Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Motoare "clasice" vs. motoare electrice (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93824-motoare-clasice-vs-motoare-electrice.html)

Lecca 07-01-09 14:08

Re: Motoare "Clasice" vs. Motor electric

dah e true, datorita pierderilor termice randamentul unui motor BUN pe benzina este de 25% iar al unuia diesel performant poate ATINGE 40%... uite ca m-am mai desteptat :D so it's much more energy efficient un motor electric... desi, la capacitatile actuale de inmagazinare, motorul electric are mari probleme tocmai cu energia...

The_Mask 07-01-09 16:09

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1963233)
dah e true, datorita pierderilor termice randamentul unui motor BUN pe benzina este de 25% iar al unuia diesel performant poate ATINGE 40%... uite ca m-am mai desteptat :D so it's much more energy efficient un motor electric... desi, la capacitatile actuale de inmagazinare, motorul electric are mari probleme tocmai cu energia...

Pai vezi ca e mai usor sa te documentezi inainte si apoi sa faci posturi aiurea? In cativa ani nu va mai fi probleme cu inmagazinarea energiei sigur.

joe_infect 09-01-09 17:46

votat electric ... studiez deja de cateva ani cum avanseaza masinile electrice si cele cu hydrogen .... o masina electrica ca si cuplu poate concura oricand cu o masina " classica " sa nu uitam nici ca am ajuns deja ca din hydrogen se poate castiga electricitate foarte usor , ca de exemplu Honda a scos deja la vanzare prima masina de serie alimentat cu hydrogen si cu motor electric numit HONDA FCX Clarity ...
cateva exemple pt sceptici despre masini electrice :
https://www.youtube.com/watch?v=o8mDG...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=L7zHcvDPxYU
https://www.youtube.com/watch?v=3Q6QY...eature=related

Bogdan_mb 10-01-09 19:43

Partea proasta la masinile electrice in ziua de azi si cel putin in viitorul apropiat este ca
nu se pot inmatricula. Stiu pe cineva care a vrut sa-si aduca din state un tesla roadster dar nu a putut nici cum sa o puna in circulatie. Ideea e ca in Romania, si cam in toata Europa, taxele de drumuri & co se regasesc in pretul combustibililor, atfel o masina electrica nefiind consumatoare de petrol, ar circula "oarecum" ilegal.

Evoluzione 10-01-09 20:06

:???: Cum sa nu poti inmatricula masini electrice!?

Poate in Romania (desi nu cred) dr
ar in restul europei se poate, chiar la mine in cartier sunt cateva... inmatriculate ;)

Bogdan_mb 10-01-09 20:55

masini mici, inmatriculate local, sau masini care le poti exploata peste tot ?

aa , si alta chestie, referitor la impozit, cum il platesti cand acesta se calculeaza in functie de cc ?

Evoluzione 10-01-09 21:19

Inmatriculari nationale (nu exista aici inmatriculari locale, decat pentru autobuze si tramvaie)

Parca se facea o relatie intre puteriile medii a motoarelor termice si electrice. Si se acorda (pe langa) o reducere de 2,6K€ la cumpararea vehiculului si reduceri de impozite pe durata lunga.
Cam asa sta treaba aici. Si probabil sin in alte tari

Spark 12-01-09 18:09

stiu ca nimic nu se compara cu sunetul unui motor clasic
dar gandind lucrurile logic un motor electric ar fi mai rentabil.

MerlinSpitfire 19-01-09 21:15

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1962871)
CE MA, RANDAMENT 20%??? ia mai gandeste-te

Stimabile mai citeste . Oricr motor termic pe Terra se apropie de ciclul teoretic de transformare a caldurii in lucru mecanic . Acest ciclu a fost elaborat cam prin anii 1800 de catre fizicianul Sadi Carnot . " Deoarece ciclul Carnot are un randament termic maxim, o altă formulare este: Nu există maşină termică care să aibă un randament termic mai mare decât o maşină Carnot lucrând între aceleaşi limite de temperaturi. În practică, randamentul unui maşini termice nu poate atinge nici măcar randamentul termic al ciclului Carnot, deoarece transformările din acest ciclu sunt considerate reversibile, un ideal imposibil de atins conform celui de al doilea principiu al termodinamicii. În plus, în stadiul actual al tehnicii este practic imposibilă realizarea transformărilor izoterme cu o viteză suficientă pentru aplicaţiile practice, iar inerentele pierderi prin frecare, oricât ar fi ele de mici, împiedică realizarea transformărilor izoentropice." Pe Terra acest randament nu depaseste 42 % .

MerlinSpitfire 19-01-09 21:27

Randamenrul total al unui motor diesel montat pe automobil nu depaseste 20% 42% este ciclul Carnot .

" Lucruri noi si imteresante . Dar uneori lucrurile interesante nu sunt noi iar lucrurile noi nu sunt interesante " (acad .Grigore Moisil )

Raekwon205 23-01-09 00:15

Daca trebe o sa ne obisnuim cu sunetul de masina de spalat sau de bormasina :P... credeti ca atunci cand au aparut masinile cu ardere interna oamenii erau obisnuiti? ...Nu prea, si mai mult, credeau ca acestea sunt niste bombe deoarece ai un rezervor de benzina sub tine. Ei erau obisnuiti cu susurul aburului si probabil le placea si lor mult cum suna. Si acuma? Ne-am obisnuit si am ajuns sa ne placa asa ca probabil tot asa ne vom obisnui si cu "masinile de spalat". Istoria se repeta

joe_infect 25-01-09 04:35

Quote:

Originally Posted by Raekwon205 (Post 2003075)
Daca trebe o sa ne obisnuim cu sunetul de masina de spalat sau de bormasina :P... credeti ca atunci cand au aparut masinile cu ardere interna oamenii erau obisnuiti? ...Nu prea, si mai mult, credeau ca acestea sunt niste bombe deoarece ai un rezervor de benzina sub tine. Ei erau obisnuiti cu susurul aburului si probabil le placea si lor mult cum suna. Si acuma? Ne-am obisnuit si am ajuns sa ne placa asa ca probabil tot asa ne vom obisnui si cu "masinile de spalat". Istoria se repeta

si ce sa mai facut , langa rezervoarele de bomba de benzina sa mai instalat in sute de mii de masini si butelii de gaz :lol:

spiderweb03 30-01-09 18:45

Am votat motor electric, desi mai interesante sunt cele hibrid...prin oras mergi electric prin toata aglomeratia, deci consum 0, cand vrei sa o calci intra motorul termic, care in acelasi timp incarca si bateriile ;)

andrey01 11-05-09 19:44

Re: Motoare "clasice" vs. motoare electrice

care sunt avantajele si dezavantajele dintre un motor electric si unul termic ?:?:

d4m4g3 13-05-09 13:27

Re: Motoare "clasice" vs. motoare electrice

Aleg motoare clasice, sunt o alegere mai buna.
Motoarele electrice sunt silentioase, ele nu polueaza DAR pentru a incarca masina aia, consumi curent din priza, pentru producerea caruia centrala electrica respectiva polueaza mai mult decat ar polua o masina cu motor clasic (conform unui studiu german World Wildlife Foundation).
Apoi au autonomie mica si au o durata de incarcare mare, deci nu mi se pare deloc rentabil motorul electric.

All times are GMT +2. The time now is 14:37.

- Copyright 2026 4Tuning