![]() |
Re: DACIA LOGAN 1.6 8V cu axa sport, chiulasa portata si Unichip by MasterTuner
``Am analizat clapeta de acceleratie si am vazut ca se impune o modificare, de 44 mm diametru la 50. Ceea ce am facut si am mai smuls 6 cp.`` Puteti sa detaliati putin cum ati modificat clapeta de admisie pentru a mai scoate 6 cp ?
|
Quote:
|
Fara un soft nu faci decat sa strici amestecul de benzina\aer , Eu am corp clapeta marit la 51 mm cel mai mare care s-a facut vreo data (poze la mine pe topic) a fost intarit la exterior ca sa nu crape ....
Adevarat masina se misca mai bine mai ales pe ture joase si medii ...unde daca apas sa zicem 20% din cursa pedalei acuma e ca si cum as fi apasat 35 % cu vechiul corp ....si iti da impresia de putere ,asta doar daca apesi progersiv ,daca ai apasat pana la fund efectul e mai prost decat stock parca ...sa nu mai zic cat de centrat si bibilit e al meu si tot agata .... mai ales la relantiu... trebuie sa fi atent cand apesi acceleratia pentru ca imediat sare in 4500 daca nu esti obisnuit cu pedala ,precizezi ca am soft Dimsport . Cred ca am sa pun corpul stock sa fac cateva teste :D |
Stiu ca este o intrebare stupida dar sunt incepator deci nu incepeti cu criticile :P : Portare s-au alezare sunt aceleasi lucruri ? Care sunt beneficiile portari unei chiuloase si care sunt beneficiile alezari unei chiuloase ?
|
Quote:
A aleza o chiulasa se mai poate interpreta si doar prin subtierea acesteia modificand astfel raportul de comprimare al motorului. |
Quote:
|
Quote:
Mai pe scurt...rectificat inseamna doar subtierea acesteia(daca este ovalizata sau daca se impune acest lucru) Portat ...presupune largirea orificiilor de admisie si evacuare(uneori chiar si a canalelor de racire) Ambele operatiuni presupun aplicarea procedeului de alezare. |
Multumesc mult GTA :)
|
Quote:
|
Quote:
|
`Noi a trebuit sa prelucram in pistoane niste buzunare pentru supape` Aceste buzunarase pentru supape le putem face la orice masina ? Si ar aduce niste cp in plus care sunt avantajele mai concret ?
|
Quote:
|
hai cu restul detaliilor; ce se mai aude de masina? ce s-a mai facut la ea?
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:54. |
- Copyright 2026 4Tuning