![]() |
Re: Piese noi versus piese s.h.
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: Benzina sau motorina ?
[QUOTE=Gixer;3513768]Sa imi spui tu cine schimba si filtru de ulei la fiecare schimb de ulei(si ulei de 50Ron/litru) la o masina de peste 20 de ani :-P .....de unde atata metrosexualitate, am crezut ca motociclistii care daca au o zgarietura pe motor nu se mai dau pana nu o repara sunt maxim, da vad ca nici voi nu sunteti departe :lol:
Ba =)) o dat criza rau de tot peste tine.Auzi ca cine schimba filtru de ulei la fiecare shimb de ulei..doamne.Oricat de veche e masina ori o faci calumea ori daca nu iti permiti ia o dacia 1310 frate.Franele baniesc ca nu le schimbi decat cand te lasa si dai peste careva si il omori asai ? doamne fereste cred ca iti era rau cand ai postat asa ceva.. :)) |
Quote:
|
Quote:
se va transforma si acest topic in marele, magnificul, mega para extraordinarul bmw si amaratul de audi. revino-ti si incearca sa realizezi ce spui si inainte de a scrie repeta cu voce tare ca sa te auzi si tu ce tampenii debitezi. off-topic te astept la start cu coaja aia a ta "economica" |
Quote:
Increderea si totodata admiratia mea merg pe o singura masina nemteasca, si anume Audi S6. Atat! restul e cancan . |
Quote:
Daca nu poti pronunţa sau măcar citi cuvântul telescop, ignoră postul, nu jigni interloctorii din snobism şi din lipsă de argumente concrete. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
am postat in ordine gresita ma referam ca are probleme la cap deoarece sustine ca un amortizor tine 350.000 km. |
Ştim cu toţii că interlocutorii noştri de penet sunt de multe ori prea siguri pe informaţii pe care nu le stăpânesc, sau pe care în realitate nu le-au întâlnit defapt niciodată, ştim că şi replicile pe care le citim sunt de multe ori stupide sau agresive, dar dacă nu ridicăm noi ştacheta, şi folosim minciuni, jigniri, replici stupide ca răspuns s-ar numi ca folosim aceeaşi monedă, şi degeaba îi arătăm cu degetul pe alţii dacă facem fix la fel, sau mai rău.
|
Quote:
Cand masina ta era noua avea putin peste 110 cai pe tona, acu daca ai 100 pe tona sa fii multumit (cu piese second si filtre de ulei neschimbate la schimbatul uleiului) A spune ca masina ta iti da senzatii de motocicleta sport e ca si cum ai spune: beau apa si are gust identic cu mierea. |
pentru piese pentru caroserie gen oglinzi usi aripi spoilere merg pe SH pentru partea mecanica merg pe piese noi dar nu neaparat si originale..
|
Quote:
La accelerare o poti compara cu o motocicleta de 200kg si 40cai intr-adevar, dar la senzatii cand iei viraje cu 120 sau specific pt 4 roti drift de 50-100m la 45gr chiar intrece unele senzatii de pe o moto sport! |
Quote:
|
Quote:
Bine i-ai zis, astia cu audi care fac d-astea(nu generalizez) sunt niste snobi habarnisti defapt, adica si de ar avea poate bani de S55AMG sau 750i nou ei isi iau audi, pt ca scopul lor e numai ala de a fii un pic mai jmeker decat vecinul capsunar cu passat, si o auzit ei ca tractia spate te fura pe gheata si li-i frica atunci, neauzind ca exista 4-matic si X-drive 8) |
Quote:
|
Quote:
Mie mi se pare ca de la 200 in sus nu prea mai trage, da la 0-100 iti mananca sufletu(2.9s).....si chiar si pana in 150 :-) 1-a: 110; 2-a: 160; 3-a: 210 Curba de la Mera am luat-o cu 150-160kmph iar de la Topa la Cj-N(25km) am facut 12 min mergand pe drum de 4 ori cu 200+ |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
P.S. exista functia "multiquote" pentru a da reply la mai multe post-uri odata. uite, cum am facut eu :lol: |
Quote:
Si viraje cu 120 iei cu orice, inclusiv cu masini americane. Si toba cu filtru iti dau in cel mai bun caz maxim 2-3 cai, pe care oricum nu ii simti nici cand masina e noua, si din cauza tobei foarte posibil sa mai fi pierdut oricum si din cuplu, deci nu castigi decat sunet in cel mai bun caz. Ce filtru sport ai pus? |
Inainte sa inchideti topicul, eman si eu o parere: tot ce inseamna consumabile si chestii care tin de siguranta->noi, elemente de caroserie(inclusiv interior), motoare si transmisii->merg si second. Nu mi-as pune niciodata telescoape second hand sau elemente de directie sau cauciucuri.
|
Quote:
La fel e si cu Lambo de 2T si 600cai Vs motocicleta de 270kg cu mine pe ea si 200cai chiar(sa zicem Hayabusa ca tot s-a mentionat).....Lambo are Vmax mai mare cam cu 20kmph decat motocicleta respectiva 8) Quote:
Quote:
2.Aici sunt perfect de acord cu tine.....100% Chiar mi-am revizuit mult atitudinea fata de motociclete si modul de condus mai ales dupa ce chiar am stricat un pejou a unei tanti ce nu m-a vazut bineinteles, la vit de impact de max 15kmph, in urma caruia numai mi-am crapat o carena si eu am cazut pe capota indoind-o dar nu am patit numic.....bine ca e vina ei si acum o sa imi dea asigurarile niste compensatii financiare. 3.Dupa cum vezi am prins miscarea :D Quote:
|
Gixere, unu la mana: nu toata lumea are masini din 1900 toamna :) Doi la mana: ce este aceea "piesa non firma"? Ai impresia ca fabrica cineva piese in spatele blocului? Nu cumva se respecta niste norme ISO? Nu cumva trebuie sa ai o firma si ceea ce produci trebuie sa fie agreat de producator(ma refer in speta la BMW)? Daca te referi la cumparat piese din "Targ" de la "chinezi tigani", well... Eu tot ce am cumparat aftermarket a fost in general mai bun decat o piesa de origine, de la telescoape net superioare celor originale(tehnologie gaz vs ulei) pana la faruri (hella vs valeo) :). Valabil evident si la evacuari after market mai bune decat cele originale, bujii,biele,pistoane forjate,injectoare,turbine,filtre de aer net superioare celor stock, chiar soft custom mai bun decat cel stock. Deci teoria ta este cam pe langa subiect. Daca tot ai masina de 30 de ani macar pune-i piese noi :) Merita.
|
Nu-ti bate capul, ca Gixer inca nu a auzit de TUV si ISO
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Chiar azi a trebuit sa montez in bara un proiector luat de client NOU noutz, dar nonfirma, cu un plastic asa de rau ca, inca inainte sa fie desigilat avea o ureche de prindere rupta ......pe cand o ureche originala daca nu ai surubelnita sa o desfaci, nici de tragi cu toata forta cu mana proiectorul nu o poti rupe(am incercat la bara accidentata si proiector spart)......halal piese noi nonfirma! |
Quote:
Asta asa-i, doar ca pe cele originale si verificate de catre constructorul de automobile este poansonata si emblema respectiva a constructorului(in cazul nostru BMW) ;) |
Quote:
|
Quote:
trag un fum si imi vad de drum, stiu ca sunt mai bun. last post on this thread, isn't worth it. |
Quote:
|
Quote:
Hai sa-ti spun cum sta treaba: Acte vo 350E, roti 250E, Vascocupla 50E, Regulator de relanti 30E, radiator 50E, debitmetru 50E, pompa de benzina 40E, rampa de inj: 30E, baie de ulei 40E, placutele de frana care-s aproape noi toate 8 cam 50E, si alte maruntisuri vo 100E .....piesele acestea se vand in maxim 2 sapt fara stres.....deci un pic peste 1000E, adica aprox cam in cat imi sta si raman cu carcasa, suspensii, ceva mecanica, bloc motor si mecanism motor pe care si la remat iau 100E(1200kg X 0.4Ron/kg pt carcase) Quote:
|
Pana mea, bmw-urile astea ajung kit cars imediat... le faci ikea style.
|
poate pentru prima oara sunt de acord cu a3ds, cu siguranta sunt si cu fasso, ce e nou e nou. gixer, sunt la a doua restaurare de masini, eu nu cumpar masina pt. ca se cheama mercedes, bmw, audi, vw etc. pentru masina, daca esti pasionat si iti place sa ai o masina care sa corespunda sigurantei tale o tratezi ca atare. ce tine de frane, directie si chiar motor, piese noi. nu mai fura curent cu sh-ul. m-am contrazis pe forum cu foarte multi in ceea ce priveste masini noi vs. vechi dar daca le dai ce le trebuie nu ai probleme indiferent de tara producatoare. stiai ca principalul furnizor de cablaj de Logan la Mioveni este Italia? am prieteni care lucreaza acolo.ma repet, concluzia e: ce e nou e nou.
|
Quote:
Ciudat ca ne fac noua la loganuri italienii "firele" .....un prieten care lucra la ACE faceau cablaje pt BMW, VAG si Mercedes, iar in Alba se fac pt Toyota(am o matusa ce lucreaza acolo) |
Quote:
|
Nu inteleg de ce unii denigreaza asa de mult industria turceasca, in special ceea ce tine de componente auto, consumabile. Ei fac si lucruri bune, daca Mobil se produce si in Turcia de acum sa credem ca paznicii si muncitorii fac ca la noi "mijmasuri" si fura ulei bun apoi completeaza in bazine cu ulei de transformator? E adevarat ca au ei un stil mai oriental si sunt gata sa te pacaleasca(dar asta se aplica in bazar la Istambul sau la vanzatorii de suc si shaorma). Totusi turcii ca natie au alt standard de viata, mai bun decat al nostru, industria lor nu tine numai de "turcisme", ei nu sunt in UE dar nu pt. ca nu ar merita ci din cauza sistemului de guvernare laic sustinut prin forta armatei, din cauza problemelor de democratie si libertate individuala si nu in ultimul rand pt. ca sunt musulmani, deci dupa unii "deontologi" posibili teroristi. Singurul argument pro-aderare la UE este cel militar, chestie care a fost insa rezolvata inca din anii '50 cand Turcia a aderat la NATO.
In Turcia exista 17 producatori auto (autoturisme, camioane, autocare etc.) care au fabrici active si inca 3 care intentioneaza sa vina. NICI o tara din actuala UE nu cred ca are atatia producatori ... nu fabrici ... |
din cate am observat eu preturile la un turcism nou este egal sau putin mai mare decat un original second si culmea ca inca se cumpara seconduri in prostie. Nu stiu de ce,poate din motive financiare,dar din cate am auzit sunt multe cazuri cu telescoape NOI si brate NOI care curc si se indoaie in 2-3 luni.
|
Quote:
Ex : schimbat brate fata la honda mea care sunt cu tot cu pivoti si nu sunt tocmai ieftine in iunie anul trecut + bucsile din coada. Producator Lemforder. anul asta, luna trecuta am fost la o constatare si am aflat ca am ambii pivoti pe duca + bucsile tocate . si asta in doar 25 000 km . In ziua de azi, nu te mai gandesti la un lucru daca e original sau aftermarket, te gandesti ca orice ai cumpara tot pe aceleasi drumuri vei circula => tot se vor strica la un moment dat . |
| All times are GMT +2. The time now is 04:24. |
- Copyright 2026 4Tuning