (alte harti de avans etc.) Alta problema ar fi sa ai axa cu came de nova de cupa. Nu poti pune axa cu came de 345 de grade cu calculatorul de cupa. Cea mai buna solutie pt motorul de dacie, fie el 1.4 sau 1.6 este montarea unor carburatoare orizontale impreuna cu o axa cu came potenta:D. Insa cu toti stim ca ungerea si racirea nu sunt facute sa reziste la un motor proiectat la 65 de cai pana la 100 sa zicem cu modificarile aduse.
In principiu poti face o gramada de lucruri la sistemul de alimentare al motorului. S-au amintit mai sus de catre "catalanu" adaptarea unui sistem megasquirt, impreuna cu o galerie de admisie modificata pt. multipunct ( http://www.protoxide.eu/en/intake-ma...injection.html)
Daca vrei sa iasa ceva calumea si sa nu dai banii degeaba, ori strangi ceva bani si faci ceva cu cap (implicit cu un motor de origine straina, proiectat pe la 120-150 de cai) ori cumperi o masina gata facuta (numai ma refer la dacie).

Sper ca am lamurit acest subiect

Thomas Everywhere 25-01-12 21:32

nu stiu la ce va stresati cu vechiturile astea de motoare sa maresti puterea...pentru ca toti la un moment dat ne uitam sa consume putin..dupa ce ca motoarele astea nu prea mai sunt economice pentru vremurile de azi, te gandesti sa-i indesi putin putere sa "fuga" si sa te rupa mult mai rau in buzunar. Eu cred ca nu'si are rostul....daca tot vrei sa "traga" putin mai tare...puneti un motor 1.6 de papuc cu toate acareturile lui originale, corp injector, calculator toate de 1.6 si cutia de Dacie Berlina si acei 122 Nm si 75 cp o sa se simta destul de bine pe Berlina si la depasiri si la viteza....viteza nu prea ai unde ii da si tre sa fi atent cu 1310 ca totusi e siguranta ta. Daca vreti asa, daca vrei sa te complici cu maritul puterii din motorul asta mai bine o lasi balta si asa va deveni nefiabil.

Sirius 26-01-12 08:52

Quote:

Originally Posted by nosturbina (Post 4847261)
Calculator de papuc cu niste reglaje fine la potentiometrul corpului clapeta, ajuta la putere, dar dauneaza la portofel.
Totusi daca vrei sa pui o axa cu came, trebuie sa pui calculator pt dacia nova de cupa (de raliu) care avea motor de 1.6. Din cate stiu eu calculatorul de 1.6 nu prea se pupa cu calculatorul de 1.4 (alte harti de avans etc.) Alta problema ar fi sa ai axa cu came de nova de cupa. Nu poti pune axa cu came de 345 de grade cu calculatorul de cupa. Cea mai buna solutie pt motorul de dacie, fie el 1.4 sau 1.6 este montarea unor carburatoare orizontale impreuna cu o axa cu came potenta:D. Insa cu toti stim ca ungerea si racirea nu sunt facute sa reziste la un motor proiectat la 65 de cai pana la 100 sa zicem cu modificarile aduse.
In principiu poti face o gramada de lucruri la sistemul de alimentare al motorului. S-au amintit mai sus de catre "catalanu" adaptarea unui sistem megasquirt, impreuna cu o galerie de admisie modificata pt. multipunct ( http://www.protoxide.eu/en/intake-ma...injection.html)
Daca vrei sa iasa ceva calumea si sa nu dai banii degeaba, ori strangi ceva bani si faci ceva cu cap (implicit cu un motor de origine straina, proiectat pe la 120-150 de cai) ori cumperi o masina gata facuta (numai ma refer la dacie).

Sper ca am lamurit acest subiect

Nu ai lamurit nimic, pentru ca nu prea stii ce vorbesti.

in primul rand te contrazici singur, referitor la : ba, ca la axa cu came trebuie calc de cupa, apoi ca nu merge axa la calculator... stii ce vrei sa spui?

in al doilea rand, care este axa aia mai "potenta" de care zici?

in al treilea rand, la faza cu ungerea, aici te contrazic, eu merg in configuratia axa 345/335 orizontale solex, RC 10.7, aprindere golf plus altele, si masina a vazut FOARTE multe curse (care nu sunt puse pe youtube) si de 2 ani de zile de cand trag pe ea nu am avut probleme cu ungerea...
https://www.youtube.com/watch?v=HS1xd56m0ok

Nu spun ca nu sunt adeptul schimbatului de motor, dar daca cineva umbla in motorul de dacie eu nu consider ca arunca banii degeaba, poate unora le place originalitatea.

All times are GMT +2. The time now is 02:07.

- Copyright 2026 4Tuning