![]() |
Re: Tuning cielo...Dar fara sa schimbi motorul...
hmmm is noi piesele sau second?
mi-ar trebuii o suspensie reglabila din interior ca si asa cu asta normala abea urc in parcare fara sa sterg spoileru dapoi de-o mai cobor 6cm... dnkrozalex idu meu de mess, hai acolo sa pove mai multe |
Dintr-un Cielo de 75 Cp nu reusesti sa scoti mai mult de 15 Cp fara sa faci modificari substantiale!!!
|
de-as scoate 15 cai din cip
si 5 cai din evacuare si filtru... as fi in rai evacuarea mi-am facut-o jumate... filtrul tre sa-mi vina si daca as sti sigur ca castig 15 cai cu 300 euro maine la prima ora m-as duce sa-mi fac ca nu cred ca dureaza mai mult de 30 de minute poate pana desface mufele, in rest nu cred c-ar dura mai mult doar ca nu cred ca scoat mai mult de 12% din putere, adica...asa ochiomectrci calculand is vreo 6 cai deci...cam putin pentru 300 euro |
Ma baieti , cai la motoarele aspirate costa multi, multi bani....Chipul+ filtru+evacuare , dau si ele ceva acolo da..... nu cat sperati voi
|
Din chip scoti undeva inte 9%-11% din puterea motorului la aspirate!!!
Din filtru nu castigi nimic (Cp ma refer) doar mai mult aer pt motor, si daca stii sa faci traseul k-lumea...aer rece pt motor ceea ce este f important...si se va simti. Cat despre evacuare....poti sa castigi ceva doar daca o faci F bine (calculata) si completa (serpishori, catalizator scos.....) |
poi nu o fac eu mi-o face o firma
|
7 Attachment(s)
Nu am vazut pozele astea puse si ce m-am gandit eu??....sa vi le arat si voua...desigur :D
|
23 Attachment(s)
alte "cateva" poze =))
|
mdea ce-i frumos si la dumnezo ii place
|
CataNOS : asta nu mai e cielo e OZN ma refer la exterior
|
2 Attachment(s)
1 raspund la un post de pe prima pagina cu cielo-ul rosu...si 2...dk se baga si exterior mie i-mi plac pleoapele astea..si in curand or sa aterizeze si pe a mea masina o pereche...ps..eu pe cielo am acelasi tip de motor k in poza...k sa nu mai deschid un alt topic...si sa ma scuze autorul...poate cineva sa-mi dea un pm cu toate modificarile care le stie pt motorul asta...si ma refer la TOT...ms frumos...( sa nu va luati dupa varsta...peste 2 sapt incepem operatiunea carnetu' )
|
Poate ca am dreptate dar dak nu am va rog sa ma corectati "cielourile" alea in 2 usi pe are le-ati postat am inmpresia ca sunt Opeluri Kadet.
|
Pt ca se potrivesc ansamblele fata exact a la daciile din 19xx le pun boturi de dacii din 199x,200x...........Am dreptate sau nu???????
|
nu e nici un opel kadet prin posturile astea.....faptu ca au o oarecare asemanare e altceva!
|
oricum 90% din piese se potrivesc, poate o cumparat usi de kadett ca se inchideau mai bine
oricum originalul ii mai bun decat copia :P |
Poate ca ai dreptate frozzen dar eu nu am auzit nici nu am vazut Cielo in 2 usi(3 cu haionul),dar daca tu ai vazut inseamna ca ai dreptate......BAFTA
|
Quote:
|
vreau sa stiu si eu cati cai adauga un chip si un filtru pe un cielo executiv....astept un raspuns de la cineva care stie, eventual care are pe masina asa ceva...:)
|
cai 8,4 si din filtru cam 0,5-1 cel mult da scade consumu
deci in total o investitie de 300 -350 euro castigi 9 cai eventual 10 si scazi consumu cu jumate paote 1 litru eu am castigat -1 litru cu tot cu tobe facute si alea alea...daca-ti merita numa bine, daca nu uita de idee |
din plictiseala care m-a cuprins (desi sunt la munca :lol:), am dat peste threadul asta si dupa ce l-am recitit, mi-am dat seama ca locul lui nu e aici, la coada... desi suntem pe 4tuning, vad ca subiectul tuning al motorului a cam murit...
poate unora le place mai mult cel estetic, eu sunt adeptul modificarilor tehnice :D hai sa-l ducem iar sus si sa vedem ce mai iese din el... tinand cont ca a trecut un an si ceva de la ultimul post si intre timp am mai invatat cate ceva :) hai sa va aud (vad) cu idei noi... bune sau nebune!!! |
M-ar interesa sa-i schimb motorul la un exec. din 2002 cu unul de GSI...dar am inteles ca trebuie cateva mici ajustari la cutie si sub masina..are cineva motorul schimbat la masina? RAR-ul m-ar accepta?
|
:):):):):) glumesti?
|
un inceput bunicel :D
Bogy, sunt destui care si-au montat pe cielo (si pe espero) motoare de opel 2000... in toate variantele lor de putere. Cutia, din cate stiu eu, la cielo este ca la opel... doar ca cea pe care o avem noi nu cred sa fie compatibila cu motorul de 2000, mai mare decat al nostru de 1500. Cumperi motorul+cutia+anexele+electronica si il poti pune pe masina. Normal ca nu il asezi pur si simplu in locul vechiului motor, probabil ca vor trebui intariti suportii motorului si ai cutiei. Am inteles ca ar exista cielo cu motor de 2000 omologate de rar... dar nu pot sa bag mana in foc ca e adevarat si nici ce costuri+pile au implicat. Daca ai de gand sa pui motor de 2000... accepta ideea ca mergi la risc cu el pe masina. Pe langa swap, hai sa incercam sa vedem ce putem face la motorul nostru de 1.5... |
Quote:
|
Quote:
|
Lao avea motorul original... 1.5dohc!! Eu sa mor daca stiu altceva... Lao, stiu ca mai arunci un "uochi" pe aici: aveai alt motor pe ea???
In Craiova exista acum un Cielo (cel putin unu) cu motor turbo de 204cp. Vezi la "Masina mea Daewoo", e pus sticky pe acolo. Costurile sunt fff mari... proprietarul poate sa-ti confirme... nu e cum cred altii ca ai dat 1000 euro si e gata, ai racheta. |
Quote:
|
https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/54742-daewoo-cielo-evolution-1-dj-90-amy.html
uite aici, citeste TOT, de la pag 1 pana la sfarsit... si daca vrei, vorbeste cu Myky, e tot din craiova... la el ma refeream mai sus. Pasiune avem toti, important e sa fie si banii necesari... eu tind sa cred ca vei avea nevoie de mult mai mult decat acei 1500 euro. Pe langa swap-ul motorului, trebuie lucrat la stabilitate si frane... |
Quote:
|
Dar la planetare, ambreaj, suspensii, cutie, suporti, electrica si multe altele crezi ca ai ce lucra???
Ia in calcul vreo 3000 E si o sa scoti ceva. |
@ Bogy: Acum, la 3000 E, mai ai chef sa modifici un Cielo :lol: ?! Nu multi sunt cei care baga bani cu adevarat intr-o masina de familie.
|
Si in afara de swap... chiar nu se mai gandeste nimeni la cum sa "tunam" carutele noastre? :lol:
Hai ca incep eu, chiar daca se stiu de catre unii: - evacuare direct-flow diametru 50, cu ambele tobe si, cel mai important, serpi. in cazul in care masina are catalizator (sau catalizatoare, ca euro3 are 2) si sonda lambda, catalizatorul "zboara" si sonda se monteaza pe aceeasi pozitie ca inainte, dar direct pe teava. Daca totusi o vreti "euro", se monteaza cat sport... bani in plus. Se poate renunta si la una sau la ambele tobe... dar fara tobe se pierde cuplu la turatii joase si cred ca toti care folosim masinile zi de zi prin oras nu am vrea asta. Ca sa nu mai zic de sunetul unei tevi cap-coada la drum lung... nepretuit :lol: - chiulasa comprimata. aici nu pot spune prea multe, fiindca nu stiu exact cat se poate lua din chiulasa. oricum e vorba de cativa mm. asta trebuie facuta profi, nu la orice strungar cu experienta pe tractoare si alte unelte agricole... - galeriile lustruite. - admisia lustruita (nu stiu cum ii zice, e corpul de admisie cu clapeta de acceleratie si senzor). pe interior! sa nu va ganditi ca ii dati un luciu frumos ca sa arate bine pe afara :lol: - un kit de admisie directa: filtru conic BUN (nu din targ de 50ron) cu o teava de aluminiu sau inox, ideal lustruita pe interior. dimensiunea sa fie cat cea a admisiei (aproximativ). Pe teava se prinde senzorul de aer si furtunul pt gazele carter, sau fara furtun. cu gazele carter am vazut ca unii pun breather (un filtru de aer micut :p)... altii pun furtunul pe admisie. nu stiu ce sa zic... logic ar fi sa nu mai fie pus pe admisie, fiindca gazele carter sunt calde. ideea unui filtru sport este sa dea voie la mai mult aer atunci cand motorul are nevoie de el... dar aerul obligatoriu sa fie rece (ca ex.: ati observat ca atunci cand motorul e rece trage mai bine). de asta, pozitionarea filtrului e importanta, dar marea majoritate stiti unde se pune. se poate face si scut de protectie pt zona filtrului, fata de motor (unele kituri au asa ceva). - bujii "sport" :D - fise bune - injectoare mai mari (nubira, leganza, opel...) - pompa de benzina cu debit mai mare. Ma opresc aici, desi mai sunt multe de facut... dar poate mai completeaza si altii :) p.s: cip-ul se face dupa ce terminati modificarile... altfel, dupa fiecare modificare trebuie umblat iar la el. |
tu ce`ai facut din lista asta?
sau doar ai spus ce se poate face? |
Quote:
|
Ma refeream la faptul ca Daewoo a lansat initial Cielo/Nexia pt persoanele cu familie. De atunci pana acum s-a cam schimbat tinta.
|
Quote:
Ca raspuns: poate da, poate nu... dar tu nu o sa aflii niciodata. Aici spunem fiecare ce se poate face si ce nu la masina... ne dam cu parerea, din auzite, din invatate, din incercate... pana una alta, vad ca nu mai zice nimeni nimic. |
poate sigur nu, trebuia spus
|
salut baieti
Am si eu cate va intrebari:
Am un Ceilo din '96,putere de 55(kw). Asta cat inseamna in cp daca puteti sa-mi spuneti si mie va rog frumos? Si m-ar mai interesa un tuning ptr ea: jenti pe 14, eleron (ceva frumos), praguri, pe capota un model frumos dar nu stiu eu exact cum se numeste deaceia care ajuta la racirea motorului, niste aripioare care vin sub bare cu tobe fata-spate. Cam cat m-ar duce daca se poate sa-mi spuneti si mie va rog? Si multumesc frumos! M-ar interesa si pe mine un interior tunat. Am o culoare galben spre maro si vreau sa fac interiorul la fel ca masina daca se poate din piele. Daca nu, din plus cam cat m-ar duce? Sa-mi spuneti preturile ptr amandoua. Baiatule, invata limba romana!!!! |
inmultesti 55kw cu 1,36
|
74,8cp inseamna 55kw
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:27. |
- Copyright 2026 4Tuning