Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   UE = aproape orice masina veche inscrisa? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/16119-ue-aproape-masina-veche-inscrisa.html)

Vladz 19-04-06 19:56

Re: UE = aproape orice masina veche inscrisa?

Quote:

Originally Posted by Spark
da` sincer nu inteleg de ce ii deranjeaza asa de mult ...
ca pentru masinile inscrise la noi ... se percep an de ani taxe .. o groaza ..
+ asigurasi si alte chestii ... + impozite in benzina ( care ii sumpa de numa ) .. and so on ....
care toatea astea .. tot la buget ajung ...
asa ca de ce ii deranjeaza asa mult ?

Pai mai au un pic sa puna compostor la masina ... te mai mira taxa asta ? :rolleyes2

turbojack 19-04-06 22:57

Quote:

Originally Posted by xpander
Incredibil, citezi un articol despre ce face audi in 2005 la productia de diesel. Ori nu te descurci cu engleza ori ai o problema de logica.

Singura "conversie" care se poate face costa 2500 de euro, adica imi cumpar un motor SH din 2001 cu euro 3 si-l pun pe masina.

era vorba de conversia sistemelor de filtrare si nici decum de schimbarea intregului motor.La un moment dat era vorba pe forum de conversia masinilor SH de la euro II la III pt. a fi inmatriculabile.
Iar dupa tine e totul gresit.De ex.daca vreau sa trec un A8,cu V8 de la euro II la euro III sau IV singura solutie este schimbarea motorului,caz in care nu cheltuiesc nu 2500 ci aceeasi suma cu un "0" dupa adica 25.000 daca nu mai mult ,cit o fi un motor de A8 SH de maxim 2 ani.

Nautilus 19-04-06 23:41

Quote:

Originally Posted by Spark
da` sincer nu inteleg de ce ii deranjeaza asa de mult ...
ca pentru masinile inscrise la noi ... se percep an de ani taxe .. o groaza ..
+ asigurasi si alte chestii ... + impozite in benzina ( care ii sumpa de numa ) .. and so on ....
care toatea astea .. tot la buget ajung ...
asa ca de ce ii deranjeaza asa mult ?

Castiga venituri la buget - dar ei vor in acelasi timp sa vina de hac "fenomenului Ursulet", inteles ca posibilitatea de a cumpara si exploata la preturi accesibile masini puternice si rapide. Pe partea ailalta a Oceanului au rezolvat problema impunand prime de asigurare astronomice soferilor/proprietarilor sub 25 de ani :D

~Nautilus

PS ciuleste urechile pe strada sa auzi ce spun alegatorii tipici despre ursuleti, pisicute, GTIuri si alte animale de pe langa casa omului... si despre proprietarii lor

sil4tuning 20-04-06 06:17

in caz ca se promulga legea imi iau ori un renault 5 ori un serie 3 :D

Jady 20-04-06 21:39

Quote:

si ontopic acum: de fapt protectia mediului nu are nici o treaba cu poluarea de la autoturisme. Daca intr-adevar ii durea de mediu aveau 1000 de alte surse de poluare MULT MAI MARI de care sa se lege (de ex rafinariile cu tehnologie din anii 60).

Incearca tu sa te iei de guler cu vreo companie petroliera sau vreo uzina... ca minister sau ca individ:headache:
Quote:

Cine e informat stie ca importatorii auto si dacia au gasit ministerul mediului ca singura arma impotriva cresterii mari de importuri SH.

F#*@! Dacia btw.
Quote:

Originally Posted by teddy
intr-adevar problema e arzatoare! ce ne facem daca intra "jafuri" din alea de masini cu EURO 2 in tara???

Pai... daca nu mai vindem Loganuri care se mai si strica peste primii 800 de km, cum ne mai tinem noi amantele prin statiuni exotice (+ multe altele pe care nu am timp loc si chef sa le mentionez) si avortonii de nepotzi prin scoli de renume din care e foarte probabil sa iasa mai vaca decat boul care a intrat.

Jady 20-04-06 21:42

Quote:

Originally Posted by DAFTEK
Eu sunt cu tine :peace:

Daca or sa bage vreo taxa "extraterestra"... nu te vad prea bine (nici pe mine) :blink:

Jady 20-04-06 21:59

Mii de scuze pt al "taspe-lea" post, insa am uitat sa intreb ceva, cu riscul de a ma face de c...acao: sa inteleg ca taxa vamala va dispare si se va plati doar acea taxa si probabil vreun TVA?

DAFTEK 20-04-06 22:12

Quote:

Originally Posted by Jady
Daca or sa bage vreo taxa "extraterestra"... nu te vad prea bine (nici pe mine) :blink:

Pai de ce nu ma vezi bine? Si cu taxa si fara taxa mie indiferent pina una alta.

Jady 20-04-06 22:22

Ideea e ca decat sa dai (spre exemplu) 7000 pe un Logan sa zicem ii poti da pe un BMW 323i cu 80.000 de km cu o tona de optiuni, si stii bine ca nu le poti compara. Mai gandeste-te ca poate multi nu isi permit sa isi ia decat o masina de 2-3-4000 (si cazul meu) dar in stare mult mai buna decat fabricile noastre de fum. Eu unul vreau sa dau 2-3000 si sa mai bag in timp tot cam atatia bani in tuning fiindca eu stock NU o vreau! :twisted: (+ca atat ma tine buzunarul momentan, iar mie mi s-a cam pus pata si vreau masina cat mai curand). Capisci? :pistoles:

CarGoVroom 23-04-06 18:33

am vazut si eu reportajul ala cu "nu vrem gunoaie din afara" si am injurat pana s-au terminat stirile. Noh k sunt penibili...grav e cu jafurile din tzara...masinile aduse din afara sunt mult mai bine intretinute decat harburile de aici...mediul nu are nici o legatura cu asta.
"poluarea mediului" este doar o fatzada...de fapt pun taxe pentru a descuraja cumparatul masinilor de peste granita. De ce? Simplu...ca sa poa sa-si impuna ei preturile in interior (cat mai putine optiuni)...sa te oblige sa cumperi masini DIN ROMANIA only cu 4000-5000 euro cand ele in strainatate costa vreo 800. Daca se vor aduce masini straine toate "afacerile" cad. cine a crezut ca suntem liberi dupa revolutie s-a inselat :evil:

xpander 23-04-06 18:39

Quote:

Originally Posted by turbojack
era vorba de conversia sistemelor de filtrare si nici decum de schimbarea intregului motor.La un moment dat era vorba pe forum de conversia masinilor SH de la euro II la III pt. a fi inmatriculabile.
Iar dupa tine e totul gresit.De ex.daca vreau sa trec un A8,cu V8 de la euro II la euro III sau IV singura solutie este schimbarea motorului,caz in care nu cheltuiesc nu 2500 ci aceeasi suma cu un "0" dupa adica 25.000 daca nu mai mult ,cit o fi un motor de A8 SH de maxim 2 ani.

cand ai sa faci tu conversia din euro 2 in euro 3 anunta-ne si pe noi ca sa facem la fel. pana atunci vorbeste din ce ai facut tu, nu din ce crezi ca ti-ar placea sa faci.

SHOGUN-A8 23-04-06 22:47

Am si eu o intrebare:):
Daca vine un strain cu masina inmatriculata acolo pe numele lui cat timp are voie sa stea cu masina in tara?

valib 23-04-06 23:08

cat timp are asigurare, si mi se pare ca odata la 3luni trebuie sa o scoata din tara.

turbojack 23-04-06 23:42

Quote:

cand ai sa faci tu conversia din euro 2 in euro 3 anunta-ne si pe noi ca sa facem la fel. pana atunci vorbeste din ce ai facut tu, nu din ce crezi ca ti-ar placea sa faci.

Eu nu fac modificari de norme de poluare in sus ,ci in jos ,adica de la euro X ,la euro "0" ,noncatalitice,deci arunc la gunoi catalizatori,sonde lambda si alte rahaturi .Nu faci "power",avind caii "impiedicati". :):):)
Pina una alta imi aleg singur norma de poluare care imi trebuie fara sa-mi bat capul cu modificari absurde, dupa care sa ma lovesc de bariere birocratice sau capete patrate.
Din cite imi dau seama taxa va fi in asa fel reglata,incit
suma de achizitie din EU + taxa = valoarea pe piata romaneasca.
Astfel vor face remiza in importurile SH.
Personal ,cam asa vad lucrurile.
Partea buna este ca daca vrei sa achizitionezi un SH de "afara" va fi posibil,creindu-ti posibilitatea sa alegi mai bine si in plus ai sansa sa gasesti masini in stare tehnica mult mai buna decit la noi.

Bogdan_mb 24-04-06 01:11

Quote:

Originally Posted by CarGoVroom
am vazut si eu reportajul ala cu "nu vrem gunoaie din afara" si am injurat pana s-au terminat stirile. Noh k sunt penibili...grav e cu jafurile din tzara...masinile aduse din afara sunt mult mai bine intretinute decat harburile de aici...mediul nu are nici o legatura cu asta.
"poluarea mediului" este doar o fatzada...de fapt pun taxe pentru a descuraja cumparatul masinilor de peste granita. De ce? Simplu...ca sa poa sa-si impuna ei preturile in interior (cat mai putine optiuni)...sa te oblige sa cumperi masini DIN ROMANIA only cu 4000-5000 euro cand ele in strainatate costa vreo 800. Daca se vor aduce masini straine toate "afacerile" cad. cine a crezut ca suntem liberi dupa revolutie s-a inselat :evil:

as vrea sa vad si eu o masina din aceea de 800 de euro cat de "sigura" si "ecologica" ii...
...sincer eu as prefera alceva... sa se permita importul acestor masini dar sa fie verificate gradul de poluare si de siguranta al masinii

DAFTEK 24-04-06 02:44

Cred ca ai ziso cel mai bine wtcvictim.... Si asi adauga ceva totusi. Am vazut multe masini clasice scoase din gunoi, si refacute mai ceva ca, cand era noua, da intradevar poate ca nu era pe fuel injection, alea, alea, dar era un clasic si in stare de functiune ca o masina noua care puteai so scoti pe strada la un show ceva :)

Toate masinile au o istorie, o viata, un trecut, o poveste... Cand vad pe unu altu ca vrea sa aduca inpoi in viata cum am mai vazut pe acest forum fel si fel de masini clasice am mult respect pentru acesti indivizi care pun suflet si efort in ce-a ce fac. Cine a vazut filmu Stephen King's Christine Intelege ce zic ;)

Eu visez ca intro zi sa dau peste un Lincoln Continental 1965 decapotabil ca cel de jos, caut de ani de zile, e masina la care visez de mic copil.

Lincolnu asta era un gunoi ruginit nu departe de mine aici in Iowa, acum e mai nou si mai technologic ca in prima zi scos de pe banda. Mor de invidie cand stiu ca a fost de vanzare luni de zile si nu am stiu, tipu a dat $300 pe el si la costat in jur de $20,000 cu un motor de Z06 cu tot ca sal refaca nou. O bijuterie!!!! :peace:
http://www.wccruisers.com/images/03w...sspeedshop.jpg

CarGoVroom 24-04-06 07:21

Quote:

Originally Posted by wtcvictim
as vrea sa vad si eu o masina din aceea de 800 de euro cat de "sigura" si "ecologica" ii...

ideea era indiferent ca-i sigura/ecologica sau nu echivalentu ei in tara se vinde cu 1000-2000 euro mai mult. unele din masinile inmatriculate in romania sunt frecate de le cade tabla. oricat de "sigure" si "ecologice" sunt masinile de care vb noi nu cre k pot fi cu mult mai rau decat frankensteinele de aici (cu motoare schimbate la luna trecute prin zeci de proprietari lovite etc) vandute la preturi umflate.

Quote:

...sincer eu as prefera alceva... sa se permita importul acestor masini dar sa fie verificate gradul de poluare si de siguranta al masinii

cu asta sunt de acord si eu. totusi intreaba-te de ce se discuta de poluare la import dar cand vine vorba de situatia din tara li se rupe.

Jady 24-04-06 08:54

:evil: Pt ca traim intr-o tara de ***!:evil:

einstein1984 24-04-06 10:08

Quote:

E
Din cite imi dau seama taxa va fi in asa fel reglata,incit
suma de achizitie din EU + taxa = valoarea pe piata romaneasca.
Astfel vor face remiza in importurile SH.
Personal ,cam asa vad lucrurile.
Partea buna este ca daca vrei sa achizitionezi un SH de "afara" va fi posibil,creindu-ti posibilitatea sa alegi mai bine si in plus ai sansa sa gasesti masini in stare tehnica mult mai buna decit la noi.

Bine ar fi sa fie asa, dar APIA e suficient de puternica incat faca taxa suficient de mare incat sa-si protejeze produsele.

turbojack 24-04-06 15:19

Quote:

In Italia se face verificarea tehnica la 2 ani,dar analiza gazelor se face anual.Care nu trece testul de gaze,merge la service pt. schimbat catalizatorul/reglaje,in caz contrar se merge pe schimbat motorul sau trimis masina la facut "pachet".Shpaga nu functioneaza.In Germania e mai drastic.
Iti aduc o masina nu de 800 (ca aia e deja mult prea buna) ci de 500 de euro si o confrunt cu alte 5 masini (alese aleator)ce vezi la noi pe strada si iti garantez ca va fi mai buna tehnic decit cel putin una din cele 5.

Spark 25-04-06 00:33

acolo se are grija de masina .... orcice s-ar zice .. si orice basme ar incerca sa ne bage pe gat ...
ca mai sunt si rable si din astea ... sunt pentru ca oriunde sunt .. (in orice padure sunt si uscaturi nu ? ;) )

RCarlos 25-04-06 10:03

macar euro 2 sa ne lase sa inscriem

eko_X_cite_069 25-04-06 11:36

Am o toyota din '91 cu euro 1 si a fost adusa in tzara in 99, a mers tata atunci cu vreo 6 luni park si din 99/11 nu a mai mers cu ea si acu s-a mai gandit si el sa o inscrie si costa 4000$ k asa au zis aia k a trecut prea mult timp si a crescut si vama si taxele. Vreau sa stiu dak exista o alta posibilitate sa o inscriu si sa nu coste asa de mult. dak stiti careva dati un PM.bye

tudop 25-04-06 12:19

Quote:

Iti aduc o masina nu de 800 (ca aia e deja mult prea buna) ci de 500 de euro si o confrunt cu alte 5 masini (alese aleator)ce vezi la noi pe strada si iti garantez ca va fi mai buna tehnic decit cel putin una din cele 5.

Deci... intradevar o masina veche si ieftina adusa din afara e in stare tehnica mai buna, dar... ce se intimpla dupa 1 an?? Cel care o cumpara NU are bani de intretinere ca lumea, (normal, daca ar fi avut bani destui lua o masina noua cu garantie) Tot normal ca o sa inceapa sa o repare toti vecinii in fata blocului, si o sa ajuunga o epava nenorocita in mai putin de 2 ani... Care e inmatriculata si poate circula ! eventual mai ia ITP inca 2 ani pe spaga, ca asta o sa dispara cel mai greu din .ro

Inca ceva : din cite am vazut multi de pe forumul asta nu incearca sa vada problema in ansamblu: fiind un forum destinat Tuningului toti gindesc numai din perpesctiva asta, sa isi ia masina sa o modifice, intr-un buget limitat... Dar marea majoritatea a oamenilor nu au habar ce e aia masina, dar vor ceva din Germania, habar n-au ca aia trebuie intretinuta, costa bani sa o ai in stare buna, etc etc. De asta nu trebuie sa sa lase liber la importul de vechituri, ghinion, legea e pt toata lumea.
Si oricum cine e cu adevarat pasionat o sa gaseasca solutii chiar mai bune de acum inainte sa aduca si sa tina o masina performanta.

Bogdan_mb 25-04-06 17:04

Quote:

Originally Posted by DAFTEK
Cred ca ai ziso cel mai bine wtcvictim.... Si asi adauga ceva totusi. Am vazut multe masini clasice scoase din gunoi, si refacute mai ceva ca, cand era noua, da intradevar poate ca nu era pe fuel injection, alea, alea, dar era un clasic si in stare de functiune ca o masina noua care puteai so scoti pe strada la un show ceva :)

intaleg ce vreau sa zici ... in cazul masinilor specificate de tine , de colectie, sau nu neaparat, sincer la costul de achizitie de 500 euro sa zicem daca esti pasionat, si o vrei neaparat esti dispus sa mai dai inca 1000 de euro taxe pentru ea...

Quote:

ideea era indiferent ca-i sigura/ecologica sau nu echivalentu ei in tara se vinde cu 1000-2000 euro mai mult. unele din masinile inmatriculate in romania sunt frecate de le cade tabla. oricat de "sigure" si "ecologice" sunt masinile de care vb noi nu cre k pot fi cu mult mai rau decat frankensteinele de aici (cu motoare schimbate la luna trecute prin zeci de proprietari lovite etc) vandute la preturi umflate.

intaleg ca sunt la noi o gramada de jafurii care te ineaca in trafic dar macar in cativa anii mai scapam de ele , daca te gandesti ca in 2007 ar trebuii sa evoluam , se intampla chiar inversul daca permitem ca orice vechitura sa intre in tara....

RCarlos 25-04-06 19:04

eu zic ca evoluam pt ca putem cumpara o masina mai veche cu bani mai putini decat acum si intr-o stare tehnica mai buna. creste nivelul de trai

CarGoVroom 25-04-06 20:40

Quote:

intaleg ca sunt la noi o gramada de jafurii care te ineaca in trafic dar macar in cativa anii mai scapam de ele , daca te gandesti ca in 2007 ar trebuii sa evoluam , se intampla chiar inversul daca permitem ca orice vechitura sa intre in tara....

ok...si punem niste taxe enorme ca fereste domnu sa aduca cineva o masina veche (nu prosta ci veche) din strainatate...dar camioanele si toate rablele care ne gazeaza prin trafic (si care by the way nu ar trece de prima revizie tehnica facuta ca la carte) asteptam sa vina strainii si sa le ridice? Deci nu noi tre sa ne schimbam obiceiurile care ne-au adus unde suntem. Cand te apuci sa rezolvi o problema vezi unde este mai grava situatia...in cazul nostru e in interior...apoi ar trebui sa ne gandim la ce vine de afara. nu are nici un sens - daca evolutia ar fi problema atunci si strazile ar fi mai des asfaltate, ar mai trece si hingherii din cand in cand si am avea mai putini cersetori pe strada, lupta impotriva coruptiei etc...adica o miscare sa se vada ca vrem cu adevarat sa evoluam. Cand e vorba sa impunem taxe suntem cei mai tari dar cand ne vine randu sa dam din buzunaru nostru se complica treaba. platesti o gramada de bani (posibil chiar dublu cat face) pentru a inmatricula o masina probabil mai buna decat ce ai putea gasi in tara ca s-o distrugi pe soselele pline de gropi.
Care evolutie? Sa fim sinceri...cine isi bat joc de masini? Strainii sau noi (vezi poze cu dacii supraincarcate)?

Bogdan_mb 25-04-06 23:00

Quote:

ok...si punem niste taxe enorme ca fereste domnu sa aduca cineva o masina veche (nu prosta ci veche) din strainatate...dar camioanele si toate rablele care ne gazeaza prin trafic (si care by the way nu ar trece de prima revizie tehnica facuta ca la carte) asteptam sa vina strainii si sa le ridice? Deci nu noi tre sa ne schimbam obiceiurile care ne-au adus unde suntem. Cand te apuci sa rezolvi o problema vezi unde este mai grava situatia...in cazul nostru e in interior...apoi ar trebui sa ne gandim la ce vine de afara. nu are nici un sens - daca evolutia ar fi problema atunci si strazile ar fi mai des asfaltate, ar mai trece si hingherii din cand in cand si am avea mai putini cersetori pe strada, lupta impotriva coruptiei etc...adica o miscare sa se vada ca vrem cu adevarat sa evoluam. Cand e vorba sa impunem taxe suntem cei mai tari dar cand ne vine randu sa dam din buzunaru nostru se complica treaba. platesti o gramada de bani (posibil chiar dublu cat face) pentru a inmatricula o masina probabil mai buna decat ce ai putea gasi in tara ca s-o distrugi pe soselele pline de gropi.
Care evolutie? Sa fim sinceri...cine isi bat joc de masini? Strainii sau noi (vezi poze cu dacii supraincarcate)?

totusi ... nai intales ce am vrut sa zic ....
INCEARCA totusi macar odata sa ambele partii a unei probleme nu doar partea buna...

partea buna ar fi ca ai putea sa aduci o masina buna , dar fara euro trei in tara ... cu asta is de acord
partea reaa o sa ajunga si o gramada de jafuri de masini care abia se misca, total nesigure... abandonate pe marginea drumului in germania si aduse in romania...

stiu ca sunt jafuri la noi , dar fa o comparatie cu acu 5 ani , acum nu mai vezi plin de 1310 pe strada , a cam trecut lumea pe logan. Peste 5 ani , situatia financiara a romanului o sa creasca in contiuare considerabil si aproape oricine isi va permite sa isi cumpere o masina noua.... dar ce o sa ne facem noi atunci cu masinile din germania ? ... o sa ajungem si noi ca ei ... sa le abandonam pe marginea drumului... eu l-a asa ceva m-am gandit ... mai multe nu cred ca mai am de zis

Jady 26-04-06 00:51

Quote:

Originally Posted by tudop
Deci... intradevar o masina veche si ieftina adusa din afara e in stare tehnica mai buna, dar... ce se intimpla dupa 1 an?? Cel care o cumpara NU are bani de intretinere ca lumea, (normal, daca ar fi avut bani destui lua o masina noua cu garantie) Tot normal ca o sa inceapa sa o repare toti vecinii in fata blocului, si o sa ajuunga o epava nenorocita in mai putin de 2 ani... Care e inmatriculata si poate circula ! eventual mai ia ITP inca 2 ani pe spaga, ca asta o sa dispara cel mai greu din .ro

E, ia scoate tu din ecuatia asta spaga, asa cum ar fi normal... Nu cred ca sunt obligat din cauza celor spuse mai sus sa dau 7-8000 pe un Logan chel. Sincer. Prima data cand m-am urcat in el (avea cateva zeci de kilometri, in ziua respectiva il adusese din fabrica) m-a bufnit rasul si in acelasi timp imi venea sa vomit in ce hal putzea a plastic si vopsea de calitate slaba.
Si inca o povestioara, poate un pic offtopic: Un coleg si-a luat Logan de 1.6, dar nu ma intreba ce varianta, pot sa-ti spun ca e full options. Si dupa ce si-a pus alarma, geamuri fumurii si senzori de parcare, a ajuns la aproape 10.000 de euro. Ia zi tu acum, ce masina sh isi lua de afara in banii astia (euro 3, evident), lasand la o parte faptul ca e idiot ? Si ca sa vezi despre ce oameni vorbim aici, tu ai da 200 de euro pe un RADIOCASETOFON auto doar fiindca e pus din fabrica?

Quote:

Originally Posted by tudop
Inca ceva : din cite am vazut multi de pe forumul asta nu incearca sa vada problema in ansamblu: fiind un forum destinat Tuningului toti gindesc numai din perpesctiva asta, sa isi ia masina sa o modifice, intr-un buget limitat... Dar marea majoritatea a oamenilor nu au habar ce e aia masina, dar vor ceva din Germania, habar n-au ca aia trebuie intretinuta, costa bani sa o ai in stare buna, etc etc. De asta nu trebuie sa sa lase liber la importul de vechituri, ghinion, legea e pt toata lumea.
Si oricum cine e cu adevarat pasionat o sa gaseasca solutii chiar mai bune de acum inainte sa aduca si sa tina o masina performanta.

Aha... :?: nu te inteleg. Daca fac un credit sa-mi iau o autohtona (ca deh, vreau masina) si dau cat dau pe luna, dar in afara de benzina... nu prea mai am bani de altceva (si crede-ma sunt destui care fac asta, ca bancile au tot interesul sa iti dea)? Asa prefer sa fac un credit mai mic, iau una impecabila tehnic, pe care o mai si tunez daca vreau in timp (ca doar despre asta e vb in acest forum) si crede-ma ca imi vor ramane destui bani sa o intretin, poate mai bine decat un om obisnuit, ca doar am doar vreo 3 ani de scoala si 5 ani de activitate in domeniul auto. Mai gandeste-te si la varianta asta, sunt multi in situatia data.

CarGoVroom 26-04-06 09:23

Quote:

partea reaa o sa ajunga si o gramada de jafuri de masini care abia se misca, total nesigure... abandonate pe marginea drumului in germania si aduse in romania...

Nu stiu unde ai vazut masini abandonate pe marginea drumului in Germania. Nemtii au cimitire de masini unde se duc si-si arunca frumos jafurile. Eu stiu ca prin alte tari exista controale periodice care asigura ca masina nu este un pericol pt trafic (stiu avem si noi dar la noi e k si knd n-ar fi). Arata-mi te rog un "jaf" adus din germania total nesigur care abia se misca, sa stiu si eu despre ce vorbim aici.

Quote:

stiu ca sunt jafuri la noi , dar fa o comparatie cu acu 5 ani , acum nu mai vezi plin de 1310 pe strada , a cam trecut lumea pe logan. Peste 5 ani , situatia financiara a romanului o sa creasca in contiuare considerabil si aproape oricine isi va permite sa isi cumpere o masina noua.... dar ce o sa ne facem noi atunci cu masinile din germania ? ... o sa ajungem si noi ca ei ... sa le abandonam pe marginea drumului... eu l-a asa ceva m-am gandit
Cred ca privesti lucrurile la extrem si pe termen mult prea scurt...Nu stiu daca imediat ce am intrat in UE (nu-i musai sa intram in 2007...asa am vrea noi) trecem de la trasul matzei de coada la logane. Sunt multe probleme de rezolvat in tara asta si cred ca vor mai trece multi ani pana aproape fiecare isi va permite o masina nou-nouta. Chiar daca se va intampla asta cand se va intampla vor mai exista persoane care prefera sa-si intretina masinile vechi decat sa-si cumpere una noua. Daca vom vrea sa scapam de masinile vechi sigur nu vom fi toti...si sigur va exista o metoda civilizata sa le scoatem din circulatie (faza cu abandonatul mai degraba o vad la noi in tara).

CarGoVroom 26-04-06 09:39

am uitat sa spun ca dupa intrarea-n UE vor mai exista inca oameni saraci (nu suntem toti specialisti in IT) ba chiar multi si ,chiar daca va creste nivelul de trai, ma indoiesc ca acestia isi vor putea permite masini noi. Deci uite unde vor prinde "masinile-problema" aduse din germania.

Jady 26-04-06 21:53

Si apoi, benzinarii? Sa nu aiba si ei ceva de zis? Asta pentru ei ar insemna o crestere de ~ 10% la vanzari, daca nu mai bine. Ia hai sa ne gandim repede cati politicieni sunt actionari la benzinarii, si cati la vreuna din membrele APIA? :twisted:

turbojack 26-04-06 23:10

[QUOTE=tudop]Deci... intradevar o masina veche si ieftina adusa din afara e in stare tehnica mai buna, dar... ce se intimpla dupa 1 an??.........

Exact ce se intimpla si cu celelalte SH-uri aduse in tara cu ani buni in urma: se intretin.

Bogdan_mb 28-04-06 17:05

Quote:

Nu stiu unde ai vazut masini abandonate pe marginea drumului in Germania. Nemtii au cimitire de masini unde se duc si-si arunca frumos jafurile. Eu stiu ca prin alte tari exista controale periodice care asigura ca masina nu este un pericol pt trafic (stiu avem si noi dar la noi e k si knd n-ar fi). Arata-mi te rog un "jaf" adus din germania total nesigur care abia se misca, sa stiu si eu despre ce vorbim aici.

1... era o expresie cu masinile abandonate pe marginea drumului...normal ca au cimitire
2 cand am zis jafuri mam referit la masini radiate..

Quote:

Cred ca privesti lucrurile la extrem si pe termen mult prea scurt...Nu stiu daca imediat ce am intrat in UE (nu-i musai sa intram in 2007...asa am vrea noi) trecem de la trasul matzei de coada la logane. Sunt multe probleme de rezolvat in tara asta si cred ca vor mai trece multi ani pana aproape fiecare isi va permite o masina nou-nouta. Chiar daca se va intampla asta cand se va intampla vor mai exista persoane care prefera sa-si intretina masinile vechi decat sa-si cumpere una noua. Daca vom vrea sa scapam de masinile vechi sigur nu vom fi toti...si sigur va exista o metoda civilizata sa le scoatem din circulatie (faza cu abandonatul mai degraba o vad la noi in tara).

99% ca intram in 2007 , si in 5 ani tot o sa se vada progres in tara asta si daca o continuam in ritmul asta
dar totusi zimi o metoda cum vom scapa de ele ?

in fine nu mai are rost sa continuii ... mi-am spus parerea ... pentru ca in final cei de sus decid nu noi..

xpander 29-04-06 00:29

imi place ca 99% dintre voi mananca un kcat pe care nici macar nu l-au gustat sau macar vazut inainte.

Bogdan_mb 29-04-06 11:28

Quote:

imi place ca 99% dintre voi mananca un kcat pe care nici macar nu l-au gustat sau macar vazut inainte.

mdeah......

procos 30-04-06 16:24

Parerea mea este ca daca se va liberaliza acest tip de importuri de masini s.h. dealerii de masini noi vor avea oferte mult mai avantajoase decat acum(in special pentru sistemul de plata in leasing)si va fi ca in Germania, ca vad ca tot la ea va referiti cand vine vorba de masini. De exemplu vei putea plati 70 de euro/luna sa zicem la un R. Megane si cand te-ai saturat de ea te asteapta un fel de sistem tip buy-back pentru masini luate in leasing si iti iei alta. Cel putin asa am vazut eu ca ii pe afara. Poate pana la urma ar fi mai avantajos sa iei una noua, ca nah ce-i nou, nu-i second hand. :D

Detman 30-04-06 16:36

in tarile din afara sunt masini cu numere de uniune. adik ... nu au numere de RO sau Italia sau etc. ci de uniune. nu am inteles faza aceea ... masinile acelea cum exista??

turbojack 30-04-06 16:51

Quote:

Originally Posted by Detman
in tarile din afara sunt masini cu numere de uniune. adik ... nu au numere de RO sau Italia sau etc. ci de uniune. nu am inteles faza aceea ... masinile acelea cum exista??

de uniune ??????????Pt.ca are EU pe numar? :):):)
poate CD .

Jady 01-05-06 00:31

Din cate stiu eu, in dreapta, unde la noi e acum RO si tricolorul, la ei e steagul uniunii (cel albastru cu stele) si jos scrie tara. Sper sa se adopte si la noi asta, dar ... oare se vor schimba IAR metodele de numerotare?

All times are GMT +2. The time now is 04:04.

- Copyright 2026 4Tuning