![]() |
Re: Tweeter Infinity
Ai sanse mari sa te bati de probleme de faza majore cu instalatia asta. Incearca prima data asta si daca nu iti suna ok, lasa kick-bass-ul fara filtru (full range) si incearca pe tweetere un condensator (nepolarizat) de 1 si (sau) 2 microF sau combinatii intre ele, eventual cu o rezistenta (recomandata mai sus) pentru atenuare daca e cazul. Asa o sa ai un filtru (variabil, daca ai rabdare) de 6db/octava (teoretic) si cu siguranta ai sanse mai mari sa "centrezi" sistemul. La volum putin mai mare o sa ai un mic dezavantaj insa. Kick-bass-ul va da semne rapide de oboseala incercand sa reproduca si frecventele de medii-inalte iar tweeterul poate fi usor fortat daca il tai prea jos.
Sfatul meu final ar fi urmatorul... Daca nu ai pretentii prea mari, ramai cu "salata" asta. :lol: Daca vrei sa scoti ce-i mai bun din ea, incearca cu condimentele enumerate mai sus... poate poate iese ceva. Daca vrei intreadevar ceva de calitate investeste intr-un set nou de componente si eventual intr-un amplificator pe 4 canale care sa le duca activ. Nu scapi niciodata de solutiile de compromis dar e bine sa stii ca daca ai rabdare, variantele iti sunt la indemana. Strange de bani! ;) |
Ultima pereche de Well-uri am ars-o doar cu HU care era Sony in mai putin de o saptamana... sunt f proaste, ai grija cu ele, pentru experimente vezi ca mai merg si nishte magnat in jur de 50 ron sau tweetere de la coaxiale...
|
Azi mi-am mutat in sfarsit difuzoarele! Se aud beton, am chiar si inalte pe fata, desi masina e inca "santier in lucru" (am ramas cu 2 gauri in mijlocul portierelor). Inelele le-am facut dintr-un fel de PAL de 11mm. Acum inteleg de ce trebuie MDF de 19-22mm. Nici n-am mai pus tweeterele, n-am mai simtit nevoia. Daca o sa le pun o sa fie doar pt a ridica scena.
|
Am astupat gaurile din mijlocul usilor cu 2 cartoane, din motive de frig. Am observat ca acele cartoane se indoaie ca si membrana difuzoarelor. De aici o noua intrebare. Ce ati facut cei care v-ati preparat usile cu "gaurile de lucru" (decupajele din tabla portierelor)? Cred ca si mama lui de dynamat nu reuseste sa fie rigid sub forma de bucati de 10/20 cm lipite pe margini.
|
e bunicel dar are anumite limite.Daca ai vazut cum e o usa bunicica care are doar cateva gaurele mici si o usa care nu face abuz de material (de ex eu am solenza si sunt gauzi mari prin usa)Dynamatul rigidizeaza tabla si acopera garurile mici dar nu face chiar miracole, nu o sa-ti inlocuiasca butai mari de tabla lipsa de prin usa.
Eu am folosit unde am pus inelul cu difuzorul (pt ca nu era gaura ci o decupare dreptunghiulara de 20X12cm ) placa de parchet si inelul lipit de ea. E cu mult mai rigid decat dinamat dar locul trebuie sa fie drept ca nu e la fel de flexibil.Eeventual gasesti tu o solutie de nivelare :). |
Eu am Nova. D-aia am intrebat. La MDF subtire ma gandeam si eu, nasol ca usa e tot un deal s-o vale.
|
Exista o "pasta" la Brax, care se aplica peste folie si o rigidizeaza.
|
Am gasit la cineva ieftin un amp sony xm-4045. Are 4 canale, 2 cu lpf si 2 cu hpf, siguranta de 30A si scrie pe el ca e made in japan. Stiti ceva de el? Acum n-am cum sa-l probez ca n-am cabluri si timp.
|
Asta e ampliful:
http://cgi.ebay.com.au/SONY-XM-4045-...ayphotohosting |
Eu am avut XM 444 made in Japan.
Ce zici tu 30A e siguranta (eu am vazut ca scrie 30A curent drain at output) Eu aveam sig de 40A si 4X40w rms @ 4ohm cu thd foarte mic. Este o statie care suna f bine pe voce fata de exemplu de JBL 75.4 dar nu la fel de tare :). Daca o iei pt un sub mic(unu de 20-25cm cu putini W si cu sesibilitate mare) dar e statie in principal pt voce. Merge cel mai bine 2x bridge pe 2 componente bune pe fata. Daca e sony made in japan (statii care au minim 3 ani ) suna diferit fata de celelate. Pana in W scrisi pe carte se comporta excelent.Nu incerca mai mult :). |
Daca nu costa mult, poti sa te risti. Oricum va fi mult mai bine decit fara.
|
Miercuri ma duc la un meserias sa o verifice. Sper sa fie OK. E chiar ce imi doream.
|
E buna statia, merge, nu e schimbat nimic in ea. Am rezolvat si problema inelelor pt usi: adaptoare de Opel de 16,5.
|
De obicei sunt pline de protectii si eu i-am dat la a mea in draci si merge si acum.I-am dat-o unui prieten.Ca sunet esti multumit?La ce pret ai luat-o?
La a mea am observat ca se aud mai tare inaltele daca o pui pe 4 canale, daca folosesti bridge sunt mai slabe ca nivel si se aude mai bine. |
Nu prea m-am dumirit cu sunetul pt ca am probat-o cu o sursa de alimentare si niste magnat ovale, nu pe masina. Inaltele nu erau tipatoare, desi am dat destul de tare. La fel mi-a recomandat si instalatorul, sa o folosesc in bridge. Vrea 200 de lei, eu zic ca e OK. Sungura problema ar fi filtrul LPF, cu valoare fixa 80 Hz, care lasa voce intr-un eventual sub. O s-o folosesc doar pt fata, spatele il las pe HU, ca oricum il tin oprit.
|
200 lei e ok.Intradevar si a mea avea HPF si LPF fixe la 80 pe 2 canale L si pe 2 H.Eu iti recomand sa mergi doar pe boxe si sa nu pui sub.
Ar fi un sistem f bun daca ai lua si un monobloc de vre-o 300rms. Bine pe un sub mic 20-25 in reflex pe o masina hatch iti mesteca creerii putzin :) |
Am si eu o intrebare off-topic.
Pt. niste difuri de 10 cm, 15W RMS cam ce volum trebuie sa aiba incinta? Mi-au ramas de la masina si vreau sa le pun la un TV cu amplificator in el. |
Nu cred sa gasesti usor parametrii acelor difuzoare sa le poti calcula o incinta. Poti incerca diverse volume in compresie ( 1,5-3 litri ) sau mai mari putin, reflex, cu un port de 2-3 cm diametru. la diverse lungimi. Oricum e la "plesneala".....
|
Imi fac si eu de lucru.
PS: Sarbatori fericite, La multi ani si La multi Wati la toata lumea! |
Spor la treaba !
Sarbatori Fericite ! |
In sfarsit mi-am pus amplificatorul. Se aude beton. Am incercat in bridge dar si cu gain la min. dupa 25/35 la HU dadea sa rupa difuzoarele, asa ca le-am pus pe cate un canal simplu, fara filtre (flat). Gain tot la min.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:31. |
- Copyright 2026 4Tuning