Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Baia-Mare (https://forum.4tuning.ro/439-baia.html)
-   -   intrebari si sfaturi (https://forum.4tuning.ro/439-baia/115181-intrebari-sfaturi.html)

Claudiumxg 21-05-09 17:16

Re: intrebari si sfaturi

pt ca e motor in 2 timpi si lau echivalat cu unul cu 4 timpi

haky01 21-05-09 18:35

Quote:

Originally Posted by Claudiumxg (Post 2340082)

deci dupa legile noastre e normal.
in franta pe talon scria 1,3l si nu era trecut nimic special

Keisuke 22-05-09 02:08

Quote:

Originally Posted by Claudiumxg (Post 2340082)

e in 4 timpi wenkelul, nu?

Claudiumxg 22-05-09 07:40

din pacate e 2 timpi si consuma ulei ca scuterele(atentie deci cu ce ulei completezi si unde, ca ai 2 locuri, uleiu din baie care unge la interior, si ala injectat in benzina care unge camerele de ardere-mazda face ceva special impreuna cu Castrol pt ca ei folosesc aceelas tip in ambele locuri, sau poti la unele modele baga unu sintetic racing in baie si pt injectie bagi unu de cross in 2 timpi sintetic ), da macar se tureaza frumos , pacat cai taxat aiurea
"National agencies that tax automobiles according to displacement and regulatory bodies in automobile racing variously consider the Wankel engine to be equivalent to a four-stroke engine of 1.5 to 2 times the displacement" wikipedia

botdriver 23-05-09 21:52

Quote:

Originally Posted by Claudiumxg (Post 2339331)
daca da scanteie nu inseamna ca da si in sarcina, in compresie. daca e blocat injectoru tare multe nu o sa faci cu aditiv, tre curatat cu ultrasunete sau mai bine ia unu de pe una lovita. oricum iar tre si un test de compresie ca sa nu ai un scaun de supapa ars sau vreu segment rupt. daca nui dai de cap te trimit la cineva in bm

ms de sfat,am rezolvat problema,am demontat azi injectoarele,le-am curatat pe toate cu spray degripant si cu acetona ,:Dmerge foarte bine acuma

Claudiumxg 24-05-09 09:09

bine ca sa rezolvat, da tot va tre sa il sch ca se va bloca iar

andreizr1 24-05-09 16:12

Quote:

Originally Posted by Keisuke (Post 2341433)
e in 4 timpi wenkelul, nu?

motorul wankel nu poti spune nici ca este in 4 timpi dar nici in 2

diferenta e ca la o rotatie , motorul face intreg ciclul ( adm , compr, apr&detenta, evacuare) pe cind la un motor cu pistoane in 4 timpi , ciclum motor se face la 4 curse a pistonului

functionarea e asemanatoare si cu motoarele in 2 timpi , faptul ca nu are supape , admisia si evacuare se fac prim miscarea pistonului / rotorului.... se poate interpreta

Claudiumxg 24-05-09 16:23

4 timpi inseamna ca fiecare timp e separat , din cauza existentei supapelor de admisie si evacuare si fiecare piston la un 4 in linie trece prin acest ciclu tot la 2 ture (la prima tura ai admisie, compresie la a doua ai detenta si evacuare -din ciclu Carnot).
La wankel admisia si compresia nu sunt faze separate, la fel si detenta si evacuare pt ca nu ai supape si nici pistoane ci un troncoid.
While a four-stroke piston engine makes one combustion stroke per cylinder for every two rotations of the crankshaft (that is, one half power stroke per crankshaft rotation per cylinder), each combustion chamber in the Wankel generates one combustion stroke per each driveshaft rotation, i.e. one power stroke per rotor orbital revolution and three power strokes per rotor rotation. Thus, power output of a Wankel engine is generally higher than that of a four-stroke piston engine of similar engine displacement in a similar state of tune; and higher than that of a four-stroke piston engine of similar physical dimensions and weight.
ii ca orice 2 timpi de scuter la care in aceeasi miscare ai admisie si compresie si duopa 180 grade rotatie vilbrochen ai detenta si evacuare, si se suprapune admisia cu evacuarea putin
faptul ca explozia are loc cand camera de ardere e complet izolata de fantele de admise te inseala sa crezi ca e 4 timpi dar si la un motor cu 2 timpi cu piston pe un anumit unghi de rotatie camera e inzolata complet

botdriver 05-08-09 14:52

se poate pune aruncator de flacari la masini cu catalizator ?

PhattBoy 06-08-09 15:53

teoretic, se poate... daca alegi modelele care folosesc benzina, si nu cele care aprind gazele, cu siguranta... dar nu stiu daca e legal... iar la cele cu benzina e vb si de o "cofetareala" p-acolo... good luck anyways!

botdriver 06-08-09 21:24

se pare ca trebuie sa ai evacuare fara catalizator si daca masina e noua si calculatorul ii taie injectia iara nu merge

Claudiumxg 06-08-09 22:26

nu are legatura cu injectia si kat-u,sistemul are circut separat de benzina si aprindere, dar in afara de faptul ca risti un incendiu alceva nu obtii, sau folosesti NO2 care da flacara albastra , si iar risti sa te aprinzi...

mosky 10-08-09 10:55

Quote:

Originally Posted by botdriver (Post 2536387)
se poate pune aruncator de flacari la masini cu catalizator ?

Mai iar te tzi de prostii?

botdriver 10-08-09 12:56

intrebam doar ;)))

PhattBoy 12-08-09 09:06

Quote:

Originally Posted by Claudiumxg (Post 2540112)
nu are legatura cu injectia si kat-u,sistemul are circut separat de benzina si aprindere, dar in afara de faptul ca risti un incendiu alceva nu obtii, sau folosesti NO2 care da flacara albastra , si iar risti sa te aprinzi...

Din cate stiu eu, dioxidul de azot nu arde (NO2-ul), si nici fratiorul folosit in lumea auto, N2O-ul. Este f toxic si coroziv, dar in nici un caz inflamabil. (sursa: Wikipedia)

haky01 10-09-09 17:18

am doua posibilitati:
mercedes-benz e50 amg an 97 inmatriculat anglia dar cu volan pe stanga
sau
bmw ///M3 e36 an 97 inmatriculat franta dar cu puntea spate stricata

ce ziceti?

ariciul 10-09-09 17:26

Quote:

Originally Posted by haky01 (Post 2628233)
am doua posibilitati:
sau

ce ziceti?

eu as lua BMW M3

botdriver 10-09-09 17:26

grea decizie ,impresionant si mercedesu la cat ii de mare bate suta in 5,4 sec,personal merg pe m3 acuma decizia finala ii a ta ,sa-si spuna si altii parerea

haky01 10-09-09 17:36

masinile vin cu aproximativ acelasi pret
doar k in M sunt ceva banuti in plus de bagat
pana acum
bmw:2
mercedes:0

ballack 11-09-09 11:45

Mercedes :D

marcionel 11-09-09 11:50

fratilor..vreau sa imi achizitionez un audi a4 din 97 tdi 110 cai..are optiuni destule sa zic asa...inmatriculat la 4 mii si vreo 4 sute de auro...e prima mea masina..si intrebarea mea ar fi..e greu de intretinut?

botdriver 11-09-09 13:01

daca a fost cat de cat ingrijita masina ,e ok din cate stiu eu sunt modele destul de reusite,daca are si dotari e si mai bine

jozsi555 11-09-09 13:32

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by haky01 (Post 2628233)
am doua posibilitati:
sau

ce ziceti?

adica din astea doua?

m3 daca este in 2 usi daca nu atunci as alege amg-ul. oricum greu de ales. bafta

botdriver 11-09-09 13:51

depinde si de care m3 ii,daca ii de 243cp,295cp sau 321cp si e mai frumos ala coupe acuma depinde ce bvrea de la masina daca vrea sedan,banuiesc ca sedan vrea daca il compara cu mercedes e50

MoldamiN 11-09-09 17:06

Buna! Cer si eu un mic sfat. Tocmai mi-a fost zgariata masina in parcare, de catre cine, nu stiu si as dori sa o vopsesc, ceea ce inseamna ca o sa pierd vopseaua originala, lucru ce nu-mi convine. Vorbesc de o masina Mercedes-Benz, de unde rezulta si dorinta mea de a o vopsi la reprezentanta pt. o calitate superioara. Acum probabil sunt si vopsitori priceputi, mai priceputi ca cei de la ATP, insa am una a mea si buna. Daca a mai incercat cineva procesul acesta, ar putea spune un pret informativ. Vreau sa vopsesc toata caroseria, deoarece masina are o anumita varsta si mici pete de rugina, care in timp o sa creasca. Multumesc anticipat de informatie.
Ma bag si eu in seama cu posturile de mai sus. Parerea mea este urmatoarea: ori M3 VS C43 AMG din 97, ori E55AMG vs M5 din 97. Orice fan BMW trebuie sa recunoasca urmatorul lucru, E55 AMG este net superior M3-ului, la fel si M5 este peste C43 AMG. Acum depinde si ce doresti, daca iti place o masina mai sportiva, este normal sa cumperi BMW-ul, daca doresti mai mult lux si tinuta de drum, iei Benz-ul. Insa intervin mai multi factori: pretul, in cazul Merc-ului fiind mai ridicat, daca masinile sunt in mintile lor, si dupa cum spui, Bmw-ul are puntea spate stricata, de unde rezulta investitie destula. Doar tu sti ce "te imbraca mai bine", sedan-ul cu mai mult spatiu sau coupe-ul de fitze, in cazul meu fiind alegerea clara spre Mercedes-Benz, deoarece o data Mercedes, mereu Mercedes, desi dupa cum stim nici de BMW nu se plange lumea. Alege cu sufletu. Numai bine!

Corneliu26 11-09-09 17:25

Quote:

Originally Posted by MoldamiN (Post 2631205)
Buna! Cer si eu un mic sfat. Tocmai mi-a fost zgariata masina in parcare, de catre cine, nu stiu si as dori sa o vopsesc, ceea ce inseamna ca o sa pierd vopseaua originala, lucru ce nu-mi convine. Vorbesc de o masina Mercedes-Benz, de unde rezulta si dorinta mea de a o vopsi la reprezentanta pt. o calitate superioara. Acum probabil sunt si vopsitori priceputi, mai priceputi ca cei de la ATP, insa am una a mea si buna. Daca a mai incercat cineva procesul acesta, ar putea spune un pret informativ. Vreau sa vopsesc toata caroseria, deoarece masina are o anumita varsta si mici pete de rugina, care in timp o sa creasca. Multumesc anticipat de informatie.
Ma bag si eu in seama cu posturile de mai sus. Parerea mea este urmatoarea: ori M3 VS C43 AMG din 97, ori E55AMG vs M5 din 97. Orice fan BMW trebuie sa recunoasca urmatorul lucru, E55 AMG este net superior M3-ului, la fel si M5 este peste C43 AMG. Acum depinde si ce doresti, daca iti place o masina mai sportiva, este normal sa cumperi BMW-ul, daca doresti mai mult lux si tinuta de drum, iei Benz-ul. Insa intervin mai multi factori: pretul, in cazul Merc-ului fiind mai ridicat, daca masinile sunt in mintile lor, si dupa cum spui, Bmw-ul are puntea spate stricata, de unde rezulta investitie destula. Doar tu sti ce "te imbraca mai bine", sedan-ul cu mai mult spatiu sau coupe-ul de fitze, in cazul meu fiind alegerea clara spre Mercedes-Benz, deoarece o data Mercedes, mereu Mercedes, desi dupa cum stim nici de BMW nu se plange lumea. Alege cu sufletu. Numai bine!

nu ai folosit cuvantu potrivit "peste". sunt in categorii diferite.
depinde ce doreste,daca vrea mai multa sportivitate ia m3,daca vrea ceva mai de familie ia E class...

haky01 11-09-09 17:30

la atp am auzit k costa vopsitul in jurul a 3000e
apropo de alegerea masinii
bmw este in 4 usi
eu am un 528i deci nu tind spre masina mica si de fitze
e pacat k nu am posibilitatea sa le iau pe amandoua dar le-as lua dak as putea
asa k intradevar este greu sa alegi
merci pt sfaturi

botdriver 11-09-09 19:37

Quote:

Originally Posted by MoldamiN (Post 2631205)

nu e vorba de e55,ala e mai nou

haky01 11-09-09 19:55

Quote:

Originally Posted by botdriver (Post 2631512)
nu e vorba de e55,ala e mai nou

e55 este la modelul de dupa 1999
asta e e50

botdriver 11-09-09 20:03

Quote:

Originally Posted by haky01 (Post 2631550)
e55 este la modelul de dupa 1999
asta e e50

ai putea sa pui poze cu masinile sa ne dam mai bine cu parerea,cati km au fiecare ,detalii....

haky01 11-09-09 21:28

Quote:

Originally Posted by botdriver (Post 2631576)
ai putea sa pui poze cu masinile sa ne dam mai bine cu parerea,cati km au fiecare ,detalii....

asta e mai greu pt k masinile sunt confiscate de politie in momentul acesta
si nu le pot face poze :rolleyes2
au facut baietii ceva si le-au luat astia :twisted:

adriano9 12-09-09 13:53

alege e50,m3 nu este prea spatios...

haky01 12-09-09 13:55

Quote:

Originally Posted by adriano9 (Post 2633090)
alege e50,m3 nu este prea spatios...

pe tine te inteleg de ce zici asta :mrhappy:

bluewmaster 18-10-09 12:10

1 Attachment(s)
cine ma poate ajuta cu un sfat: in ELSA, de ce imi apar doar anumite capitole, si nu toate? (vedeti screenshot). de exemplu, la "bodywork" sunt urmatoarele subcategorii: 50-body front, dupa care 55-bla bla. unde sunt subcategoriile 51,52,53,54 ??
scuzati`ma daca vorbesc tampenii :D
de asemenea, anumite procedee au linkuri ca de exemplu:
" Dismount the gear stick from the gearbox: → Rep. Gr.34.
– Dismount the front exhaust pipe from the exhaust manifold → Chapter. "; care nu se deschid, daca are cineva idee daca e din cauza softului, deci se poate face cu alt soft?

MephistoBM 04-11-09 20:25

https://forum.4tuning.ro/324-zona-teh...e-turatii.html

are cineva vre-un habar ce ar putea avea?
mentionez ca am dus-o azi pe tester si nu mi-a dat nici o eroare la motor..

ionut_rogojan 14-11-09 19:07

cum pot schimba husa de la schimbatorul unui pasat....(pastrand nuca originala)

green b 14-11-09 19:17

http://www.passatworld.com/forums/sh...d.php?t=263490

Sper sa iti fie de folos.

ionut_rogojan 14-11-09 19:22

sincer..nu prea ca nu mi-am putut da seama cum dau nuca jos..ca pana acolo stiu ce sa fac

razvyrulz 14-11-09 22:56

ceao, dupa ce ai desfacut partea de jos de la husa, ai nevoie de o surubelnita dreapta, este o siguranta pe nuca care trebuie "cracita" bine, dupa care tragi in sus de nuca, dupa ce inlocuiesti husa, daca nu ai rupt colierul, il poti strange la loc cu un patent sau il poti inlocui cu coliere de plastic din comert ( fashete ). Sper ca m'ai inteles, daca nu, te pot ajuta intr'o zi saptamana ce vine.

Sanatate,

ionut_rogojan 14-11-09 23:09

salut ..te-am inteles bine...sa vad cum ma descurc cu practica...o sa te anunt ce daca reusecs sau nu...iti multumesc ptr explicatie..si ptr intentia de a ma ajuta..numa bine

All times are GMT +2. The time now is 00:17.

- Copyright 2026 4Tuning