Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Muscle Car vs. Japoneze (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17485-muscle-car-vs-japoneze.html)

Tengu 19-05-06 21:16

Re: Muscle Car vs. Japoneze

Quote:

Originally Posted by DAFTEK
Mx6 La cate masini am avut in viata mea credema din suflet ca si azi rotativu mia ramas in singe si ai duc lipsa rau, dar in acelasi timp e un motor foarte pretentios, si sti si tu asta, banuiesc. Dupa ce motoru original sa dus la 62,000 mile care nu a fost abuzat apsolut deloc si care se stie si pe toate forumurile legat de rotative ca nu tin mult, unu care habar nu are de rotativ si conceptia lui zice, hah caca maca ce motor e ala care se arde asa repede. ala e un om care nu stie ca un motor de NASCAR tine o singura cursa ca exmplu. Race cunoaste multe vad dar a cazut si el in capcana la acest topic care nu are ce compara, in final ce comparam? dragsters? hotrods? rice? just for show sau sleepers? 1/4 mile? drift? slalom? marci? exotice? stock vs stock pe clasamente?????? Come on, e pointless :(

Hello Daftek,

Da rotativele sunt f pretentioase si scumpe de intretinut, dar nu se compara cu nimic altceva la condus :) sunt periculoase ... creaza dependenta :):):)

e greu sa te intorci la orice motor dupa ce experimentezi rotativele, si ma rafer la rx7 FD... oricum astea sunt pareri personale! Cat despre fiabilitate am auzit si bune si rele :) ... oricum motoarele care sunt conduse agresiv si pe la curse mereu nu au o viata prea lunga indiferent ce tip sunt... e important sa iti ofere satisfactia care o astepti tu de la ele ! :)

soricelu 19-05-06 21:27

http://videos.streetfire.net/search/...4416F5E561.htm

ia uitativa aici .. minunatii ale pamantului ~

Race 19-05-06 21:32

f1anatic abureste pe atcineva ca un Legacy turbo STOCK face un Z28 sau SVT Cobra la drag.

Motoarele rotative sunt stupide incepand de la conceptie,dar la fel ca si "aspirat turat","L6 nu V8" si alte chestii de genul asta prind la public.

Quote:

nu e stupid ca a folosit mot ala pt ca daca nu era fiabil nu il mai punea pe rx8
Motorul de pe RX-8 e cel mai prost motor de 230 CP facut vreodata.Poate fi oricat de fiabil,performantele lui sunt JALINICE.

Quote:

in final ce comparam? dragsters? hotrods? rice? just for show sau sleepers? 1/4 mile? drift? slalom? marci? exotice? stock vs stock pe clasamente
Eu am banuit ca e vorba de orice japoneze vs muscle-car-uri actuale,performante pe circuit si in linie dreapta.Driftul e o tampenie.Slalom-ul e un test care la fel ca skid-pad-ul nu spune mare lucru,tot circuitul reda adevarul.Exotice nu exista in ambele cazuri (NSX si Skyline NU sunt exotice).Daca e vorba de "sleepers" castiga japonezele...nu prea exista muscle-car-uri care sa nu tradeze ce sunt (parerile sunt impartite aici ce e drept).

Eu zic sa se inchida tot VERSUS-ul pe ideea asta,ce sens are sa mai discuti despre orice ? Ne mutam pe sectiunile cu femei si bancuri...

DAFTEK 19-05-06 21:34

Exact, si sint de-a cord cu tine 100% dar amindoi sintem offtopic ca tot nu vad sensu la acest topic! Call me crazy, poate ma lamureste si pe mine cineva.

Si pentru ca oricum acest topic e pointless putem sa o tinem offtopic :D Am citit din posturile tele, bravo si felicitari la lucrari :) sper ca nu o sa ajungi cu sindromul sa investesti cit ajunsesem si eu sa investec in ele. si mai ales daca comanzi multe direct din japonia cum faceam eu. Dar sa sti ca pe mine ma convins sa o dau dupa ce am condus doua masini, un Z28SS cu vreo $15,000 investiti in el si un Stang Cobra cu cam tot atit. In clipa aia mam decis ce vreau :) Un Z06 si sa bag vreo $15,000 in plusuri. E fantastic, sunetu, vibratile, sunetu, sunetu si iar sunetu care il produce, si simpti pur si simplu in volan, pedale, in scaun si G's, forta unui V8 modificat, e o senzatie incredibila credema. Dar toate masinile au ceva unic si frumos...

DAFTEK 19-05-06 21:47

#47 era pentru "Mx6" :p

"Soricelu" misto clipu, pina si gabori au Fords :D

http://thumbs.vidiac.com/9362E33A-4E...4416F5E561.jpg :shock:

"Race" din respect pentru alti membri care au in posesie Rotative nu le-am facut stupide si stiu ca ma contrazic putin ;) Dar in final asta a fost motivul meu de a scapa de ea. pacat de banii investiti, asta e, merg inainte si sper la ceva mai frumos.

f1anatic 19-05-06 21:48

Ce inseamna sa fii "roman"... Tu ai presupus ca e stock. Iar daca te uitai...ai fi vazut clipuri cu masina pe dyno. Nici nu trebuia sa le deschizi...simplul "link" cu descrierile existente era suficient. Vezi cu mictziunea impotriva vintului.

DAFTEK 19-05-06 21:57

f1anatic Considerind ca esti linga mine totusi speram ca sti ceva dar poate sau poate esti now prin zona, pe linga faptul ca sint si eu in posesie la un 2006 2.5L XT desfacuta toata, up,down,mid si catback, si cateva upgrades in plus, video ala e ponitless cu tot cu dyno pentru ca nu sti cu ce alerga, ce camaro era ala, pe linga asta dupa cit am vazut eu in el habar navea sa conduca in video, a plecat de pe linie cu cateva secunde, come on, bring the good shit if your gona prove something otherwise just drop it..... Apropo vintul meu duce spre tine....

f1anatic 19-05-06 22:07

Intrebarea este itzi place Stage 2 Forester XT ? Nu as fi crezut ca esti si adeptul conceptului de "sleeper".

Posibil sa cadem de acord cu Camaro.

Vs. Mustang Cobra SVT ... din mers...ar trebui sa te surprinda totusi. Un V6 ar fi fost "raped"...pe cind astalalt a pierdut rezonabil. Si totsui...pe uscat, plecind din mers...nu ar trebui sa fie avantajul unui RWD ...impotriva unui "family sedan, awd"...?

Si apoi...daca zici sa nu mai compari mere cu lamii...este si un video vs. Stage 2 STi ? Conform asta
http://cobbtuning.com/sti/images/ap-sti-stage2.gif
eu zic ca si Legacy GT se descurca onorabil. I-a stat in fatza pina pe la 70 mph (STi-ul are nevoie de 3 schimabri de viteza pina la 60 fatza de Legacy - de asta sintem mai iutzi...dupa care treapta lor a 3-a se potriveste mai bine la accelerare decit a noastra...a 3-a si incepem sa pierdem pina la vitee peste 120-130 mph cind aerodinamica superioara a Legacy isi spune iar cuvintul)

DAFTEK 19-05-06 22:08

Quote:

Originally Posted by f1anatic
Ce inseamna sa fii "roman"....

First off, you don't know me, second my ass has been in the US since 1978 if that still makes me a Romanian then hey, i must be, and to be honest I'm quite proud of it, i never forgot where i came from, dar dupa cum critici ca de doamne ce inseamna sa fi "ROMAN" ma intreb tu ce esti?

f1anatic 19-05-06 22:28

Quote:

First off, you don't know me, second my ass has been in the US since 1978 if that still makes me a Romanian then hey, i must be, and to be honest I'm quite proud of it, i never forgot where i came from, dar dupa cum critici ca de doamne ce inseamna sa fi "ROMAN" ma intreb tu ce esti?

Chill out. I don"t care how long you"ve been in the States. No...neither one of us is Romanian like them. By birth...yeah...you cannot be anything else...by personal choice and according to INS, I am an American citizen.

Second - most importantly - my mistake. That post was addressed to "Race"! time and again...he reads and understands whatever he wants or serves his purpose. I will address this issue right away to avoid further arguments.

f1anatic 19-05-06 22:29

Quote:

Originally Posted by f1anatic
Ce inseamna sa fii "roman"... Tu ai presupus ca e stock. Iar daca te uitai...ai fi vazut clipuri cu masina pe dyno. Nici nu trebuia sa le deschizi...simplul "link" cu descrierile existente era suficient. Vezi cu mictziunea impotriva vintului.

Mesajul # 49 este adresat lui "Race".

Din pacate nu pot edita mesajele scrise deja.

DAFTEK 19-05-06 22:29

Dude too be honest, I'm too sick of comparing this to that, Dupa avatar vad ca probabil esti in posesie de un Legacy GT si esti putin bios dar daca vrei sa ne intilnim ati aduc eu un camaro sa te lumineze putin cum ma luminat pe mine..... This topic is closed for me, bafta....

FYI: Nu e Forester, e 2006 Subaru Outback XT 2.5L Turbo si o conduce nevastamea... :arrow:

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1146678419

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...5&d=1146678419

.

DAFTEK 19-05-06 22:34

Asta e una din defectele la forum, nici eu nu sufar faptul ca nu poti edita ceva dupa ce ai dat post... Anyway, i got it :p Still wana see that SS? ;)

DAFTEK 19-05-06 22:43

A Chevrolet Camaro beats a modified Subaru Impreza 2.5 on the street. click here...

Tot e offtopic ca nu exista topic :twisted: Putem sa o tinem asa veci si veci cu video colo video colo, poate avem ocazia sa ne cunoastem si sa te invit la niste adunari pe la tracks prin tot midwestul pe weekends...

f1anatic 19-05-06 22:43

Quote:

vrei sa ne intilnim ati aduc eu un camaro sa te lumineze putin cum ma luminat pe mine..... This topic is closed for me, bafta....

.

Nu man...nu are ce sa ma lumineze. Nu mi-am luat masina ca sa concurez cu ea sau sa alerg dupa Camaro. Sint constient de limitarile pe care le are. Mi-am luat-o ca sa ma duca la servici, sa ma aduca inapoi in sigurantza, sa pot merge cu prietena in excursie, ...sa fac fatza la cele 2 saptamini consecutive de ploi de pe aici, la snow-storm-urile due to "lake effect"...etc. Nu ma pasioneaza masinile americane...dar sint exceptzii. Nu ma pasioneaza masinile sport...si cu mina pe inima itzi spun ca in afara de Corvette, Ford GT si CTS-V, nu as pastra nimic chiar daca mi-ar fi oferit GRATIS. Nici macar SRT-8 ! Nu imi plac.

Declar deschis si pe proprie raspundere ca imi plac masinile japoneze, ca gasesc germanele prea scumpe si ca BMW-ul vine dupa AUDI si Mertz in ordinea preferintzelor. Iar inaintea astora sint japonezele. Gusturile nu se discuta, nu ? Nu imi pasa daca oricine altcineva se "caca" pe gusturil mele. Nici eu nu mi-am lasat masina stock...dar nici nu o doresc sa fie cea mai "Legacy GT" din parcare. Nu am timpul, interesul...si consider banii investitzi mai bine in altceva decit sa ma apuc de "heavy tuning". Sint in categoria de virsta si cu o ocupatzie care nu imi permite sa ma deplasez intr-un "race-me" "riced-out" car.

In rest...itzi doresc un week-end placut.

DAFTEK 19-05-06 22:47

Mersi la fel.

Race 19-05-06 22:57

1 Attachment(s)
Quote:

Tu ai presupus ca e stock. Iar daca te uitai...ai fi vazut clipuri cu masina pe dyno
Ai pus un link cu 7000 de filmulete,fii multumit ca am avut bunavointa sa le caut pe alea de care ai zis.Cand pui un link,pune-l la obiect.
Bun,nu sunt stock...deci ce ai dovedit ? Ca se poate ca o masina care stock e mai lenta ca alta sa devina mai rapida dupa modificari ?! O Doamne,ce surpriza,nu ma asteptam la asta :rolleyes2

Quote:

din respect pentru alti membri care au in posesie Rotative nu le-am facut stupide si stiu ca ma contrazic putin
Nu-i nimic,le mai fac eu stupide inca o data si gata :lol:
Ca tot suntem la subiect,o idee de tuning pentru RX-7 :lol: :
LS1 cu ceva modificari+T56,429 RWHP (adica la roti,pentru cei neatenti),crestere de masa fata de stock de 12 kg

f1anatic 19-05-06 23:01

Quote:

, poate avem ocazia sa ne cunoastem si sa te invit la niste adunari pe la tracks prin tot midwestul pe weekends...

Mi-ar face placere. Pina acum am intilnit 2 altzi romani cunoscutzi pe forum-uri romanesti de masini...Hai sa spun asa...pe colegul FISHBONE l-am intilnit aseara.

DAFTEK 19-05-06 23:05

hahahaha, tare poza Race, cand ne vedem sa stam la un pahar de lapte? :D Asta e ce-a mai mare jignire la o rotativa, sa pui un v6 sau v8 pe o rotativa, am mai vazut pe cativa anu trecut in Indianapolis Rotary Revolution, daca caut bine am si poze :) Nimeni nu iau vrut pe aia acolo ca de doamne a ca si cand ai facut ceva rau.

DAFTEK 19-05-06 23:11

FISHBONE? no shit? marfa :peace: Mai sintem cativa oricum de peste balta pe forum cred. Poate pe curind cand trec pe la prieteni prin Chi-Town ne adunam la un lunch ceva pe weekends.

DAFTEK 19-05-06 23:17

"Race" Frate mai spart cu poza aia, tot ma uit ca prostu si ma intreb cit efort o fi pus sa faca schimbarea.... Si cum o fi so conduci, find asa mica si usoara... cred ca e nebunie, plus ca a eliminat durerile de cap rotative.... Fantastic.... Singurul minus care il vad ea ar fi ca nu mai e split 50/50 weight ratio... but who cares with a T56???.... lol

f1anatic 19-05-06 23:17

Quote:

Originally Posted by Race
Ai pus un link cu 7000 de filmulete,fii multumit ca am avut bunavointa sa le caut pe alea de care ai zis.Cand pui un link,pune-l la obiect.
Bun,nu sunt stock...deci ce ai dovedit ? Ca se poate ca o masina care stock e mai lenta ca alta sa devina mai rapida dupa modificari ?! O Doamne,ce surpriza,nu ma asteptam la asta :rolleyes2

LS1 cu ceva modificari+T56,429 RWHP (adica la roti,pentru cei neatenti),crestere de masa fata de stock de 12 kg

RACE
Pai iar vorbesti ca sa te aflii in treaba. In primul rind erau numai vreo 15 nu 7000. In al doilea rind...de ce presupui ca masina aia era stock ? Vorbesti - cu toata convingerea - de parca erai acolo cind s-a intimplat si te-ai mai uitat si sub capota.

Eu am pus un link. Edificator pt oricine cu creier si atentzie. Nu am facut nici o alta afirmatzie. Tu mi-ai atribuit idei sau ginduri fara sa fie fondate. Repet...unde este precizat ca ambele masini erau stock ? Camaro sau Mustang-ul ? De fapt si de drept...Camaro chiar putea fi...la start s-ar fi intimplat la fel.

RACE & DAFTEK

Am un prieten cu un LS-1 Mazda RX-7 ! Puristii o considera "blasphemy"... dar are cam 450 la rotzi.

Tengu 19-05-06 23:19

Quote:

Originally Posted by Race

Asta dovedeste cat esti de ingust la minte :):):)..... oricum eu nu imi dau rotary pe 10 v8 de ale tale ;) :) !!! daca tot vb atata si te bati in piept cu v8 esti invitatu meu ...... :):) stii tu la ce ma refer !!

DAFTEK 19-05-06 23:21

Are we still on topic?:caffine:Cred ca mi-a ajuns pe ziua de azi, ma duc la sala ca am facut deja burta decand stau in fata la ecran... :workout:

Race 19-05-06 23:38

f1anatic nu stiu ce vrei sa spui sau sa demonstrezi,dar ideea e ca atata timp cat masinile alea nu sunt stock ambele nu are relevanta cursa.Sau macar o lista de modificari+costuri pentru fiecare...

Quote:

Singurul minus care il vad ea ar fi ca nu mai e split 50/50 weight ratio
Interesanta problema :lol:
Si mai interesant ca masina a fost cantarita inainte si dupa swap,si uite rezultatele (mase pe fiecare din cele 4 roti masurate in lbs ca nu mai am chef de calcule):
LF 729 RF 695
LR 705 RR 692
Total - 2821

LF 748 RF 717
LR 683 RR 700
Total - 2848

Deci initial raportul fata/spate era 50,48 %,dupa modificari ajungand la 51,44 %...nu cred ca e chiar asa o tragedie.

Quote:

Asta dovedeste cat esti de ingust la minte ..... oricum eu nu imi dau rotary pe 10 v8 de ale tale
De ce ? :shock: Masina e nesimnificativ mai grea,se va comporta la fel pe viraje si e MULT mai rapida in linie dreapta.

DAFTEK 20-05-06 02:15

Intradevar nu e nici o tragedie, si chiar nu ma asteptam la cifrele alea, 1% e un nimic, daca stiam pina sa fac si eu swap cu 3rotor fi sigur ca ma dadeam pe un LS1 si ma costa cred jumate cit a costat cel de 3rotor adus din japonia, si nici numai aveam dureri de cap porma, avantaju ar fi ca poti sa fortezi si mama lui de LS1 fara sa duci grija cum o duci pe rotor, daia ele nu rezista asa mult si dai de fel si fel de probleme la turatile pe care le scoate. Oricum nu cred ca o sam stea rau nici in Z06 e putin mai mare dar e mult mai confortabila fata de RX.

fishbone 22-05-06 02:42

Concluzia topicului e ca fiecare cu ce vrea el. Mie nu imi place feel-ul americanelor. Le lipseste un anumit grad de rafinament cu care eu m-am obisnuit de pe europene si japoneze.
Atuul americanelor e ca sunt ieftine si usor de modificat. In final potentialul motoarelor este limitat de fonduri si vointa.
Iar Z06, indiferent de ce spun nay-sayers, este o supermasina din toate punctele de vedere, incepand la mai putin de 60 de mii USD aici "la noi".
Inca o masina care desi nu imi place, o respect este SRT-4. Gasiti-mi o concurenta la acelasi pretz.

fanete 22-05-06 12:01

salutare, imi pare rau ca nu am mai intrat de vineri sa fiu si eu in centrul discutiei. nu imi vine sa cred ca in doua zile de la 5 post-uri Thread-ul asta a ajuns la 5 pagini.
dar hai sa revenimm la oile noastre.

Bineinteles ca fiecare cioara isi lauda puiul ei. asa cu noi aici. dar hai sa privim in afara acestui "cerc" si sa analizam totul la rece.
dece marcile america nu sunt in japonia si dece cele japoneze sunt in america. nu ti-ai pus putin intrebrea asta. nu te-ai gandit putin ca cei care aleg americanele si spun despre ele ca sunt cele mai bune poate sunt niste "patrioti" inraiti care nu vor sa gandeasca ca este ceva mai bun decat ceea ce produce el. Intradevar sunetul produs de un V8 este ca o orchestra pentru urechea un dirijor, ceea ce imi place si mie. dar... atat este frumos, parerea mea.

dar vad ca v-ati axat doar pe rotary motor si v8 , nici americanii si nici japonezii nu au facut decat atat. sper ca ati auzit si voi de un b18c6 unul dintre cele mai fiabile si performante motoare scoase de honda. motor care are potentialul de a ajunge la 700 hp cu investiti de 15-20k $ si care stock are 210 hp. subliniez faptul care are doar 1800 cc.

DAFTEK 22-05-06 14:14

:rolleyes2 lol

BLinKY 22-05-06 17:38

JAPONEZE ca is port, dar ma ofik ca aia n-au auzit si ei de motoare de 4 si 5 litrii

SirNenea 22-05-06 19:57

parerea mea ca masinile ameicane sunt net superioare celor japoneze mai ales prin forma lor si motoarelor si multe alte lucruri de care japonezii nu au auzit pana acum

fishbone 22-05-06 20:24

Quote:

Originally Posted by ScAcKi
JAPONEZE ca is port, dar ma ofik ca aia n-au auzit si ei de motoare de 4 si 5 litrii

Daca ai avea idee ce restrictii sunt in Japonia nu cred ca te-ai mai mira. Plus ca mai e vorba de multe alte lucruri, precum filosofie si mai ales marketing. Nu-ti suna ridicol un Nissan <numele aici>, o berlina cu tractiune spate si motor V8 de 6 litri? Cine-l cumpara? Entuziastii americani dupa muscle cars? Fi serios, le rad in fatza. Si daca nu ai cui sa le vinzi, de ce sa le produci?

BLinKY 22-05-06 20:34

Vrei Sa Zici Ca Masinile Americani Fac P Circuit Pe Cele Japoneze?

fishbone 22-05-06 23:24

Habar n-am cu cine vorbesti sau de unde ai tras concluzia ca asta spun, in caz ca pe mine ma intrebi.

f1anatic 23-05-06 02:23

Quote:

Originally Posted by ScAcKi

Japonezii vind bine masini cu 4 cyl si cu 6 cyl. Cred de altfel ca cel mai mare V8 se afla in Lexus LS 430 si anume 4.3 L V8 si aia e cam cea mai mare masina japoneza. Poate infinity M45 sa fie la fel...oricum...Toyota, Nissan, Honda NU vind masini cu V8 ci doar prin diviziile de lux. Divizii de lux care oricum sint importante la vinzarile globale dar nu reprezinta grosul. Deci...de ce sa le construiesti...cind ai vinzari oricum ?

fanete 23-05-06 10:14

dece sa faca un motor mare cind ei scot aceleasi performante dintr-un motor mai mic. daca stau sa ma gindesc putin poate chiar mai bune. am gasit un filmulets care sa imi confirme acest lucru. si numele filmului are are legatura cu topicul asta :)
https://www.youtube.com/watch?v=spPLT...h=skyline%20vs

fanete 23-05-06 10:49

dupa ce am pus filmuletul asta am continuat sa ma uit la alte filme. si pe cuvintul meu de onoare, in majoritatea catstica masinile japoneze. zicea cineva pe aici ca la drift sunt bune japonezele si la 400 m sunt bune americanele, dar eu spun ca japonezele sunt mai bune la amindoua :). bineinteles ca sunt si filme in carecastiga masinile americane dar sunt mai multe in care pierd.
nu cre ca este mare nevoie de un cuplu asa de mare pe cat scot V8-urile pentru a castiga pe 400 m

SV-05-YBG 23-05-06 11:04

Parerea mea este ca japonezele domina lejer peste tot. De aia inclusiv in statele unite cei mai multi proprietari de masini care participa la curse de drag au japoneze. Mai manevrabile, mai usoare, motoare foarte fiabile si relativ usor modificabile.

BLinKY 23-05-06 11:41

in fine, dar japonezele is mai ieftine si dupa parerea mea mai fiabile, dar ma rog, fiecare cum vrea

Race 23-05-06 11:55

fanete tu reprezinti prototipul fanului orezariilor,ignorant pana la stupiditate.Comportament clasic de "ignor orice discutie tehnica,orice dovada reala,si dau inainte cu cretinisme si clisee".Daca eu pun pe net un film in care se dau un Oltcit si un Type-R si castiga Oltcit-ul inseamna ca e mai bun ? Oricine poate uploada filme pe un site sa stii.Castiga mai mult japonezele in porcariile alea la care te uiti tu pentru ca posesorii de orezarii sunt complexati ca au masini proaste,si cand se intampla ca porcariile lor sa aibe bagati in ele de 5 ori mai multi bani decat masinile normale si sa castige o cursa simt nevoia sa se laude...sunt atat de rare astfel de momente incat trebuie exploatate la maxim.
Eu zic sa pui un filmulet in care magnifica ta Honda bate un Chevrolet...Spark,Kalos,de care vrei tu :lol: Ne vei demonstra astfel superioritatea japonezelor in fata americanelor.

All times are GMT +2. The time now is 08:39.

- Copyright 2026 4Tuning