![]() |
Re: Opel Astra Classic vs Dacia Logan
Quote:
|
nu prea vad dc ti-ai lua logan!? doar ca este cu 15 cp mai puternic? oricum nu prea se simte, nu sunt masini de curse.
in afara celor 15 cp+ pt logan, alte avantaje nu exista: consuma mai putin , , taxe mai mici, arata mult mai bine, intretinerea aproximativ egala, fiabilitatea specifica opel... |
problemele pe care le-am avut la logan in 2 ani de cand e masina:
schimbat capetele de bara de doua ori (asta e buba lor). are 130.000km; s-a blocat cheia in contact (nu puteam nici sa o mai scot). 500 ron un contact nou; scurtcircuit la lampile din spate, problema generala; piese pe original, cica, foarte scumpe. cadru metalic pt. spatar scaun sofer(s-a rupt)-700 ron. pe langa faptul ca se desfac surubelele de la trepidatii si-ti zornaie in cap eu zic ca e o masina de toti banii, de cati bani dai pe ea. atat poate Dacia. nu e neaparat cum zicea un coforumist ca nu ne mai suportam in dacii. asta e crudul adevar despre masinile romanesti. as mai putea enumera multe probleme la logan. al meu e diesel. mai am probleme si la motor. ah, la benzinara, la doi colegi de-ai mei le-au ramas blocate in treapta 1. stabilitate... lasa de dorit avantaje: nu prea multe. in afara de mult spatiu de carat cartofi si alte bagaje gen soacre si morti e numai buna. majoritatea pensionarilor au logan, tie iti trebuie una eleganta. ok, ok! am multi prieteni coforumisti cu logan. nu-mi sariti in cap. majoritatea masinilor au AC acum, plus alte dotari. eu zic sa te gandesti bine. testeaza-le pe amandoua. apropo, nu sari ca ars daca te intreb, daca nu esti vitezoman si zici ca mergi perfect, de ce iti trebuie multi cai pt depasiri? eu consider ca o depasire o fac atunci cand intradevar vreau sa merg cu viteza, sa bat anumite recorduri de timp, atunci da, imi trebuie cai multi. restul le consider mici depasiri care la fac lejer din mers. as opta pt opel mai ales pt ce ai tu nevoie. |
da majoritatea loganurilor sunt cam praf, dar am un vecin care are logan taxi si el si fiul lui. unul are 210.000 km in 3 ani si celalalt 250.000 km in 4 ani, fara reparatii majore. adevarul ca nu merg tare cu ele, la drum intins nu sare de 110 km/h.
|
Quote:
La firma unde lucrez am si Logan diesel/benzina si Astra Classic diesel/benzina,le-am condus pe toate si nu o tura,ci mii de km.cu loganurile am facut satu-mare,craiova,iasi etc,cu astra am facut oradea,cluj,craiova etc din perspectiva mea cele doua masini nu se pot compara. |
fara nici o suparare, ca nu ne certam aici , ne spunem parerile , eu am condus si /si si +uri pentru logan sincer nu vad...
|
Am scris fara suparare ca poate se supara cineva.
Bun,eu unul vad + la logan portbagaj ,spatiu interior la logan,defapt asta e scopul lui,spatiu/pret. |
sincer, eu am o astra g classic, spatiul in portbagaj e aproape la fel ca la logan , iar in interior si in fata si in spate ai mai mult loc si stai mai comod ca in logan ,parerea mea.
|
@ marquiz, Sunt avantaje si dezavantaje intre cele doua masini.
Avantaje Logan: - Se fabrica (pe cand Astra Classic NU) - Amortizoarele pe fata sunt pe gaz (La motorizarea 1.6 16v) - Motor mai puternic - Spatiu mai mare - Volan imbracat in piele - Geamuri electrice fata-spate - Suspensiile sunt foarte confortabile Avantaje Astra Classic: - Bordu' nu e din plastic (ceea ce imi place foarte mult) - Mai stabila in curbe Cam atatea avantaje imi trec prin minte acum. :| |
te cred ca iti place loganu lu taticu..dar sa zici ca suspensiile sunt confortabile e pur absurd ! ..mai ales in comparatie cu Astra..
Geamuri electrice fata spate au ambele..tine de optiuni ..iara absurd Volan imbracat in piele? unde ?...la logan? sa vad ! Se fabrica amandoua ! |
Dolb, in primul post scrie ca e vorba de logan 16v, alea au volan si schimbator imbracat in piele
|
Quote:
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" width="510"><tbody><tr><td colspan="3">http://www.opel.ro/site/images/lay/c...c_lay4_bgt.gif</td></tr> <tr><td colspan="3" class="cc_lay1_box" valign="top"> <table> <tbody><tr><td height="16" width="2%"> <input class="box" name="cb_N32" id="cb_N32" checked="checked" onclick="return window.toggle3(3,'N32')" type="checkbox"> </td> <td class="li"><label for="cb_N32">Volan cu 3 spiţe</label></td> <td align="right">http://www.opel.ro/site/images/lay/content/seria.gif</td> </tr> <tr><td height="16" width="2%"> <input class="box" name="cb_NP5" id="cb_NP5" onclick="return window.toggle3(3,'NP5')" type="checkbox"> </td> <td class="li"><label for="cb_NP5">Volan îmbrăcat în piele</label></td> <td class="li" align="right" nowrap="nowrap">75 €</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table> |
@ ion_daniel - esti sigur ca exista diferente la amortizoare intre 1.6 16v si restul motorizarilor, adica la una sa fie pe gaz iar la alta nu ? Asta nu am mai auzit la nimeni, de unde stii chestia asta ?
@ dolb - din postul tau reiesea ca nu crezi ca Logan are volan/schimbator imbracat in piele nu daca exista sau nu si la Opel Astra Classic. |
Quote:
- motor mai puternic!? , fata de cine ? fata de logan 1.4 poate :D:D sau de matiz :D:D ca de astra in nici un caz . - a si... astra calssic inca se mai fabrica ;) |
asta-i faza tare la astra :)
se fabrica astra classic astra H si hop Astra NG :) Asta demonstreaza cat de fiabile si cautate sunt (inca ) ! |
una peste alta eu am o astra g din 2002 cu 140 000 km , dar nu as da-o pe un logan scos acum din fabrica
|
@ Dolb, prietene, nu mai contrazice aiurea!
Ti-am mai zis, TATA NU ARE LOGAN ! - Sper sa nu fac reclama cu acest link http://www.cotidianul.ro/opel_astra_...nul-52416.html - Dupa cum spuneam, am facut scoala pe opel astra classic, suspensiile la opel mi s-au parut cam rigide, fata de Logan. - Versiunea Prestige are volanul imbracat in piele! Poza: https://img689.imageshack.us/img689/3131/efdfdw.jpg @ xxdadixx, Noul Logan Prestige nu are schimbatoru' imbracat in piele, decat volanul. (Vechiul Prestige avea si schimbatoru' imbracat in piele) @_anaconda_, Doar motorizarile 1.6 16v (benzina) si 1.5 DCI 85 CP (Motorina) au amortizoarele de pe fata pe gaz. Quote:
|
Nu uitati si feeling-ul servodirectiei, care la Logan e cam infect. Fara sa fiu rautacios, dar asa mi se pare, o directie total imprecisa si greu de manevrat la parcari. Si o spun inca o data: Loganul nu are reglaj pe adancime la volan, ceea ce din nou e extrem de nasol. Eu nu pot sa stau cu scaunul reglat comod la Logan pentru ca trebuie sa intind cam mult mainile pe volan.
Sincer sa fiu, comparati Loganul cu Astra decat la capitolul spatiu si utilitate, nu si la partea de mecanica si tehnica. |
@ ion_daniel - vreau sa vad te rog un articol sau ceva sa confirme ce spui tu referitor la amortizoare
@ amphetamine - nici astra nu e cine stie ce minune tehnologica deci nu e mare chestie sa le compari la si mecanica/tehnica. Niciuna nu are cine stie ce motorizari de ultima ora, niciuna nu are cine stie ce dotari sa te dea pe spate, niciuna nu are vreo inovatie sau vreun capitol la care sa fie extraordinara si asa mai departe. Apropo, ce are servo de e "infect" ? Din cate am vazut nu se misca nici foarte usor (tipic masinilor de oras) nici foarte greu, deci e potrivit. Cu directia imprecisa, imprecisa raportat la ce ? Nici Astra nu cred ca e culmea preciziei, pana la urma tot o masina low cost este. |
Mda... am inteles.....
Logan = un fel de masina sau caruta cu motor 0 * la siguranta. Astra = O masina foarte foarte buna si sigura "10" * la siguranta. Am inteles bine nu? :) OFF: Sau parca ar suna mai bine un BMW second hand "nu conteaza cati km are" sau un AUDI A6 full. ON: Mda..... se pare ca am deschis topicul unde nu trebuia, sau trebuia sa compar orice inafara de Logan |
Nu, nu ai inteles. Ce vreau sa spun este ca Logan cumperi decat in cazul in care ai familie sau nevoie de masina mare. Nu este deloc tinereasca.
Anaconda: motorul Astrei, de exemplu, a aparut in 2004 daca nu ma insel. Are si transimisia pe lant, la Logan fiind (din cate stiu) pe curea. Admisia de aer este variabila (o porcarie pana la urma, pentru ca nu ajuta cu nimic la performanta ci doar la consum). Totul este construit in asa fel incat accesul la piese este cat mai usor. Crede-ma ca este diferenta uriasa la feeling-ul servo-ului. Din cate stiu tu nu ai permis, deci nu prea ai cum sa-ti dai cu parerea. Nu am zis ca Astra e culmea preciziei, ci doar ca e mai precisa; de asemena este electrohidraulica progresiva. La Logan, servo electrohidraulica e disponibila doar pe 1.5 dci. Astra nu este o masina low cost - a fost proiectata ca o masina normala, acum doar este vanduta ca o masina low cost datorita faptului ca s-a continuat fabricatia ei pentru Eu centrala si de est si se vinde la un pret ceva mai mic si cu majoritatea optionalelor scoase de pe lista. Dar masina in sine este aceeasi cu cea pe care o producea si uzina germana din 1998. Ori Opel nu a fost niciodata low cost. |
A, da, si ambreiajul Logan-ului este pe cablu, pe cand Astra are ambreiaj hidraulic.
De ce nu mi se pare corect modelul asta de Logan: practic au luat clasicul Logan, au trantit un motor cu 15cp mai puternic pe care oricum nu ii pune cum trebuie in valoare, au pus un volan imbracat in piele si niste ceasuri mai dragute si gata. In loc sa modernizeze tehnologia la care majoritatea producatorilor au renuntat de ani buni au preferat sa puna 2-3 brizbrizuri care iti iau ochii si la baza sa lase ceva invechit. |
@ amphetamine, Intr-adevar imi place foarte mult cum se vireaza Astra.
- Nu conteaza cat de usor ajungi la piese sau nu. (pentru ca nu o repar eu) - Cum adica nu am cum sa imi dau cu parerea? Trebuie sa tac nu? |
Tu nu (mai) stii bine, am permis de "mult" (vorba vine) si am condus (putin ce e drept) Astra Classic Caravan.
Faptul ca la una e pe curea iar la alta pe lant iar nu prea te ajuta. Aia pe curea o schimbi mai des dar si costa mai putin, tot acolo ajungi. In rest, la motoarele astea de 75-100CP niciuna nu reprezinta un avantaj/dezavantaj major. Astra G nu era low cost dar Astra Classic este, la banii astia nu ar avea cum sa nu fie iar cele doua nu subt deloc identice, pe langa optionale au scazut si calitatea, exista o diferenta sesizabila intre G si Classic, cea din urma fiind in dezavantaj. Classic-ul ala Caravan troncanea ca naiba cand treceai peste gropi, lucru pe care nu l-am sesizat la un Astra Bertone, doua exemplare care oricum erau mai vechi decat celalalt (~ 8 ani si 110k respectiv 180k km). Cred ca si la un G bine intretinut situatia sta la fel. Referitor la ambreiaj, cu ce te incurca faptul ca e pe cablu ? De calcat am vazut ca se calca usor la Logan, poate prea usor. Unele chestii par "invechite" si la Astra mai moderne dar ce conteaza este rezultatul final, daca este similar tot ce faci este sa dai bani in plus pe asa zisa tehnologie mai noua fara sa primesti ceva care sa fie net superior. Referitor la varianta Prestige, este doar o alta varianta de echipare, mai multe dotari, o motorizare mai puternica si 2-3 chestii vizuale schimbate. Nu este un model noui de Logan deci nu aveaum cum sa modernizeze cine stie ce. La Astra 1.6 exista elemente mai noi/moderne ca la Astra 1.4 ? :rolleyes2. |
Astra Bertone e cu totul alta mancare de peste si fata de Astra G fabricata in Germania. Astra Bertone in primul rand este fabricata in Italia si dispune de o calitate superioara. Aia cu troncanitul, la mine nu troncane de exemplu, depinde si de cum o intretii.
Pentru mine distributia e importanta, nu din cauza faptului ca cea pe curea se schimba des, ci datorita faptului ca daca acea curea s-a rupt poti sa te gandesti la alta masina. ion_daniel, nu era pentru tine afirmatia, a fost destinata lui anaconda si imi cer scuze pentru ea pentru ca m-am inselat. LE: anaconda, la ambreiajul pe cablu ma incurca faptul ca este cam imprecis, cupleaza slab si cam la ghicite. Si felul in care se simte pedala la picior e cam aiurea. Astra 1.6 e doar o alta echipare lansata din start, la fel ca si 2.2 etc, dar Prestige a fost lansat cu surle si trambite ca si cum ar fi fost alta masina si asta la vreo 3 ani de la lansarea initiala a Loganului. Astra 1.6 poti sa alegi cu orice dotare, Logan 1.6 16v doar cu prestige, deci as fi avut alte pretentii... |
Quote:
|
Deci v-ati convins ca nu se mai fabrica Astra Classic? sau?
|
Quote:
|
Quote:
Te-am mai rugat şi altă dată, nu te arunca în supoziţii şi nu mai comenta orice situatie când tu n-ai habar de câte urechi ai în domeniul ăsta. Punctual: 1) Era ironică remarca ta, sper din suflet că te autoironizai 2)Mai mare prostie decât ce-ai scris tu acolo rar mi-a fost dat să citesc pe forumul ăsta. 3)Ciurul de break cu care ai mers tu nu e un etalon, deci nu poţi emite supoziţii despre un model pentru ca tu ai condus mult mai puţin decât merita menţionat un oarecare astra cu suspensii/bucşăraie praf 4) Ambreiajul la Logan e incomod, dar aici e chestiune de feeling, pe mine mă termină la drum lung când am ghinionul să călăresc respectivul agregat. Quote:
Eu văd că-l oferă oficial, la ce m-ar interesa dacă uzinele lor îl mai au pe liniile de asamblare şi pe viitor? Piese noi se găsesc şi la maşini din anii 60, care anume e inconvenientul privind fabricarea lui sau nu anul ăsta? |
Quote:
Laureate si Prestige. |
Totusi, ce relevanta are daca se mai fabrica sau nu?
|
@ ionut_cluj, Pentru mine "cam" are, sincer nu prea suna bine 10.000-11.000 Euro pe o masina noua care nu se mai fabrica...
|
Quote:
|
Preţurile cele mai mici, ce am găsit oferte la ambele modele(cu tot cu TVA inclus):
# astra classic - http://www.opel.ro/site/campaign/cam...ails.php?id=90 8590 de euro - 90 cp, - aer condiţionat - ABS - airbag-uri frontale şofer şi pasager - închidere centralizată cu telecomandă - servodirecţie - coloană direcţie reglibilă pe înălţime şi în profunzime - scaun şofer reglabil pe înălţime - geamuri faţă electrice - oglinzi electrice şi încălzite. # La Logan e ceva mai complicat. http://www.dacia.ro/#/modele-si-pret...n/configurator Am configurat în aceeaşi sumă un Logan, versiunea pe care am putut s-o integrez în comparatie, la pretul ăla, deja e versiune Laureate, ca putere asemănătoare a trebuit luat motorul de 1.6, care are tot 90 de cai. Opţiunile sunt, comparativ: a.c., proiectoare (la Opel nu-ţi dă în banii ăia, şi nici mânerele în culoarea caroseriei, la Logan da), închidere centralizată cu telecomandă si imobilizator inclus, geamuri electrice faţă, volan reglabil pe înălţime, airbag şofer şi pasager şi computer de bord cu 5 funcţii (consum mediu, instant, autonomie rămasă etc) Nu ştiu care e mai avantajoasă, par tot pe acolo, din punctul meu de vedere, la Logan te penalizează însă motorizarea: ori iei tot motor de 1.4, dar n-ai putere mai deloc, ori iei 1.6 şi plăteşti mai multă asigurare, impozit etc. p.s.: tot nu înţeleg de ce m-ar interesa daca nişte muncitori mai montează sau nu pe la ei prin fabrică noi bucăţi si anul ăsta. Ca să nu mă simt singur şi părăsit, sau care-i treaba? |
Quote:
Am urcat intr-un logan al unei prietene si am intrebat-o daca are servo si mi-a zis DA ! Am vrut sa parchez loganul si era asa de greu volanul..mult mai greu decat la papuc :( |
Ciudat, poate avea ea probleme la maşină, nu mi s-a părut a fi problematică servodirecţia, e decentă...
|
Quote:
1) Da, te-ai prins. 2) NU cred ca am zis ca din punct de vedere tehnic sunt la fel, e clar ca aia pe lant e net superioara. Am vrut sa zic ca la niste motoare amarate de 70-90 CP puse pe niste masini care sunt conduse de 95% dintre proprietari < 3000 RPM nu ai un avantaj direct la aia pe lant. Faptul ca o schimbi mai rar este reversul medaliei la costul mai mare al kit-ului, poate chiar dublu. La fel, asta probabil este inclus si in costul achizitiei. Daca e sa o luam cu scenarii posibile ca poate sa se strice aia, sa se sparga aia, sa iti sara aia....nici nu am mai iesi din casa sau mai ales sa ne suim in masina, sunt atatea scenarii care par ca vor sa te omoare incat daca te gandesti la ele nu ajungi bine :). Ca tot a veni vorba, motorul 2.0T @ 192CP de la Opel ce distributie are ? Lant sau curea ? 3) Nu am zis ca toate fac asa, era un mic exemplu la faptul ca din punct de vedere calitativ, Classic este sub G desi aparent sunt identice. Povestea similara cu Renault-urile facute in TR sau un FR. 4) Nu am condus Logan asa mult, mai ales pe distante mari incat sa imi dau seama daca e incomod sau nu dar atat cat am apasat ambreiaj-ul ala nu mi s-a parut nimic dubios. Atata timp cat te obisnuiesti cu el si stii unde cupleaza nu e deloc pe ghicite. 5) In cazul in care o masina este inca in productie probabil se devalorizeaza mai greu, in afara de asta nu vad alt avantaj. Data viitoare ia-o mai usor, mai ales ca poate nu ai inteles exact ce am vrut sa spun. |
La punctul 2 insisţi în treab aia, şi nuanţezi inutil.
În rest, nu e nevoie de contraargumente şi nici de o ceartă cu tine. Ar fi tare bine dacă nu eu aş fi cel care s-o ia mai uşor cu priceperea în toate cele, de la Veyron şi RS la transmisia pe lanţ şi costurile adiţionale. |
Daca ar posta DOAR cei care detin masina/produsul respectiv si DOAR cei care nu sunt numai simpli posesori ci si buni cunoscatori ai produsului, pe tot forumul ar fi maxim 10-15 thread-uri si 300-400 de posturi (ceea ce sincer sa fiu nu cred ca v-ar conveni, mai ales administratorului). Nu cred ca e un forum plin de ingineri si mecanici si nici nu cred ca isi da cineva doctoratul din posturile de aici, asa s-ar explica de ce e asa nasol rau sa mai gresesti, sa mai inveti cate ceva, uneori pe bajbaite.
Daca nuantez inutil si tot nu am dreptate vreau sa invat si eu de la tine cu ce il ajuta pe cumparatorul de rand o distributie pe lant, dar avantaje clare si sesizabile nu mai mult teoretice de care nea Gica nu o sa beneficieze niciodata. Chiar sunt curios, mai invat si eu cate ceva. LE: De ce esti de parere ca o argumentare pro sau contra ceva inseamna o cearta ? In felul asta toti userii se cearta intre ei cand au pareri diferite, sau ? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:13. |
- Copyright 2026 4Tuning