![]() |
Re: Blow Off Valve
Quote:
|
daca mai vad un post cu blow off pe diesel pun o bomba pe 1 aprilie sa va scap de chin :))
|
Quote:
|
HKS SSQV pus pe 1.9TDI ;) suna prea bine :twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=RFken2vybZg Octavia TDI, HKS Blow off valve https://www.youtube.com/watch?v=wUGOfTwy_v8 HKS SSQV installed on a 1.9TDI Caddy. The installation is DIY using bonding agent to connect ssqv adapter to Intercooler plastic piping. si un 350Z cu acelasi BOV HKS https://www.youtube.com/watch?v=-PsebphGe6w |
Ce misto s-ar auzi un bov HKS SSQV ....pe un boxer de 1.3 turbat la o presiune de 0.8....
Pur si simplu m-am indragostit de sunetu ala...:twisted: :twisted: :twisted: (am stat intro zi sa ma uit la filmuletele de pe youtube cu bovu ala ...cred ca am vazut peste 100 de filmulete...) Pacat ca e ceva mai piperat la pret...doar 289$ fara taze...:cry: |
blowoffu valve se poate bune doar pe motoarele turbo pe benzina, puterea nu creste cu nimic, dar daca nu il ai, poti sa spargi furtunele !!!
|
Eu mi-am facut singur supapa de blow-off si merge si suna suuuper
|
Quote:
Poti sa il pui si pe diesel !! Doamne greu o fii putina atentie !!! |
Quote:
O valva blow off care se potriveste foarte bine cu 1.8T 20V este Forge 006. Daca cumperi alta v.b.o sa verifici bine membrana ei sub arculet!!!! ptc prin valve proaste motoarele pierd presiunea |
de ex eu am astra g 1.6 16v.. se poate pune?
|
Quote:
uitati-va la fimuletul asta BOV cu sunet de rata :D:D https://www.youtube.com/watch?v=lZG0RS3mVBc |
cam cat ar costa toata afacerea? si cam ce as avea de castigat? ca iti dai seama ca nu as pune turbo numai pt un bov :lol: .. stii cumva si ce ar trebui sa iau mai exact?
|
1 Attachment(s)
- cine stie ceva de BOV marca MONZA... in special modelul din poza, dublu horn, este pentru TOATE motoarele turbo Diesel nu cum se spunea pe la sectiunea bursa numai pentru grupul VAG... deci cine cunoaste mai multe in special despre Monza in sine va rog...
|
- nimeni nu stie nimic?
|
Eu am 2 bov-uri Monza, dar pt benzinare si calitatea fabricatiei este buna, dar ale mele sunt model diferit. La diesel nu stiu cum sta treaba, dar nu vad de ce ar fi mai rau...
|
- multumesc de raspuns... deja trebuie sa vina, sper sa fie ceva bun... am vazut cu unii de pe aici asociaza MONZA cu ceva turcesc, de fapt este firma cat se poate de italiana si chiar sunt laudati pe unele forumuri de specialitatea...
|
eu am cumparat un bov dar nedumerirea mare ar fii cum il montez pe octavia 2 tdi pt ca nu inteleg skema de nici o culoare deoarece este toata in nemteste iar bov-ul este diferit de ce am vazut in thredurile de pana acum, supapa ca si forma este aceeasi dar are mai multe contacte electrice si mai multe teuri ,inclusiv un buton de on off. Iar cea mai mare nedumerire ar fii unde vine montat furtunul acela subtire care iese din capul supapei??
|
- pai este relativ simplu... probabil a venit fara kit de montaj, eu l-am luat cu tot cu kit, ai nevoie de un T care sa vina pe teava de Intercooler inainte de a intra in turbina, BOV ul vine montat pe T u dupa care acel furtunas trebuie pus la electrovalva iar din electrovalva (cred) ca vine pus si pe un vacum, mai ai contactul de la pedala de acceleratie pe care il montezi la pedala, legi comutatorul de on/off la contactul de pedala si apoi mai departe la electrovalva... sper sa fi inteles in mare cum sta treaba... sa imi spui daca e ok si cum se aude...
|
bov-urile pt diesel au alt principiu de functionare. La diesel nu exista clapeta de acceleratie deci nu are vacum.Ele vin cu un modul electronic care se cupleaza la pedala de acceleratie.Practic el detecteaza cand ridici piciorul dupa acceleratie si acesta comanda bov-ului(care in cazul diesel este o electrovalva) sa deschida. La diesel (neavand clapeta de acceleratie)nu are nici un rol de protectie pentru turbina.Unii sustin ca ar deteriora turbina. Eu unul nu prea inteleg cum. Central dupa ce il montezi sa faci un filmulet sa vedem si noi cum se aude. Ar trebuii sa se auda mai frumos comparativ cu un benzinar deoarece diesel face presiuni mai mari in turbina.Mult succes
|
Quote:
Am auzit eu pe un Passat 1.9TDI. Dar pe diesel mi se pare cam kitsch. Ceva in genul aripioarei de rechin cu led in cap doar ca are dezavantajul de a te putea trezi oricand cu scapari de aer din admisie si alte belele. Si sunetul ala trebuie acompaniat si de o evacuare sau niste ture mai inalte. |
Dap asa e <laguna_2_interceptor> asa ceva este cam asta am inteles si eu din skema.
El a venit ku kit cu tot dar tot ce este instructiune este in neamta si intelege tata mosu din alea si vroiam sa ma asigur inainte sa fac vreo tampenie, iar tu miai confirmat la ce ma gandeam si eu, problema ar fii pedala de aceleratie ca la mandea pleaca din podea si nu prea am unde sa plasez senzorul, maine o sa incerc sa montez ala si sa vedem ce iese |
- nu inteleg... cum adica pleaca din podea? intrerupatorul se monteaza deasupra pedalei de acceleratie in pozitia ''rece'' a pedalei... adica cand nu calci pedala ea trebuie sa preseze comutatorul...
- ai primit si T ul de suntare la intercooler? eu cand am vrut sa comand mi-au spus ca vine fara T si fara furtune (tot din Germania)... pana la urma am gasit pe cineva in Germania care vindea un Leon TDi tunat si mi-a vndut BOV ul complet cu T, furtune de adaptare etc... sunt curios ce ai rezolvat, poate pui un film cu tel mobil ceva... numa sa se auda sunetul :) |
Dap a mea a venit ku un t-u cu tot dar azi am facut o prostie am incercat sa bag teul pe un furtun cat mai aproape de turbo si nu am reusit .... deci am ramas cu furtunul taiat dak mam incapatanat, dar sper maine sa gasesc furtunul sal cumpar cu toate ca am aflat ca este cateva milioane bune, si sa incerc mai jos sal montez ca akolo este mai drept furtunul!!
Cat despre pedala de aceleratie ideea ie ca la mine nu este pedala ca la dacii ci pleaca din podea este dak ai vazut ca la autobuzele DAF sau ca la majoritatea tirurilor iar dak eu pun senzorul sub ia nu se mai apasa calumea |
3 Attachment(s)
- eu zic sa faci alt t-u... te va ajunge in cel mai rau caz cateva sute de mii (maxim 500 unul bine lucrat si frumos ca aspect) decat sa dai milioane pe furtun... pozitionarea langa turbo este foarte buna, iti pun poze cum era si la LEON de pe care am cumparat eu... cat despre senzor el trebuie pus deasupra nu dedesupt... rolul lui este sa descarce prin Blow off in momentul in care tu schimbi vitezele si teoretic iei piciorul de pe acceleratie, pedala urca in pozitia ''rece'' si atunci apasa contactul...
|
@2.0 sfi care e treaba?
|
Unde gasesc si eu un Blow OFF pentru o Astra Bertone 2.0 Turbo din 2002? Undeva unde sa si asigure montajul? :|
|
vorbeste cu Racing Nick. are si user pe forum.
|
Nu stie cineva ce trebuie modificat la motoarele TDI ca sa faca un sunet fain cand lasi acceleratia? Nu gasesc videouri ca sa vi le arat, dar cred ca stiti despre care vorbesc. Cineva mi-a spus ca trebuie dat jos catalizatorul, dar nici el nu stia sigur.
Mersi. |
- exact ce vorbim noi mai sus... BLOW OFF VALVE pt. Diesel...
|
Dar nu asa suna... care zic eu are un sunet mult mai adanc, si se aude un pic si cand accelerezi. Prima data am crezut ca freaca roata in ceva.
|
- poate chiar freaca roata :)
|
Quote:
Am aflat deja... trebuie dat jos catalizatoru si toate tobele |
care stie daca exista bov pentru motoare aspirate, stiu ca nu prea are cum sa ia presiune, dar cum e si la diesel sa fie ceva electronic
|
Quote:
|
Quote:
cum sa nu existe... e si pentru biciclete, se numeste fasole :) |
Baieti...nu luati pe baiatul la misto...este, se vinde pe net, numai ca e zip si trebue parola, dar daca faci un crack imediat iti apare un .mp3, numai bagi in CD-player si ai BLOWww !!!
Fasaie tot cartierul... unmai sa ai ceva tweetere bune :twisted: Succes. |
Exista un BOV electronic care imita unul veritabil. In momentul decelerarii se declanseaza sunetul. Nu face absolut nimic decat zgomot. E de fitze si nimic mai mult. Sunt doua variante: una pe difuzor si una care este mai aproape de adevar si actioneazaelectric un pistonas cu supapa.
https://www.youtube.com/watch?v=2x41tFQKl7U Omul a pus o intrebare si nu mi se pare corecta atitudinea voastra.:???: |
Quote:
Nu te supara, dar cred ca nu suntem singuri cu parerea. Comentele de pe youtube spun totul : -OMG!!.. What will the ricers think of next? Wait, don't say... I don't really want to know. -that is the worst video i have ever seen i would like it if you would just take that nasty thing off here -wow dude if you can afford a turbo to get a blow off valve, dont cheat - |
da mersi, or cum vad ca ma luati la misto
|
Quote:
Nu te luam la misto, dar tie iti place cand oameni pun haine pa caini, e cam aceasi chestie. Pune compresor si io sa ai proper blow off |
| All times are GMT +2. The time now is 05:45. |
- Copyright 2026 4Tuning