Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Kingpin Mobil - Logan 1.8 Turbo (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/145823-kingpin-mobil-logan-1-8-turbo.html)

vgroza 03-10-09 12:46

Re: kingpin mobil

@andi: stai linistit ca si pe logan club e votata la parere Proasta de oameni care eu pe aceasi mashina urmatoarele autocolante: OZ Racing, BBS, Wolfrace, K&N, Aem din piatza si ei defapt nici macar o piesa nu au din brandurile lipite pe mashina. Presupun ca aveau jante de vara OZ, de toamna BBS si iarna Wolfrace sau ceva de genul :)) Oricum conteaza ce cred eu si cei care stiu cu adevarat ce implica genul asta de transformari.
Multumesc pentru toti ce ma sustin si apreciaza ceva facut cu cap si de calitate, nu tziganii improvizatii si piese din targ !!!
P.S. ma uit la voturi si nu ma afecteaza crezi ca merg si o sa plang ca m-au votat unii la parere proasta, vroiam doar sa vad daca se apreciaza onest o manca facuta cu cap si de calitate dar se pare ca unii vor doar sa se joaca de-a soarecele si pisica.
Oricum le urez tuturor lor cu cea mai mare caldura sa aiba parte si ei de lucrari de acest fel !

cristianic 03-10-09 13:07

crima si pedeapsa masina asta:X:X:X......n-am vzt logan mai misto....:X:X:X.

bafta cu ea in continuare

Buga 03-10-09 13:13

Quote:

Originally Posted by vgroza (Post 2688719)
@andi: stai linistit ca si pe logan club e votata la parere Proasta de oameni care eu pe aceasi mashina urmatoarele autocolante: OZ Racing, BBS, Wolfrace, K&N, Aem din piatza si ei defapt nici macar o piesa nu au din brandurile lipite pe mashina. Presupun ca aveau jante de vara OZ, de toamna BBS si iarna Wolfrace sau ceva de genul :)) Oricum conteaza ce cred eu si cei care stiu cu adevarat ce implica genul asta de transformari.
Multumesc pentru toti ce ma sustin si apreciaza ceva facut cu cap si de calitate, nu tziganii improvizatii si piese din targ !!!
P.S. ma uit la voturi si nu ma afecteaza crezi ca merg si o sa plang ca m-au votat unii la parere proasta, vroiam doar sa vad daca se apreciaza onest o manca facuta cu cap si de calitate dar se pare ca unii vor doar sa se joaca de-a soarecele si pisica.
Oricum le urez tuturor lor cu cea mai mare caldura sa aiba parte si ei de lucrari de acest fel !

nu stiu cum e in Cluj , dar eu daca as face asa ceva , n as pune pe forum, multa lume se uita pe forum ! Sincer as prefera ca masina mea sa fie apreciata de cativa care chiar stiu cu ce se mananca , decat de tot forumul ! Sunt multe dacii care sunt rele , si nu sunt aici ! Cine le stie se fereste de ele ! Nu vreau sa inceapa discutii asa ca iti urez mult succes cu masina , la mai mare ! poate gasesti si niste interne pe viitor sa poti sa sari bar ul . bafta si numai bine

ynp_46 03-10-09 13:22

Off topic: BUGA, numai fi asa scandalagiu, fiecare isi posteaza masina daca vrea.

Cati bani te`a costat compresorul+manopera?

vgroza 03-10-09 13:53

piesele doar la motor 1500 euro iar pentru pretul manoperei puteti linistiti sa-i sunati pe baieti sa va zica am postat numerele lor de telefon cu cateva posturi inainte.

FAST&FURIOUS 03-10-09 14:03

Felicitari si multa bafta in continuare!!!!

catalanu 03-10-09 14:11

ce injectoare si ce rampa de injectoare ai folosit?

Cu cutia si planetarele cum stai?

ROAD EMPIRE 03-10-09 18:16

Eu am votat proasta si asta nu din invidie !
Si acum sa ma explic: bineneteles ca e de felicitat un asemenea efort financiar si un proiect ca acesta ,dar parerea mea este ca masina (adica totul incepand cu sasiul,caroseria si terminand in special cu franele)nu suporta o asemenea putere la roata in limita de a prezenta siguranta soferului .
Cred ca in principal ma refer la perioada de franare in siguranta.
Asta e parerea mea,cu toate ca mi-as dori si eu asa ceva si felicitari inca odata prorietarului.Deci inca odata nu din invidie ci din principiu.
Oricum multa bafta in continuare si promit ca voi urmari cu interes evolutia masinii.;)

cata_tm2 03-10-09 18:36

iti place sa spui replici de profesionisti... profesionisti care vorbeau in special de masini cu sasiuri slabe, si frane proaste...
ai exagerat enorm cu parerea ta, dar e interesant sa fii diferit, nu-i asa?

Geox` 03-10-09 19:02

Felicitari pentru rezultat!
Poate esti interesat cu toate ca e cam departe:lol:Succes in contioare.
Delta Speedline Challenge 3 18-octombrie2009

Bogyciu 04-10-09 08:13

Pozitia Corpului Clapeta o poti rezolva f simplu cu o flansa in genul celei din kit-ul de admisie K&N pt motoru asta. Iar reductie de la 76mm la 50 "cat ai teava presupun" poti cauta un cot care are intrare 76 si iesire 50... F frumos proiectul, spor la cautarea de interne potente pt ca e pacat sa nu duci treaba pana la capat.

catalanu 04-10-09 22:39

Quote:

Originally Posted by catalanu (Post 2688911)
ce injectoare si ce rampa de injectoare ai folosit?

Cu cutia si planetarele cum stai?

Incearca sa raspunzi pe cat posibil la toate intrebarile.Multumesc

crazyfornova 04-10-09 22:45

cutie si planetare stock...posibil sa aiba pinionul de a 5-a de pe dci :rolleyes2

vgroza 05-10-09 03:32

Daca ati citi cu atentie am spus ca injectoare si rampa custom made :) Iar momentan mashina are 100km cu compresorul. Nu ma mai intrebati daca tin piesele, cand se strica ceva postez.:!:
P.S. Masina are totul stock in ceea ce priveste ambreiaj, cutie si internele de la motor.

vgroza 05-10-09 03:33

@crazyfornova:Care e faza cu pinionul de a5a de dci ? explica-mi te rog

B-87-CTE 05-10-09 03:35

Cresti top speed-ul, parca,intreabal pe dsing!

Si acum sa-mi spun si eu parerea....

Posesorul automobilului e deschizator de drumuri, gandi-ti-va ca el cand sa apuncat de proiect nu stia la ce sa se astepte, unde va ajuge cu puterea si chiar dc.-i va reusi pt.asta merita din start felicitat. Cei ce vin cu critici de genul da tin franele ,da nu fuge de cur, da cutia ...?Fiti sigur ca pe masura ce va identifica neajunsuri le va remedia ,omul foloseste masina zi de zi, nu doar pt diverse competitii...A si pt orice neajuns exista solutii de la ambreaj ,frane pana la cutie.

Sincer nu am citit tot thred-ul, pt ca sunt nspe mii de pareri( nu toate merita citite) pro si contra si nu am dispozitia necesara la ora asta, asa ca vin cu o intrebare : Cine se va ocupa de soft?

!!!Sa nu-i stirbim meritele si fericirea omului!!! Cred ca o viseaza si noaptea :lol:

crazyfornova 05-10-09 09:51

exact nu stiu care este faza cu pinionul de pe un dci .....insa multi au facut asta...ajuta la cresterea mai rapida a vitezei cand e in a 5-a fiind pinionu mai mare...Nu stiu 100% daca asa e ..trebuie sa stii loganistii ;) bafta :rolleyes2

Andreea13 05-10-09 11:47

nu creste top speed-ul cu pinion de dci , doar imbunatesti consumul pe tr 5.

vgroza 05-10-09 13:03

Faza cu top speedul nu as fi fost curios dar daca imbunatateste consumul aia e ok :D Cum se poate schimba si cat ar costa ? Cat despre unde-mi fac softarea nu stiu inca. :)

srn_86 05-10-09 13:18

cu pinion de dci, o sa ai putere mai mare in tr 5, consum mai mic, dar nu o sa ai viteza mai mare decat cu cel original, te ajuta cel mai mult la drumuri in afara orasului, asta la 1.4 o spun din experienta, dar vred ca si la 1.6 e cam la fel. operatiunea se face undeva in pitesti nu stiu exact si costa in jur de 300-400 ron.

catalanu 05-10-09 13:51

Quote:

Originally Posted by vgroza (Post 2693354)
Daca ati citi cu atentie am spus ca injectoare si rampa custom made :) Iar momentan mashina are 100km cu compresorul. Nu ma mai intrebati daca tin piesele, cand se strica ceva postez.:!:
P.S. Masina are totul stock in ceea ce priveste ambreiaj, cutie si internele de la motor.

cand ai spus custom ma gandeam ca de pe alta masina , sry greseala mea.Am pus intrebarile deoarece sunt putin socat , 150cp cu interne stock la Dacia mi se pare enorm.Nu pot decat sa te felicit pt munca si banii investiti si nu in ultimul rand pt curajul care l-ai avut , ca nu oricine , de fap nimeni pana acuma nu a mai facut asa ceva.Excludem Elia unde se baga zeci de mii de euro in dezvoltare.

SirNenea 05-10-09 22:38

foarte frumos proiectul. multa bafta cu masina si cat mai multi km fara probleme si la cat mai multi cp
p.s. da-mi si mie un p.m. cu cat te-a ajuns pana acum proiectul

SpeedFreak 06-10-09 19:52

hai sa ma dau si eu cu parerea:

-rezultat frumos si felicitari pentru intiativa , e frumos sa vezi ca mai sunt oameni care fac tuning adevarat la noi, sau macar incearca

-coturile de la intercooler si de la intrarea in throttle body sunt absolut groaznice

-nu stiu daca e nevoie de intercooler, compresorul nu incalzeste aerul cum face turbina

-ai ales o platforma foarte proasta pe care sa te dezvolti, nu am condus logan personal dar am auzit ca e groaznic la stabilitate si franare.

-ar fi indicat sa decomprimi motorul macar din bujii sau garnitura de chiulasa

-nu stiu care sunt limitele la sonda aia lambda, dar daca o sa le atingi si o sa mergi cu amestec sarac si iti da cateva detoantii nu vad bine motorul ala, mergi eventual cu benzina de 100 ca sa nu fie asa mare riscul de detonatii si treci pe wideband si standalone.

-esti inconstient cum ai mers in filmul ala pe ploaie MAI ALES cu un Logan, no offence. Ati merita amandoi sa stati pe tusa vreo 3 luni.

Imi place cati experti sunt pe la noi si ma fascineaza discutia despre pinionul de 5 de DCi. In mod normal cutiile de diesel sunt mai lungi. Cu pinion de 5 de disel vei avea o turatie mai mica la aceeasi viteza in treapta 5, consumul scade doar sensibil, dar viteza nu se stie cum va fi influentata. La un pinion scurt ai nevoie de mai putin cuplu sa-l invingi si e posibil sa ajungi in capatul plajei de turatie a motorului, dar la un pinion mai lung e posibil sa nu ai cuplul necesar sa poti ajunge la turatia maxima.

Victor_WRC 06-10-09 20:23

wow....foarte interesant proiectu ......felicitarile mele...dar dc nu ai incercat pe 1 logan 1.6 16v ?

p_vio46 06-10-09 22:40

te felicit pentru proiect , esti de admirat, nu multa lume se baga la asa ceva mai ales cand baza e destul de slabuta, sunt cateva minusuri care ar trebui sa le remediezi si le au tot repetat si altii legat de traseul insa de asta sunt convins ca vei analiza problema si vei lua o decizie inteleapta, cauta un soft bun care sa comleteze bine efortul depus pana acum si sa scoata in evidenta tot ce ai facut + un ambreaj mai tapan, bafta in continuare

SEJ 06-10-09 23:10

1 Attachment(s)
Felicitari pentru realizare... asta am vrut sa-mi fac eu acum o perioada, pe 1,6 16v sa pun un compresor de pe un SLK, care, la fel venea cu intercooler. Am renuntat la el, ca mi se pare limitat ori turbina ori aspirat... compresorul sunt de parere ca este pentru motoare mari...

SpeedFreak: intercoolerul nu poate fi decat un plus ;)

Accelereaza slab... astept si undeva unde o fortezi... is curios sa fac comparatia intre 0-100k/h la a mea si 0-100km/h la a ta...

Cam cum accelereaza loganul meu...

VENOX 06-10-09 23:44

felicitari pentru proiect! iti doresc noroc cu masina si sa te tina cat de mult. e o mare realizare si dovedeste ca tuning-ul nu se face doar cu un filtru sport, o toba si o colantare cu imitatie de carbon mai nou. inca o data respect pentru ce ai acolo! :peace:

Andreea13 07-10-09 12:16

Quote:

Originally Posted by SpeedFreak (Post 2698289)

-rezultat frumos si felicitari pentru intiativa , e frumos sa vezi ca mai sunt oameni care fac tuning adevarat la noi, sau macar incearca

-coturile de la intercooler si de la intrarea in throttle body sunt absolut groaznice

-nu stiu daca e nevoie de intercooler, compresorul nu incalzeste aerul cum face turbina

-ai ales o platforma foarte proasta pe care sa te dezvolti, nu am condus logan personal dar am auzit ca e groaznic la stabilitate si franare.

-nu stiu care sunt limitele la sonda aia lambda, dar daca o sa le atingi si o sa mergi cu amestec sarac si iti da cateva detoantii nu vad bine motorul ala, mergi eventual cu benzina de 100 ca sa nu fie asa mare riscul de detonatii si treci pe wideband si standalone.

-esti inconstient cum ai mers in filmul ala pe ploaie MAI ALES cu un Logan, no offence. Ati merita amandoi sa stati pe tusa vreo 3 luni.

Imi place cati experti sunt pe la noi si ma fascineaza discutia despre pinionul de 5 de DCi. In mod normal cutiile de diesel sunt mai lungi. Cu pinion de 5 de disel vei avea o turatie mai mica la aceeasi viteza in treapta 5, consumul scade doar sensibil, dar viteza nu se stie cum va fi influentata. La un pinion scurt ai nevoie de mai putin cuplu sa-l invingi si e posibil sa ajungi in capatul plajei de turatie a motorului, dar la un pinion mai lung e posibil sa nu ai cuplul necesar sa poti ajunge la turatia maxima.

cu o suspensie sport si alt kit de frane(ceea ce urmeaza pe masina) nu va mai fi asa cum zici tu..instabil si greu de controlat. din vorbele unora ca voi a ajuns loganu asa dur criticat.
asta e masina omului , cu asta a ales sa plece , nu toata lumea are bani sa`si ia nu stiu ce serie sau model...si cel mai urat...sa mearga stock.

srn_86 07-10-09 12:20

Quote:

Originally Posted by SpeedFreak (Post 2698289)

eu vb din proprii cunostinte si vb de 1.4

vgroza 07-10-09 12:39

Daca schimbi suspensia lasand masina cu 7 cm mai jos decat vine ea din fabrica, pui niste frane disc cu discuri si etriere mai mari pe fata plus frane disc si pe spate, niste cauciucuri bune, altcumva sta masina pe drum si franeaza.
Acuma sa nu ma intelegeti gresit si sa gredeti ca sta ca nu stiu ce hothatch sau masina care vine cu sute de cai din fabrica :-)
P.S. masina are motor 1.6 benzina nu comparati cu 1.4:!:

VENOX 07-10-09 12:48

am avut eu mai demult 1.4, intr-adevar la franare (fara abs) masina merge ca o sanie - cauza masina cam usurica pe fata, gume proaste. pe de alta parte dupa ce am pus pe ea arcuri racing nick si jante mai late - stabilitatea cat si franarea s-a imbunatatit considerabil, nu a iesit masina de curse, dar se comporta acceptabil zic eu

B11EAU 07-10-09 16:05

Felicitari pentru masina! Compresorul presupun ca este un Eaton 45 dupa dimensiuni... Cu presiune de 0.5 ai obtinut 155 cp din cauza raportului de compresie mare pe care il are un aspirat... Cu presiune de 0.8 in overboost Mini nu scoate decat 163 cp, tot din 1.6 litri cu acelasi compresor! Ar fi interesant o comparatie mai larga... Pacat de distanta :(

In alta ordine de idei: @SpeedFreak: ai niste greseli MARI in postul tau: un motor nu se poate decomprima din bujii!! Bujiile "reci" au un alt rol.... Sonda lambda are alt rol pentru functionarea motorului: de verificare a amestecului!! Nu exista expresia "limita sondei lambda"... Amestecul se calculeaza astfel: la x parti aer y parti benzina! Prevenirea detonatiilor se face prin modificarea avansului ( timpul de scanteie ) si imbogatirea amestecului!

Revenind la subiect: Daca valoare de AFR a loganului nu depaseste cu mult 12.5 atunci nu ai de ce sa iti faci probleme de amestec sarac!
Felicitari inca o data pentru proiect!

cosmin_cosmin_1 07-10-09 17:15

mi-am luat eu un kit de wideband cu 140 de dolari, inclusiv taxa de expeditie si senzorul wideband inclus. astept sa vina saptamanile astea. din ce m-am mai uitat asa, ar fi chiar cel mai ieftin. dar trebuie sa-l asamblezi tu. in fine, in caz ca vrei sa-ti cumperi, uita-te si pe http://www.14point7.com/ poate iti place

ment 07-10-09 20:41

Quote:

Originally Posted by B11EAU (Post 2700490)
In alta ordine de idei: @SpeedFreak: ai niste greseli MARI in postul tau: un motor nu se poate decomprima din bujii!!

Mai gandeste-te..
Nu cunosc bujiile de pe Golan, si nici forma camerei de ardere, dar la unele motoare (de fapt depinde de tipul bujiilor pentru motorul respectiv) poti sa comprimi/decomprimi putin cu bujii, ca doara au si ele volum si intra in camera de ardere.

Despre masina, bravo, in sfarsit cineva care a mers mai departe de CipFiltruToba, si cu o lucrare executata frumos.

andi_cimpean 07-10-09 21:11

Felicitari pentru ca ti-a aparut masina aici: https://forum.4tuning.ro/109-masina-m...ml#post2701324

A stiut Ja_Rule ce sa aleaga :)

vgroza 08-10-09 01:50

Multumesc baieti pentru aprecieri !

vlad-anka 08-10-09 19:30

sal. sa inteleg ca u esti cel care va participa la KO racing ?
foarte tare proiectul tau.
Mult succes in continuare.
La grupa B intri ?

vgroza 08-10-09 19:35

Normal la A (100-130 cp) facand un calcul 87cp din fabrica*1.4coeficient pentru compresor=121.8cp iar eu cai reali am 122.2 cp deci sub 130

Calin_UKU 09-10-09 00:18

o sa fim colegi de grupa, is f curios cum trage

vgroza 09-10-09 00:50

Si eu sunt curios cum trage. Abia astept mai ales ca sunt cam novice cand e vorba de liniute :rolleyes2 Da ma invatz eu :D

All times are GMT +2. The time now is 22:37.

- Copyright 2026 4Tuning