![]() |
Re: 1.9 TDI PD vs 1.8 T
RS-ul n-are motor de 2.0? Nu afirm, doar întreb, ca parcă aşa ştiam...
1.8t 20 v prima generaţie consuma la mine 18-20 în oraş, la tata(că a lui era) 11-12, iar extraurban 9... |
pai prima generatie are 1.8 T de 180 cp si a doua generatie motorul de pe GTI mk5..
Si daca consuma 5.1 la 95 kmh e mare performanta?:D asa consuma si Golful meu 4% sau mai putin la viteza aia ..voi va luati 1.8 Turbo sa mergeti la economie?:D |
nu ai citit ulrima parte din post'u meu aia cu cisterna :)) faza cu consumu era un experiment doar.
|
Quote:
2. Cand o zbura porcu (poate arata atat dar de consumat consuma mai mult) Strict financiar probabil e mai ok tdi-ul dar compartia nu are rost , daca puneai tdi 2.0 vs 1.8 t mai era ce mai era dar asa... |
-un motor 1.9 tdi cati km are ?!
ex : din 2002 nu cred ca va lasati convinsi de cei ~155k de pe bord 8) (exceptii sunt binenteles) ,sa nu mai vorbim de proasta exploatare a motorului de catre personale care merg subturat in speranta ca vor consuma mai putin (vezi numarul mare de turbine care pica dupa 200k ) deci automat costuri de intretinere mai mari la diesel ,mai multe filtre ,etc. -per total cred ca se ajunge la un echilibru ,este insa foarte important scopul pentru care cumperi o masina ,mergi mult cumperi diesel,mergi mai putin ,benzina. Daca esti pasionat nu exista indoiala. parerea mea. |
Daca e sa compari motorul 1.9TDI ARL de 150cp cu 1.8T 150cai parerea mea este ca dieselul bate. Nu de departe dar bate. Avand cuplu mai mare, fiabilitatea crescuta si consum relativ redus. Tinand cont si de cilindreea aproximativ agala. E parerea mea .. nu dati cu parul dar eu intre 1.6 ecotec 101cai si 2.0dti 101 cai am avut impresia ca dieselul bate benzina. Intradevar eu am dat exemplu aspirat vs turbo si 1.6 vs 2.0 dar pana la urma e aceeasi putere! Recunosc ca nu cunosc diferenta de cuplu intre tdi arl si turbo la motorizarile de 150 de cai dar tind sa cred ca dieselul are cuplu mai mare si odata ce isi da drumul... se duce
|
1.8 de 150 de cai este o versiune foarte soft turbo cu boost minuscul, de la 125 de cai aspirat la 150 turbo, repectivul motor are pana la 225 de cai in functie de masina pe care este pus, 1.9 tdi de 150 de cai este tras la maximum de el, intelegi diferenta?
|
Atunci 320d/183cp ce mai e? ca sa nu zic motoarele industriale care au obisnuit 3-4 bari ...
Un motor turbo nu se face in garaj dintr-unul aspirat, ci se calculeaza noile eforturi si se reproiecteaza biele, bolt, piston cuzinet |
Quote:
Deci oricum ai lua-o, diesel-ul cam pierde din cauza asta. N-am condus un diesel biturbo, sunt curios cum se comporta unul. Din auzite se pare ca foarte bine (adica a scapat de aceste inconveniente). |
Sa ne spuna cei care au acest motor 1.9Tdi, ce turatie au in tr. a6a la 80/h, eu habar nu am, dar probabil ca abia acolo intra in cuplu maxim daca nu cumva e chiar subturata
|
Intr-a 6-a la 80 la ora e subturat,aia e viteza de treapta 5, la 1900 rpm intr-a 6-a ai cam 110-115, esti chiar sub pragul de cuplu maxim, adica poti depasi instant fara sa retrogradezi, de la cruising la POW! :)
|
la 80 in a 6-a e subturata sigur..pai la mine in a 5-a la 80 am 1600 rpm..de aici e buna a 4-a :D
|
Yuri , urca-te intr-un diesel mai nou de 10 ani si dupa aia zi-ne pe ce plaja se extinde cuplul.
Iti zic eu la mine 2 valori: 330Nm la 2000-2500rpm si 260Nm la 4000rpm (adica 80% din maxim), asta din urma poti sa o verifici din forumla "moment motorxturatia= puterea (care 150cp)" toate in SI, binenteles. Daca faci aceleasi calcule pentru un echivalent benzina ai sa vezi ca situatia e orecum la fel pentru 150cp doar ca momentul maxim e atins la peste 3500rpm si ajunge la ~80% la 6000. Acum facand RAPORTUL nu diferenta 4000/2000 respectiv 6000/3500(sau mai mult) o sa vezi care iese mai castigat, ca sa nu mai zic ca un aspirat nu prea are o zona "plata" (cu cuplu constant). P.S. 320d 6tr are 110 reali la 2000rpm - minim minimorum normal de mers cu toate ca motorul duce si la 6okm/h nu e deloc recomandat sa cobori sub 2000 in treptele superioare. |
Stiu ca topicul este vechi, dar poate mai intereseaza pe cineva.
1.8T este un motor extrem de fiabil si foarte bun pentru tunning. Se pot scoate lejer 300CP din el cu internele stock. Peste valoarea asta trebuiesc schimbate biele, pistoane, axe cu came, etc. Consumul mediu este undeva la 11% (70-80% mers in oras). Cand era stock am facut cateva liniute cu un G5 1.9 PD resoftat la 154CP. Desi avea mai mult cuplu a castigat doar in viteza 1 unde traction control-ul m-a facut rau de tot (fiind 4x4 nu il pot dezactiva de tot). De la viteza a 2-a deja s-a schimbat treaba. cand am ajuns sa-i dau a 3-a deja ma indepartam de el, la a 4-a il vedeam mic in oglinda. Pentru cine zicea ca astra G are volanta bimasica, nimic mai FALS. Volanta bimasica s-a montat de la Opel Astra H incoace. A mea are 225000 Km si este volanta originala. Face ceva zgomot la oprirea motorului, dar nu patineaza si inca este ok. Cand se duce naibii am gasit in UK la 300 de lire kitul complet single mass sinterizat (pentru liniute). P.S. Intr-un an jumate de cand am masina am schimbat distributia si un senzor de arbore de 130 RON. In rest benzina si zilnic 6000 rpm. 2.0 PD TDI spre exemplu au prostul obicei sa se blocheze injectoarele, sa se crape chiulasa, sa crape turbo, etc. |
Quote:
|
Atat a scos pe dyno. Este resoftat in germania. asa a fost cumparata masina de la fostul proprietar. A mea avea ~210.000 km, a lui nici jumatate.
|
Quote:
|
Gresesti tare 200cp vs 250cp cam greu sa castige primul, iar la viteze mari garantat pierde, sa presupunem ca la 230km/h ambele folosesc 150cp doar ca sa invinga frecarile, unu mai are disponibil 50cp altul 100cp pentru acceleratie, cam cum crezi ca ar putea castiga primul?
Daca motorul otto mai e si turbo, are o curba de cuplu foarte buna si va cam spulbera dieselul in orice situatie. ON ca performante nu exista comparatie 1.8t vs 1.9tdi. @kng_bv tu trebuia sa castigi la plecarea de pe loc, el avand FWD, in plus plecarea e mai eficienta cu esp partial dezactivat decat cu el complet activ. |
Quote:
|
Nu ma sperie 300 de euro, ma "tine" si mai mult.
Din pacate nu am o masina nici de 200cp dar daca ai intelege un pic de fizica ai vedea ca 200cp nu vor avea un top speed mai mare ca 250cp pe aceeasi caroserie, cu aceleasi roti, indiferent cum. Clar pierzi la partea cu "orice viteza" Este o relatie foarte simpla P=F*v pe care nu o pacalesti in nici un fel. Tu probabil ai o putere mai mare si ori nu stii. |
Cum zice si RVL, la aceeasi caroserie si aceleasi kg, nu are cum o masina cu 50cp mai putin sa castige, indiferent de combustibil.
Da, stim masinile tale, Haplea, sunt cazuri speciale, dar nu despre ele e vorba in topic. |
Deci haplea abereaza, nu?
|
degeaba aveti voi aceeasi putere, kg sau caroserie.
cutiile difera, puteti sa aveti si diferente de 100cp intre motoare, daca nu aveti o cutie de viteze pentru motorul respectiv e egal cu zero. am vazut masini cu diferente mari de putere intre ele si castiga aia cu putere mai mica din cauza ca avea o cutie expre pentru puterea si modul de utilizare respectiv. oricum chestia cu volanta bi-masica e aiurea, nu de alta dar si 1.8t 20v are asa ceva. |
Quote:
|
EX: skoda RS 200cai benzina 1400kg VS skoda RS 170cai diesel 1550kg...explecati mi si mie de ce pe 400m bate dieselul cu cai mai putini si kg mai multe...diferenta dintre ele este o masina si in unele cazuri o masina jumate!!! iar top speed la amandoua 250km/h ramanand in aceas pozitie ca cea dupa 400m....!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu e discutia "noastra", poti sa te bagi linistit.
Atunci inseamna ca RS-ul asta e candidat la "cele mai varza motoare ever" (sau cele mai optimiste cifre) din moment ce motoare date de producator ca fiind sensibil mai lente i-o "dau" Cand prind unu disponibil incerc si eu si daca nu pierd la o diferenta foarte mare o sa ma prapadesc de ras de ce tare e marele RS200 Dupa producator Rs200 are 1 secunda mai putin ca rs170tdi pana in suta si topspeed cu 15km/h mai mic. Dupa datele rs170cp, se incadreaza la o masina normala de puterea ei, nu exceleaza cu nimic, orice masina asemanatoare are performante asemanatoare. Din ce am incercat eu pana acum la diferentele astea, niciodata nu am catigat in fata unuia cu 1 secunda mai rapid, niciodata nu am pierdut in fata unuia cu o secunda mai slab (pana la 100km/h. @Alyn tre sa-mi cumpar si eu o cutie expre :) pe bune acum, top-speedul e afectat de cutie doar daca e foarte scurta. Eu de ex am la 4000rpm (turatia de putere maxima) 190km/h in tr5 si 220 in tr 6, viteza reala. Cam cum cum crezi tuu ca putea fi etajata altfel incat sa am un top-speed mai mare. La astea de aici top-speedul dat de producator se atinge la turatia de putere maxima. in general sunt pro-diesel dar nu pot sa sustin ca e mai bun cand nu cred asta. |
Eu nu spun ca haplea minte, doar ca puterile alea nu sunt reale, cel putin la una din masini.
|
caii putere de la o benzina nu or sa poata suplini cuplul unui diesel....decat daca este diferenta foarte mare intre ele ....dar cum a zis si haplea la puteri sa zicem apropiate cu a fost exemplul cu skodele dieseul bate
|
Am mai tot vorbit pe aici de cuplu care inmultit cu turatie inseamna tot putere , o masina cu o curba de cuplu mai buna are de fapt o curba de putere mai buna si atat.
La vmax valoarea cuplului nu mai conteaza, nici tipul sau turatia motorului indiferent ca are 20000rpm sau 2000rpm o masina are nevoie de aceeasi putere pentru a mentine o viteza maxima data indiferent daca motorul e cu aburi sau electric sau ce-o fi el. in liceu s-a invatat ca P=F*v si F=m*a, nu exista cuplu (moment) in relatiile astea E nevoie de o diferenta cand otto e aspirat, altfel nu e nevoie de nici o diferenta, curbele de putere fiind asemanatoare la motoarele turbo, chiar mai bune la unele otto cu supr-alimentarii medii. |
Haplea vorbeste din experienta, are mare dreptate, totul sta in transmisie. Faceti o comparatie intre TDI ARL 150 cp si un 1.8 turbo de 150 cp si mai vorbim, abia cel de 180 cp face fata TDI-ului. Si din experienta mea va pot spune ca Fiatul meu JTD 115 cp la baza dus la 173 cp batea din orice pozitie Golful 5 GTI, asta cand aveam doar 173.
|
https://www.youtube.com/watch?v=Zo987X-Au48
Un test facut de fifth gear diesel vs benzina,diesel'u are 200 hp si benzinar'u 240 hp,cu un handicap de 40 hp si greutate mai mare sa tinut chiar bine de benzinar :D |
Am un Passat din 97 1.8T si o Octavia 2 1.9 tdi, 105 cai la baza.
Pot spune cu mana pe inima ca diselul, resoftat, sta bara la bara cu Passatul. Vorbesc despre resoftare, ca sa nu fie diferente prea mari de cai. Amandoua stoc, Octavia pleaca in fata, dar dupa maxim 100m, il mananca benzina. Eu am ales TDI`u, pentru mers zilnic, si am considerat ca am avut o baza mai buna de upgrade. Cu aproximativ 1000euro, s-a dublat puterea. De fiabilitate nu ma pot plange, dupa doar 15.000km. |
Quote:
|
Numai in Romania caii de diesel sunt cei mai tari, doar la noi cu 30 de cai in minus faci treaba.
http://www.zeperfs.com/duel2674-1357.htm http://www.zeperfs.com/duel1359-564.htm http://www.zeperfs.com/duel1259-3215.htm Prosti producatorii de masini ca nu si-au dat seama inca. |
Quote:
Ce spune haplea poate fi adevarat cu mici scamatorii (gen cutie scurta), altfel la aceeasi putere performantele sunt ~ aceleasi, uneori in favoarea benzinarului, alteori a dieselului, diferenta fiind in general facuta de cutie, greutate, etc. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:52. |
- Copyright 2026 4Tuning