Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   NU MAI ALIMENTATI DE LA „PETROM” si "OMV" (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/233335-alimentati-petrom-omv.html)

demin2609 08-04-11 22:21

corect

nu mai alimentez benzină... ci gpl de acum încolo!

flaviuf 08-04-11 22:36

Re: NU MAI ALIMENTATI DE LA „PETROM” si "OMV"

am tot vazut fazele cu proteste prin plata cu monede. practic nu rezolvi nimic, doar faci alti nevinovati sa astepte. eu as promova un alt fel de protest: sa ne adunam sute de mii la o anumita retea (mi-e egal ca e PETROM sau OMV), sa alimentam de 50 de bani daca se poate si sa platim cu cardurile. e singura modalitate prin care le-am da o teapa (comisionul bancar pe care-l suporta inmultit cu cateva sute de mii poate insemna un avertisment).

Gixer 09-04-11 12:11

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4188634)
La Lukoil e 5,23-5,25 în timpul săptămânii şi 5,17-5,19 în weekend.

~Nautilus

E mai ieftin la Luk, bagam de la ei pana una alta....treaba cu botezatul a fost mai demult si asta numai din cauza angajatilor.
Oricum solutiile astea de mai sus sunt doar asa ca o zgarietura mica pe capota pt ei, dar noi ar trebui sa le provocam accident, sper eu si cu dauna totala. Baiul e ca la nivelul cel mai sus toate aceste companii sunt conduse de fosti kgb-isti rusi, da asta cam greu de aflat, dar daca se cerceteaza mai amanuntit rezultatul acesta va fi.....numele astea omv, mol, etc sunt doar paravan, la fel ca si gluma buna cum ca omv e companie austriaca, o tara care a vazut petrol numai in filme :lol:
Deci pe cand dam foc la o benzinarie, 2, toate??!!!!!

PS: Daca se mai autosesizeaza cineva de la secu si vrea sa ma sune sa vina sa-mi spuna povesti precum cele forumistice, ca ce o sa imi faca daca mai scriu incitari d-astea, ii scriu si aici cum i-am spus la telefon ca sa vina vata in fata daca tot e mare zmardoi ca mi-i frica de el doar daca are buze reci si limba aspra! :blowme:

IULY-CLA 09-04-11 21:27

Sa iesim in strada sa batem un guvernant doi cati prindem ca la Greci daca ati vazut la tv ca sa mai scada si ei TVA,ACCIZELE TAXELE CA ASA NU SE MAI POATE

yoyoyo 10-04-11 21:34

hai sa ne multumim cu LUK asta e

Mustang 11-04-11 07:05

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4240042)
Deci pe cand dam foc la o benzinarie, 2, toate??!!!!!

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 4241280)
Sa iesim in strada sa batem un guvernant doi cati prindem

O intrebare pentru voi: daca la un protest pasnic nu s-a inghesuit lumea, crezi ca se vor inghesui la batai si violente? :)

Nu. Vor sta in fata teveului si vor spune: "ia uite derbedeii ce au facut... tiganii, nemernici, taranii" si alte categorisiri de gen.

Nautilus 11-04-11 08:49

Chiar şi în cazul improbabil în care ar da foc la o benzinărie, OMV-Petrom nu face decât să ia banii din asigurare şi s-o reconstruiască imediat.

După care nişte Gixeri care se laudă în mod deschis că "ei pun de la Petrom" fac coadă la ei şi îi ajută să-şi recupereze pierderile, deci rezultate ciuciu :D

~Nautilus

Gixer 11-04-11 10:50

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4245007)
Chiar şi în cazul improbabil în care ar da foc la o benzinărie, OMV-Petrom nu face decât să ia banii din asigurare şi s-o reconstruiască imediat.

După care nişte Gixeri care se laudă în mod deschis că "ei pun de la Petrom" fac coadă la ei şi îi ajută să-şi recupereze pierderile, deci rezultate ciuciu :D

~Nautilus

Bai da cum esti de ruman si faci treaba numai pe jumatate sau nici macar.....pai eu am zis TOATE indiferent de firma, deci un fel de revolutie crancena ar fi.....acuma ca dupa aia o sa mergem pe jos pt ca nu o sa mai avem de unde baga....eventual cei cu Gpl o sa mai poata baga de la statiile speciale numai pt gpl, dar atunci o sa scumpeasca si aia, si nu ne lasam, le dam foc si lor :-P

Mustang 11-04-11 13:06

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4245309)
Bai da cum esti de ruman si faci treaba numai pe jumatate sau nici macar.....pai eu am zis TOATE indiferent de firma, deci un fel de revolutie crancena ar fi.....acuma ca dupa aia o sa mergem pe jos pt ca nu o sa mai avem de unde baga....eventual cei cu Gpl o sa mai poata baga de la statiile speciale numai pt gpl, dar atunci o sa scumpeasca si aia, si nu ne lasam, le dam foc si lor :-P

Iti repet intrebarea de mai sus si cu completarea: si daca se anunta lume, cat crezi ca vor veni din anuntati? :D

yoyoyo 11-04-11 15:08

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4245642)
Iti repet intrebarea de mai sus si cu completarea: si daca se anunta lume, cat crezi ca vor veni din anuntati? :D

Intrebare mai buna: Crezi ca se va deranja cineva?

Dj_kyd 11-04-11 17:15

Asta cred eu ca este o discutie asa mai mult pentru posturi. Nu cred ca poti sa schimbi toata tara intr-o luna:lol: Ideea este ca eu unul nu am bagat masina in peco decat daca iau tigari de acolo asa masina mea nu vede peco si merge foarte bine cu motorina de o bag eu:D:lol:

Gixer 11-04-11 18:28

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4245642)

Nu ai prea prins ce-am vrut sa zic, mai reciteste fraza de mai sus o data.....si anume nu se va putea face ceva decat prin ceva crancen, si asta ar insemna ceva de genul la devastarea si incendierea de benzinarii, dar aici intervine faza cu "e rau, dar mai rau fara rau" si anume ca pe urma chiar nu o sa mai fie de unde alimenta si o sa fie cele mai scumpe din lume in tara noastra bicicletele, iar masinile bune de dus la remat.
Astfel singura sansa e sa facem sa se scoata din taxele alea imbecile de cica mediu, si anume aia 420E/tona, Tva-ul la taxa de drum si la aceasta acciza, deci suprataxarea, si impunerea unui mercurial pt astfel de produse de baza, prin care sa fie prestabilit atat un pret maximal pt o perioada de sa zicem 1an.....deci tot comanda centralizata de tip comunist e mai buna ashei??!!!
Astfel pretul ar fi in jur de 3.5-3.7 Ron/litrul pana in 4 la sortimentele top...ehe, si parca asa ar mai merge treaba...

Mustang 11-04-11 19:20

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4246430)
Nu ai prea prins ce-am vrut sa zic, mai reciteste fraza de mai sus o data.....si anume nu se va putea face ceva decat prin ceva crancen, si asta ar insemna ceva de genul la devastarea si incendierea de benzinarii, dar aici intervine faza cu "e rau, dar mai rau fara rau" si anume ca pe urma chiar nu o sa mai fie de unde alimenta si o sa fie cele mai scumpe din lume in tara noastra bicicletele, iar masinile bune de dus la remat.
Astfel singura sansa e sa facem sa se scoata din taxele alea imbecile de cica mediu, si anume aia 420E/tona, Tva-ul la taxa de drum si la aceasta acciza, deci suprataxarea, si impunerea unui mercurial pt astfel de produse de baza, prin care sa fie prestabilit atat un pret maximal pt o perioada de sa zicem 1an.....deci tot comanda centralizata de tip comunist e mai buna ashei??!!!
Astfel pretul ar fi in jur de 3.5-3.7 Ron/litrul pana in 4 la sortimentele top...ehe, si parca asa ar mai merge treaba...

Nici tu nu ai inteles ideea mea: in comparatie cu toata populatia Romaniei... pot spune ca NIMENI (pentru ca 1%, cei care se vor strofoca, nu vor conta in tara asta) nu va iesi in strada pentru ceva crancen. Ma intelegi? Suntem buni de uitat la TV, de spart seminte, de mangaiat burta umflata de bere (atunci cand se putea cumpara fara probleme si fara sa simta lumea criza) si de urlat ca asa si pe dincolo. ;)

IULY-CLA 11-04-11 21:43

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 4241280)
Sa iesim in strada sa batem un guvernant doi cati prindem ca la Greci daca ati vazut la tv ca sa mai scada si ei TVA,ACCIZELE TAXELE CA ASA NU SE MAI POATE

Ar trebui sa luam exemplu de la Greci si Bulgari

Gixer 11-04-11 23:34

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4246541)
Nici tu nu ai inteles ideea mea: in comparatie cu toata populatia Romaniei... pot spune ca NIMENI (pentru ca 1%, cei care se vor strofoca, nu vor conta in tara asta) nu va iesi in strada pentru ceva crancen. Ma intelegi? Suntem buni de uitat la TV, de spart seminte, de mangaiat burta umflata de bere (atunci cand se putea cumpara fara probleme si fara sa simta lumea criza) si de urlat ca asa si pe dincolo. ;)

Ai dreptate, stiam de treaba asta demult din pacate....si la revolutie au fost agitatori profesionisti antrenati pt asta, oameni cu pregatire psihologica, care stiau pe ce butoane ale instinctelor sa apese pt a isca revolta, si si asta cica a fost o actiune sincronizata si pre-pregatita amanuntit si asa abea au reusit si asta numai dupa ce au mai pus si pe unii ca sa intarate pe oameni tragand in ei deci sa creeze panica.... a fost mai mult o caterinca de lovitura de stat! Acuma daca credem ca pt o scumpire cu 10% in 3 luni a carburantului o sa iasa la noi lumea in strada suntem cel putin naivi.... :sad:

Singura solutie este sa cerem imperios scaderea pretului prin scaderea de dari la stat din pretul final la pompa, ATAT!
Vreti dovada, uitati-va la cazul gpl-ului care de cand au crescut benzina si motorina cu 1Ron, acesta nu a crescut cu mai mult de 15-20 bani, tocmai pt ca la el nu s-a pus atata furt prin taxe!

yoyoyo 12-04-11 11:24

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4246541)

Echitabil!

Nautilus 12-04-11 12:51

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4246430)

Greşit, ar fi mai puţin. Ţările mari care nu aplică accize, ci doar TVA (China şi ţările din Asia de Sud-Est, Rusia, SUA, Africa de Sud) au benzina de 95 cam pe la 2,8-3,0 lei/litru la un curs al petrolului de 115-120 USD/baril.

Dar chiar dacă Statul ar renunţa de tot la acciză, nu ar rezolva nimic. El pierde, OMV câştigă fiindcă va vinde o cantitate uriaşă de carburanţi, şi de plătit va plăti doar redevenţa de 6 USD, publicul se va bucura că are benzină ieftină un timp, după care vor da banii pe altceva.

Furtişagul se face când extragi petrol cu 16 USD/baril, plăteşti o redevenţă de 6 USD şi vinzi carburanţii ca şi cum ai fi plătit petrolul cu 120 USD, iar profitul îl bagi în buzunar.

~Nautilus

22VIN 12-04-11 13:06

Va mai intreb inca o data: benzina de la Lukoil-u vostru sau de la MOL de unde credeti ca vine?
R: tot de la rafinariile noastre si este aditivata de ei conform standardelor lor. Banii vostri unde credeti ca se duc pana la urma? Tot la Petromul pe care il urati atat.

Vreti sa nu mai bagati bani in buzunarele Petromului? Bagati Rompetrol, este si de calitate. Eu unul nu bag Lukoil in veci, n-am chef sa dau bani pe injectoare doar de dragul unui prostest. Si de la MOL am bagat si aveam impresia ca mi-au fugit 15-20cp din motor.
Am incercat tote benzinariile si am tras concluzia ca masinile mele merg cel mai bine cu Rompetrol si OMV; altceva imi pare rau, dar nu bag in motor, protest protest, dar nu-mi bat joc de masina aiurea. Sa particip la un protest ca sa am ca rezultat un castig sunt perfect de acurd, dar sa-mi stric bunurile nu merita.

Nautilus 12-04-11 15:14

Lukoil are rafinărie proprie (foloseşte petrol românesc şi rusesc).

Rompetrol are rafinărie proprie (foloseşte petrol rusesc şi alte clase de petrol greu bogat în sulf).

MOL importă o parte din carburanţi (Evo) şi ia restul de la Petrom. De asta cu Evo ai senzaţia că ai altă maşină, iar cu Tempo 98 parcă se târăşte :)

Rompetrol furnizează o parte din carburanţi lui OMV (Carrera 95 şi motorinele). Carrera 100 era importată din Austria până în 2007, de atunci se fabrică la rafinăria Petrom.

Topul celor mai bune benzine de peste 98 de la noi e cam aşa:

MOL Evo
Rompetrol Alto 101

Petrom Top 99+
Lukoil Ecto 98

Cea mai proastă benzină din aceeaşi clasă e MOL Tempo 98.

Atât testul făcut la Iaşi cu diferitele tipuri de benzină de la noi cât şi experienţa mea cu ele confirmă topul.

~Nautilus

Gixer 13-04-11 11:12

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4248590)

Dar chiar dacă Statul ar renunţa de tot la acciză, nu ar rezolva nimic. El pierde, OMV câştigă fiindcă va vinde o cantitate uriaşă de carburanţi, şi de plătit va plăti doar redevenţa de 6 USD, publicul se va bucura că are benzină ieftină un timp, după care vor da banii pe altceva.

Furtişagul se face când extragi petrol cu 16 USD/baril, plăteşti o redevenţă de 6 USD şi vinzi carburanţii ca şi cum ai fi plătit petrolul cu 120 USD, iar profitul îl bagi în buzunar.

~Nautilus

Nu chiar, tin minte cand era criza in plina desfazurare, ca s-a dezvaluit din acel contract cum ca astia de la cica petrom-omv tre sa plateasca 30$/baril redeventa aia catre stat, si castigau la minim barilul coborand la 34-35$(ehe ce vremuri bune cand bagam benzina si motorina cu 2.8-2.9lei litrul).....totusi si mie mi-ar conveni sa cumpar cu 30 si sa vand cu 120.....ba chiar as face o oferta statului si administratorilor acestuia:
Eu as da 40$ pe baril plus dreptul(comision, spaga, parandarat, ziceti cum vreti) inca 10$/baril daca ma lasa pe mine sa imi pun o pompa de extractie! :D

yoyoyo 13-04-11 21:13

Vesti bune guys,in curand vom alimenta de la socar,va fi mult mai avantajos,insa mai trebuie sa avem rabdare

22VIN 14-04-11 10:09

Quote:

Originally Posted by yoyoyo (Post 4253189)
Vesti bune guys,in curand vom alimenta de la socar,va fi mult mai avantajos,insa mai trebuie sa avem rabdare

Da, si crezi tu ca se tin de promisiunea cu carburantii mai ieftini:lol:

Mustang 14-04-11 13:03

Socar se va alinia la preturile de acum pentru ca altfel isi va lua suturile de rigoare de la competitie in cazul in care ar practica preturi de dumping.
Si fac pariu ca, daca SOCAR ar veni cu intentii bune, Consiliul Concurentei va intra pe fir si ii va pune sa ridice putin preturile pentru a se alinia cu acei indivizi, ori OMV/PETROM - Lukoil - rompetrol - AGIP - MOL intra in faliment.

Deci... SOCAR, preturi bune... vise!

IULY-CLA 14-04-11 18:35

Asta e o mare vrajala cu ieftinirea benzinei ...sa mai taie din salari astia se pricep de minune ....cuvintul IEFTINIRE astia nu au asa ceva in vocabular

yoyoyo 14-04-11 18:38

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4254392)
Da, si crezi tu ca se tin de promisiunea cu carburantii mai ieftini:lol:

Clar,apare concurenta ceva,undeva tot va scadea,de pierdut nu avem ce oricum:D

yoyoyo 14-04-11 18:39

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4254926)
Socar se va alinia la preturile de acum pentru ca altfel isi va lua suturile de rigoare de la competitie in cazul in care ar practica preturi de dumping.
Si fac pariu ca, daca SOCAR ar veni cu intentii bune, Consiliul Concurentei va intra pe fir si ii va pune sa ridice putin preturile pentru a se alinia cu acei indivizi, ori OMV/PETROM - Lukoil - rompetrol - AGIP - MOL intra in faliment.

Deci... SOCAR, preturi bune... vise!

Ramane de vazut eu sunt pozitiv,haide-ti sa ne pastram speranta totusi,e tot ce avem.

IULY-CLA 14-04-11 18:49

Quote:

Originally Posted by yoyoyo (Post 4255798)
Ramane de vazut eu sunt pozitiv,haide-ti sa ne pastram speranta totusi,e tot ce avem.

Ce speranta ...ca ne-a parasit de mult ....sa saturat si ea de mascarici astia din ziua de zi

22VIN 14-04-11 19:01

Quote:

Originally Posted by yoyoyo (Post 4255792)
Clar,apare concurenta ceva,undeva tot va scadea,de pierdut nu avem ce oricum:D

Eu zic sa citesti cu mai multa atentie ce-a scris Mustang mai sus.

yoyoyo 14-04-11 19:25

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4255873)

am citit, eu cred ca Socar-ul e independent,cum sa vina cineva sa ii impuna o politica de marketing?

yoyoyo 14-04-11 19:27

Quote:

Originally Posted by IULY-CLA (Post 4255831)
Ce speranta ...ca ne-a parasit de mult ....sa saturat si ea de mascarici astia din ziua de zi

Speranta nu ne paraseste,ramane intotdeauna langa noi si uneori ne mai da si o palma sa ne trezim din atata pesimism.

D-FENS 14-04-11 19:44

Probabil ca Socar va avea preturi mici la inceput,dar dupa o perioada de timp va practica acelasi preturi ca ceilalti.Oricum,aparitia acestei companii sa speram ca ar mai modifica preturile in favoarea noastra,cel putin pt o perioada de timp.In Romania o minune tine numai 3 zile...

yoyoyo 14-04-11 19:48

Quote:

Originally Posted by D-FENS (Post 4256001)
Probabil ca Socar va avea preturi mici la inceput,dar dupa o perioada de timp va practica acelasi preturi ca ceilalti.Oricum,aparitia acestei companii sa speram ca ar mai modifica preturile in favoarea noastra,cel putin pt o perioada de timp.In Romania o minune tine numai 3 zile...

Decat deloc e bine si asta! Orice lucru insemnificativ in Romania devine o minune!Asta e ne bucuram si noi de ce putem.

D-FENS 14-04-11 20:11

Se sparge monopolul Petrom & Rompetrol

Gixer 15-04-11 00:01

Putem visa, dar cu o floare nu se face primavara, si iata si de ce, din cauza imbecilelor de taxe si accize impuse de oligofrenii din (m)UE:
426E/tona tot tre sa dai care calculat la litru iese undeva la 1.4lei, pretul petrolului daca il calculam la litru transformand din baril iese undeva la 1.9 lei, si plus prelucrat si transportat iese undeva la 2.8 lei, care cu TVA-ul lui boc e 3.5lei, deci cu acciza aia IMPUSA DE HOTII IN PIELE DE ECOLOGISTI DE LA UE, deci 1.4+3.5=4.9 pret minimal FARA castig, astfel daca isi mai baga un 40bani profit, la care se mai adauga taxe de inca 20 bani, pretul iese peste cel minimal de la pretrom(5.28/L) si anume 5.5!!! Singurul castig care ar mai face afacerea profitabila, e sa fie si ei pe sistemul petrom si anume sa extraga ei petrolul sau sa-l cumpere sub pretul de la bursa!
PS: Am vazut tot felul de metode sa iti faci foarte ieftin combustibil acasa....eu sunt gata sa incerc, macar asa chiar daca nu sparg monopolul, dar macar protestez chiar foarte deficitar pt ei! :twisted: ....eventual daca aveti ceva link-uri mai interesante le puteti pune aici.

Mustang 15-04-11 07:07

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4255873)

In secunda asta urasc ca am facut marketingul la facultate, ti-o spun sincer. :lol:
Quote:

Originally Posted by yoyoyo (Post 4255937)
am citit, eu cred ca Socar-ul e independent,cum sa vina cineva sa ii impuna o politica de marketing?

In momentul cand intri pe o piata cu competitie serioasa, trebuie sa vii cu cea mai buna oferta la capitolul calitate/pret. Socar-ul este independent dar trebuie sa se supuna legilor economice ale tarii, ori el, practicand un pret de dumping incalca legea.

Pentru a ma face inteles si pentru a inelege lumea de ce bat apa-n piua cu pretul de dumping:
Pretul de dumping in esenta lui este un pret de vanzare care este mai mic decat costul de productie (plus taxele si accizele prevazute de stat), singurul scop al lui este de a inlatura complet competitia. Este o competitie neloiala si sa stii ca este ilegal in unele economii de piata. Garantat este ilegal si la noi. Presupunand ca statul si ministerul finantelor nu vor observa comportamentul SOCAR-ului (prin absurd), OMV/PETROM si restul vor da faliment... ce credeti ca va face SOCAR in momentul cand va detine monopolul in Romania? Ati ghicit: va dicta preturile si va avea tot dreptul sa duca carburantii la 10 ron/litru astfel incat sa isi recupereze daunele in urma practicarii unui astfel de pret.

Comunicatele date de anumiti petrolisti, acum ceva timp, precum ei nu pot scadea pretul sub nivelul celui european, pe motiv ca s-ar practica politici de dumping... ei bine, acolo e minciuna mare! Si pe care au halit-o pana si o parte din expertii economici - inclusiv profu' meu de finantare, pe blogul caruia ati intrat si l-ati facut cu ou si cu otet acum ceva timp.

Nautilus 15-04-11 08:28

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4257001)
426E/tona tot tre sa dai care calculat la litru iese undeva la 1.4lei,

Oficial 358 EUR / 1000 litri.

Benzina e mai uşoară ca apa, 1 tonă are cam 1300 de litri.

~Nautilus

yoyoyo 16-04-11 12:56

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4257161)
In secunda asta urasc ca am facut marketingul la facultate, ti-o spun sincer. :lol:

In momentul cand intri pe o piata cu competitie serioasa, trebuie sa vii cu cea mai buna oferta la capitolul calitate/pret. Socar-ul este independent dar trebuie sa se supuna legilor economice ale tarii, ori el, practicand un pret de dumping incalca legea.

Pentru a ma face inteles si pentru a inelege lumea de ce bat apa-n piua cu pretul de dumping:
Pretul de dumping in esenta lui este un pret de vanzare care este mai mic decat costul de productie (plus taxele si accizele prevazute de stat), singurul scop al lui este de a inlatura complet competitia. Este o competitie neloiala si sa stii ca este ilegal in unele economii de piata. Garantat este ilegal si la noi. Presupunand ca statul si ministerul finantelor nu vor observa comportamentul SOCAR-ului (prin absurd), OMV/PETROM si restul vor da faliment... ce credeti ca va face SOCAR in momentul cand va detine monopolul in Romania? Ati ghicit: va dicta preturile si va avea tot dreptul sa duca carburantii la 10 ron/litru astfel incat sa isi recupereze daunele in urma practicarii unui astfel de pret.

Comunicatele date de anumiti petrolisti, acum ceva timp, precum ei nu pot scadea pretul sub nivelul celui european, pe motiv ca s-ar practica politici de dumping... ei bine, acolo e minciuna mare! Si pe care au halit-o pana si o parte din expertii economici - inclusiv profu' meu de finantare, pe blogul caruia ati intrat si l-ati facut cu ou si cu otet acum ceva timp.

Am inteles,cam nasoala treaba,dar ai spus ca la un momendat ar putea detine monopolul falimentand competitia,ok e nasol daca va profita si va pompa pretul insa atunci e sansa celorlalti de a reintra pe piata si de a-si recastiga terenul...deci ar fi un ciclu repetitiv din care doar noi am avea de castigat,dc nu se pune problema asa?

Mustang 16-04-11 13:21

Quote:

Originally Posted by yoyoyo (Post 4260401)
Am inteles,cam nasoala treaba,dar ai spus ca la un momendat ar putea detine monopolul falimentand competitia,ok e nasol daca va profita si va pompa pretul insa atunci e sansa celorlalti de a reintra pe piata si de a-si recastiga terenul...deci ar fi un ciclu repetitiv din care doar noi am avea de castigat,dc nu se pune problema asa?

Nu prea te pricepi la asta, nu? :)
Pai hai sa o luam logic:
1. Nu se va intampla niciodata ca SOCAR sa falimenteze OMV/PETROM sau restul companiilor. Pentru ca nu vor fi lasati de "politia economica" - ca sa spun asa. Iti pot garanta ca se va sesiza si Consiliul Concurentei pentru a le da in capatana. Prima care ar putea sa intre in faliment ar fi chiar SOCAR datorita jocurilor de culise si a intereselor politice - crezi ca guvernantii nostri nu au actiuni si afaceri cu OMV/PETROM?
2. Cum poti reintra pe o piata daca tu ai pierdut absolut TOT? Daca nu mai ai cu ce lichidati sa reintri pe piata? :)

Eu nu vreau sa dau in cap cuiva sau sa descurajez planurile multora, dar asta e situatia reala si trebuie sa o constientizati si voi. Pentru ca Romania acum viseaza la bine si cam atat... ramanem cu visele.

Gixer 16-04-11 20:28

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4257311)
Oficial 358 EUR / 1000 litri.

Benzina e mai uşoară ca apa, 1 tonă are cam 1300 de litri.

~Nautilus

Bine, au am zis cam in mare, oricum undeva pe acolo pe la 1.4 Ron/litru e acciza aia la ambele produse(chiar daca e diferita la motorina de benzina, la fel precum si densitatea acestora).....am facut un calcul mai in mare cu +/-10bani in fct si de curs.

Daci 17-04-11 00:57

Mama lor de Mol Evo, ca in Arad n-am vazut la benzinariile Mol produsul Mol Evo, numai cele de CO 95 si 98.

All times are GMT +2. The time now is 22:05.

- Copyright 2026 4Tuning