Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Daune materiale,accident,RCA si "Garcea" (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/91737-daune-materiale-accident-rca-garcea.html)

Geo_ZGA 03-10-08 15:24

Re: Daune materiale,accident,RCA si "Garcea"

Marcajele si indicatoarele de pe strazi cad "in curtea" Primariei... daca vrei intr-adevar sa te judeci cu cineva, cu ei trebuie sa o faci. Dar sunt sigur ca nu vei avea niciodata castig de cauza, sa-i scoti pe ei vinovati de accidentul tau. Asta pt ca legea spune clar sa conduci preventiv, sa adaptezi viteza la conditiile de drum... pana la limita evitarii oricarui pericol. Asta inseamna ca, in cazul tau, ar fi trebuit sa reduci viteza... chiar si pana la 1-2-5-10 km/h, daca nu vedeai ce e in fata ta.
In cel mai bun caz, instanta va obliga primaria acelei comune sa monteze indicatoare si o va sanctiona cu o amenda... frectie la picior de lemn, si pt tine, si pt primarie :lol:
Am patit-o si eu, intr-o comuna fara iluminare si fara indicatoare... spre norocul meu curba pe care am ratat-o nu era in dreptul unei curti, ci in dreptul unui drum secundar, de tara...

p.s: informeaza-te bine, pt viitor, despre cum trebuie sa arate un proces verbal intocmit de "organ", cum, cand, unde, de ce, in ce fel, format din cati agenti etc trebuie sa fie echipajul.... ca sa fii pregatit atunci cand te mai opreste un asemenea "Garcea".

p.s: de curiozitate, amenda pt ce ti-a dat-o? vandalism, distrugere de bunuri? :lol:

Snytz 03-10-08 15:39

Mie, cand dintr-o intamplare nefericita am parasit carosabilul si am intrat intr-un pom care se afla pe bordura, mi-au dat amenda pentru nesemnalizarea schimbarii directiei de mers. :)

bmwm5 03-10-08 15:57

normal.sa stie copacul ca te duci spre el,sa se miste un pic...

Geo_ZGA 06-10-08 11:55

Quote:

Originally Posted by Snytz (Post 1789947)
Mie, cand dintr-o intamplare nefericita am parasit carosabilul si am intrat intr-un pom care se afla pe bordura, mi-au dat amenda pentru nesemnalizarea schimbarii directiei de mers. :)

Si tu ai acceptat sanctiunea... si uite asa ai mai platit si amenda, dupa ce ca ai rupt masina. Cum sa accepti amenda pt nesemnalizare cand tu poate facusei altceva (neadaptarea vitezei la conditiile de drum)? Invatati-va drepturile si obligatiile.
Prin simpla fapta pe care ai comis-o (ca ai parasit carosabilul si ai intrat in pom) se exclude din start nesemnalizarea :lol: Chiar asa... se misca pomul ca sa-ti faca loc, daca semnalzai? :lol:

manumeciu 07-10-08 20:55

In primul rand trebuie sa afli cine are in administrare respectivul sector de drum. Iar apoi sa ii actionezi in instanta pentru "pretentii" si sa le soliciti sa iti plateasca reparatia autoturismului.
Cine zice ca doar obliga primaria sa monteze indicatoare si le da amenda se insala amarnic (intrucat vei avea ca si obliect asa cum am zis mai sus "pretentii" si nu "obligatia de a face"). In cazul in care ai fi avut CASCO asiguratorul ar fi chemat el in judecata administratia drumului respectiv pentru recuperarea prejudiciului.
Mai mereu asiguratorii dau in judecata administratia drumului atunci cand platesc o janta rupta din cauza gropilor (nesemnalizate) si daca ei castiga si tu vei castiga.
Angajeaza un avocat din zona (nu mai pe ala mai decent ce iti ofera consultatie pentru 50 ROn ca aia nu stiu de capul lor) si spune-i ca ii oferi onorariu de succes (il platesti doar daca castiga si in limita sumei prestabilite), iar daca el accepta (dupa consultarea tuturor actelor) atunci vei castiga aproape sigur.
Poarta trebuia reparata da RCA.
AAAA si cu adaptarea vitezei la conditiile de drum este valabila doar daca drumul ar fi fost semnalizat iar tu nu ai fi redus viteza;dar cum sa adaptezi viteza daca nu sti cand si unde.

Astept 125 Euro +tva/ora pentru consultatie. Aceasta a durat cam 20 min deci fa imparteala si daca zici ca sunt scump spune-i celui de 50 RON sa intre pe forum.:lol:

amPADUCHI 07-10-08 22:38

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1789920)
p.s: de curiozitate, amenda pt ce ti-a dat-o? vandalism, distrugere de bunuri? :lol:

Sincer, nu mai tin minte exact, pentru neadaptarea la conditiile de drum parca, nu ma prea interesa nimic inafara de cum sa-mi repar masina si la gatul cui sa sar in acea zi, pentru ca totul putea fi evitat daca existau marcaje. Intre timp am fost sa adun informatii, am fost luat la misto de cei de la "tamponari" cand au aflat de ofiterul X, am aflat si in curtea cui cad indicatoarele ca urmare am interogat primarul care se pare ca a mai mintit nu 1 data localnicii cu montarea indicatoarelor ,scuzandu-se ca a depasit fondurile pentru proiect si ca momentan nu mai are bani ,desi in ciuda acestui fapt a promis ca va pune indicator "maine la aceasta ora va fi pus" :rolleyes2 ,am mai aflat de la Politia Rutiera cum ar fi trebuit sa decurga toata treaba si le multumesc pentru ca au fost foarte amabili, am interogat si localnicii "satelor" (doua sate avand acelasi primar) de la care am mai aflat o noutate despre "agentul meu constatator" care dupa spusele localnicilor pare a fi un om violent cand nu-i convine ceva doar ca pe mine nu ma sperie.

Quote:

Originally Posted by manumeciu (Post 1797658)
In primul rand trebuie sa afli cine are in administrare respectivul sector de drum. Iar apoi sa ii actionezi in instanta pentru "pretentii" si sa le soliciti sa iti plateasca reparatia autoturismului.
Cine zice ca doar obliga primaria sa monteze indicatoare si le da amenda se insala amarnic (intrucat vei avea ca si obliect asa cum am zis mai sus "pretentii" si nu "obligatia de a face"). In cazul in care ai fi avut CASCO asiguratorul ar fi chemat el in judecata administratia drumului respectiv pentru recuperarea prejudiciului.
Mai mereu asiguratorii dau in judecata administratia drumului atunci cand platesc o janta rupta din cauza gropilor (nesemnalizate) si daca ei castiga si tu vei castiga.
Angajeaza un avocat din zona (nu mai pe ala mai decent ce iti ofera consultatie pentru 50 ROn ca aia nu stiu de capul lor) si spune-i ca ii oferi onorariu de succes (il platesti doar daca castiga si in limita sumei prestabilite), iar daca el accepta (dupa consultarea tuturor actelor) atunci vei castiga aproape sigur.
Poarta trebuia reparata da RCA.
AAAA si cu adaptarea vitezei la conditiile de drum este valabila doar daca drumul ar fi fost semnalizat iar tu nu ai fi redus viteza;dar cum sa adaptezi viteza daca nu sti cand si unde.

Astept 125 Euro +tva/ora pentru consultatie. Aceasta a durat cam 20 min deci fa imparteala si daca zici ca sunt scump spune-i celui de 50 RON sa intre pe forum.:lol:

Am alte planuri, mai marete, eu mi-am reparat deja tabla de la masina deci nu mai am ce sa ma judec cu ei, macar asa am un nou hobby ,fiind foarte motivat sa-l "vanez" pe "agent" si pe primar. Mai ramane sa vad de cine a fost finantat proiectul primarului, iar in cazul in care a fost proiect finantat de Uniunea Eurpeana..... raspunsul e la fel de simplu ca soarta primarului :lol:

aleks 08-10-08 00:46

la partea cu avocatul prost pt doar 50 de lei, manumeciu, tind sa cred ca ai glumit
iar la lupta lui amPADUCHI, e o lupta cu morile de vant, iti urez succes insa...

Snytz 08-10-08 09:53

Si eu sunt de parere ca e greu sa faci ceva in acest sens, e de durata si foarte costisitor, dar sincer mi-ar placea sa reusesti. Tine ne la curent !

All times are GMT +2. The time now is 12:19.

- Copyright 2026 4Tuning