Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Satu Mare (https://forum.4tuning.ro/195-satu.html)
-   -   Audi V8 (https://forum.4tuning.ro/195-satu/98995-audi-v8.html)

mrkane 05-12-08 10:59

Re: Audi V8

Quote:

Originally Posted by romica69 (Post 1888260)
In primul rand tin sa va salut !!
As fi interesat daca cineva din comunitatea 4tuning Satu Mare are/a avut Audi V8... eu as fi tentat sa achizitionez o asemenea masina, din 1989 , motorul de 3.6 litrii si 250 de cai.
daca aveti date concrete despre modelul respectiv astept informatii , cum ar fi consumul , intretinere , etc.
ms anticipat :-)

0722247091 Marius (pasionat de acest model si posesor de mai multe veuri de la audi)

andreiand1 05-12-08 12:06

Quote:

Originally Posted by Detman (Post 1903773)
ce masina ai cu motor de 1.8 8v si 900 kg? reno 5? sau ce masina? :D chiar sunt curios.
cunosc proprietarul masinii si stiu in ce stare e masina, chiar merita, sincer. multa lume are gandirea ta ca, masinile vechi nu au viitor, dar gandeste-te ca motoarele vechi sunt mult mai rezistente decat acestea noi.
eu am punto 1.2 16v sporting si am 1050 kg :).

am fost cu un Opel Senator 3.0 24v si consum in oras la mers normal ( nu ca o baba ) e de 13-14%. in oras iar in afara a inregistrat chiar un consum de 8%, care mi se pare chiar ok pt 204 cai, cutie automata, undeva aproape de 2 tone si tractiune spate.

sunt in Germania pasionati de Audi V8 si nu cred ca de prosti pastreaza masinile acelea.

ps. ahhh... e vorba de audi v8 - 3.6 nu 3.2 :).

daca e sa iti spun exact, in talon are 890kg ;).....e vorba de un golf gt....hai ca acuma am jante pe 15 si astea poate ca is cu 10 kg mai grele decat originalele, cu toate ca cele originale sunt BBS dar mai mici.

andreiand1 05-12-08 12:21

uite, m-am documentat putin si am gasit specificatiile pt V8 3.6i 240cp......rezervoru e de 80L, iar consumul in oras e dat de 19L, iar in exterior e de 12.4L.....astea sunt date care le-am gasit pe siteuri specializate, iar informatiile sunt cele date de fabrica in momentul lansarii masinii. nu eu am inventat cifrele astea, ci sunt date oficiale. sincer daca stam putin sa ne gandim ca rezervorul e de 80L e absolut logic totul. daca era economica nu ii faceau un rezervor de 80L pentru ca nu era nevoie, plus ca ingreuneaza masina mult. dar asta e la mine rezervoru e de 55L, iar consumul e proportional cu capacitatea rezervorului ca doar astea sunt coordonatele dupa care inginerii dimensioneaza masina (rezervorul si motorul). nu vreau sa ma dau atot stiutor, dar am ceva cunostinte despre masini (fara sa ma laud cu asta), iar datele care vi le scriu aici sunt datele oficiale. la audiul care l-am avut in familie, rezervorul era de 72 L daca bine tin minte iar motorul era de 2.3i 136cp, ceea ce e destul de logic tinand cont ca masina papa in oras appx 14-15L, iar afara undeva putin sub 10.

PS: acum vad o eroare in datele care le-am afisat.....datele pt audi v8 erau pt cutie automata.....pentru manuala la oras are 17.5 iar pt extern e de 13.2....oricum enorm. scuze pt eroare dar nu am vazut ca erau pt automatic primele specificatii. la manual in oras ia mai putin cu 1 litru si ceva, iar la extern ceva mai mult si e absolut logic.......in exterior la mers constant cutia automata ia mai putin pt ca vitezele se schimba exact la parametrii optimi, iar daca nu intervin franari dese, e normal sa aiba consum mai bun pt ca merge constant, cu manual,la extern se pierde in momentul in care motorul este turat mai mult decat e nevoie chiar daca drumul e liber iar de aici vine consumul mai mare.

andreiand1 05-12-08 12:41

Quote:

Originally Posted by Detman (Post 1903773)
ce masina ai cu motor de 1.8 8v si 900 kg? reno 5? sau ce masina? :D chiar sunt curios.
cunosc proprietarul masinii si stiu in ce stare e masina, chiar merita, sincer. multa lume are gandirea ta ca, masinile vechi nu au viitor, dar gandeste-te ca motoarele vechi sunt mult mai rezistente decat acestea noi.
eu am punto 1.2 16v sporting si am 1050 kg :).

am fost cu un Opel Senator 3.0 24v si consum in oras la mers normal ( nu ca o baba ) e de 13-14%. in oras iar in afara a inregistrat chiar un consum de 8%, care mi se pare chiar ok pt 204 cai, cutie automata, undeva aproape de 2 tone si tractiune spate.

sunt in Germania pasionati de Audi V8 si nu cred ca de prosti pastreaza masinile acelea.

ps. ahhh... e vorba de audi v8 - 3.6 nu 3.2 :).

Detman.....opel senator are 3L 24v iar V8-ul are 3.6i 32v.....acolo se vede diferenta, si daca opelul scoate consumul ala, sigur V8-ul are consumul mai mare decat opelul. diferenta de 600cmc si 8v chiar se simte

veveve 06-12-08 00:03

Bun baieti...dupa toate astea ...eu zic sa tragem linie si sa prezentam concluziile...ca asa ne apuca anu nou si voi va tot contaziceti cat consuma.Ete eu zic ca papa 20 l in oras,mai are sens sa continuu?si eu am un urs de 2.0 si cam tot acolo imi era consumu in oras.Deci si prin urmare.Domnu romica : Din start trebe sati dai seama ca vorbim despre o masina care are o varsta ,care nu are un motor diesel de 1.9 .si care fara sa vrei are consumul mare.Din start trebuia sa te gandesti ca la o astfel de masina intretinerea e mare(piese,taxe,asigurare,consum ETC).Deci daca iti trebuie masina asta din pura pasiune ti-o iei fara sa stai pe ganduri ,daca incepi cu chestii de genu cat consuma ,no sa am bani so mut din parcare mai bine iti iei gandu si cumparati un golf tdi .hai sa no mai lungim aiurea ;)
cu respect, nicu;)

romica69 07-12-08 07:23

bine zis... no comment.
eram curios totusi , cu caracter informativ , despre chestiile astea cum ar fi consum , intretinere etc , pentru ca intra oricum in ecuatie , si ca urmare greu pot fi ignorate , insa nu am cum sa nu fiu de acord cu tine cand spui ca factorul determinant cand decizi sa iei o masina de genul acesta este pasiunea. :)

andreiand1 07-12-08 09:51

spuneai adineaori ca: "cam astea sunt argumentele care stiu ca exista , insa vreau sa le ignor , pentru ca imi place mult masina".....iar acuma spui ca nu poti sa spui ca pasiunea e un factor decisiv cand cumperi o masina....e cam contradictoriu......crede-ma ca doar un pasionat de o masina ca si asta, va alege sa o cumpere stiind ca e o masina veche, cu motor mare si probabil cu uzura, a carei intretinere costa nene si costaaa.....eu zic ca doar din pasiune poti sa o iei pt ca altfel sunt o groaza de alte marci si alte modele care sunt similare ca si aceasta dar cu costuri mult mai reduse. deci masina asta o cumperi din pasiune nu din alte considerente, crede-ma. veveve are dreptate.

andreiand1 15-12-08 11:57

ce se mai aude? ti-ai luat masina pana la urma?

romica69 15-12-08 12:02

poi incerc sa fac rost de bani sa o iau... principala sursa de venit ar fi vanzarea masinii actuale , opel astra caravan 2.0 dti 16v din 2000

All times are GMT +2. The time now is 01:16.

- Copyright 2026 4Tuning