Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Top zece cele mai periculoase greşeli la volan… (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/121973-top-zece-periculoase-greseli-volan.html)

Alex30 01-06-09 07:26

Re: Top zece cele mai periculoase greşeli la volan…

Quote:

Originally Posted by KTA87 (Post 2347197)
"A baga mana in volan" mi se pare o greseala si o "tehnica" foarte greu de inteles ptr mine... :???:

Adevarat. Pentru ca exista riscul sa te "pierzi" si ti-ai blocat mainile acolo. Am vazut multa lume care foloseste "tehnica" asta. Mie mi se pare o prostie

Polic3 01-06-09 19:33

-daca de pe contrasens cineva intra intr-o depasire periculoasa si nu mai are timp sa intre inapoi (asta fie ca s-a aventurat , fie ca nu a apreciat viteza foarte mare cu care tu te indreptai inspre el)... puneti in primul rand frana..si vedeti cat de mult va puteti apropia de marginea soselei(in conditii de siguranta) LASATI FLAS-urile.. claxoanele si alte metode care v-ar rapi secunde din viata dvs... secunde in care se iau decizii foarte importante!
(in cazul meu : de pe contrasens venea in depasire un TIR, eu.. avand viteza mica pt. urcam la deal.. am reusit sa opresc total masina cu 2 roti in afara carosabilului- TIR-ul a trecut pe langa mine milimetric..)

-daca aveti masina cu ABS si atat (fara alte sisteme auxiliare de asistenta) aveti foarte mare atentie la starea carosabilului..pentru ca de multe ori pe o sosea umeda/inghetata/cu zapada, ABS-ul nu ne ajuta pe cat de mult am dori! Deseori cei fara ABS se vor opri mai repede ,in cazul in care pe jos e zapada, (rotile lor blocate sapa/se afunda in zapada).Eficienta ABS-ului e maxima pe o sosea cu aderenta foarte buna .. reducand timpul de franare prin faptul ca nu va permite o frecare fluida a cauciucului supraincalzit.

-si chiar daca aveti nspe mii de sisteme.. nu trebuie sa abuzati prea mult de ele!! Asa cum fac si unii pietoni care cred ca niste dungile albe de vopsea de pe asfalt le protejeaza viata, si nu trebuie sa se mai asigure.

-pentru a fi un sofer bun ,asa cu zicea cineva de mai sus .trebuie sa fii atent si sa stii sa te feresti de altii!!Foarte adevarat! cel putin in Bucuresti! insa aveti grija cat de tare ii feriti.. sa nu intrati chiar voi in altcineva..

-tot legat de ''a feri''... daca mergeti la drum lung.. viteze de peste 100 km/h..iar in fata dvs. apar brusc animale.. diverse tipuri de obstacole.. incercati sa nu bruscati comenzile! (acum depinde de fiecare.. poate unii sunt mai indemanatici /ii ajuta masina/soseaua si pot evita obstacolele.. dar de cele mai multe ori e mai bine sa ne pastram banda.. indiferent de consecintele care or sa fie daca lovim animalul/obstacolul). Mai degraba sa ne rupem rotile in 2, sau sa luam un caine in plin care sa ne distruga si blocul motor...decat sa tragem stanga-dreapta brusc si sa ajungem (doamne fereste) incolaciti in jurul unu copac... fara suflare..

cam atat am avut de zis...
DRIVE SAFE!

DarkJEDI 01-06-09 21:46

referitor la abs nu ai dreptate. daca stii sa franezi fara abs faci treaba mai buna decat ar face sistemu ala, el ajuta enorm doar in conditii de aderenta minima sau variata(jumate gheata, jumate zapada sau asfalt sau numai gheata)

referitor la obstacole e bine sa le ocolesti. am gasit odata un pitic (om viu) care statea in mijlocul benzii mele, daca franam il luam in plin, asa ca lam ocolit.

in rest cam asa e, in special cu pietonii. pt ca ala chiar daca raman fara carnet, pietonu ramane fara picioare sau maini sau mort.

Polic3 01-06-09 22:31

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2372217)
referitor la abs nu ai dreptate. daca stii sa franezi fara abs faci treaba mai buna decat ar face sistemu ala, el ajuta enorm doar in conditii de aderenta minima sau variata(jumate gheata, jumate zapada sau asfalt sau numai gheata)

referitor la obstacole e bine sa le ocolesti. am gasit odata un pitic (om viu) care statea in mijlocul benzii mele, daca franam il luam in plin, asa ca lam ocolit.

in rest cam asa e, in special cu pietonii. pt ca ala chiar daca raman fara carnet, pietonu ramane fara picioare sau maini sau mort.

O sa ma mai documentez legat de ABS.. Oricum pe mine unu ma incomodeaza grav...in orice conditii ar fi asfaltul.. cand isi face simtita prezenta imi distrage atentia si ma face sa cred ca a patit ceva masina..:))

Da.. referitor la pitic.. se schimba datele problemei.. eu ziceam in general de animale si obstacole(cand am zis obstacole ma refeream in special la obiecte ... de genul crengi.... caini deja morti...) nu la oameni... in cazul asta e clar ca trebuie sa riscam mai mult pentru evitarea accidentarii...
Acum sa fim sinceri .. ca DACA AM PUTEA merge cu viteza regulamentara am putea evita foarte multe accidente.

lupanu1 03-06-09 10:05

Quote:

Originally Posted by Dany.bilan628 (Post 2291498)
la romani predomina partea cu alcoolul

mai ales la camionagiii

DarkShadow 08-06-09 21:34

Partea cu accidentele cauzate de drumurile proaste este cat se poate de adevarata si la noi in Romania noastra de toata jena ar trebui luata in calcul ca un factor care provoaca accidente grave. Va dau si exemple : Un prieten de al meu a plecat intr-o noapte cu masina sa isi tigari...dar nu a mai ajuns la magazin din cauza unui crater (groapa nu se putea numi) in care a intrat si i s-a rupt directia. Drept urmare, a ajuns direct in stalp...
Alt treaba nasoala pe care am patit-o eu, a fost sa trec cu masina peste un canal mai ridicat(chiar nu aveam cum sa-l evit ca era pe mijlocul strazii si pe amble parti erau masini parcate), pentru ca la noi nu se asfalteaza straziile calumea, si nu stiu cum doamne iarta-ma sa imi rupa conductele de frana, care sunt foarte sigur ca stateau la locul lor.

Dupa parerea mea, si dupa modul in care vad eu lucrurile multe din accidente sunt cauzate de pustani care de abea si-au luat permisul, au pus mana pe cine stie ce masina cu o herghelie de cai sub capota si vor sa se dea-n spectacol si sa arate ca ei sunt soferi profesionisti. Am auzit povesti de genul acesta si chiar am vazut, de mai multe ori decat as fi vazut sau auzit de alcool.

MadMike89 24-06-09 18:51

Majoritatea se aventureaza fara a stii cateva lucruri:

1) vorba aia E FRIER poate ceda cand nu te astepti ceva
2) cand iei ceva la bord -> rezulta cekle mai multe accidente, prinzi un tupeu care nu il ai cand esti cu mintea limpede si nu mai stii ce faci.
3) angajarea in situatii periculoase, depasiri la mustata.. ( cate am vazut....) forteaza pe cel din send opus sa franeze si sa se dea in dreapta..
4) si cel mai important NEATENTIA... care se manifesta mai mult la pustani care abia iau carnetul.. ( muzica la blana, nu auzi nimic in trafic | masina plinta astfel incat exista cel putin unul sa iti distraga atentia.. sa tipe sa urle etc... | viteza -> MUUULT peste limita si lipsa de experienta) si lista poate continua..

MadMike89 24-06-09 18:54

@ DarkShadow -> am vazut multi care au o anumita viteza ( 70-80-90) ceea ce e destul de mult, si trag BRUSC de volan pentru a evita o groapa..pai bine ..in primu rand mareste atentia sa vezi groapa de la distanta si sa franezi din timp.. si e mai sigur sa iei groapa cu viteza ff mica decat sa tragi brusc de volan
AM zis gropi nu CRATERE! cum avem noi prin romania... bine unii reactioneaza foarte ciudat si la cele mai mici gropite..

INCA O CAUZA: ar fi Denivelarile pentru red vitezei la trecerea de pietnoi..
Majoritatea trec pe contrasent sa le evite si se pot intampla minuni..

All times are GMT +2. The time now is 12:25.

- Copyright 2026 4Tuning