![]() |
Re: Discutii generale despre dyno
Ceea ce spui tu e o simpla estimare, de genul celei pe care o fac G-Tech-urile (pe care, BTW, ar trebui sa le crezi numai cand e vorba de un parametru masurat direct, ex. acceleratia sau viteza, algoritmurile dupa care fac ele calculele puterii nu au totdeauna legatura cu realitatea :) ). O masuratoare exacta a puterii si cuplului se poate face numai la dyno. Ghici de unde stiu
~Nautilus |
Quote:
In rest am inteles ideea, multumesc. |
loguri de AFR se pot obtine?
|
da, se pot obtine ;)
|
pe cand dyno 4x4?
|
Pe Ianuarie 2007.
|
se poate posta o traducere a cuvintelor care apar pe foaia de dyno si o mica explicatie despre ce reprezinta ele ?
eu de exemplu nu m-am prins inca ce inseamna "przelozenie" si ce semnifica el |
Quote:
|
Quote:
|
si asta il afla dynoul singur? s
au trebuie setat de mana, adica eu de unde pot afla la masina mea ce valoare are ? o setare a lui gresita in ce fel influenteaza masuratoarea ? (asta daca o influenteaza in vreun fel) |
Puterea= moment x turatie. Daca nu il setezi bine puterea iese evident bine dar turatia si momentul ies prost. Pentru ca de ex daca masori intr-a patra sau a cincea puterea este si iese evident aceeasi, desi rap. de transmisie e altul. Acest raport total de transmisie ce include raza reala de rulare se seteaza manual stiindu-se turatia limitata electronic.
|
ce se aude cu dyno 4x4?
si as mai vrea sa stiu daca ai adus modul de smg? mersi |
vad ca nu imi raspunde nimeni....florine?
|
z mic z mare z mic z mare...
|
Se mai asteapta putzin... Probabil 2 luni, fundatia e gata, l-am montat pe ala din fata 2Wd, asa ca e Work in progress.
|
deci masinile cu tractiune pe o singura punte pot face o vizita?
|
Siguralmente, segnor 200SX.
|
mod SMG?
ca vad ca tot nu mi-ai raspuns |
Am Mai masurat un M3 2006 cu SMG, nu vad care e problema. Fii mai detaliat blazeyblaze.
|
m3 2006 nu s-a fabricat
poate m3 CS desi ma indoiesc amarnic pentru ca stiu ca si alea au fost foarte foarte putine ideea e ca a fost un amic de-al meu la voi si am inteles ca nu ati reusit sa ii puneti masina pe dyno motivand ca nu aveti mod smg eram curios daca se poate pe dyno-ul vostru cu smg |
M-am facut de cacat cu M3 din 2006, da ma rog, era nou... si SMG. Treaba e ca SMG daca scoti controlul tractiunii te lasa sa masori dar numai pana la 6 500 sau 7 000 rpm, adica are un "limp mode" pe dyno (adica eroare de ABS, controlul tractiunii...) care face o limitare de turatie mai joasa decat normal. In schimb se pare ca exista un mod "dyno" care se programeaza din bord ca sa faca ce trebuie pe dyno. Tb vorbit cu un baiat mai destept de la BMW ca sa se intereseze...
|
cand e gata dynoul de 4x4 ca am si eu ceva de masurat pe el :) si bineinteles cat o sa coste?!
|
am si eu nevoie de ajutor va rog, am facut un test Dyno,
rezultate dupa test ma socat, am un Renault Clio 1,4 16v care din fabrica are: 98 Hp 127 Nm 187 Max speed am facut un chip tuning, am schimbat evacuarea de la fata pana'n spate pe innox cu intermediara borla si iesire tot de inox, filtru de aer sport si am ramas uimit de rezultatea de test, 93.4 Hp 124 Nm -- Max speed ei au adus masina pana'n viteza a 4a, intre 122 / 133 km/hr BHP: 60 la 5807RPM si au scos 93.4, Specificatii autovehicul : Randamentul 98 Viteza Motorului 6,000 Cuplu Motorului 12.7 RPM - Mom.de : 3750 iar ei au scos Randament: 93.4, Viteza Motorului: 5807 RPM Cuplu Motorului 12.4 RPM - Mom.de 2550 am mentionat ca nu ma pricep la dyno test si cum se procedeaza dar motorul masini trage mai mult de cat 6,000 turati, deobicei la curse schimb viteza la 6750 rpm atunci cand mai are putin sa intre in limita, iar eu au facut test in viteza a 4a pana la 133 km/hr si 5807 turati, va rog spuneti-mi si mie daca asa se face un test DYNO si daca rezultate obtinute sunt corecte sau macar aproape? Multumesc Mult :) |
Cred ca era bine sa o pui pe dyno si inainte. In definitiv cred ca te intereseaza mai mult ce ai realizat cu modificarile facute.
Oricum cistigul de putere si cuplu ar trebui sa-l simti evident ( daca e ). |
Quote:
Pe orice stand inertial masina se testeaza in penultima treapta de viteza pentru ca aceasta reprezinta priza directa....adica e ca si cand pui la bicicleta foaie si pinion cu aceleasi dimensiuni.... Legat de rezultat....no comment...dar doua intrebari -Cine a facut softul masinii?? -Ai testat masina innainte de resoftare???(Am un amic care tocmai ce si-a cumparat Clio 1.6 16v...110cp.....si pe stand a scos 100cp.....masina are 3000KM) |
Quote:
in talonu' masini scrie ca trebuie sa am 72 kw adica = 96.6 cp, nu stiu ce sa zic, am schimbat si filtru am pus monza pe ea, traseu de evacuare e schimbat de la catalizator pana finala pe inox, deci nu vad cum se paote sa nu aiba mai mult decat inainte...aici ma refer la cuplu. "DYNO TEST" : am facut la " autotest" totusi nu cred ca au facut-o ca lumea. |
Quote:
se simte diferenta... dar pe dyno nu arate lucru asta ba chiar invers... nu stiu ce sa zic, sunt foarte derutat... dyno testu am facut la Autotest... |
repeta testul in alta parte,daca iese la fel posibil sa ai o problema la masina,debitmetrul cum este?
|
Resoftarea se face tinind cont si de modificarile masinii. Incearca un alt soft. AFR-ul la monitorizat cineva ?
|
Quote:
Bafta. |
72 kw = 97.826087... un cal are 736 w
scuze de offtopic.... |
Daca vrei o masuratoare pe un dyno pentru tuning vino si fa-o la MasterTuner. Ai contactul meu in semnatura. Ai ocazia sa o compari si cu alte masini identice din baza noastra de date.
|
Quote:
|
Quote:
saptamana asta, te rog spune-mi cum se procedeaza, trebuie sa fac programare inainte sau ??? oricum chiar vreau sa vad cati cai am... :cry: |
:D
Am vazut un clio sport pus pe dyno - https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/12449-clio-sport-jr-filter.html . A dat aprox. 171cp... totul bine si frumos. A mai venit un alt Clio Sport (cu fisa tehnica asemanatoare), respectiv Piele, cu soft la alt "tuner roman", cu catalizatorul dat jos (mi-a spus ca a simtit un pic mai bine lipsa catalizatorului decat softul) si o toba finala sport. Cu toate astea a dat 151cp!!! Lasand asta la o parte, masina lui fuge foarte bine!!! Gen, e in apropierea mea. Si... mai e si... aspirat!!! Adica, dupa cum spuneai tu, are varf de 150. Asta la 6700rpm, la 5000 are undeva sub 120cp!!! Deci, o putere medie (in plaja de "dat in gura") de cat?! 135?!?! De ce aceasta diferenta?! |
Salut tuturor membrilor. Sunt nou pe site si am cateva intrebari legate de masurarea puterii si s cuplului pe dyno. Intrebarile sunt in special pentru Florin (Master Tuner): pe dyno-ul tau se poate masura pe langa (dar in acelasi timp) cuplu si putere si presiunea in turbo, temperatura gazelor de evacuare si "calitatea " amestecului carburant? Multumesc
|
Quote:
cat costa un dyno? |
Costa 50 E 4 teste facute cu aceeasi ocazie a intrarii masinii pe dyno.
|
Multumesc, dar intrebarea mea nu era legata de pret! Eu am intrebat daca se pot face ACELE masuratori pe care le-am specificat pe dyno-ul tau.
|
@c.sainz conduci un fiat grande punto 1.4 turbo???
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:13. |
- Copyright 2026 4Tuning