Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Ce e moda asta cu low ? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/253348-moda-low.html)

motzu 16-12-11 12:06

Re: Ce e moda asta cu low ?

1 Attachment(s)
am trait sa o vad si pe asta:rolleyes2

SB09HMM 16-12-11 12:14

motzule subscribed !!!

frate, cum a zis si pake, care stie despre ce vorbeste .... e un lifestyle, nu o moda, noi in loc sa o acceptam si in tara noastra, sa o apreciem macar daca nu o "folosim", se gasesc deastia ca tine care deschid topicuri chipurile sa-ti explice, dar tu esti ferm CONTRA "modei low" cum ai numit-o .....asa ca nu stiu la ce mai vrei explicatii cand esti un "cunoscator" care stie clar ca nu e bine nici practic nici "estetic" sa ai masina low .... dute frate fati blog ca restul celor ca tine care "au mai multi bani investiti in carti ..." acolo e locul unde te regasesti cu semeni de ai tai, nu aici , la fel cum a zis pake ....zambetul ala de pe buzele soferilor cu o masina low, faptul ca se deterioreaza peste 60% din piese de 3x mai repede decat ar trebui ...faptu ca iti innebunesti coloana, ca te dai jos dintr-o masina low si inca 5 minute iti mai trepideaza capu pe umeri .... sunt doar DETALII !!! si acum sa te-aud .

Predator 16-12-11 12:23

Quote:

Originally Posted by tigermotorsport (Post 4780744)
eram sarcastic

Stiam ca esti sarcastic.

Mi s-a sugerat sa am o atitudine mai pozitiva pe forum, nu a mea de zi cu zi, de asta ti-am cerut intr-un mod mai dragut o explicatie, in loc sa te fac incompetent.

RoByNeT 16-12-11 12:24

:))))))

Alt topic de genul Bmw vs Mercedes :lol:

tigermotorsport 16-12-11 12:27

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4780792)
Stiam ca esti sarcastic.

Mi s-a sugerat sa am o atitudine mai pozitiva pe forum, nu a mea de zi cu zi, de asta ti-am cerut intr-un mod mai dragut o explicatie, in loc sa te fac incompetent.

oh, mersi de compliment :lol:
apropo, multi ti-au dat explicatii, explicatii din toate punctele de vedere, da tu vad ca tot nu pricepi... si nimeni nu a fost platit pt explicatiile date... dar la cate vizualizari ai strans ar trebui sa te plateasca 4tuning-ul:lol:

P A K E 16-12-11 15:30

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by RoByNeT (Post 4780793)
:))))))

Alt topic de genul Bmw vs Mercedes :lol:

De la tine asteptam un raspuns mai complex, esti in masura sa detaliezi un pic... Nu de aia dar poate usor usor, prim exemple si explicatii corecte 1 din 100 intelege de ce salivam cand vedem ''scrapere'' si poate se alatura!
Atasez un mic exemplu: :peace:

P A K E 16-12-11 15:34

Un aspect foarte important la treaba asta si demn de luat in calcul e faptul ca nu lupti si te zbati pe forumuri monomarca unde stim cu totii ce hal si ce fel de mancatorii gasesti... :twisted:
Sunt locuri dedicate unde gasesti informatii si oameni de la care ai ce invata!

RoByNeT 16-12-11 16:01

Initial am vrut sa intru un pic in detalii dar m-am razgandit. Stii si tu cum merg lucrurile pe aici. Si nu are nicio legatura ca tine cineva secrete si nu vrea sa impartaseasca. Nu exista o moda low, cum au zis si altii e "un stil de viata". Cum unii sunt pasionati de SUV`uri, gume cat mai mari si cu tepi, asa si noi de camber, lowered, flush etc. Sunt multe stiluri pentru care poti opta, bineinteles depinde de masina. Un simplu exemplu si atat deocamdata ca tot ai pus poza aia. La mine aveam 2 optiuni si o sa vorbesc romaneste fara termeni. Buza jantei la aripa sau buza jantei sub aripa. Am mers pe prima varianta pentru ca mie ( fiecare are gusturile lui ), mi s-a parut un stil mai potrivit pentru bmw, respectiv sub aripi pe gama vw. Am cam deviat dar ideea e ca nu trebuie sa iti faci si tu ca e o "moda". Nu exista asa ceva. Sunt multe stiluri pentru fiecare personalitate/masina si in + le poti combina dupa bunul plac. Daca nu ma insel mai exista un thread in care se discutau termenii si stilurile. O sa il caut si o sa il postez aici.

PS: abia astept sa scap de eleronu ala :rolleyes2 ( toti facem greseli :lol: )

nutzuXXL 16-12-11 17:56

fiecare isi face masina cum ii place. nu te obliga nimeni sa ai masina "low".

iar ca sa raspund la intrebare: nu e o moda. e un fenomen care prinde radacini si in romania. cand prin germania,uk,america erau masini low noi inca o ardeam cu nike pe luneta...

P A K E 16-12-11 20:22

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 4781227)
fiecare isi face masina cum ii place. nu te obliga nimeni sa ai masina "low".

iar ca sa raspund la intrebare: nu e o moda. e un fenomen care prinde radacini si in romania. cand prin germania,uk,america erau masini low noi inca o ardeam cu nike pe luneta...

Hmmm... Imi aduc aminte prima masina: Oltcit :twisted: , lasat maxim din barile de torsiune, praguri de fibra si capace cu 5 spite la rotile de tabla...
Ce sa facem daca ne-am nascut aici, nu am avut acces la informatie si am fost condusi mereu de hoti? Descoperim si noi usor usor cum e treaba.
Ideea e ca suntem pe drumul cel bun. Apar mereu masini ''grave'' si la noi. Imi place tare asta...
Pe langa asta acum avem informatie, avem masini, avem cu ce si pe ce experimenta deci nu vad decat in bine viitorul. Ca e greu si iti iei de la gura sa bagi in masini asta o stim mai toti de pe aici... important e rezultatul final.
Ce ne da inapoi si inapoi rau e faptul ca unii nu pot de grija altuia, dar poate asta inseamna sa fi roman...
LOW e pt toata lumea si suntem aici sa dam un sfat daca avem cunostinta de cauza, si sa promovam stilul asta!

tigermotorsport 16-12-11 20:29

Quote:

Originally Posted by P A K E (Post 4781494)
Ca e greu si iti iei de la gura sa bagi in masini asta o stim mai toti de pe aici... important e rezultatul final.

m-ai lasat fara cuvinte cu asta... :sad:

nutzuXXL 16-12-11 20:38

renuntati fratilor la tigari/bautura si bagati banii in masini :lol:
lasand gluma laoparte, in romania chiar e greu sa ai o masina mai speciala in sensul bun...multe gropi, multi vecini binevoitori, putini bani

THUNDER77 16-12-11 21:38

Quote:

Originally Posted by P A K E (Post 4781033)
De la tine asteptam un raspuns mai complex, esti in masura sa detaliezi un pic... Nu de aia dar poate usor usor, prim exemple si explicatii corecte 1 din 100 intelege de ce salivam cand vedem ''scrapere'' si poate se alatura!
Atasez un mic exemplu: :peace:

Asa da !!! :D :D :D Poate la anul , dupa ce pun si eu la punct tablaria si vopseaua masinii dau o tura pe la voi , chiar daca la mine "low"-ul e "de fabrica ;) Sunt curios cum ar da a mea pe langa ale voastre :D mai exact daca cineva si-ar da seama ( cu exceptia cunoscatorilor ) care e diferenta intre ale voastre coborate "custom" si a mea "stock" :D :D :D ! Arata superb "tablariile" dn pozna !!!!!

P A K E 16-12-11 23:52

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 4781525)
renuntati fratilor la tigari/bautura si bagati banii in masini :lol:
lasand gluma laoparte, in romania chiar e greu sa ai o masina mai speciala in sensul bun...multe gropi, multi vecini binevoitori, putini bani

E greu da, dar vezi pe forumul asta destule exemple bune ;) si nebune :twisted:
Crestem baieti nu vedeti? Invatam, ne aratam interesul, facem,dregem, suntem bine...
In mare parte mai tot ce se face e copiat de afara, pt ca ne lipseste o identitate, o cultura... Vom avea lucrari cu adevarat spectaculoase cand o sa invatam sa ne respectam, cand vom aprecia tara in care traim, pana atunci... copy paste (sunt si exceptii). Gresesc?

cangri 17-12-11 00:21

Eu nu vad care e problema.
Deranjeaza cu ceva pe cineva ca o masina e Low?
Fiecare face ce vrea cu masina lui atata timp cat nu afecteaza cu nimic siguranta publica.

sipunebunu 24-12-11 02:28

Din cate am vazut si am citit pana acuma PAKE vad ca are cea mai mare dreptate . SCURT si DIRECT la obiect . Parerea mea fata de cel care a zis ca " iei de la gura sa bagi in masina" ii o chestie si cu asta vezi , de exemplu sunt 2 feluri de oameni . Pasionatii si posesori . Pasionati sunt cei care mai baga un banut in masina pe langa posesori care baga chiar cand vad ca se aprinde becu la ulei. In fine nu ma cred eu un mare cunoscator , dar pot purta o discutie fara cuvinte tehnice, toata chestia ii sa mentii acea adrenalina cand treci pe strada si lumea intoarce capu dupa masina . Fie ea bmw, wv .ford ,fiat . Toata chestia ii sa o modifici cu gust . NOROC si "iubiti" speedbump-urile :D

gbry_el_05-RSG 24-12-11 09:32

2 Attachment(s)
multi isi ia masini de 3000 de euro nu baga atatia bani in ea.
pacat ca a noi nu e foarte promovat stilul asta. ar trebui un topic sau un forum dedicat acestui stil. merita! incepe sa se dezvolte din ce in ce mai mult si la noi.

silviu_fxx 24-12-11 10:34

Quote:

Originally Posted by gbry_el_05-RSG (Post 4792758)
multi isi ia masini de 3000 de euro nu baga atatia bani in ea.
pacat ca a noi nu e foarte promovat stilul asta. ar trebui un topic sau un forum dedicat acestui stil. merita! incepe sa se dezvolte din ce in ce mai mult si la noi.

Pai cum daca multi n-are bani si trece prin criza...

Detman 24-12-11 12:57

https://www.youtube.com/watch?v=S-BGIcRBPHM

:).

nutzuXXL 24-12-11 13:26

I don't care :lol:

ce moda e asta cu hella flush ? :lol:

DEVIL's Style 24-12-11 13:51

Am respectat si apreciat pe fiecare in parte , pentru felul in care si au modificat masinile cu bun gust si cu piese cat de cat de calitate [ indiferent ca e o "vechitura" de 20 de ani , sau o masina moderna ]

Pake are dreptate , pana nu o sa invatam sa ne respectam intre noi , nu vom ajunge prea departe. Cu amaraciune va spun ca in Romania cel putin , daca e sa ceri o solutie pentru o anumita modificare , trebuie sa sari cu banul [ la naiba cu acei oameni in foame de bani , i-am urat mereu pe astia ]. Imi place sa mi ajut un coleg pasionat , daca stiu ca bataia de cap cu explicatii si etc va da roade in cazul respectivului. Exista totusi o delimitare aici , de ex :

Pake lucreaza in acest domeniu , isi castiga "painea" cum se spune , imi poate da 2 3 sfaturi , [ ce tip de suspensie sa pun pe masina , sau ce jante sunt mai recomandate pentru modelul meu,practic imi impartaseste din experienta lui ] , dar nu e obligat sa faca munca de caritate in procurarea pieselor sau sa realizeze acel setup corect pentru mine. Trebuie sa apreciem munca fiecaruia, spre deosebire de altii care nu iti spune macar nici cu ce piese lucreaza sau ce firma sunt pana nu te duci si la faci plata sa fie ei siguri ca o sa cumperi de la ei.

Pake scuze ca te am pus pe tine ca exemplu , dar stiu ca tu nu imi intelegi gresit mesajul. stima.

Revenind la subiect : sa fii low nu inseamna sa pui doar o suspensie si atat, trebuie sa tii cont de calitatea ei , jantele care vo fi puse pe masina si etc. Problema cea mai grava [ si cel mai mare impediment pentru cei care vor sa fie low ] e ca avem niste drumuri de toata jena in aceasta tara. Pai cum frate sa fii low , cand si cu suspensia stock trebuie sa belim ochii la craterele ce apar pe drum?

Detman 24-12-11 20:20

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 4793091)
I don't care :lol:

ce moda e asta cu hella flush ? :lol:

preluat de pe un topic de pe 4tuning, de pe sectiunea vw.

* Stance – with respect to how a vehicle sits on it’s wheels/tires & suspension

* Poke – having the wheel stick out a bit.

* Stretch – using a narrower tyre on a wider wheel.

* Flush – when the wheel fits in line with the outside of the fender, having the tyre tuck just a bit.

* Hellaflush – having the wheels poke out very noticeably, usually associated with a negative cambered effect in lowering to tuck.

* Slammed / Dumped – when the vehicle is extremely lowered

* Floored – when the vehicle’s chassis is touching ground.

* Bagged – the use of Air Ride Suspensions

* Static – using a suspension that cannot be electronically controlled – coilovers , lowering springs / shocks

* Proper – when the vehicle appears to sit right, having a lowered stance & a flush fitment.

* Hellafail – when an attempt is made to achieve any of the above, but FAILS in epic proportions.

All times are GMT +2. The time now is 03:30.

- Copyright 2026 4Tuning