![]() |
Re: Kia Cee'd 1.6 DSL sau Peugeot 308 1.6 HDI achizitie noua
Quote:
Ontopic: Desi 308 arata ceva mai bine eu as miza pe raportul calitate/pret oferit de KIA. |
...stii care e partea dureroasa ??? ca pe magheru noaptea e plin de masini care costa peste 60k dar ala fiind pretul de catalog! aproximativ 90% sunt sh din afara...propun celor care nu cred cand stau la cozi in aglomeratie sa arunce o privire la masinile de lux si mai exact la placuta cu nr de inmatriculare...si sa vedeti ce scrie numai "autohaus " pe majoritatea...nu ca ar fi o problema asta,fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui dar asta e "pacatul" romanilor,ca vrem sa parem altceva decat suntem...dam 30-40 k pe o masina sh care are pret de catalog 80-90k pentru ca vrem ca cei care ne vad pe strada sa zica"uau ce sus e asta pe scara sociala, are masina de 80k"
|
Quote:
|
Garantia aia e integrala? sau ai 7 ani la motor, si 1 an la restul....
|
Kia oferă pentru modelul cee'd 7 ani garanţie:
- 7 ani garanţie/150.000 km pentru trenul de rulare şi 5 ani garanţie / 150.000 km pentru întreg autoturismul. |
Quote:
ceea ce este deranjant e faptul ca multi de pe aici sunt ferm convinsi ca restul lumii e profund subiectiva el respectivul fiind mama obiectivitatii aici vb in general nu am nimic cu tine personal bafta! |
si cum ziceam....peugeot e peugeot (adica o gramada de modele reusite, de la 205 gti, 405 mi16 pana la 206 rc 307 masina anului 407 etc.) iar kia.....kia e ceeŽd in rest daca intrebi un posesor de kia daca stie sa zica inca 5 modele din gama...in afara de sorento si rio numai stie...te asigur....
banuiesc ca daca maine apare Sandero cu 110 cp din 1.4 aspirat (vorba vine) si cu 14 ani garantie o sa avem parte de un versus sandero vs kia 308 focus golf si altele....si cu siguranta va fi cea mai fiabila si cea mai atragatoare din versus pentru ca are 14 ani garantie si 110 cp din 1.4 aspirat asa cum e kia in acest versus si cu un 206 ma distrez cu o kia sa fim seriosi.... si cum zicea un posesor de kia pro ceeŽd 1.4 109 cp supersonici, peugeot e o gioarsa de masina ON: Peugeot 308 a primit premiul Volanul de aur din partea publicatiei Auto Bild Germania fiind considerat cel mai reusit model din 2007. Chiar am cumparat revista Auto Bild (tradusa in spaniola) la acea vreme si au fost o gramada de masini comparate, si erau de toate tipurile de la SLR pana la masini mici de oras...iar acest premiu din atatea masini inseamna ceva! Numai bine. |
Quote:
numai bine si nici eu nu am nimic cu tine |
Eu consider ca discutia deviaza putin si colegul de forum, care a initiat acest topic, nu doreste sa auda altceva decat realitati obiective, comunicate de posesori si nu premii, filmulete de prezentare, pareri ale dealerilor, etc.
Am un post in care eu, posesor al unei masini marca Kia, (nu var cu mama fratelui unei vecine care are o masina Kia) imi dau cu parerea si pro si contra despre aceasta masina. Ar fi mult mai civilizat daca fiecare ne-am rezuma la asa ceva. |
Quote:
|
Quote:
bafta!! si o intrebare deunde ai cumparat ceed ul ? de la baia mare? |
scuze in cazul asta.....da` totusi trebuia sa dai quote pentru ca e identic, sau aleks l`a facut asa... :???: ma rog...:-P
Cee`d`ul l`am cumparat din Oradea. PM pt detalii sa nu facem reclama :lol: |
dintre cele doua.. clar as alege C'eed pt ca e mai convenabil ! insa 308 e mai frumos si mai rafinat!
Am avut placerea sa merg cu un c'eed de 140 de cai diesel si nu e rau.. se infige destul de bine! In momentul de fata ( dat fiind faptul ca si euro a crescut simtitor ).. C'eed se merita cel mai mult ! |
Quote:
PS: vb lui Johnny.. o fi lucur ala prost dar ai ceva garantie la el! si s-a mai inventat si O.P.C :D Quote:
|
Quote:
|
deci sa inteleg ca are garantie timp de 150 de mii de km? daca e asa, e strategie de marketing ca 150 de mii ii faci in 2-3-4 ani nicidecum in 7...mai ales in Romania...lamuriti-ma si pe mine cum e cu garantia asta la kia :D
|
da man, 150.000, tu cati faci pe an cu a ta? eu cu golful , condus si de mine si de tata, in 3 ani am facut 50.000.... poate suntem mai lenesi, nush, dar si toti prietenii mei, in afara de unul care a facut 100.000 intr-un an :lol:, toti fac ~20.000 pe an... u do the math... cauta si tu pe net statistici si vezi cam cat, in medie, conduce un roman pe an.... 8)
|
eu cu fosta masina facusem intr-un an jumate vreo 50.000 - 70.000! toata ziua dadeam ture de oras, in fiecare weekend ma duceam la mare:D
|
Quote:
iar referitor la garantie este de 7 ani in limita a 150.000km ce inseamna aceasta garantie? primii 5 ani din bara in baraplus inca 2 ani GRUPUL MOTOPROPULSORadica motor-cutie-planetare! bineinteles excuzand consumabilele! gandeste-te ca distributia este pe lant asta inseamna ca va fi schimbata undeva pe la 200.000km prima data! garantia anti perforare este de 10 ani garantia pe acumulator o da producatorul acumulatorului si este de 2 ani garantiacauciucurilor o da iarasi producatorul adica michelin care este si unic furnizor de anvelope pt cee'd sa iti dau un exepmlu de politica a preturilor de la kia asta ca sa putem judeca putin si interpreta corect pretul unui cee'd cat si pt a vedea ca nu se face rabat de la calitate , calitate care se ofera la PRETURI CORECTE un pachet sport costa 455E fara tva! ce primesti pt acesti bani? facem abstractie de pedale de aluminiu,pachet piele(margini piele -mijloc stofa), cusaturi argintii la tapiterie si volan faruri cu interior negru 4 jante pe 17 toli cu 4 cauciucuri michelin de 225/45/17! acum ia vezi cat te costa o janta de dim aceasta si un cauciuc cu dimensiunile respective! |
Ca sa nu vorbim doar de cee`d am aici si garantia pe care o ofera Peugeot pentru modelele lor :
Quote:
|
Apropo de kilometri chestia e k eu in medie fac aproximativ 1000-1500 km pe luna (cam 50 km/zi cu exceptii) deci in 7 ani aproximativ 130.000 km. Deci garantia este valabila.
|
Quote:
oricum... oricati ani ar fii nici logan nu se strica pana la 150 de mii de km, deci dupa parerea mea cei 7 ani sunt inutili....tot strategie de marketing este :D. Quote:
|
Quote:
|
Hai te rog zi-mi si mie cat ai garantia la motor, ca fac pariu ca nu este de 7 ani!Mai oameni buni nu va mai certati degeaba pe aici, 308 este clar peste cee'd, hai sa fim seriosi, am mers cu o kia Cee'd si materialele din interior lasa de dotarit, finisarile la fel!Daca ai bani, si vrei sa alegi intre 308 si cee'd ia 308 daca nu ai bani, ia-ti 207!E HDI frate, nu scoate fum si e foarte fiabil!
|
LAZ'u si eu daca am golf 5 o sa zic mereu ca golf5 e peste c'eed, astra, 308, serie 1, etc! fi si tu mai obiectiv
|
Quote:
este o afirmatie gresita din toate punctele de vedere ! in primul rand wii-ul de la domo si cel de la mediagalaxy este acelasi produs, nu are cum sa fie unul mai prost ca altul....308 si ceed-ul sunt 2 produse diferite...de la cer la pamant de diferite... in al doilea rand...o marca de masina nu este vanduta decat de importatorul marcii respective si concesionari care au pret identic la toti...aceeasi masina nu o gasesti pe la toate magazinele si isi pune fiecare profit cat vrea ! (cum ai dat tu exemplu domo si mediagalaxy) |
the point is , spiderweb, and u missed it... ca un lucru ieftin nu e intotdeauna mai prost, ok, poate exemplul dat nu era foarte nimerit, dar un lucru care e mai ieftin nu inseamna ca e o alegere proasta by default, trebuie sa cercetezi si sa vezi... m-am saturat de pareri de genul celei date de LAZ'u (campinenilor le prieste la creieras aerul de munte, dar tu stai prea mult in casa), cum ar fii ca evident 308 este peste ceed si ca ar avea materiale proaste la interior... n-a condus nici 10 km un ceed city sau style si face spume la gura... 308 POATE este mai bun, dar in nici un caz intr-un mod categoric sau definitiv. .. HDI frate, nu scoate fum si e fiabil, zici ca ar fii un motor picat din cer, divin si minunat... e un motor f bun, dar sunt convins ca n-ai condus un crdi de la kia/hyundai asa ca mai bine abtine-te...
am condus azi noile rable venite la firma (noi noutze dar ...) , hyundai accent crdi 1.5 110cp, niste cutii pe roti vai mama lor, barci in fiecare curba, dar motorul face toti banii iar masina se infige la fel ca un golf 1.9tdi de 105(manual)... mama cate injuraturi o sa-mi iau ca am zis asta :lol: tehnic, fara sa te uiti pe google, cred ca nici nu stii prea multe despre hdi, dar e hdi frate! :lol: hai pa |
1 Attachment(s)
Un studiu interesant despre fiabilitate, descoperit intr-un ziar francez.
Sursa: http://www.clubkiaromania.ro/forum/d...ward-t671.html |
Nu stiu ce e cu clasamentul ala...e cam dubios
E loganu mai fiabil ca audi a3, toyota auris, mazda 3, seat leon??????? |
E clar ca unii nu au ce face si vorbesc fara sa stie! Eu nu am vazut nici un Hdi care sa nu scoata fum deci....dpdv al motorului e mai tare Kia iar dpdv al materialelor si a finisajelor cred ca sunt cam la acelasi nivel! Din punct de vedere al aspectului exterior un plus la pug cum este si normal dar in final tind sa spun ca e mai indicat un cee'd!
|
noroc cu tine frate ca ai venit....zile tu...zile....nu-i asa ca scot mult fum? si eu vad zilnic....sunt execrabile efectiv, mie scarba de ele cat fum pot sa scoata....nici nu se compara francezii aia amarati cu kia...care are atata istorie....
|
Quote:
|
da da....mai ales peugeot-urile :)) =))))
|
desteptii lu peste ! ati auzit de FILTRU DE PARTICULE ??
|
si ce face asa miraculos panarama aia?
|
|
filtreaza particulele :rolleyes2 adica nu scoti fum negru. sunt mai multe tipuri, ma rog, search zah google... nush daca la hdi e default, sau la toate motoarele, ne spune EWN :P la kia motorul de 2.0 crdi are default filtru de particule, iar cel de 1.6 are default doar in varianta classic, la restul costa 1083 euro .
|
imi inchipuiam ca e ceva de redus emisiile, dar mi se pare a restrictiona motorul. intr-un fel e un lucru bun, dar se cer bani pe filtrele alea. ar trebui oferite gratuit, poluare mai putina. asa pe mine individual nu ma pasioneaza . ma costa 1100 euro si imi si reduce din performante.... e sau nu e?
OFF:cu tunelu ala de accelerare au cheltuit la bani de nu iti vine sa crezi si rezultatele care leau obtinut dureaza mult timp pana le analizeaza. le ia cam 2 ani sa inteleaga ce se intampla acolo. restu , in timp :D |
de ce sa va spun eu cand exista google....cautati si voi...
oricum ma amuza la nebunie afirmatiile de genul "Eu nu am vazut nici un Hdi care sa nu scoata fum" deci :)) e prea tare, cum sa zici asa ceva cand 90% din peugeot-uri au fap (inventat de ei) inca din 2000.....asta e post-ul zilei cu siguranta....omul e fixat pe kia si hyundai ce vrei :D el vede fum...de unde nu stim.... Vezi (bogdan) numai cauta motive de 2 lei....daca de motoare nu ai ce sa zici (daca ai inseamna ca visezi)....cauta si tu ceva mai plauzibil ca doar e o masina frantuzeasca....ce naiba se compara astea cu coreenele? |
De ce nu comenteaza nimeni acel articol atasat? Sau conteaza ce se scrie si nu conteaza dovezile?
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:55. |
- Copyright 2026 4Tuning