Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   DACIA LOGAN 1.6 8V cu axa sport, chiulasa portata si Unichip by MasterTuner (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/173292-dacia-logan-1-6-8v-axa-sport-chiulasa-portata-unichip-by-mastertuner.html)

ionut_x 27-07-12 16:18

Re: DACIA LOGAN 1.6 8V cu axa sport, chiulasa portata si Unichip by MasterTuner

``Am analizat clapeta de acceleratie si am vazut ca se impune o modificare, de 44 mm diametru la 50. Ceea ce am facut si am mai smuls 6 cp.`` Puteti sa detaliati putin cum ati modificat clapeta de admisie pentru a mai scoate 6 cp ?

Alejandro 27-07-12 17:10

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5117727)
``Am analizat clapeta de acceleratie si am vazut ca se impune o modificare, de 44 mm diametru la 50. Ceea ce am facut si am mai smuls 6 cp.`` Puteti sa detaliati putin cum ati modificat clapeta de admisie pentru a mai scoate 6 cp ?

au alezat corpu clapetei pana au ajuns la diametrul de 50mm si au schimbat pastila care inchide de la 44mm la o pastila de 50mm! Aceasta modificare permite sa intre mai mult aer in admisie, un amestec mai bogat de aer/combustibil! Acolo este castigul de putere!

911lau 28-07-12 11:56

Fara un soft nu faci decat sa strici amestecul de benzina\aer , Eu am corp clapeta marit la 51 mm cel mai mare care s-a facut vreo data (poze la mine pe topic) a fost intarit la exterior ca sa nu crape ....
Adevarat masina se misca mai bine mai ales pe ture joase si medii ...unde daca apas sa zicem 20% din cursa pedalei acuma e ca si cum as fi apasat 35 % cu vechiul corp ....si iti da impresia de putere ,asta doar daca apesi progersiv ,daca ai apasat pana la fund efectul e mai prost decat stock parca ...sa nu mai zic cat de centrat si bibilit e al meu si tot agata .... mai ales la relantiu... trebuie sa fi atent cand apesi acceleratia pentru ca imediat sare in 4500 daca nu esti obisnuit cu pedala ,precizezi ca am soft Dimsport .
Cred ca am sa pun corpul stock sa fac cateva teste :D

ionut_x 07-09-12 17:52

Stiu ca este o intrebare stupida dar sunt incepator deci nu incepeti cu criticile :P : Portare s-au alezare sunt aceleasi lucruri ? Care sunt beneficiile portari unei chiuloase si care sunt beneficiile alezari unei chiuloase ?

GTA 07-09-12 18:02

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5166489)
Stiu ca este o intrebare stupida dar sunt incepator deci nu incepeti cu criticile :P : Portare s-au alezare sunt aceleasi lucruri ? Care sunt beneficiile portari unei chiuloase si care sunt beneficiile alezari unei chiuloase ?

In principiu portare si alezare atunci cand vorbim de chiulasa reprezinta acelasi lucru.A aleza inseamna a modifica diametrul unui cilindru sau a unei piese conform unor specificatii.A porta o chiulasa presupune alezarea gaurilor de admisie si evacuare si finisarea acestora intr-un anume mod...specific.

A aleza o chiulasa se mai poate interpreta si doar prin subtierea acesteia modificand astfel raportul de comprimare al motorului.

ionut_x 07-09-12 18:06

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 5166496)
In principiu portare si alezare atunci cand vorbim de chiulasa reprezinta acelasi lucru.A aleza inseamna a modifica diametrul unui cilindru sau a unei piese conform unor specificatii.A porta o chiulasa presupune alezarea gaurilor de admisie si evacuare si finisarea acestora intr-un anume mod...specific.

A aleza o chiulasa se mai poate interpreta si doar prin subtierea acesteia modificand astfel raportul de comprimare al motorului.

Deci a aleza si a porta sunt 2 lucruri identice dar cu denumiri diferite ? Si rectificarea ei presupune tot acelasi lucru ?

GTA 07-09-12 18:21

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5166501)
Deci a aleza si a porta sunt 2 lucruri identice dar cu denumiri diferite ? Si rectificarea ei presupune tot acelasi lucru ?

A rectifica o chiulasa presupune alezarea acesteia.A porta o chiulasa se face tot prin alezare dar este o lucrare mult mai complexa .

Mai pe scurt...rectificat inseamna doar subtierea acesteia(daca este ovalizata sau daca se impune acest lucru)

Portat ...presupune largirea orificiilor de admisie si evacuare(uneori chiar si a canalelor de racire)

Ambele operatiuni presupun aplicarea procedeului de alezare.

ionut_x 07-09-12 18:23

Multumesc mult GTA :)

SEBASTIAN 08-09-12 23:28

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5166489)

SUnt termeni folositi aiurea de multe ori.

GTA 08-09-12 23:33

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5167054)
SUnt termeni folositi aiurea de multe ori.

Daca am explicat gresit te rog sa ma corectezi...experienta mea este 99% practica si doar 1% teoretica.

ionut_x 09-09-12 15:20

`Noi a trebuit sa prelucram in pistoane niste buzunare pentru supape` Aceste buzunarase pentru supape le putem face la orice masina ? Si ar aduce niste cp in plus care sunt avantajele mai concret ?

GTA 09-09-12 18:02

Quote:

Originally Posted by ionut_x (Post 5167764)
`Noi a trebuit sa prelucram in pistoane niste buzunare pentru supape` Aceste buzunarase pentru supape le putem face la orice masina ? Si ar aduce niste cp in plus care sunt avantajele mai concret ?

Nu da cai in plus,doar impiedica pistoanele sa loveasca in supape.

gabidaboy 26-05-13 10:41

hai cu restul detaliilor; ce se mai aude de masina? ce s-a mai facut la ea?

All times are GMT +2. The time now is 14:54.

- Copyright 2026 4Tuning