Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Pumpe Düse versus Common rail (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/177874-pumpe-duese-versus-common-rail.html)

iulian2476 23-03-10 15:09

Re: Pumpe Düse versus Common rail

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 3211515)
Asadar ajungem la dilema:de ce oare s-a renuntat la el daca este asa de "avansat" fata de CR??

Pentru ca asa cum s-a spus mai inainte de alti useri: duce la o masina mai scumpa si mai putin competiva pe piata fata de cele common rail.
O masina poate sa fie considerata de un inginer deosebita ca performante, insa pentru un comerciant "proasta" pentru ca nu este vandabila. Piata, cererea dicteaza ce se produce si ce nu. Dar asta inteleg unii mai greu sau nu vor sa inteleaga) si daca ei au common rail, care sunt si majoritatea (pollul la asta va duce) atunci cred ei ca sunt si mai bune ca cele PD.

22VIN 23-03-10 15:12

Eu cred ca iarasi de ajunge la VAG TDI vs restul, pentru ca asta e o lupta pierduta pentru restul prin abandon, fanii VAG TDI sunt prea inversunati ca sa te poti contrazice cu ei.
Deci hai sa ne mentinem la subiect...

sponsoru 23-03-10 15:58

Deci pentru ca piata si cererea dicteaza , Vag Bmw Merc ( toti ) folosesc CR. Cand de fapt stim toti ca e mai bun Pd. Ok ne-ai lamurit cu aceste explicatii savante .Eu nu mai polemizez cu tine ca nu are sens :paper:

GTR 23-03-10 16:19

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3212101)
Pentru ca asa cum s-a spus mai inainte de alti useri: duce la o masina mai scumpa si mai putin competiva pe piata fata de cele common rail.
O masina poate sa fie considerata de un inginer deosebita ca performante, insa pentru un comerciant "proasta" pentru ca nu este vandabila. Piata, cererea dicteaza ce se produce si ce nu. Dar asta inteleg unii mai greu sau nu vor sa inteleaga) si daca ei au common rail, care sunt si majoritatea (pollul la asta va duce) atunci cred ei ca sunt si mai bune ca cele PD.

Pai ce intelegi tu mai greu este ca pentru Mercedes sau BMW nu mai contau 500 si nici macar 1000 de EUR ( mai mult nu este cazul) in plus pentru tehnologie sau o motorizare mai buna si ai uitat sa ne dai un contraexemplu la motoarele enumarate de noi.

iulian2476 23-03-10 19:14

@GTR

Asa vrei tu sa crezi ca e diferenta doar de 500 euro. Mai intereseaza-te daca e doar atat. Si nu inteleg care "voi". Sunteti in haita aici pe forum sau va caracterizeaza spiritul de turma cumva? Vino cu exemple concrete la acelas volum cati cai, cat cuplu s-a obtinut, costuri de intretinere, nu abureli de genul asta cu enumerare de marci. Inteleg ca nu ai avut un motor PD, dar macar te puteai documenta.

@Sponsorul:

Te-ai inflamat pentru ca ti-am atras atentia ca PD nu inseamna TDI, si de aici inversunarea asta a ta. S-a vazut ca faci confuzii mari. E treaba ta ce ai inteles din primul meu replay in care te-am citat.

Iar aici e a doua oara cand o tii vaga cu TDI ca ar fi PD: noi nu vorbim de TDI versus SDI sau mai stiu eu la ce motoare diesel te gandesti tu.

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 3211101)
Nu e nici primul si nici ultimul thread pe tema tdi vs nuconteazace .Cunosc foarte bine motoarele si chiar nu arunc afirmatii partinitoare.
Insa la modul cel mai serios afirm ca CR este PESTE Tdi Pd din orice punct de vedere.

22VIN 23-03-10 19:36

Nu tin minte ca diferenta de pret intre Golf V 1.9 PD si 1.9 CR sa fie de peste 2-3mii euro. Sau intre Octavia 2 1.9PD si 1.9CR. De fapt, diferenta e destul de mica. La o suma de 14-15000eur se simte, dar, cum a zis GTR, la un Mercedes de 40mii eur se simte la putin, iar la unul de 80000eur e aproape insesizabila.
Deci costul masinii pica.

Un factor important a fost ceea ce ai zis tu ca nu-ti pasa: poluarea. Daca tie nu-ti pasa, asta nu inseamna ca intregii Europe nu-i pasa; de fapt, asta e un factor extrem de important in ziua de azi, vezi si taxele de poluare. Incearca sa inmatriculezi golful tau acum, sa vezi cati bani iti cer.

iulian2476 23-03-10 19:44

Scuza-ma, dar nu stiu daca la mine te refer cu poluarea. Cauta pe tot forumul asta si pe altele daca vrei, si daca gasesti o asemenea afirmitie din partea mea iti dau dreptate. Eu nu am amintit nicaieri despre poluare si nici nu am comentat despre acest lucuru. Daca la mine te refereai ma confunzi si nu stiu de unde ai scos-o.

22VIN 23-03-10 19:52

Puteam sa fac pariu ca ai facut un post pe pagina 1 referitor la afirmatia mea ca eu prefer un CR, unul din motive fiind faptul ca e mai putin poluant.
In fine, poate m-am inselat, caz in care imi retrag afirmatia.

MihaiCsl 23-03-10 20:17

Sa mor daca inteleg toata faza asta cu poluarea ,nu se ia dupa cantitatea de CO2 ?
Eram ironic (pentru cei care n-au acest simt),toate ca toate,acest topic a devenit gazda unui razboi intre marci din cate vad.
http://i39.tinypic.com/2iw4mx5.jpg
http://i43.tinypic.com/331lyqh.jpg
Personal,imi plac ambele marci,dar optez pentru vw,ca nu dispun de un buget asa mare pentru achizitionarea unui GTC.

GTR 23-03-10 21:23

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3212907)
@GTR

Asa vrei tu sa crezi ca e diferenta doar de 500 euro. Mai intereseaza-te daca e doar atat. Si nu inteleg care "voi". Sunteti in haita aici pe forum sau va caracterizeaza spiritul de turma cumva? Vino cu exemple concrete la acelas volum cati cai, cat cuplu s-a obtinut, costuri de intretinere, nu abureli de genul asta cu enumerare de marci. Inteleg ca nu ai avut un motor PD, dar macar te puteai documenta.
.

Eu inteleg ca ti-ai pus cartierul in descriere, dar observ ca tii neaaparat sa-ti demosnstrezi cocalarismul "de haita" in lipsa culturii auto.

Daca vreau sa cumpar o pompa + injectoare + conducte etc. de Golf TDi PD nu la pret de producator ci la pret de client probabil o sa coste pana in 1500 de EUR. In cazul asta echivalentul de CR crezi ca o sa coste sub 1000 de EUR, eu ma insel.

Nu am auzit pe nici un posesor de TDI sa se planga ca l-a costat reparatia sau shimbarea sistemului de injectie mii de eur, mai ales ca au foast multe cazuri in care le-au schimbat pt. upgrade.

Dar pentru tine o fi mai greu cu calculele astea simple si logice.

Cred ca in cazul de fata "haita sau turma" esta cea inteligenta.

Am venit cu exemplu concret - motorizare, cuplu, putere, performanta, consum, o sa-ti mai pun tie odata BOLDUIT poate o sa vezi mai bine.

Gaseste-mi PD sa se bata cu 120d, NU PUN 123 d.

Silentiozitate exceptionala pt. un diesel.

1995 cmc
1450 KG
177 CP / 4000 rot/min
350 NM / 1750 – 3000 rot/min
0-100 km/h - 7.6 sec
Consum urban declarat : 6.1
Consum extraurban declarat: 4.1

Vrei ceva mai concret de atat ????

iulian2476 24-03-10 14:47

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3213109)
Puteam sa fac pariu ca ai facut un post pe pagina 1 referitor la afirmatia mea ca eu prefer un CR, unul din motive fiind faptul ca e mai putin poluant.
In fine, poate m-am inselat, caz in care imi retrag afirmatia.

Nu am avut aceasta intentie in nici un caz. Eu nu am mai intrat demult pe acest
Versus si nu am urmarit celelalte threaduri de versus. Deci nu am urmarit o replica la un topic de al tau. Am zis sa fie ceva nou despre diesel, pentru ca versusul cu motorina-benzina era mai demult si s-a cam discutat acolo destul despre carburanti. Oricum, nu m-am asteptat la atata divergenta de opinie intre posesori de masini diesel cum am constat aici.

nutzuXXL 24-03-10 15:08

eu aleg pd-ul . accelereaza mai violent decat cr-ul . + mai multe posibilitati de tuning . la consum/intretinere costurile sunt asemanatoare .

@ gtr :

uite un pd care se poate compara cu 120d . 1.9tdi pd pus pe seat ibiza cupra ( model de prin 2004 daca nu ma insel si cu 100cc in minus )
Performance
Fuel Capacity 45
Fuel Consumpsion - Highway 4.6
Fuel Consumpsion - Urban 7.1
Consumption Annual Average 5.5
Fuel Type diesel
Fuel Supply electronic direct pump injection, turbo
Acceleration 0-100 Final 7.6
Top Speed Final 220
Power Output 118kw@3750
Torque 330nm@1900

GTR 24-03-10 15:51

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3215420)
eu aleg pd-ul . accelereaza mai violent decat cr-ul . + mai multe posibilitati de tuning . la consum/intretinere costurile sunt asemanatoare .

@ gtr :

uite un pd care se poate compara cu 120d . 1.9tdi pd pus pe seat ibiza cupra ( model de prin 2004 daca nu ma insel si cu 100cc in minus )
Performance
Fuel Capacity 45
Fuel Consumpsion - Highway 4.6
Fuel Consumpsion - Urban 7.1
Consumption Annual Average 5.5
Fuel Type diesel
Fuel Supply electronic direct pump injection, turbo
Acceleration 0-100 Final 7.6
Top Speed Final 220
Power Output 118kw@3750
Torque 330nm@1900

1. 17 CP in minus (Specific output Ibiza 83.3 bhp/litre BMW 87.7 bhp/litre) Seat ia bataie

2. 235 de Kg mai putin Power-to-weight Ibiza 126.6 bhp/ton - BMW 116.28 bhp/ton

3. consum mai mare

4. CO2 Emissions - Seat - 145.80 g/km; BMW - 129.60 g/km

5. BMW Top speed 230 km/h

Deci ia bataie la toate capitolele, era bine sa gasesti una din aceeasi clasa, dar acolo cred ca ia bataie si de la 2.5 TDI.

iulian2476 24-03-10 19:03

Omul a spus care se poate compara, iar diferenta de cmc ar fi o justificare pentru restul diferentelor.

nutzuXXL 24-03-10 19:58

da , am zis ca se poate compara . avand in vedere ca are 100cc in minus , tdi-ul are performante aemanatoare .

daca ar fi sa cumpar o masina si asi avea de ales intre pd si cr de exemplu 2.0tdi pd 140cai sau 2.0tdi cr 140cai , asi alege pd-ul . oricum , la momentul actual au cam disparut pd-urile de pe piata ( ma refer la masini noi ) . daca ar fi sa ne referim la masini turbo diesel fabricate pana prin 2005 , atunci pd-ul ar fi castigator fara discutii . la momentul actual situatia s-a cam schimbat . producatorii de masini au investit in cr si mi se pare normal ca aceasta tehnologie sa evolueze . pacat ca si grupul vag a intrat in hora si a renuntat la pd .

Herbas 24-03-10 21:18

De parca pana in 2005 nici un producator nu a fost in stare sa scoata 130 cai din 1900-2000cmc. Las la o parte motorul de 150 cai ca am vazut d`astea mai rar decat ferrari-uri.
Chiar prin 2003 erau motoare de 1.6 , 110cai care depaseau 1.9PD la putere similara.
Ar fi recomandat sa va uitati mai departe de grupul VAG, pt ca nu doar ei au facut/fac motoare diesel, si daca ei nu au fost in stare sa isi depaseasca motoarele PD cu altele CR, nu inseamna ca altii sunt la acelasi nivel.

GTR 24-03-10 22:37

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3216171)
da , am zis ca se poate compara . avand in vedere ca are 100cc in minus , tdi-ul are performante aemanatoare .

daca ar fi sa cumpar o masina si asi avea de ales intre pd si cr de exemplu 2.0tdi pd 140cai sau 2.0tdi cr 140cai , asi alege pd-ul . oricum , la momentul actual au cam disparut pd-urile de pe piata ( ma refer la masini noi ) . daca ar fi sa ne referim la masini turbo diesel fabricate pana prin 2005 , atunci pd-ul ar fi castigator fara discutii . la momentul actual situatia s-a cam schimbat . producatorii de masini au investit in cr si mi se pare normal ca aceasta tehnologie sa evolueze . pacat ca si grupul vag a intrat in hora si a renuntat la pd .

Repet, nu trebuie comparat VAG PD cu VAG CR, vb de PD vs CR, daca VAG a facut un reusit motor PD la partea cu CR este inca pionier si in urma unor concurenti si trebuiie sa tinem cont ca exista si motor diesel CR cu 100 CP/l care nu l-am mai pus in discutie iar masina care ai pus-o tu este din alta clasa, e cam aiurea sa le compar, e diferenta mare intre ele.

Si pe linga faptul ca este cu 100 cmc mai mic puterea litrica e mai mica si consum semnificativ mai mare pe langa clasa de poluare mai mica care aduce avantaje motorului.

iulian2476 24-03-10 23:11

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3216171)
oricum , la momentul actual au cam disparut pd-urile de pe piata ( ma refer la masini noi ) . daca ar fi sa ne referim la masini turbo diesel fabricate pana prin 2005 , atunci pd-ul ar fi castigator fara discutii . la momentul actual situatia s-a cam schimbat . producatorii de masini au investit in cr si mi se pare normal ca aceasta tehnologie sa evolueze . pacat ca si grupul vag a intrat in hora si a renuntat la pd .

Poti s-o mai spui inca o data. Au disparut bine de tot, si personal nici nu cred ca vor mai reveni. Iar renuntarea de catre VAG la PD ma intristeaza si pe mine. Defapt cel mai mult ma intristeaza ca motoare PD de Golf IV si Golf IV diesel nu s-a produs ca Opel Astra pana in 2010. Asta e cea mai mare neumultumire a mea.

22VIN 25-03-10 11:06

Astra G Classic Diesel s-a produs pana in 2010, dar nu cu vechile motoare. Au fost eliminate toate si s-au introdus doar 1.4 si 1.6 benzina de generatie noua (aceleasi care se gaseau si pe H) si 1.7cdti (CR-ul Fiat-GM).
Era si culmea sa mearga cu acele motoare antice isuzu pana acum.

MRKXMI 25-03-10 12:52

Common rail
-silentiozitate
-costuri de intretinere reduse
-fiabilitate
-posibilitati de tuning

doomsnoopy 25-03-10 15:44

Am o2 cu 2.0tdi PD si un o2FL toto 2.0tdi(rs) CR nu exista nic un ounct unde e PD mai bun in comparatie cu CR.....si zgomotu de la PD e teribil....

iulian2476 26-03-10 09:38

@doomsnoopy la ce marci te referi?

Cat poti merge cu un common rail daca folosesti ulei longlife? Pentru ca cu un PD poti merge conform producatorului 50.000 sau 2 ani de zile maxim, cu tot cu completari.

22VIN 26-03-10 09:41

Trebuie sa fii complet nebun sa mergi 50.000km cu acelasi ulei. Indiferent ce motor ar fi.

iulian2476 26-03-10 09:47

@amphetamine
Nu o lua chiar asa, ca trebuie sa pui si completarile.
Eu ti-am spus ce scrie in manualul masinii pentru motorul diesel PD. La benzina cica poti merge cu longlife 2 ani sau 30000 km maxim, iar la diesel cum am spus mai sus: 2 ani, repsectiv 50000 km maxim. Este posibil sa se mearga si atat, insa cine stie in ce conditii: sa faci cu ea cateva traverseri de Europa pe an, ceva in genul asta, ca altfel nu vad cum, sau 25000 km pe an, doi an connsecutivi, ceea ce unii am vazut ca totusi fac. Dar avand in vedere ca la ~ 10000 km se consuma 1 litru de ulei (poate mai mult) inseamna ca defapt ai facut schimburi partiale de ulei prin completari.

22VIN 26-03-10 09:53

Da, dar in baie intotdeauna va fi ulei vechi. Sa nu mai zic de depuneri de carbon care trebuie in mod normal si alea curatate.

Producatorii zic multe, trebuie sa mai vanda si ei piese de schimb. Si la Opel, si cand am cumparat Astra si cand am cumparat Vectra au intrebat cei de la reprezentanta daca vrem revizie la 15000 sau la 30000. Ma intreb daca exista zgarciobi care sa fi ales 30000. Daca vrei motor cu viata lunga, faci schimbul la 10-15000km.

iulian2476 26-03-10 09:56

Asta cam asa este si la aceasta concluzie am ajuns si eu. Dar nu pot fi de acord cum sugereaza unii comercianti de piese auto sau propiretari auto sa schimbi toate consumabilele la fiecare schimb de ulei (filtru combustibil, polen, aer).

22VIN 26-03-10 10:08

E important sa schimbi filtrele, mai ales cel de aer.
Desfa-l dupa 15000km, vezi cum arata, pentru cateva zeci de ron schimba-l si vezi cum se simte masina dupa. Vezi si filtrul de combustibil dupa ce trece minunea noastra de benzina/motorina prin el cum arata.
Am vazut filtrul de aer al cuiva care zicea la fel ca tine, ca n-are rost sa-l schimbe. Era negru si efectiv crapat.
Eu am filtru conic sport si vad cum arata acum; dupa 3 luni si ~5000km, trebuia sa-l spal acum o luna, dar n-am avut timp, azi il spal neaparat, e INFECT.
Filtrul de polen de obicei il schimb o data la 2 revizii.

iulian2476 26-03-10 10:14

Daca ar fi asa, ar insemna sa facem o intretinere a masinii de oameni nebuni, pe bune. Daca pentru filtru combustibil e prevazut 60000 km (sau maxim 4 ani), pentru aer 60000 km (maxim 4 ani), iar la cel de polen 30000 km, de ce sa aruncam banii aiurea (zic de masina mea). Oricum un filtru, indiferent care, nu lucreaza la capacitate optima in primii 10000 km, ci la jumatatea intervalului prescris de producator.

In fine, astept raspunsuri la intrebarea pe care am pus-o mai sus legata de uleiul longlife.

22VIN 26-03-10 10:30

Si pentru filtrul sport e prevazuta spalarea o data la un an. Daca-l tin un an asa, din rosu se face negru.

Dar tine cont: noi nu traim in Germania, Elvetia, Franta etc. Traim in Romania, tara unde avem mult mult prea mult praf in aer, combustibil mai slab calitativ decat in locurile unde se fabrica masina ta.

Herbas 26-03-10 10:40

Si ford la motoare diesel noi zice ca primul schimb de distributie se face pe la 240 000km, dar cine are curajul asta?
iulian la benzina sa zici ca e ok sa il schimbi la 60 000, dar sa depasesti 30 000 la diesel in romania nu e recomandat. Filtrul de aer e de obicei accesibil si il poti verifica/curata foarte usor, insa mai mult de 15 000 km nu-l tine nimeni. Cel de polen (nu am asa ceva pe masina) stiam ca se schimba la 2 ani, nu si in functie de km.
Exista ulei longlife si pt CR, oricum producatorii cel putin in alte tari recomanda schimburi peste 25 000 km.

iulian2476 26-03-10 11:17

Deci sa inteleg ca la common rail longliful tine maxim 25000 km. Deci ar fi un plus pentru PD dublul acestei distante. Iar despre schimbul filtrului de habitaclu, scrie clar pe prospectul din cutie al filtrului, dar si in manulul masinii la 30000 km, indiferent ca e cu carbune sa fara.

06XPT 26-03-10 11:31

tu iei asta ca pe un avantaj?sa mergi 50000km cu un ulei?...da..hiar nu credeam ca exista si asfel de oameii in romania care dau 10000e pe o masina dar nu au banii sa schimbe uleiul....

GTR 26-03-10 12:46

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3220663)
Daca ar fi asa, ar insemna sa facem o intretinere a masinii de oameni nebuni, pe bune. Daca pentru filtru combustibil e prevazut 60000 km (sau maxim 4 ani), pentru aer 60000 km (maxim 4 ani), iar la cel de polen 30000 km, de ce sa aruncam banii aiurea (zic de masina mea). Oricum un filtru, indiferent care, nu lucreaza la capacitate optima in primii 10000 km, ci la jumatatea intervalului prescris de producator.

In fine, astept raspunsuri la intrebarea pe care am pus-o mai sus legata de uleiul longlife.

Cum a spus si amphetamine, traim in Romania, producatorul are recomandari generale, nu pentru Romania.

In germania dupa 2000 de km rulati am sters parbrizul de praf cu o carpa, In romania de la granita pana in Bucuresti arata ca dupa un off-road, asta afecteaza in primul rand fitrul de aer care in Germania dupa 60 k de km il schimbi dar arata bine iar in Romania dupa 30 k de km nu-i vezi culoarea.

Referitor si al filtrele de combustibil, Romania inca nu are motorina sau Benzina la acelasi nivel cu tarile din vest.

MAi conteaza si stiulul de mers, daca esti forjator si masina vede rosu la turatie de 50 de ori/zi uleiul nu trenuie sa depaseasca 7-10 k de km indiferent de motor si mai ales ca in cazul asta nu este recomandat ulei de motor longlife ci unul mai performant.

Oricum, orice recomandare ar da producatorul in mare parte nu se pupa cu realitatea din Romania, ca sunt motoare noi care la un regim de mers moderat poti sa faci un schimb de ulei la 20 k de km este adevarat, dar nu este recomandat sa se mearga mai mult.

Praful afecteaza si uleiul, nu numai filtrul de aer.

22VIN 26-03-10 13:06

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3221035)
sunt motoare noi care la un regim de mers moderat poti sa faci un schimb de ulei la 20 k de km este adevarat, dar nu este recomandat sa se mearga mai mult.

Depinde si de ulei, ca eu unul daca as baga ulei GM genuine l-as scoate negru dupa 20k km indiferent de stilul de mers.
Consumabilele merita cat mai multi bani, cu niste consumabile de foarte mare calitate si daca tratezi motorul corespunzator garantat nu vei avea probleme destul timp, asta desigur daca motorul nu este un esec tehnic.

Herbas 26-03-10 13:13

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3220806)
Deci sa inteleg ca la common rail longliful tine maxim 25000 km. Deci ar fi un plus pentru PD dublul acestei distante. Iar despre schimbul filtrului de habitaclu, scrie clar pe prospectul din cutie al filtrului, dar si in manulul masinii la 30000 km, indiferent ca e cu carbune sa fara.

Vorbeam de uleiul standard 5w30 care se baga de obicei in common-rail.

_anaconda_ 26-03-10 13:14

In general, la benzina reviziile se fac mai rar decat la diesel.

Mie mi se pare ok sa faci revizia la 13-15000 la benzina si la 10-12000 la diesel. Daca esti forjor constant, mai scazi cateva mii de km. La cat costa niste consumabile mi se pare o bataie de joc la adresa masinii sa tii anumite consumabile 30-50000 km (indiferent cat de ultra mega long life sunt), nici daca ar fi de doua ori mai scumpe piesele nu le-as tine atat.

La cat praf este in .RO, filtrul ala de aer si dupa 15 000 arata groaznic, dar dupa 30-50 ?

Apoi, cand schimbi uleiul este logic ca trebuie schimbat si filtrul de ulei. Ar fi culmea sa te zgarcesti si la ala. Daca totusi banii sunt o problema, am ajuns la concluzia ca mai bine pui consumabile decentem ai des decat unele de top mai rar, decat sa dai X bani pe cine stie ce minune long life mai bine cumperi un ulei decent pe care il schimbi de doua ori mai des. Cel putin asa as face eu dar la consumabile nu ma zgarcesc.

Respecta masina iar masina te va respecta pe tine, gandeste-te ca atunci cand ii bagi consumabile de top si carburant bun (Alto 101 de exemplu) masina te iubeste, poate iti apare o inimioara pe display-ul central atunci cand pui contactul...daca pui prostii in ea poate iti apare o...:lol:.

iulian2476 26-03-10 14:51

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3221101)
Vorbeam de uleiul standard 5w30 care se baga de obicei in common-rail.

Pai da, la asta ma refeream si eu, pentru ca si la VW longlife-ul are 5W-30 (dar si 0W-30). Eu nu am folosit pana acuma longlife pentru ca merg putin pe an, dar eram curios cum stau lucurile.

GTR 26-03-10 15:46

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3221331)
Pai da, la asta ma refeream si eu, pentru ca si la VW longlife-ul are 5W-30 (dar si 0W-30). Eu nu am folosit pana acuma longlife pentru ca merg putin pe an, dar eram curios cum stau lucurile.

Nu indicativul 5W-40 e totul, conteaza ce ulei folosesti in functie de exploatare, la o exploatare normala conteaza ceva mai putin, pentru forja sunt indicate uleiuri specifice mai performante.

lord_wader 26-03-10 18:43

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3221084)
Depinde si de ulei, ca eu unul daca as baga ulei GM genuine l-as scoate negru dupa 20k km indiferent de stilul de mers.
..

ca o completare: la diesel uleiul se face negru imediat ce il pui in maxim 500km e negru

GTR 26-03-10 19:10

Mai mult conteaza vascozitatea decat culoarea.

All times are GMT +2. The time now is 21:47.

- Copyright 2026 4Tuning