![]() |
Re: My Saab 900 - Black Angel
Ok, am vazut postul tau. Multumesc pentru informatie.:D
Momentan interiorul mai are de asteptat, pentru ca prioritatea nr 1 este trecerea ITP ului. |
O sa treaca ITP'ul trec astia cu Dacia din 1970" si nu trece un Saab ideea este sa ai franele bune la ea, sa nu ai jocuri pe la directie, lumini si deajuns merge.:D
|
Nu imi fac griji pentru frane, jocuri la directie sau lumini, pentru ca sunt ok, doar ca imi este de aspectul exterior / este usor atinsa (infundata nu lovita) aripi fata, usa spate dreapta, a avut proiectoare dar lipsesc si lumina de la stopul de frana central, cel de pe hayon nu functioneaza, dar il voi schimba (este mai ciudat accesul pt ca tb dat jos capitonajul portbagajului).
Si ar mai fi dimensiunea anvelopelor pe spate talonul este 55 in loc de 50. Amortizoarele si arcurile ma mai streseaza, dar le voi rezolva dupa itp. |
La cauciucuri nu este problema pentru ca 9mm este tolerat(toleranta)
Cu stopul de pe spate central nu cred ca o sa se ia de el deoarece nu prea multe masini au asa ceva. Proiectoarele nici atata nu are treaba, am facut inspectia de 2 ori pana acuma la o masina care avea proiectoare dar nu ma intrebat nimeni de ele de ce nu mai sunt/merg. Si tabla numai sa nu ai gauri in masina de la rugina dar o indoitura nu este mare minune. |
Am decodat radio ul. Se aude bine, dar pe spate o boxa face zgomot. Cum se incalzeste luam de la cealalta. :D
De asemenea si arcurile si amortizoarele pe fata.. |
Trebuia sa mi fac griji pentru frane.:sad:
Pe spate nu tin bine, de fapt cea din dreapta tine mai putin cu 34%. Nu am apucat sa i schimb placutele pe spate (mecanicul imi spusese ca sunt cam terminate), asa ca ma mai duc o data saptamana viitoare dupa ce ii pun placute noi. Sper sa fie doar de la placute. |
Gata, avem si itp acum. Asteptam caldura sa incepem sa schimbam una alta.
Am pus de la cealalta masina maneta cu comenzile pentru pilotul automat dar imi trebuie si un dispozitiv pozitionat in compartimentul motor. |
Mai arată-ne si tu, o imagine, două cu maşina...:)
|
Ok, voi face face si alte fotografii doar ca nu am prea avut timp in ultima perioada. Saptamana viitoare sper sa fie vremea ok sa ajung pe la tara sa mai iau una alta de la cealalta masina. Vreau sa i schimb si tapiteria (plafonul) sa vad daca voi reusi sa ajung cu un amic care sa ma ajute.
Vreau sa i achizitionez si doua cauciucuri de vara pentru fata pt ca am de iarna. |
Sunt numai bune alea de iarnă de folosit pe vreme caldă, asta dacă nu mai ţii la ele...:D
Au o aderenţă mult mai bună, datorită compoziţiei :) |
5 Attachment(s)
Din pacate sunt foarte bune si nu ma indur deocamdata sa imi bat joc de ele.
Inca cateva fotografii: Prima este cea de rezerva... |
1 Attachment(s)
O fotografie facuta azi la spalatoria din cartier
|
Zilele urmatoare imi voi face drum la un tinichigiu sa vad cat m ar costa remedierea micilor probleme de aspect exterior, pentru a putea sa o colantez. De asemenea trebuie sa ajung si la niste baieti pentru a cosmetiza spoilerul fata. Aici nu stiu daca sa las bara fata actuala sau sa o aranjez pe cealalta (care din pacate este si aia atinsa si trebuie aranjata).
|
Banii ăia daţi pe autocolant şi manoperă, mai bine i-ai pune deoparte şi să o vopseşti aşa cum trebuie!`
Cea mai mare risipă să o colantezi! Nu rezistă mai mult de 1-2 ani şi nici nu este treabă sănătoasă! |
Ar fi o varianta, Andi.
O vopsea cat de cat costa cel putin dublu, comparativ cu colantatatul si cum banii sunt o problema aleg varianta mai convenabila chiar daca calititativ este sub vopsea. Cu cat am bagat in ea pana acum plus ce mai am de facut, oricum depasesc bugetul alocat. |
Dacă o faci să o dai, da, ar merge varianta colantării!
Dar dacă ţii la maşină şi doreşti în continuare să o păstrezi, fă lucrul ca la carte! Fă un mic sondaj printre oamenii care au ales colantarea ca alternativă la vopsea şi ai să vezi că este este risipă de bani! Dacă doreşti să îi faci acum tinichigeria, ai putea să maschezi zonele lucrate, cu o vopsea la spray. Nu este aşa estetic dar cel puţin, n-arunci banii pe o folie cu lipici! :) Your money, your choice! |
1 Attachment(s)
O fotografie cu Saab ul in Muntii Parang, pe un ger crunt
|
Zici ca-i Suedia :lol:
Colantarea daca e facuta cum trebuie ii avantajoasa, cand e facuta bine e mai ieftina decat vopseaua, protejeaza caroseria/vopseaua, nu lasa urme si nu se remarca ca este folie. Faci tu cum crezi ca e bine, daca ai incredere in persoana care te colanteaza si daca nu ai cum sa investesti in vopsit nu e alegere proasta. Dar nu de asta vroiam sa comentez. Despre jante vroiam sa vorbesc. Eu zic ca mai bine ai alege un model mai old school, mai in stilul masinii. Mi se par prea moderne cele pe care le-ai ales ;) |
Jantele care sunt acum pe masina sunt originale (cele in 3 spite). Si pe manualul de utilizare sunt aceleasi jante.
Legat de colantare, o voi face la o firma serioasa nu la coltul strazii pt ca diferentele sunt foarte mici: oferte am asa 300 e cea mai scumpa la DCM, 850 lei la auto Colantari (parca asa se numeste) si 800 lei - colantarituning. Daca puteam financiar alegeam vopseaua dar asa, aleg colantul chiar daca este mai naspa. |
Ziceam asta pentru ca am vazut topicul in care cauti jantele Aero ;)
|
Am inteles! :-)
Doar caut, iar daca le gasesc la un pret ok, cine stie. Ale mele le vreau vopsite negru mat? Or da bine?:-) |
Mnu, nu cred... Cel mai bine arata jantele gri cum sunt.
Eu pe masina as pune astea ;) |
Am gasit un 9.3 coupe Viggen din 2000. Masina de aici:
http://saab.anunturi-auto.4tuning.ro...-10192398.html ideea era un schimb cu a mea, dar masina nu mai are motorul original. Poate o vrea cineva pt ca omul o da foarte ieftin si e posibil sa fie unicul Viggen din Romania. |
Nu prea cred ca e Viggen original ;)
Ar fi fain, dar asta nu pare o afacere prea buna. Poate ma contrazice unul mai cunoscator, dar asa cred eu :-P |
Dupa seria de sasiu si dupa ce scrie in cartea ei de identitate, este 100% Viggen (doar ca nu mai are jantele originale si spoilerul fata):D
|
Tetierele din fata (vazute prin parbriz) nu par de Viggen si sigla Viggen o are doar pe o parte. S-ar putea sa fie, dar nu e in stare prea grozava anyway ;)
|
1 Attachment(s)
Poate ii fac o oferta pentru interior, adica al meu plus diferenta - cat sa i dau?
Oare merg scaunele electrice sa le adaptez pe a mea (daca se concretizeaza schimbul?):-) Siglele Viggen vizibile pe spatarul banchetei spate |
Astea le-am vazt pe spate :)
Intreaba la sfaturi ca sa ai pareri mai experte. |
2 Attachment(s)
Noi fotografii
|
20 Attachment(s)
Fotografii noi... am schimbat volanul, am pus in 3 spite dar necesita imbracare si plafonul care arata nasol.
|
Vinzi masina?
|
Incerc sa o schimb... dar daca se vinde iau tot un Saab! 8)
Sansele sunt foarte mici, dar macar stiu ca am incercat. |
Atunci spor la vanzare :)
|
M am razgandit!:-) Nu o mai vand (nu m a intrebat nimeni nimic de viata)
Vreau sa i pun admisie sport, ce parere aveti? Merita ceva de firma sau ceva gen http://tobe-sport.ro/kitadmisie.html sau http://en.bsr.se/products/4900500/ |
Zilele astea am programat sa i schimb, in sfarsit, amortizoarele fata. Abia astept sa vad cum se va conduce cu amortizoare in stare buna...
Masina trage ca o nebuna si ofera senzatii adevarate... |
merita sa pui o admisie de firma, face toti banii;) altfel s-ar putea sa ai probleme cu debitmetrul. Eu am filtru JR (BSR) in cutia originla a masinii si sunt foarte multumit de el
|
M am interesat, cred ca voi lua un filtru K&N in carcasa originala.
|
Momentan, am achizitionat un blow off valve de la HKS (ssqv 3). Saptamana viitoare se va monta.
Tot saptamana viitoare schimb amortizoarele pe fata. Revin cu impresii.:-) |
1 Attachment(s)
Acesta este bow ul:-)
Maine il voi monta.... |
1 Attachment(s)
Bow ul a fost montat:-)
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:10. |
- Copyright 2026 4Tuning