Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/194762-masina-hatchback-compacta-buget-13-500-euro-3-tichete-remat.html)

a3ds 21-06-10 17:58

Re: Masina noua hatchback compacta - buget 13.500 Euro + 3 tichete REMAT

Trebuie musai test drive facut cu masinile, adevaru' e ca pe hartie e o chestie, in practica altceva. Conteaza enorm masina,feedbacku' n shit, cum te simti la volan, cum miroase, cum se simte directia,cutia, eu daca as fi in situatia sa imi cumpar masina noua as testa orice, si citroen si renault si opel si fiat si mazda si honda si dacia sandero :)

_anaconda_ 21-06-10 18:10

Trebuie luat in calcul si faptul ca motorul 2.0 aspirat de la Mazda e practic imposibil sa crape, daca il intretii rezonabil (revizii si fara abuzuri prea mari cand nu e cazul, gen motor rece) nu are ce sa se strice. Un motor turbo e mai pretentios si exista mai multe chestii care se pot strica, mai ales in cazul unei exploatari irationale. Foarte probabil Mazda 3 e "mai masina" decat FIAT (la fiabilitate, calitatea interiorului, etc). Eu am avut ocazia sa conduc Mazda 3 1.6 105CP modelul trecut si este foarte ok, cel nou nu are cum sa fie decat mai bun. Puterea era suficienta dar nu te dadea pe spate.

PS - Ciudat cum 1.6 126CP de la Cee'd te-a dezamagit, probabil ai ramas obisnuit cu motorul turbo testat inainte. Un motor aspirat trebuie turat mai mult ca sa dea tot ce poate, sigur Cee'd -ul ala pe intervalul 3500-6500 tragea bine. Pret / dotari / calitate Kia sta ok, un Pro Cee'd in bugetul tau (chiar mai putin) il iei cu o gramada de dotari, 126CP si un design frumos (ma refer la pro cee'd nu la cee'd) din punctul meu de vedere. Calitatea interiorului nu e rea, cel putin la banii astia e greu sa ai pretentii de premium.

a3ds 21-06-10 18:32

La calitatea interioriului si design Fiat ii desfiinteaza pe toti,inclusiv pe M3. Kia este o masina lesinata cu orice motorizare, e o masina de buget si atat fara nici o pretentie de sport. Fiat are 5 ani sau 100 de mii de km garantie deci nu ar fi o problema fiabilitatea motorului, eu ma refer la alt gen de probleme, pe articulatii si pe partea electrica, boli clasice Fiat care te dispera.

_anaconda_ 21-06-10 18:37

La design e chestie subiectiva dar la calitatea interiorului asa buni zici ca sunt Fiat ? Nu am avut tangenta cu multe modele dar am calatorit cu Linea, Punto si Grande Punto, Linea e ... iar celelalte 2 sunt ok dar nu te dau pe spate (ma refer la calitatea interiorului, a finisarilor, la materiale). As merge pe Mazda. Cat despre motor, ai dreptate, ai garantie, la inceput sigur nu o sa fie probleme, ma refeream in viitor. Acum depinde si cat tii masina. Cat despre trenul de rulare, daca frecventezi drumuri nasoale crapa la orice masina, daca e mai sensibila din fire atunci e nasol, o sa schimbi intr-o veselie capete de bara, bucsi, pivoti, etc si nu stiu cat sunt acoperite de garantie astea + ca aia de 5 ani si 100 000 km nu cuprinde si capitolul asta din cate stiu. E cu chicite garantie asta, trebuie citite clauzele amanuntit.

Cat despre Pro Cee'd 1.6 126CP, nu am zis ca e sportiva sau cine stie ce masina performanta dar iti faci treaba cu ea. Sunt undeva la 10 kg / 1 cp deci nu e rau.

a3ds 21-06-10 18:53

Si eu tot pe Mazda as merge, chit ca nu am condus, as merge "pe hartie" cum ar veni, de aia ii tot zic sa se duca sa faca test drive,dar sa faca test drive cu motorizarea pe care vrea sa o cumpere, nu sa mearga cu 1.6 si sa i se para lenes fata de turbo de pe fiat.

Eu chiar nu pot sa ii inteleg pe dealeri, au cazut in nas vanzarile de masini noi si cand vine cineva interesat ar trebui sa il iei cu sucuri si cafele, sa-l rogi cu masina, nu sa ii dai ignore. Tara asta nu inceteaza sa ma uimeasca.

MoshuXXL 21-06-10 20:29

Deci am asteptat sa imi dea dealerii cu care vorbisem (ala de la Renault si cel de la Opel) un semn de viata azi asa cum ramasese stabilit. Pina la urma pe la ora 13 le-am dat eu un mail. A raspuns ala de la Opel dupa cateva ore. Cica sa il sun eu maine dimineata ca sa stabilim (am observat ca se zgarceste la sunat ... wtf?!). Cel de la Renault liniste si pace. Am mai vorbit acu ceva vreme cu unul de la Seat. M-a sunat omu si a ramas ca o sa ma sune iar cand are 1.4 FSI la test, dar nu imi fac mari sperante cu promisiunea asta. Parca nu ar vrea sa vinda unii.

22VIN 21-06-10 21:26

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3458800)
(am observat ca se zgarceste la sunat ... wtf?!)

E criza:lol:

Eu de fiecare data m-am dus la test drive direct, n-au programat nimic. Am intrat in showroom, am zis ca ma intereseaza masina si ca vreau test drive si am si scos-o la plimbare.

MoshuXXL 22-06-10 17:35

Am fost azi la drivetest cu Astra. Din pacate nu cu motorizarea care o vroiam eu de 1.4 Turbo 140 CP, ci cu 1.6 115 CP aspirata. Cel putin cu motorizarea asta mi s-a parut lesinata masina. De asemenea mi s-a parut ca arata mult mai bine pe dinauntru in poze, decat ce am vazut eu azi (si am testat Cosmo). Calitatea interiorului nu te da pe spate cum imi facusem eu sperante. Mi s-a parut cam tare ambreiajul si frana. Primele 3 viteze parca intrau cam greu. Ce sa mai... din punctul meu de vedere am fost dezamagit ca sofer (prietenei ca pasager i-a placut). Sa fiu sincer mai pe gustul meu ca masina mi s-a parut Fiat Bravo. Joi ma duc la drivetest la Seat si saptamana viitoare la Renault.

22VIN 22-06-10 18:15

Este noua, probabil si omorata. Motorul abia dupa 10000km se simte bine si cutia de viteze la inceput e greoaie. Asa e la orice masina.
Este o masina destul de grea, cu 140cp se misca bine, dar cu 1.6 115cp sa nu te astepti la performante.
La nici o masina din clasa asta nu te da pe spate calitatea interiorului (pentru asta exista premium). Frana este mai greoaie la Opel, mie asa-mi place, pentru ca o simt cum trebuie, nu-mi plac franele sensibile de masina de oras. Ambreiajul la fel, pentru mine e ok sa fie mai greoi. Dupa cum ti-am zis, astea-s trasaturile unei masini adaptate mai putin pentru oras.
Fiecare cu preferintele lui, eu, dupa cum am spus, prefer o masina cu servo putin mai greoaie, frana mai tare si ambreiaj mai tare, altii prefera masini foarte sensibile.

MoshuXXL 02-07-10 10:23

Datorita unor evenimente petrecute recent in plan personal si profesional achizitia unei masini se amana pe termen nedeterminat. Din punctul meu de vedere se poate inchide topicul. Imi cer scuze si va multumesc pentru sfaturi.

22VIN 02-07-10 10:45

E, asta e, se intampla tuturor, mai ales pe vremurile astea.
Succes si sa-ti cumperi masina cat mai repede

andi_cimpean 02-07-10 12:24

Quote:

Originally Posted by MoshuXXL (Post 3487491)
Datorita unor evenimente petrecute recent in plan personal si profesional achizitia unei masini se amana pe termen nedeterminat. Din punctul meu de vedere se poate inchide topicul. Imi cer scuze si va multumesc pentru sfaturi.

Părerea mea personală este că pe aşa vremuri cel mai bine ar fi să îţi o maşină cu care să îţi faci treaba şi atât.
Acei bani pe care îi aveai rezervaţi, să îi pui deoparte într-un depozit avantajos.

MoshuXXL 02-07-10 12:55

Va multumesc pentru gandurile bune. :cry:

a3ds 02-07-10 13:16

Ce ti s-a intamplat man? Te-au disponibilizat? :(

MoshuXXL 02-07-10 13:23

Sunt sanse mari sa nu mai am servici si o sa trebuiasca sa ma si mut de unde stateam gratis in alta parte cu chirie sau sa cumpar ceva.

All times are GMT +2. The time now is 05:15.

- Copyright 2026 4Tuning