![]() |
Re: Motoare "Clasice" vs. Motor electric
dah e true, datorita pierderilor termice randamentul unui motor BUN pe benzina este de 25% iar al unuia diesel performant poate ATINGE 40%... uite ca m-am mai desteptat :D so it's much more energy efficient un motor electric... desi, la capacitatile actuale de inmagazinare, motorul electric are mari probleme tocmai cu energia...
|
Quote:
|
votat electric ... studiez deja de cateva ani cum avanseaza masinile electrice si cele cu hydrogen .... o masina electrica ca si cuplu poate concura oricand cu o masina " classica " sa nu uitam nici ca am ajuns deja ca din hydrogen se poate castiga electricitate foarte usor , ca de exemplu Honda a scos deja la vanzare prima masina de serie alimentat cu hydrogen si cu motor electric numit HONDA FCX Clarity ...
cateva exemple pt sceptici despre masini electrice : https://www.youtube.com/watch?v=o8mDG...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=L7zHcvDPxYU https://www.youtube.com/watch?v=3Q6QY...eature=related |
Partea proasta la masinile electrice in ziua de azi si cel putin in viitorul apropiat este ca
nu se pot inmatricula. Stiu pe cineva care a vrut sa-si aduca din state un tesla roadster dar nu a putut nici cum sa o puna in circulatie. Ideea e ca in Romania, si cam in toata Europa, taxele de drumuri & co se regasesc in pretul combustibililor, atfel o masina electrica nefiind consumatoare de petrol, ar circula "oarecum" ilegal. |
:???: Cum sa nu poti inmatricula masini electrice!?
Poate in Romania (desi nu cred) dr ar in restul europei se poate, chiar la mine in cartier sunt cateva... inmatriculate ;) |
masini mici, inmatriculate local, sau masini care le poti exploata peste tot ?
aa , si alta chestie, referitor la impozit, cum il platesti cand acesta se calculeaza in functie de cc ? |
Inmatriculari nationale (nu exista aici inmatriculari locale, decat pentru autobuze si tramvaie)
Parca se facea o relatie intre puteriile medii a motoarelor termice si electrice. Si se acorda (pe langa) o reducere de 2,6K€ la cumpararea vehiculului si reduceri de impozite pe durata lunga. Cam asa sta treaba aici. Si probabil sin in alte tari |
stiu ca nimic nu se compara cu sunetul unui motor clasic
dar gandind lucrurile logic un motor electric ar fi mai rentabil. |
Quote:
|
Randamenrul total al unui motor diesel montat pe automobil nu depaseste 20% 42% este ciclul Carnot .
" Lucruri noi si imteresante . Dar uneori lucrurile interesante nu sunt noi iar lucrurile noi nu sunt interesante " (acad .Grigore Moisil ) |
Daca trebe o sa ne obisnuim cu sunetul de masina de spalat sau de bormasina :P... credeti ca atunci cand au aparut masinile cu ardere interna oamenii erau obisnuiti? ...Nu prea, si mai mult, credeau ca acestea sunt niste bombe deoarece ai un rezervor de benzina sub tine. Ei erau obisnuiti cu susurul aburului si probabil le placea si lor mult cum suna. Si acuma? Ne-am obisnuit si am ajuns sa ne placa asa ca probabil tot asa ne vom obisnui si cu "masinile de spalat". Istoria se repeta
|
Quote:
|
Am votat motor electric, desi mai interesante sunt cele hibrid...prin oras mergi electric prin toata aglomeratia, deci consum 0, cand vrei sa o calci intra motorul termic, care in acelasi timp incarca si bateriile ;)
|
Re: Motoare "clasice" vs. motoare electrice
care sunt avantajele si dezavantajele dintre un motor electric si unul termic ?:?:
|
Re: Motoare "clasice" vs. motoare electrice
Aleg motoare clasice, sunt o alegere mai buna.
Motoarele electrice sunt silentioase, ele nu polueaza DAR pentru a incarca masina aia, consumi curent din priza, pentru producerea caruia centrala electrica respectiva polueaza mai mult decat ar polua o masina cu motor clasic (conform unui studiu german World Wildlife Foundation). Apoi au autonomie mica si au o durata de incarcare mare, deci nu mi se pare deloc rentabil motorul electric. |
| All times are GMT +2. The time now is 14:37. |
- Copyright 2026 4Tuning