![]() |
Re: Cand au inceput raliurile in Romania ?
Din pozele puse de Cosmin daca nu ma insel a 8 poza este pe Rasnov - la Aviatori .
Iar ultima este din Raliul Brasovului , Drumu' Vechi - o proba renumita pentru abandonuri si avarieri de masini . |
a 8a poza este la brasov in 1988 si ultima poza este de la raliul zapezii din 1991, asta scrie la numele pozelor.
unele dintre ele au informatii in titlurile pozelor,dar nu toate! |
Quote:
Ai fost un apropiat al familiei de alergatori pe oltcit ? altfel cum de ai reusit sa le ai? Dar protagonistii de atunci mai sunt apropiati miscarii automobilistice din Oltenia? Imi amintesc ca la aparitia lor se zvonea in culise ca va fi un foc de paie, o prezenta pentru imagine....bla..bla.. In scurt timp au dezis toate parerile prin castigarea titlului de echipa campioana si prin aceaa ca se "abonasera " la podium. Au scris o frumoasa ( astazi nostalgica) pagina in automobilismul romanesc si nu numai.. bravoo Cosmin !!:D |
Nu am fost un apropiat al familiei de alergatori pe oltcit, sunt doar un pasionat de oltcit.
de aceea am aceasta colectie de poze. am sa incerc sa preiau cateva informatii dupa forumul nostru si am sa le prezint aici, in legatura cu alergatul la raliuri al oltcitului. |
2 Attachment(s)
"In 1984, echipa Oltcit a dominat etapele campionatului de viteza in coasta si circuit cu modelele 12TRS. Primele rezultate la raliuri vor putea fi consemnate trei ani mai tarziu cand echipajul Constantin Duval-Gheorghe Nemes a castigat titlul de campioni la grupa A, performanta pe care ei o vor repeta si in 1989. In 1982, 1983 si 1988 echipa Intreprinderii de Piese Auto, din care au facut parte Mihai Costinean, Gheorghe Barbu, Mircea Bucur, Constantin Simeanu, Alexandru Botezan, Stefan Popa, Eugen Rosca, a reusit sa fie mereu in „umbra“ celor de la uzina Dacia sau Oltcit."
si inca 2 poze :D |
Nemes si Duval au dat multe dureri de cap echipei de la Dacia....Felicitari Cosmin....asteptam si alte informatii si imagini de la oltcitisti !!! :)
|
12 Attachment(s)
of of of ce-mi faceti voi mie:lol:
1984 Raliul Zapezii,Brasov |
of of of ce ne faci tu noua :D ! superbe pozele....frumoase timpuri :)
|
imagini se mai gasesc,dar informatii din pacate sunt cat mai putine. Sper ca sa se afle pana la urma urmei mai multe detalii despre vechile oltcituri de raliu,si nu numai !
Promit sa mai revin cu imagini |
12 Attachment(s)
Cateva poze si de la mine cu mentorul meu, Dl. Corneliu Busulescu. la circuitul de viteza Bucuresti, pe treapta a doua a podiumului, la un circuit de viteza, la galati daca nu ma insel. Fanionul competitiei si Dl Misu Sparleanu, copilotul echipajului inainte de startul in raliul Dunarii 1984. Ultima poza este de la startul oficial al competitiei din centrul orasului Sibiu.
Pe principiul ce e mult strica, las restul fotografiilor pentru alta data.... sau alte dati. Numai bine. |
Quote:
Cu Oltcit-urile din Divizia b raliuri in anii 1988- 1989 sau din Campionatul national Promo rally castrol nu ai ? Nu cred ca ti-au scapat. Esti enervant ce surprize ne prezinti. Pe mine m-au fascinat, mi-ai trezit amintirile arbitrajelor di C N. Bravoo, te mai asteptam. Si afla ca voi cauta replici. mici dar voi gasi !! Ura !! |
Quote:
Nu-i asa ca in fata podiumului trecea ...Papa Dolar?? iar in poza cu Busulescu Corneliu premiat, se zareste si d-l Stefan Gherasim, un om din cauza caruia s-au desfasurat frumoase si disputate circuite de viteza in Galati. Chiar si Raliul Covurlui. poate ne furnizeaza un forumist cateva poze. |
3 Attachment(s)
Quote:
|
4 Attachment(s)
Cateva poze cu o anumita dacia sport ;) cine o recunoaste :?::shock::shock:
1984 - Marele Premiu al Bucurestiului |
Prima sportiva a lui Nicu Grigoras !!!!!!! Uai Doamneee.....ma......eram pustan si stateam in copacii de pe marginea strazii sa-i vad pe "nebunii" astia alergand : Grigoras, Balint , Prioteasa , Necula , Morar , ufffff...ce vremuri !!!!!
|
2 Attachment(s)
Chiar si cele din campionatul national au avut plicuri prima zi !!
|
2 Attachment(s)
Quote:
In anul 1997 s-a stabilit o colaborare intre Castrol Romania ( astazi Premium Lubricants Romania Bucuresti0 reprezentata de dl. Dan Pavelescu si A S> Vigraef Brasov reprezentata de Victor Pop si cu avizul FRAK Bucuresti s-au organizat 4 sezoane un frumos Campionat Promo Rally Castrol cu 7 etape. competitia a fost "" poarta"" de intrare in sportul de performanta pentru multi iubitori ai automobilismului romanesc. In arhiva personala am gasit originalele clasamente finale pe 1999. Dar, asa cum a inceput, frumos si promitator, cu entuziasm, dupa 4 sezoane, s-a incheiat si din lipsa sponsorizarii si din cauza angrenarii lui Victor pop in aventura rally raid Paris- Dakar. Sa ne amintim cu placere participantii si echipele angrenate in competitie. |
Pacat ca nu s-a mai tinut ......
|
1 Attachment(s)
Quote:
1981 - Circuitul de viteza Braila - singura editie cand s-a folosit in traseul de concurs o parte din faleza Dunarii, iar pe coborare, franele erau bine solicitate. |
Superbe , superbe , mai vrem !!!!!!!!
|
1 Attachment(s)
Quote:
1989 - Divizia B Raliul Ceahlaului cu un traseu de 288 km si 11 probe speciale (4 asfalt si 7 macadam !!) Clasamentul la grupa A a fost castigat de Vasile Barbu - Victoras Patriche din Bacau, ei reprezentand CJAK Neamt pe un Oltcit Club - privat. In Divizia B masinile de gr. A erau ceva mai " curate ""!! Banuiesc ca prietenul nostru fan de Oltcit va fi multumit de replica din B !!:-P |
frumos frumos, foarte frumos...ce bine ii sta acolo sus pe podium. superbe pozele
|
5 Attachment(s)
Promo Rally Castrol 1999
- Cupe , diplome si sampanie pentru podiumul de la etapa Craiova 1.Laurentiu Mayer - Elena Oprea - Cjak Dolj - Oltcit club 2. Razvan Popa - Cosmin Vintila -Hobby Autosport Braila- Dacia 1300 3. Mihai Pruna - Vasile Pruna -CJAK Dolj - Oltcit TRS Etapa Timisoara - Razvan Popa - Mihaela Negulescu - Hobby Autosport Braila Etapa Brasov Ultima proba de indemanare in Poiana Brasov. A se observa ca autoturismele folosite in promo erau ...domestice si variate . |
Mi-a placut "" aerul inaltimilor "" din II !!
|
Sa fiu mai explicit ?
Da e o remarca la podiumul Raliului Ceahlaul, cand pe proba Pangarati, erau frig, usor ceata, iar noi am mers cu < 76 > fara frane pe spate toata proba, noroc ca ne-au tinut marginile santului de cateva ori !!! |
Hm......deci te-am ghicit nea Vali ' ;) Care din cei de pe podium erai ? Si apropors....mai exista <76> ?
|
1 Attachment(s)
Quote:
-Cupe, diplome si sampanie, voie buna, si ...premii consistente !! 1. Mihai Andronic - Dan Mistreanu - Infotec Iasi - Tico SX 2. Sorin Balint - Bogdan Pitigoi -Hobby Autosport braila- Dacia 1310 3. Razvan Popa - Andreea Scarlat -Hobby Autosport Braila - Dacia 1300 |
2 Attachment(s)
Quote:
la 1 martie 1999, A S VIGRAEFF Brasov, prin Victor Pop si Castrol romania au editata o brosura cu regulamentul cadru al competitiei si etapele de concurs, precum si " vinovatii principali " care au contribuit. |
4 Attachment(s)
Quote:
Fie in Promo rally, sau in Dunarii de jos, sau Prieteniei Braila - Dobrich iata un curajos "17 " abonat la podium unde facea legea! Proprietarul lui, entuziastul jurist Lucian Popa, il are si astazi, tot cu " 17"', desi cam hiberneaz de un timp ! Il adora pentru nebuniile facute impreuna in urma cu cativa ani !! |
A treia poza pare a fi de la Raliul Politehnicii...
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/nxkYqYyckr0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/nxkYqYyckr0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object> |
Super faine pozele si filmarea :) Cred ca disperase oficialul de cate ori a trebuit sa ridice jalonul :))
|
surprinzator ai fost ! ZerO Cool !!
Daca si directorul de concurs de atunci le va vedea , va fi un nou imbold ca sa facem impreuna o " dubla " ! Imi doresc pentru pasiunea voastra , una !! |
da da ! vin si eu la filmul asta...nu sunt pilot dar...un de poleiala tot am :)
|
Foarte interesant filmuletul...cine mergea pe nova 47?
|
Florin Viorel Ivan din Bucuresti. Se vede "" mana "" si a fost si-n 2009 la 2 etape de CNR - FRAS.
|
Dupa ceva rugaminti, am reusit sa imi fac timp sa urc niste poze pe net.
Sper sa nu se stearga linkul, pentru ca...nu am timpul necesar de a le urca si pe 4tuning. Maine sper sa am timp sa urc si restul pozelor Rog a se vizualiza dupa albumele foto...pentru a vedea pozele sortate pe etapele de raliu. Multumuri multe domnilor Lamboiu & Sparleanu pentru cd-ul de pe care pot sa va arata si voua pozele. Pentru 1984, si putin din 1985....poze cu echipa OLTCIT in principiu, dar si multe poze cu daciile de pe vremea aia http://www.dropshots.com/valib#album...0-%20Bucuresti Revin maine cu un alt cont de dropshot, cu restul pozelor |
Quote:
Voi lucra pentru voi, d.a. si altfel de materiale amintiri, despre raliuri. Logistica si organizarea evenimentelor. ne vedem curand |
3 Attachment(s)
Quote:
Iata brosurica / program editata cu ocazia desfasurarii unui concurs local si a etapei circuit de viteza, precum si harta cu traseul. Imi amintesc ca au fost foarte solicitate si apreciate la acea vreme. revin la pozele de circuit postate intrucat erau plasate in locuri diferite, dar sper sa fie pe placul vostru. |
1 Attachment(s)
Quote:
|
FELICITARI PENTRU INITIATIVA ACESTUI TOPIC
CAT DE CURAND POSIBIL(O ZI SAU DOUA) O SA POSTEZ SI EU CEVA POZE SI FILMULETE DE LA RALIURILE ORGANIZATE LA BRAILA,IN TARA SI MAI ALES DE LA RALIURILE TRANSFRONTALIERE "RALLY DRUJBA"(RALIUL PRIETENIEI BRAILA-DOBRICH) |
| All times are GMT +2. The time now is 10:00. |
- Copyright 2026 4Tuning