![]() |
Re: MOTOR C 20 LET
pai exista wastegate mai puternic ...adica cum e la turbina de c20 let...tu ce wastegate ai?
|
Quote:
Pai dupa ce ai anulat wastegate-ul intern primul lucru de care ai nevoie este o galerie de evacuare special conceputa pentru a monta un wastegate extern,dupa care treaba este simpla,adica se monteaza wastegate-ul extern iar evacuarea wastegate-ului poate avea 2 trasee diferite.Unul fiind unirea acestuia cu evacuarea,al doilea fiind extern(adica din wastegate scoti gazele direct in atmosfera). PS.Eu pe masina am wastegate extern asa ca va pot ajuta cu orice info legate de acesta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Aha,am inteles la ce te referi,atunci inseamna ca nici actuatorul acela cu tija de reglare nu vine dat jos pt ca atunci clapeta s-ar misca in voie pe acolo si nu am facut nimica,corect?Insa atunci daca arcul din actuatorul meu este slab si nu tine mult clapeta tot se va deschide mai repede decat vreau eu,ma refer la presiunea facuta,nu?Sper sa nu fiu cicalitor cu intrebarile astea.Mersi
|
Tu mai intai de toate trebuie sa intelegi foarte bine ce este,ce face si cum functioneaza acel wastegate.Dupa asta ideile vin de la sine.In principiu wastegate este un bypass pentru gazele care invart turbina.Actuatorul care comanda wastegate lucreaza intre anumite valori...iar limita lui maxima poate fi depasita cu un anumit procent prin diverse procedee.Unul ar fi montarea unui arc extern de-a lungul tijei,arc ce se fixeaza de suportul actuatorului si axul clapetei wastegate-ului.O alta modalitate ar fi montarea unui boost controler.....dar cea mai buna solutie este inlocuirea actuatorului cu unul care lucreaza in parametrii doriti fara alte modificari.
|
Am inteles exact acuma cum este.Chestia cu arcul suplimentar am facut-o deja si am si boost controller manual,de la 0,5 bari am reusit sa il fac sa tina pana la 0,8 bar constant.Sa vad cum o sa fac pana la urma.Mersi frumos pt explicatiile date
|
ooooo ete...nenea Edy...GTA pentru restul lumii.....chiar eramcurios cand apari in peisaj....nu poti sta deoparte...recunoaste...hhahhaahha de daca ai Mercedes AMG-heu:P
Ce mai faci...ai inmatriculat limuzina...? P.S- Pentru cei care nu-l cunosc...pe nenea EDY....deranjatil cu intrebari...a bagat juma din averea orasului Slobozia in masina...asa ca are ce sa va spuna UGA |
Pentru cunoscatori, e un LET de vanzare la Ploiesti. Daca va intereseaza, da-ti-mi un PM.
https://www.youtube.com/watch?v=zoezYt0bbsE |
Masina, sau numai motorul? :)
|
cred ca e vorba de o calibra neagra...si e cu totu...cred...
|
Quote:
|
Vectra 4x4 e toata de vanzare, UGA stie despre cine e vorba.
A lui Mihai de la Ploiesti. Are cutie de transfer englezeasca, soft EDS faza 4, pistoane si biele forjate... e dementa rau masina. Mihai este un prieten de-al meu, daca imi dati un pm va pot lasa numarul lui sa vorbiti cu el daca sunteti interesati de masina. Are si un pret destul de bun. Dar nu accepta variante din cate stiu. Decat bani. Calibra este tot a unui prieten de-al meu, este LET dar e stock si omul vrea pe ea in jur de 4000 euro negociabil. (motorul e trecut in acte si n-a fost alergata de cand e la noi). La fel si pentru Calibra daca va intereseaza da-ti-mi un PM sa va dau numarul omului. Cred ca face si schimb eventual. |
Fara suparare dar exista sectiune separata pentru vanzari,puteti deshide acolo un anunt si lasati aici link-ul dar nu poluati topicul cu altceva decat discutii tehnice legate de C20LET
|
este o informatie buna ca se vinde un let...dar va rog sa nu va obisnuiti cu asta...si sa postati toate anunturile aici.
multumesc. |
Da. Intr-adevar, si eu imi cer scuze pentru postul facut aici, dar intr-adevar era vorba de un motor gata dopat si numai cu piese shmekere. Ma gandesc numai la cutia aia de transfer care e super desteapta si a costat o gramada de bani.
Adineauri am vorbit cu proprietarul Vectrei 4x4 si azi dimineata a dat-o. Masina e pe la Bucuresti acum. |
Vectra....s-a dat....
|
Quote:
|
Quote:
|
Tragea masina......dar si fum pe masura :). Pretul de vanzare se poate spune sau e secret?
|
Intrebare ON-TOPIC ... cum lucreaza electrovalva care controleaza wastegate-ul la LET ? Ce tensiune primeste din instalatie si ce face in momentul ala ? Deschide progresiv sau lucreaza doar inchis/deschis ?
|
Am mai scris si o repet: C20LET a fost, este si va ramane unul din cele mai bune motoare ale timpurilor...
Eu am cca 20.000km cu Kadettul meu, inainte a mai facut Andrei cca 5000km...de cand am masina, foarte mici probleme am avut cu ea...inainte am avut renault 5 turbo, masina care era dezastruoasa in comparatie cu kadettul... Merg pe soft eds stage 3, masina a scos 287cp pe dyno, nu stiu la ce presiune, estimez ca la 1-1.1bar...acum intentionez sa schimb caroseria, ca s-a rupt de tot... In Grecia, exista C20LET cu admisie standard ( asa ca nu va mai chinuiti sa schimbati admisia ca nu are sens ) care dezvolta 700cp...cu cutia F28, care tine fara probleme...ambreiajul devine problema la puterea aia...ideea este ca avand o turbina de bun simt si interne schimbate, cu un soft adecvat poti merge lejer la 350-450cp cu motorul asta, fara prea mari probleme... Nu mai blamati EDS-ul, dpdv meu de vedere problemele legate de modificarea electronica a LET-urilor au fost clasate de mult de indivizii aia ( vezi Franck, gsiturbo.com, care mergea la 420CP cu electronica standard ). In viitor intentionez sa urc puterea motorului, si o voi face insotit tot de soft EDS. |
Quote:
Sa mai mentionam faptul ca Frank, www.gsiturbo.com folosea EDS Stage 3,5 customizat pt. Turbo Garret GT35 !!! :shock: |
totusi stie cineva cum lucreaza electrovalva aia amarata ?
|
eu nu inteleg la ce ai nevoie de ea...de ce nu pui un boostcontroller?
|
Quote:
|
Pai ala ce mama masii e ???? Nu e tot un boost controller ? D'aia vreau sa aflu exact cum lucreaza sa pot controla boostul manual sau macar sa pot activa manual overboostul :D
|
http://www.myvideo.de/watch/4221020/1000PS_C20LET
LET de 1000 de cai. 8,9s pe sfert de mila intr-o maisna tractiune fatza:D |
ala mai e let doar cu numele :D ce o fi prin el ......
|
Baieti am nevoie de ajutorul cunostiintelor voastre. Stiti ca fostul KHN de bucuresti a ajuns pe mainile noastre in oradea , mai precis masina ii a unui prieten de al meu care nu prea le are cu masina. Masina nu este tocmai intr-o stare prea buna si tipu vrea sa bage ceva bani in ea sa o faca din punct de vedere tehnic OK. Cum el nu se pricepe la masini m-a rugat pe mine sa ma ocup de "restaurare" sa ii zic asa. Am sa incep cu problemele masinuteti
1. Pierde pe undeva apa , nu am idee pe unde , ce stiu este ca o data a fost schimbat un dop in blocul motor , si nu mai pierdea acuma iara pierde. 2. Tot timpu sub masina ramane pata de ulei , habar nu am de unde 3. Franele sunt praf praf praf cand franezi bate pedala de nu poate fi adevarat 4. Sincronul de a 2 a sau ambreiajul sunt varza , adica daca mergi calm finut cu masina cand schimbi din 1 in 2 si apesi incet ambreiajul pana jos si tragi finut de maneta in a 2a nu caraie , dar cand ii dai in freza la masina si schimbi rapid caraie foarte tare. 5. Scartaie ceva la o roata dar nu imi dau seama ce , directia merge foarte greu parca nu ar avea servo masina. Cand invarti pe loc de volan vitezomterul urca de unul singur pana la 20 - 30 km/h si cade inapoi. Acum incep cu intrebarile. Ce fel de bujii sa pun pe masina ? ce ii indicat pentru acest motor. Ce model de frane sa cumpar sa fie si la un pret ok si sa fie bune si eventual ceva surse de unde se pot cumpara aceste lucruri. In principu vrem sa dam motorul jos de pe masina , sa verificam caseta de directie , schimbat tot ce tine de directie , curatat motorul si cutia sa fie luna si bec. Momentan pe masina merge si 4x4-ule dar sincer nu stiu pentru cat timp. Are in fata montat un intercooler dar am vrea sa ii schimbat tot ce inseaman tevi , furtune si sa punem ceva mai de calitate si mai aspectuos. Eventual chiar si alt intercooler. De unde se pot cumpara tevi , garnituri , intercoolere ? Si eventual cu un motor stock , ce stagiu se poate pune de la EDS ? Astept cu interes raspunsurile voastre si sugestiile. Mersi |
Quote:
O masina aflata in starea descrisa de tine,sub nici o forma nu se va repara cu sfaturi si pareri de pe forum. |
Nu eu singur o repar. Stai linistit ca nu ma apuc eu singur de desfacut motoare etc.. Am mecanic dar eu vreau sa stiu de undea iau piese , ce merita cumparat si asa mai departe. Un BOV de unde pot sa iau ?
|
pai cu soft pot sa te ajut eu , eds stage 2 la 150 de euro , masina face 280 cp , dar iti trebuie intercooler in bot mai mare , bov poti sa-ti iei tot de la eds, dar daca zici ca iti curge ulei pe sub masina , eu zic mai intai sa rezolvi problmele astea si dupa aia sa te gandesti la soft. :rolleyes2
|
bujii poti sa folosesti BOSCH F5DP0R daca nu ma insel....le am eu in motor , merg f bine , sunt mai reci...previn detonatiile.
|
Oricum soft , bov si chestiile astea vor fi puse pe masina abia dupa ce verificam tot in motoru asta , schimbam garnituri etc... asta vrem prima data sa stim ca motorul merge bine si abia dupaia soft si alte chestii. Un kit de frane pe la ce pret s-ar invartii ?
Si cu soft de 280 de cai numa alt intercooler iti trebuie ? merge cu internele motorului stock ? Si la 280 de cai o sa tina cutia de transfer ? ca momentan pe masina merge perfect 4x4`ule , macar atata :) |
Quote:
la 280 de cai da...iti trebuie doar intercooler , e stage 2 de la eds , nu stiu ce sa-ti zic de cutia de transfer. nu am avut 4x4 si nu stiu cum se comporta la alte puteri...aici trebuie sa-ti raspunda cei care au asa ceva pe masina. frane modificate ? eu aveam o oferta undeva la 800 de euro discuri fata mai mari cu etrieri. |
Quote:
|
Quote:
La 280cp si 4x4,primul care nu mai face fata este ambreiajul(chiar si nou tot patineaza la plecari in forta).Rezolvarea problemei consta in montarea unui ambreiaj racing,iar dupa ce ai facut asta urmatorul lucru care crapa este cutia de transfer. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:54. |
- Copyright 2026 4Tuning