Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Piese noi versus piese s.h. (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/199711-piese-versus-piese.html)

dolb 25-07-10 19:06

Re: Piese noi versus piese s.h.

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3541815)
Esti nimic altceva decat alt posesor de audi frustrat ca e mai slab ca BMW-ul la TOATE capitolele, altfel nu aveai cum sa zici prostiile de mai sus :-P

Tocmai sa stii ca suspensiile originale de Bmw sunt mai bune decat cele originale de "vw mai scump" si chiar tin sute de mii de km daca sunt exploatate cum trebuie.....deci te rog frumos, eu vb de BMW nu de vw-ul mai scump!

vorbesti de BMW de zici ca ar fi masina. Eu stiam ca BMW face decat motociclete si atat.

Gixer 25-07-10 19:17

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3541849)
vorbesti de BMW de zici ca ar fi masina. Eu stiam ca BMW face decat motociclete si atat.

Intr-un fel cam ai dreptate....la cum merg, masinile BMW iti dau impresia ca esti pe o motocicleta sport :D .....deci gandeste-te cum merg motocicletele BMW :shock:

BMnWA 25-07-10 21:28

Quote:

si linia vw se comapra cu hainele de la kenvelo , ieftine , multe si de proasta calitate. Cantitate multa,calitate cu alta ocazie.

sLi4bmw 25-07-10 22:00

Re: Benzina sau motorina ?

[QUOTE=Gixer;3513768]Sa imi spui tu cine schimba si filtru de ulei la fiecare schimb de ulei(si ulei de 50Ron/litru) la o masina de peste 20 de ani :-P .....de unde atata metrosexualitate, am crezut ca motociclistii care daca au o zgarietura pe motor nu se mai dau pana nu o repara sunt maxim, da vad ca nici voi nu sunteti departe :lol:

Ba =)) o dat criza rau de tot peste tine.Auzi ca cine schimba filtru de ulei la fiecare shimb de ulei..doamne.Oricat de veche e masina ori o faci calumea ori daca nu iti permiti ia o dacia 1310 frate.Franele baniesc ca nu le schimbi decat cand te lasa si dai peste careva si il omori asai ? doamne fereste cred ca iti era rau cand ai postat asa ceva.. :))

sLi4bmw 25-07-10 22:04

Quote:

Daca BMW nu face masini, vw ce face carute ?

Nemilosu 25-07-10 22:31

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3541815)
Esti nimic altceva decat alt posesor de audi frustrat ca e mai slab ca BMW-ul la TOATE capitolele, altfel nu aveai cum sa zici prostiile de mai sus :-P

Tocmai sa stii ca suspensiile originale de Bmw sunt mai bune decat cele originale de "vw mai scump" si chiar tin sute de mii de km daca sunt exploatate cum trebuie.....deci te rog frumos, eu vb de BMW nu de vw-ul mai scump!

era normal sa o dai in altele.
se va transforma si acest topic in marele, magnificul, mega para extraordinarul bmw si amaratul de audi.

revino-ti si incearca sa realizezi ce spui si inainte de a scrie repeta cu voce tare ca sa te auzi si tu ce tampenii debitezi.

off-topic
te astept la start cu coaja aia a ta "economica"

fasso 25-07-10 22:31

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3542150)
si linia vw se comapra cu hainele de la kenvelo , ieftine , multe si de proasta calitate. Cantitate multa,calitate cu alta ocazie.

Uimitor, dar sunt facute in aceeasi tara ambele :rolleyes2 chestia asta ma face pe mine sa ma intreb(cu toate ca-mi pun jumate de forum in cap) :" Ba, nemtii fac si masini?:shock: "
Increderea si totodata admiratia mea merg pe o singura masina nemteasca, si anume Audi S6. Atat! restul e cancan .

aleks 26-07-10 00:59

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 3541236)
mai baiatule, tu ai probleme mari la cap.
"Un telescop este un instrument de obicei optic, folosit îndeosebi în astronomie pentru observarea obiectelor cereşti"
la masina sunt amortizoare.

Înainte sa suferim de noi din cauza unui termen pe care-l folosim şi noi şi cei din industria orizontală cu conexiuni în zona automobilelor (ca să suferim de noi până la capăt în termeni deştepţi), mai bine am căuta pierduţi departe pe undeva ăia 7 ani de-acasă.
Daca nu poti pronunţa sau măcar citi cuvântul telescop, ignoră postul, nu jigni interloctorii din snobism şi din lipsă de argumente concrete.

BMnWA 26-07-10 09:02

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 3542309)
Uimitor, dar sunt facute in aceeasi tara ambele :rolleyes2 chestia asta ma face pe mine sa ma intreb(cu toate ca-mi pun jumate de forum in cap) :" Ba, nemtii fac si masini?:shock: "
Increderea si totodata admiratia mea merg pe o singura masina nemteasca, si anume Audi S6. Atat! restul e cancan .

si opelul e facut in aceeasi tara cu mercedesul,dar au vre-o legatura ? HELL NO ! Mie imi place s4-le :evil:

sLi4bmw 26-07-10 16:00

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3542543)
Înainte sa suferim de noi din cauza unui termen pe care-l folosim şi noi şi cei din industria orizontală cu conexiuni în zona automobilelor (ca să suferim de noi până la capăt în termeni deştepţi), mai bine am căuta pierduţi departe pe undeva ăia 7 ani de-acasă.
Daca nu poti pronunţa sau măcar citi cuvântul telescop, ignoră postul, nu jigni interloctorii din snobism şi din lipsă de argumente concrete.

corect

Nemilosu 26-07-10 17:07

Quote:

am postat in ordine gresita
ma referam ca are probleme la cap deoarece sustine ca un amortizor tine 350.000 km.

aleks 27-07-10 01:20

Ştim cu toţii că interlocutorii noştri de penet sunt de multe ori prea siguri pe informaţii pe care nu le stăpânesc, sau pe care în realitate nu le-au întâlnit defapt niciodată, ştim că şi replicile pe care le citim sunt de multe ori stupide sau agresive, dar dacă nu ridicăm noi ştacheta, şi folosim minciuni, jigniri, replici stupide ca răspuns s-ar numi ca folosim aceeaşi monedă, şi degeaba îi arătăm cu degetul pe alţii dacă facem fix la fel, sau mai rău.

Crisskro 27-07-10 14:50

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3541873)
Intr-un fel cam ai dreptate....la cum merg, masinile BMW iti dau impresia ca esti pe o motocicleta sport :D

Haide bai...
Cand masina ta era noua avea putin peste 110 cai pe tona, acu daca ai 100 pe tona sa fii multumit (cu piese second si filtre de ulei neschimbate la schimbatul uleiului)
A spune ca masina ta iti da senzatii de motocicleta sport e ca si cum ai spune: beau apa si are gust identic cu mierea.

adrian78bmw 27-07-10 15:41

pentru piese pentru caroserie gen oglinzi usi aripi spoilere merg pe SH pentru partea mecanica merg pe piese noi dar nu neaparat si originale..

Gixer 27-07-10 17:56

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 3545989)
Haide bai...
Cand masina ta era noua avea putin peste 110 cai pe tona, acu daca ai 100 pe tona sa fii multumit (cu piese second si filtre de ulei neschimbate la schimbatul uleiului)
A spune ca masina ta iti da senzatii de motocicleta sport e ca si cum ai spune: beau apa si are gust identic cu mierea.

Hehe, am filtru si toba sport, deci tzapa, am cam 180Cp defapt. Nu vb prostii ca motoru nici dupa un jaruit nu scoate practic deloc gaze de carter, si apa sta fix la jumate acolo unde statea de cand avea 0km masina :-P
La accelerare o poti compara cu o motocicleta de 200kg si 40cai intr-adevar, dar la senzatii cand iei viraje cu 120 sau specific pt 4 roti drift de 50-100m la 45gr chiar intrece unele senzatii de pe o moto sport!

Gixer 27-07-10 17:58

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 3543959)
am postat in ordine gresita
ma referam ca are probleme la cap deoarece sustine ca un amortizor tine 350.000 km.

Iti repet vb de amortizor de BMW original de 800E nou, nu de audi facut in Franta chiar la Monroe 8) ......deci in primul rand revizuieti problemele cu ciuda si pe urma sa ma faci debil da?!

Gixer 27-07-10 18:07

Quote:

Tipic lupul moralist. Face fix ca si cand ma dau cu baetii cu audi, pe cand cred ca m-o facut, fix atunci o dau in bara cu schimbatu vitezei sau nu foarfeca picioarele destul si raman in urma :lol:
Bine i-ai zis, astia cu audi care fac d-astea(nu generalizez) sunt niste snobi habarnisti defapt, adica si de ar avea poate bani de S55AMG sau 750i nou ei isi iau audi, pt ca scopul lor e numai ala de a fii un pic mai jmeker decat vecinul capsunar cu passat, si o auzit ei ca tractia spate te fura pe gheata si li-i frica atunci, neauzind ca exista 4-matic si X-drive 8)

BMnWA 27-07-10 18:59

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546433)
Hehe, am filtru si toba sport, deci tzapa, am cam 180Cp defapt. Nu vb prostii ca motoru nici dupa un jaruit nu scoate practic deloc gaze de carter, si apa sta fix la jumate acolo unde statea de cand avea 0km masina :-P
La accelerare o poti compara cu o motocicleta de 200kg si 40cai intr-adevar, dar la senzatii cand iei viraje cu 120 sau specific pt 4 roti drift de 50-100m la 45gr chiar intrece unele senzatii de pe o moto sport!

intrece doar in cazul in care tu nu ai mers cu cineva care sa foloseasca totii caii de la o motocicleta sport. Depinde ce intelegi tu prin motocicleta sport..Toba si filtrul sport nu are nici o treaba cu caii , alea doar la ureche iti dau impresia de cativa cai in plus dar daca o pui pe dyno iti garantez ca nu e nici o diferenta .

Gixer 27-07-10 19:08

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3546573)
intrece doar in cazul in care tu nu ai mers cu cineva care sa foloseasca totii caii de la o motocicleta sport. Depinde ce intelegi tu prin motocicleta sport..Toba si filtrul sport nu are nici o treaba cu caii , alea doar la ureche iti dau impresia de cativa cai in plus dar daca o pui pe dyno iti garantez ca nu e nici o diferenta .

Motocicleta am un FZR 1000 Exup de 145 Cai (280kg cu mine pe ea)......ala-i bun?!
Mie mi se pare ca de la 200 in sus nu prea mai trage, da la 0-100 iti mananca sufletu(2.9s).....si chiar si pana in 150 :-) 1-a: 110; 2-a: 160; 3-a: 210
Curba de la Mera am luat-o cu 150-160kmph iar de la Topa la Cj-N(25km) am facut 12 min mergand pe drum de 4 ori cu 200+

BMnWA 27-07-10 19:18

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546601)
Motocicleta am un FZR 1000 Exup de 145 Cai (280kg cu mine pe ea)......ala-i bun?!
Mie mi se pare ca de la 200 in sus nu prea mai trage, da la 0-100 iti mananca sufletu(2.9s).....si chiar si pana in 150 :-) 1-a: 110; 2-a: 160; 3-a: 210
Curba de la Mera am luat-o cu 150-160kmph iar de la Topa la Cj-N(25km) am facut 12 min mergand pe drum de 4 ori cu 200+

fata de anii 90 in prezent au mai cam evoluat motoarele , dupa 2000 nu mai poti zice ca dupa 200 nu mai trage ca e nebunie. Nu stiu cum merge al tau dar vara trecuta m-am dat cu un zx6r din 2001 si era destul de intepat.

fasso 27-07-10 21:22

Quote:

Tu ai impresia ca de la o toba si un filtru sport caii aia putere se f** si se inmultesc ca iepurii?! gresesti .
Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546458)
Tipic lupul moralist. Face fix ca si cand ma dau cu baetii cu audi, pe cand cred ca m-o facut, fix atunci o dau in bara cu schimbatu vitezei sau nu foarfeca picioarele destul si raman in urma :lol:
Bine i-ai zis, astia cu audi care fac d-astea(nu generalizez) sunt niste snobi habarnisti defapt, adica si de ar avea poate bani de S55AMG sau 750i nou ei isi iau audi, pt ca scopul lor e numai ala de a fii un pic mai jmeker decat vecinul capsunar cu passat, si o auzit ei ca tractia spate te fura pe gheata si li-i frica atunci, neauzind ca exista 4-matic si X-drive 8)

la acest post multumim DEX ONLINE pt suport .
Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546601)

sfatul meu personal ar fi sa mergi cat mai prudent cu bestia aia pe doua roti, nu de alta dar daca si conduci la fel cum gandesti , o sa ne faci sa ne fie dor de tine destul de curand.

P.S. exista functia "multiquote" pentru a da reply la mai multe post-uri odata. uite, cum am facut eu :lol:

Crisskro 28-07-10 07:22

Quote:

200 kg cu 40 de cai inseamna 200 de cai pe tona. Tu ai 100 pe tona. Deci accelerezi exact ca o motocicleta de 200 kg si 20 de cai. Adica exact ca un scuter!
Si viraje cu 120 iei cu orice, inclusiv cu masini americane.
Si toba cu filtru iti dau in cel mai bun caz maxim 2-3 cai, pe care oricum nu ii simti nici cand masina e noua, si din cauza tobei foarte posibil sa mai fi pierdut oricum si din cuplu, deci nu castigi decat sunet in cel mai bun caz.
Ce filtru sport ai pus?

a3ds 28-07-10 18:10

Inainte sa inchideti topicul, eman si eu o parere: tot ce inseamna consumabile si chestii care tin de siguranta->noi, elemente de caroserie(inclusiv interior), motoare si transmisii->merg si second. Nu mi-as pune niciodata telescoape second hand sau elemente de directie sau cauciucuri.

Gixer 28-07-10 19:09

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 3547533)
200 kg cu 40 de cai inseamna 200 de cai pe tona. Tu ai 100 pe tona. Deci accelerezi exact ca o motocicleta de 200 kg si 20 de cai. Adica exact ca un scuter!
Si viraje cu 120 iei cu orice, inclusiv cu masini americane.
Si toba cu filtru iti dau in cel mai bun caz maxim 2-3 cai, pe care oricum nu ii simti nici cand masina e noua, si din cauza tobei foarte posibil sa mai fi pierdut oricum si din cuplu, deci nu castigi decat sunet in cel mai bun caz.
Ce filtru sport ai pus?

Nu tot o bagati pe aia cu caii pe tona, e foarte irelevant, pe bune.....asa poti face si o comparatie cu Aprilia RS 50 Extrema de 15 cai si 150kg cu mine pe ea, dar pe care o fac pe tot locul, si de la orice viteza la orice viteza poate ea, plus ca, aceasta prinde numai 120kmph in visele cele mai erotice ale motorului adica cand e nou imediat dupa rodaj, pe cand eu, si acuma de la 120kmph masina inca imi trage intr-adevar slab, dar fata de 0 al motoretei.....
La fel e si cu Lambo de 2T si 600cai Vs motocicleta de 270kg cu mine pe ea si 200cai chiar(sa zicem Hayabusa ca tot s-a mentionat).....Lambo are Vmax mai mare cam cu 20kmph decat motocicleta respectiva 8)

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3548851)
Inainte sa inchideti topicul, eman si eu o parere: tot ce inseamna consumabile si chestii care tin de siguranta->noi, elemente de caroserie(inclusiv interior), motoare si transmisii->merg si second. Nu mi-as pune niciodata telescoape second hand sau elemente de directie sau cauciucuri.

O intrebare as avea: Preferi piesa noua nonfirma fatza chiar de una verificata originala?! Atunci iti urez mult noroc... Si in plus nunumai eu, dar fiind un pic problematica ruperea talerului amortizorului spate in care se tine arcul la E34, multi au patit-o, inclusiv si eu la 25km de casa, si am venit asa pt ca era numai pe asfalt, si inafara ca ma enerva la curbe un pic arcul si se simteau si gropitele mici care le luam cu roata aia n-am avut nici un bai....am mers asa chiar si cu 100kmph pe drept si nu era nici o diferenta de comportament a rularii masinii, asa ca nu va mai udati la fund ca si femeile care se urca prima data in loganu de scoala cand auziti de piese second, pt ca sa stiti ca mai exista si oameni care stiu sa le controleze daca sunt bune!

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 3546855)
1.Tu ai impresia ca de la o toba si un filtru sport caii aia putere se f** si se inmultesc ca iepurii?! gresesti .

2.sfatul meu personal ar fi sa mergi cat mai prudent cu bestia aia pe doua roti, nu de alta dar daca si conduci la fel cum gandesti , o sa ne faci sa ne fie dor de tine destul de curand.

3.P.S. exista functia "multiquote" pentru a da reply la mai multe post-uri odata. uite, cum am facut eu :lol:

1. Pai nush daca stii, dar un filtru sport iti creste randamentul de umplere cam cu 5%, sa zicem ca a meu numai cu 3.5% ca nah nu e de curse desi il curat des ca e usoara la E34 operatiunea. Astfel presiunea in cilindru la sf comprimarii creste cam cu 5%(e putin exponentiala treaba) astfel si energia de explozie e cu 5% mai mare si implicit si puterea maxima. Toba sport iti fura din cai in ture mici doar la motoare cu minim 2 supape de admisie...crede-ma ca stiu pt ca am motocicleta cu 3 supape de admisie si pt asta sistem exup care gestioneaza fix gazele de evacualre in functie de turatie ;) Astfel am castigat macar 8cai din admisie, sa zicem ca din evacuare nu am castigat nimic, ca numai finalul e sport restul original.In plus puterea max la motorul acesta e la 5800rpm, iar mie plafonarea o face la 6300(cam 6000reali) deci inca un 2% de putere.
2.Aici sunt perfect de acord cu tine.....100% Chiar mi-am revizuit mult atitudinea fata de motociclete si modul de condus mai ales dupa ce chiar am stricat un pejou a unei tanti ce nu m-a vazut bineinteles, la vit de impact de max 15kmph, in urma caruia numai mi-am crapat o carena si eu am cazut pe capota indoind-o dar nu am patit numic.....bine ca e vina ei si acum o sa imi dea asigurarile niste compensatii financiare.
3.Dupa cum vezi am prins miscarea :D

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3546622)
fata de anii 90 in prezent au mai cam evoluat motoarele , dupa 2000 nu mai poti zice ca dupa 200 nu mai trage ca e nebunie. Nu stiu cum merge al tau dar vara trecuta m-am dat cu un zx6r din 2001 si era destul de intepat.

Clar nu i-ai dat nici 200, ca ala prinde abea 245kmph(reali) .....cum au evoluat asa de tare cand in 90 erau deja multe chiar si de 600cc care prindeau 200. Am mers si eu cu ninjar d-asta de 107cai, si chiar mi se pare ok, nu f nervos, dar totusi sportiv....si chiar miarele....in 94 dupa cum vezi erau deja de 145-150cai (GSXR1100 chiar 155) si prin 2000-2005 abea au ajuns la 170-180 iar la Vmax abea 5-10kmph in plus.....de ex un R6 din 2000 e mai rau pe curbe decat FZR-u meu mai greu cu 30kg si la tras clar mai slab!

a3ds 28-07-10 19:22

Gixere, unu la mana: nu toata lumea are masini din 1900 toamna :) Doi la mana: ce este aceea "piesa non firma"? Ai impresia ca fabrica cineva piese in spatele blocului? Nu cumva se respecta niste norme ISO? Nu cumva trebuie sa ai o firma si ceea ce produci trebuie sa fie agreat de producator(ma refer in speta la BMW)? Daca te referi la cumparat piese din "Targ" de la "chinezi tigani", well... Eu tot ce am cumparat aftermarket a fost in general mai bun decat o piesa de origine, de la telescoape net superioare celor originale(tehnologie gaz vs ulei) pana la faruri (hella vs valeo) :). Valabil evident si la evacuari after market mai bune decat cele originale, bujii,biele,pistoane forjate,injectoare,turbine,filtre de aer net superioare celor stock, chiar soft custom mai bun decat cel stock. Deci teoria ta este cam pe langa subiect. Daca tot ai masina de 30 de ani macar pune-i piese noi :) Merita.

dolb 28-07-10 19:31

Nu-ti bate capul, ca Gixer inca nu a auzit de TUV si ISO

a3ds 28-07-10 19:39

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3548987)

Sa nu mai spun ca si telescoapele "de origine BMW" sunt de fapt tot Sachs sau Monroe sau ma rog, un oarecare producator cu care au contract firma BMW AG, la fel si turbo-urile si bujiile si o gramada de chestii, nu produce BMW tot ce pune pe masina, sunt contractori independenti care lucreaza cu BMW mai ales pe partea de consumabile.

Gixer 28-07-10 19:47

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3548966)
Gixere, unu la mana: nu toata lumea are masini din 1900 toamna :) Doi la mana: ce este aceea "piesa non firma"? Ai impresia ca fabrica cineva piese in spatele blocului? Nu cumva se respecta niste norme ISO? Nu cumva trebuie sa ai o firma si ceea ce produci trebuie sa fie agreat de producator(ma refer in speta la BMW)? Daca te referi la cumparat piese din "Targ" de la "chinezi tigani", well... Eu tot ce am cumparat aftermarket a fost in general mai bun decat o piesa de origine, de la telescoape net superioare celor originale(tehnologie gaz vs ulei) pana la faruri (hella vs valeo) :). Valabil evident si la evacuari after market mai bune decat cele originale, bujii,biele,pistoane forjate,injectoare,turbine,filtre de aer net superioare celor stock, chiar soft custom mai bun decat cel stock. Deci teoria ta este cam pe langa subiect. Daca tot ai masina de 30 de ani macar pune-i piese noi :) Merita.

Daca ai avea mai multe contacte cu piese noi neoriginale ai vedea cati de NU sunt raspunsuri la intrebarile tale.... Tocmai pt ca am masina de 20ani pe care se pare ca o sa o dau curand atunci clar nunumai ca sa ii pun seconduri, da nu mai are rost sa bag nici un ban in ea, pt ca nimeni nu iti da in plus cat bagi in ea, crede-ma.....la noi e pe ieftin nu pe bun!
Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3548987)

Cred ca am auzit mai mult decat tine de m-am saturat de ele.....crezi ca absolut toata lumea(producatorii) le respecta? Iti garantez eu ca nu!
Chiar azi a trebuit sa montez in bara un proiector luat de client NOU noutz, dar nonfirma, cu un plastic asa de rau ca, inca inainte sa fie desigilat avea o ureche de prindere rupta ......pe cand o ureche originala daca nu ai surubelnita sa o desfaci, nici de tragi cu toata forta cu mana proiectorul nu o poti rupe(am incercat la bara accidentata si proiector spart)......halal piese noi nonfirma!

Gixer 28-07-10 19:49

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3548999)
Sa nu mai spun ca si telescoapele "de origine BMW" sunt de fapt tot Sachs sau Monroe sau ma rog, un oarecare producator cu care au contract firma BMW AG, la fel si turbo-urile si bujiile si o gramada de chestii, nu produce BMW tot ce pune pe masina, sunt contractori independenti care lucreaza cu BMW mai ales pe partea de consumabile.

Asta asa-i, doar ca pe cele originale si verificate de catre constructorul de automobile este poansonata si emblema respectiva a constructorului(in cazul nostru BMW) ;)

fasso 28-07-10 23:43

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3549023)
Daca ai avea mai multe contacte cu piese noi neoriginale ai vedea cati de NU sunt raspunsuri la intrebarile tale.... Tocmai pt ca am masina de 20ani pe care se pare ca o sa o dau curand atunci clar nunumai ca sa ii pun seconduri, da nu mai are rost sa bag nici un ban in ea, pt ca nimeni nu iti da in plus cat bagi in ea, crede-ma.....la noi e pe ieftin nu pe bun!

te-ai gandit oare ca pana va veni momentul sa o instrainezi, tot tu vei circula cu ea ?! si poate pentru ca tu nu schimbi filtrul de ulei odata cu uleiul( e doar un exemplu pentru ca sunt sigur ca tu personal faci mult mai multe inventii), presupunand prin absurd sa zicem , pur si simplu se " blocheaza" motorul, sare biela prin bloc, topesti pistoane, etc . intrebarea mea care e : daca patesti chestia asta, mai ai ce vinde apoi ?! constati ca va trebui sa bagi si mai multi bani in ea ca sa o repari, mult mai mult decat te-ar fi costat de la bun inceput un filtru nou de ulei, care nu e o avere in comparatie cu reparatia capitala a unui motor . Sau, te gandesti oare la faptul ca tu ai pus un ... sa zicem cap de bara second pe masina, a doua zi o vinzi, iar a treia zi auzi ca si-a rupt gatu' cu ea cel care a cumparat-o...si asta doar pentru ca te-ai zgarcit tu la cativa lei gandindu-te ca oricum o vei vinde si nu te va mai interesa ... dar asta e mentalitatea romanului in general : la ce sa bag bani in ea a.i. sa fie buna cand o vand, las-o sa o repare ala care o ia si eu sa-i dau tzeapa. tocmai de aceea s-a umplut tara de rable, pentru ca multi fac ca tine iar restul au cumparat rahaturile pe care nemtii le-au aruncat .

Nemilosu 31-07-10 03:19

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3546458)

trag un fum si imi vad de drum,
stiu ca sunt mai bun.

last post on this thread, isn't worth it.

GTR 31-07-10 11:07

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3548937)
Nu tot o bagati pe aia cu caii pe tona, e foarte irelevant, pe bune.....asa poti face si o comparatie cu Aprilia RS 50 Extrema de 15 cai si 150kg cu mine pe ea, dar pe care o fac pe tot locul, si de la orice viteza la orice viteza poate ea, plus ca, aceasta prinde numai 120kmph in visele cele mai erotice ale motorului adica cand e nou imediat dupa rodaj, pe cand eu, si acuma de la 120kmph masina inca imi trage intr-adevar slab, dar fata de 0 al motoretei.....
La fel e si cu Lambo de 2T si 600cai Vs motocicleta de 270kg cu mine pe ea si 200cai chiar(sa zicem Hayabusa ca tot s-a mentionat).....Lambo are Vmax mai mare cam cu 20kmph decat motocicleta respectiva 8)

Se vorbea de CP/KG legat de acceleratie nu de viteza maxima, este diferenta foarte mare.

Gixer 31-07-10 16:58

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 3549643)
te-ai gandit oare ca pana va veni momentul sa o instrainezi, tot tu vei circula cu ea ?! si poate pentru ca tu nu schimbi filtrul de ulei odata cu uleiul( e doar un exemplu pentru ca sunt sigur ca tu personal faci mult mai multe inventii), presupunand prin absurd sa zicem , pur si simplu se " blocheaza" motorul, sare biela prin bloc, topesti pistoane, etc . intrebarea mea care e : daca patesti chestia asta, mai ai ce vinde apoi ?! constati ca va trebui sa bagi si mai multi bani in ea ca sa o repari, mult mai mult decat te-ar fi costat de la bun inceput un filtru nou de ulei, care nu e o avere in comparatie cu reparatia capitala a unui motor . Sau, te gandesti oare la faptul ca tu ai pus un ... sa zicem cap de bara second pe masina, a doua zi o vinzi, iar a treia zi auzi ca si-a rupt gatu' cu ea cel care a cumparat-o...si asta doar pentru ca te-ai zgarcit tu la cativa lei gandindu-te ca oricum o vei vinde si nu te va mai interesa ... dar asta e mentalitatea romanului in general : la ce sa bag bani in ea a.i. sa fie buna cand o vand, las-o sa o repare ala care o ia si eu sa-i dau tzeapa. tocmai de aceea s-a umplut tara de rable, pentru ca multi fac ca tine iar restul au cumparat rahaturile pe care nemtii le-au aruncat .

Parca am zis ca am ceva dezmembrari auto nu?
Hai sa-ti spun cum sta treaba: Acte vo 350E, roti 250E, Vascocupla 50E, Regulator de relanti 30E, radiator 50E, debitmetru 50E, pompa de benzina 40E, rampa de inj: 30E, baie de ulei 40E, placutele de frana care-s aproape noi toate 8 cam 50E, si alte maruntisuri vo 100E .....piesele acestea se vand in maxim 2 sapt fara stres.....deci un pic peste 1000E, adica aprox cam in cat imi sta si raman cu carcasa, suspensii, ceva mecanica, bloc motor si mecanism motor pe care si la remat iau 100E(1200kg X 0.4Ron/kg pt carcase)

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3554698)
Se vorbea de CP/KG legat de acceleratie nu de viteza maxima, este diferenta foarte mare.

Nu ai proceput nimic din ce am zis acolo, revizuieste mai cu atentie ca m-am exprimat cat de cat ok zic eu....

Crisskro 31-07-10 18:46

Pana mea, bmw-urile astea ajung kit cars imediat... le faci ikea style.

sageata 01-08-10 01:31

poate pentru prima oara sunt de acord cu a3ds, cu siguranta sunt si cu fasso, ce e nou e nou. gixer, sunt la a doua restaurare de masini, eu nu cumpar masina pt. ca se cheama mercedes, bmw, audi, vw etc. pentru masina, daca esti pasionat si iti place sa ai o masina care sa corespunda sigurantei tale o tratezi ca atare. ce tine de frane, directie si chiar motor, piese noi. nu mai fura curent cu sh-ul. m-am contrazis pe forum cu foarte multi in ceea ce priveste masini noi vs. vechi dar daca le dai ce le trebuie nu ai probleme indiferent de tara producatoare. stiai ca principalul furnizor de cablaj de Logan la Mioveni este Italia? am prieteni care lucreaza acolo.ma repet, concluzia e: ce e nou e nou.

Gixer 01-08-10 22:26

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 3556024)
poate pentru prima oara sunt de acord cu a3ds, cu siguranta sunt si cu fasso, ce e nou e nou. gixer, sunt la a doua restaurare de masini, eu nu cumpar masina pt. ca se cheama mercedes, bmw, audi, vw etc. pentru masina, daca esti pasionat si iti place sa ai o masina care sa corespunda sigurantei tale o tratezi ca atare. ce tine de frane, directie si chiar motor, piese noi. nu mai fura curent cu sh-ul. m-am contrazis pe forum cu foarte multi in ceea ce priveste masini noi vs. vechi dar daca le dai ce le trebuie nu ai probleme indiferent de tara producatoare. stiai ca principalul furnizor de cablaj de Logan la Mioveni este Italia? am prieteni care lucreaza acolo.ma repet, concluzia e: ce e nou e nou.

Da, daca e nou si original, tot respectul, dar decat turcisme, prefer chiar sa las piesa stricata si sa stiu ca nu ma pot baza pe treaba ce o facea piesa reaspectiva, decat sa am sanse mari sa ma dezamageasca si in caz de componenta importanta chiar sa patesc ceva!!! Turcism nu merita sa cumperi pt masina nici macar husa de scun ca si aia se electrizeaza daca ai haine de poliester si se si rupe repede daca o agati cu ceva :sad:

Ciudat ca ne fac noua la loganuri italienii "firele" .....un prieten care lucra la ACE faceau cablaje pt BMW, VAG si Mercedes, iar in Alba se fac pt Toyota(am o matusa ce lucreaza acolo)

B-99-SAA 02-08-10 08:26

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3557612)
Da, daca e nou si original, tot respectul, dar decat turcisme, prefer chiar sa las piesa stricata si sa stiu ca nu ma pot baza pe treaba ce o facea piesa reaspectiva, decat sa am sanse mari sa ma dezamageasca si in caz de componenta importanta chiar sa patesc ceva!!! Turcism nu merita sa cumperi pt masina nici macar husa de scun ca si aia se electrizeaza daca ai haine de poliester si se si rupe repede daca o agati cu ceva :sad:

Ciudat ca ne fac noua la loganuri italienii "firele" .....un prieten care lucra la ACE faceau cablaje pt BMW, VAG si Mercedes, iar in Alba se fac pt Toyota(am o matusa ce lucreaza acolo)

cred ca esti singurul care e in stare sa zica asa ceva... incearca sa lasi o planetara, un capat de bara, un pivot ceva, asa stricat cum zici tu, decat sa iei turcisme. sa inteleg ca "turcismele" sunt mai ieftine si extrem de proaste, nu? ok, in unele cazuri asa e, nu tin cu turcii dar nici nu-i denigrez. daca ti se beleste planetara si gasesti turcism la 400 lei, si originala la 550, nu vad de ce n-ai da aia 150 lei in plus, si sa fii si tu multumit si cu gandu impacat ca ai facut o treaba buna.... in oridnea crescatoare a preturilor pieselor, sunt asa: sh, turcisme, original. si de multe ori diferenta intre sh si turcism e mica, iar intre turcism si original iar e mica, deci nu vad de ce nu ar merita o piesa originala.... in orice caz, nu mi-as pune o planetara sh niciodata!

lord_wader 03-08-10 08:57

Nu inteleg de ce unii denigreaza asa de mult industria turceasca, in special ceea ce tine de componente auto, consumabile. Ei fac si lucruri bune, daca Mobil se produce si in Turcia de acum sa credem ca paznicii si muncitorii fac ca la noi "mijmasuri" si fura ulei bun apoi completeaza in bazine cu ulei de transformator? E adevarat ca au ei un stil mai oriental si sunt gata sa te pacaleasca(dar asta se aplica in bazar la Istambul sau la vanzatorii de suc si shaorma). Totusi turcii ca natie au alt standard de viata, mai bun decat al nostru, industria lor nu tine numai de "turcisme", ei nu sunt in UE dar nu pt. ca nu ar merita ci din cauza sistemului de guvernare laic sustinut prin forta armatei, din cauza problemelor de democratie si libertate individuala si nu in ultimul rand pt. ca sunt musulmani, deci dupa unii "deontologi" posibili teroristi. Singurul argument pro-aderare la UE este cel militar, chestie care a fost insa rezolvata inca din anii '50 cand Turcia a aderat la NATO.
In Turcia exista 17 producatori auto (autoturisme, camioane, autocare etc.) care au fabrici active si inca 3 care intentioneaza sa vina. NICI o tara din actuala UE nu cred ca are atatia producatori ... nu fabrici ...

BMnWA 03-08-10 18:25

din cate am observat eu preturile la un turcism nou este egal sau putin mai mare decat un original second si culmea ca inca se cumpara seconduri in prostie. Nu stiu de ce,poate din motive financiare,dar din cate am auzit sunt multe cazuri cu telescoape NOI si brate NOI care curc si se indoaie in 2-3 luni.

fasso 04-08-10 00:03

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3561767)
Nu stiu de ce,poate din motive financiare,dar din cate am auzit sunt multe cazuri cu telescoape NOI si brate NOI care curc si se indoaie in 2-3 luni.

si chestia asta te mira atat de tare tinand cont ca avem drumurile care le avem? incearca sa faci un traseu targoviste-sinaia, in special paduchiosu' si sa nu-ti strambi/indoi/rupi ceva la masina ... in unele locuri faci slalom daca traficul iti permite, in altele opresti asadar in niciun caz n-ai putea mentine o viteza constanta :rolleyes2 si presupun ca asa e prin toata tara nu numai pe aici .
Ex : schimbat brate fata la honda mea care sunt cu tot cu pivoti si nu sunt tocmai ieftine in iunie anul trecut + bucsile din coada. Producator Lemforder. anul asta, luna trecuta am fost la o constatare si am aflat ca am ambii pivoti pe duca + bucsile tocate . si asta in doar 25 000 km . In ziua de azi, nu te mai gandesti la un lucru daca e original sau aftermarket, te gandesti ca orice ai cumpara tot pe aceleasi drumuri vei circula => tot se vor strica la un moment dat .

All times are GMT +2. The time now is 04:24.

- Copyright 2026 4Tuning