Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

orlando 19-09-08 12:23

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1763342)
am urcat in amandoua.. dar de condus am condus doar gtc-ul ( 1.9 cdti 150cp) .. si e o idee peste golf 5 ( 2.0 tdi 140cp ). Acu cei de la fifth gear au testat proceed contra golf 5 si .. golf 5 a iesit net superior! deci daca in opinia mea... gtc-ul este superior golfului.. inseamna ca proceed nici macar nu se poate compara cu gtc-ul :)

ok fratelo dar vezi ca tu faci o mica confuzie...
GTC-ul nu are concurent care sa aibe concurent al motorului de 150de cai.
Noi vorbeam de motoare de pana in 140 de cai la toate cele 3 modele.
Emisiunele tv sunt politizate la maxim...crede-ma...
Da,si ai dreptate kia este o rabla...;)

unchiulNOS 19-09-08 14:21

nu stiu dc te superi...!?

daca si kia face masini f buni..eu ma apuc de calugarie si nu este vb de "mentalitatea" romaneasca ci...adevarul pur!

chiar am ajuns sa comparam coreeanismele cu cele nemtesti!? asta ce fel de mentalitate este!?

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1762802)
Unele chinezarii au dat peste nas multor masini europene...dar oricum mentalitatea romanului e fixa si nu ai ce sa-i faci :)

cum ar fii!?nici macar estetic, pt ca de tehnic..nici nu avem nevoie sa mai vb!

orlando 19-09-08 14:59

Eu acum conduc un hyundai accent 2005 si nu am avut probleme nici macar odata cu ea...am un prieten care are un astra tot din 2005 si numai probleme a avut cu ea...si nu o spune o revista politizata ci pur si simplu proprietarii;)
"Nu comparam masinile chinezesti cu nemtesti niciodata" asta este tipul de atitudine care la romani este in floare,eu de tipul asta de atitudine vorbeam in postul de mai sus...
Nu ma supar...departe de mine acest sentiment,stiu ca sunt unele masini mai bune si altele mai putin bune...dar cand intri in segmentul de pret mai ridicat masinile incep sa se deosebeasca prin design si prin foarte putine elemente particulare...
Kia,din ce am vazut eu cand am deschis capota unui prieten scria numai Bosch pe la motor,iar motorul propriu-zis este facut in parteneriat cu hyundai,ceea ce imi da mai multa siguranta...eu avand hyundai am vazut ca si galbejitii stiu sa faca motoare nu numai nemtii.
Oricum orice parere este constructiva,dar in acelasi timp m-am saturat de pareri de genul "e nemteasca frate" fara cateva argumente concrete.
Despre fiabilitatea Kia nu putem vorbi pentru ca nimeni de pe aici nu cred ca are o kia de generatie 2007 cu 150.000 de km...dar cu timpul vom vedea si cum stau la capitolul fiabilitate.
Ce ma deranjeaza pe mine la opel,dar si la masinile nemtesti este pretul optionalelor care te fac pur si simplu sa turbezi...daca arunci un ochi la cei de la kia...vei vedea o diferenta clara intre preturile optionalelor.
Numai bine!

RD-Woo 19-09-08 15:32

De ce o tineti langa cu "masina din korea"... chiar nu inteleg, cand ea este masina europeana! proiectata de europeni, pt europeni...
se fabrica (in cadenta destul de mare...) in Slovacia, la Zilina..!

zboing 19-09-08 17:06

1 Attachment(s)
Salutare,

Fiind posesor de proceed din aprilie, si avand parcursi putin peste 8000km, mi-as permite sa fac cateva precizari.

Pt. Orlando: Ar cam trebui sa te obisnuiesti cu posesorii de Opel care orbiti de mandria lor, si merg pe principiul "e nemteasca, e cea mai buna", nu se gandesc ca poate exista altceva mai bun decat "masina poporului" in Germania.

Nu are rost sa va luati dupa brand. Koreea de Sud este o tara absolut infloritoare: in anii 90 se punea Samsung(15 mrd dolari/ an) cu Sony(70 mrd. dolari/an)? Dar acum: sony(60 mrd/ an) samsung(90 mrd $/ an). Pur si simplu se intrec pe ei. Exemple de firme coreene: Samsung, Lg, Hyundai, Kia, etc. Si fabrica de la Zilina e cea mai moderna fabrica de masini din europa in acest moment. Iar Cee'd nu e coreean, e pur si simplu masina europeana(60 % din proiect facut in germania). Iar daca si nemtii de la BMW au venit la fabrica din zilina sa "ia lectii de vopsire a auoturismelor"(sursa: revista autoshow) eu cam sunt convins ce este Ceed'ul in acest moment. Fara suparare, in aceeasi categorie de pret, mi se pare ca dotarile sunt muuult superioare ceed'ului. De unde acest pret? Pur si simplu din tehnologie. La fabrica din zilina sunt peste 300 de roboti care fac masinile perfect identice, si care lucreaza"perfect"+ cativa ingineri care supravegheaza. De aici si garantia care este transferabila, nu este numai marketing cum afirma unii. Cine e nebun sa ofere asa ceva daca nu are cu ce? Credeti ca o firma se gandeste sa iasa in pierdere? Ca exemplu, la firma Dacia nu este nici un robot complex, toate gaurile, etc sunt date de personal uman.

Daca si germanii de la AutoBild si JD Power sunt mai incantati de Ceed decat de Opel...Atunci noi ce rost are sa ne agitam pe aici ?

"KIA has made another step forward in the J.D. Power and Associates 2007 Initial Quality Study (IQS) which surveys the number of problems new vehicle owners experience after three months of ownership. For the first time, the brand rated above average performance amongst volume brands.The influential J.D. Power Initial Quality Study 2005 has shown Kia'��s new car product quality is dramatically improving."

"German auto magazine Autobild, Cee'd was rated higher than the Toyota Auris, Citroen C4 and Honda Civic. .
German auto magazine ACE Lenkrad, Kia Cee'd surpassed the Toyota Auris and the Volkswagen Golf.
Austria auto magazine Autotouring (2007.4), Cee'd was rated above Toyota Auris, Volkswagen Golf, Mazda 3.
"

Despre masina nu va pot spune decat ca isi merita fiecare banut, de la designul si calitatea interioara a plasticelor, suspensia independenta, sonorizarea standard(nota 10+). Nu regret nici o clipa ca am ales proceed in pofida GTC-ului.
Aveti atasata si o comparatie intre GTC si proceed, destul de concludenta.

P.S: Nu vreau sa discreditez Opel, si nici sa creez mituri Kia. Ci doar sa se lamureasca si altii de ce ar trebui sa se mai uite si la alt brand, chiar daca unora nu le inspira incredere.

Numai bine.

orlando 19-09-08 17:15

astra gtc are multilink pe spate???eu nu prea cred...

zboing 19-09-08 17:17

E o mica greseala, nu are.

E o comparatie facuta de cineva care a fost pus in fata aceleiasi alegeri.

22VIN 19-09-08 17:38

si faza cu 0-100km/h... timpii sunt mai mari la GTC ca in realitate. timpii de demaraj nu se citesc din revista/carte tehnica, se testeaza de catre tine...
dupa cum am zis, nu compara gtc-ul de 1.4 (oricum nu cred ca il cumpara cineva). un gtc fara dotari este "degeaba", de aceea, cum am mai zis, daca ai putini bani, nici nu are sens sa te uiti la altceva decat pro_c'eed

vacaroz 19-09-08 23:10

kia ceed: accident frontal cu un logn pe autostrada, cel cu kia a fost aruncat dupa strada, sa rostogolit de vreo 3x cu masina si nu a sarit niciun airbag. cel de la volan avea cam 50 de ani si centura pusa, in dreapta nevastasa tot cu centura pusa. amandoi in spital de urgenta.sigurul factor carea lea salvat viatza a fost centura, cele x airbaguri au uitat sa`si faca daoria.asta fiind masina de 5 luni si nu era o coaja.... cei de la kia a oferit posesorilor pretul masinii plus inca ceva....ca o paranteza.... hyundai e o masina relativ buna, despre kia asta e prima impresie. opel astra gtc are un prieten cu vreo 80 000km din autohaus germania si sincer vb cui a spus mai sus, multe bube sa zicem nesemnificative, de genul nu mai putea sa deschida trapa de la busonul de benzia si etc.calitatea materialelor nu mai e ca la precedenta parerea mea.in afara de designul celor de la ceed (pare totusi o copie golf) si stopuri de logan nu vad o masina demna de laudat.pro ceed are putina sportivitate, nu mai da a golf.un mare plus la design. acum timpul va fi cel mai bun judecator

orlando 20-09-08 00:55

3 Attachment(s)
va atasez 3 poze cu cele 3 interioare ale masinilor din versus

vacaroz 20-09-08 02:00

Re: Incultura - problema romanilor

sa inteleg ca cu o idee kia sau hyundai sunt mai bune?
pana acum da, hyundai a avut cea mai buna ascensiune din industriua auto dar nu pe criteriile pt care alegem noi toti o masina.si loganul are abs... dar ce inseamna politica dacie fata de politica volvo de ex :Poricum ideea e ca hyundai a facut santa fe, dar in afara de fatul ca a fost un SUV ieftin bine vandut in europa de est a oamenilor saraci nu a scos o masina anului sau motorul anului sau sa nu mai vb de putina exploatare.

orlando 20-09-08 02:03

Ce este trist e ca Hyundai nu a scos un motor al anului sau vreo masina a anului.
Dar Kia este masina anului 2008 in romania si nu numai...dar nu asta conteaza,sa fim seriosi,cum se dau si titulaturile astea...

cRbL 20-09-08 02:24

comentez doar despre 2 din cele 3 masini in discutie.

GTC:
design exterior: deja prea comun, linia usii discontinua ceea ce e de tot rahatul, aspect interpretabil.
design interior: SEC, prea multe linii drepte, butoane asezate la fel de sec, prea mult plastic, luminile galbene foarte stresante.
motorizare ( luam in calcul motorul de 1.4 prezent si pe rivala kia ): din cate am auzit, cam nesatisfacator pentru cei cu NFS in cap.
fiabilitate: eterna mentalitate de om ingust : " e nemteasca, ma tine o viata, o intretin si nu schimb la ea, stiu nemtii ce vorbesc!" si totusi cunostinta cu gtc full repara suspensia dupa ~20k km ( acuza batai si el stie ce alte neplaceri )
tinuta de drum: "minunata", perfecta pentru terapie de soc pentru partea dorsala, si mai minunata atunci cand stai in spate cu genunchii sus si cu un singur gand " doamne sa nu ia asta o groapa calumea ca dau afara shaorma"
intretinere: diverse povesti, ba ca e ieftin rau, "mai ieftin ca la logan", ba ca il rupe la buzunar, ba ca nu stiu ce. posesorii marcii ne pot lamuri.
pret: mai mare decat la kia din ce am inteles, si decat sa pui optionale calumea pe opel...
impresie per total: cand am vazut-o prima oara, am zis ca gata, za drim car etc etc. m-am plimbat cu cateva, am vazut deja mult prea multe pe la noi, mi s-a luat. o fi masina nemteasca dar din pacate mentine aceiasi linie de plictiseala la interior si lipsa de curbe atragatoare la exterior. nimic care sa atraga atat de mult incat sa ma faca sa dau banii pe ea.

pro_cee'd
design exterior: toata lumea a apreciat, observat, confirmat faptul ca ai naibii orezari, galbejiti, pitici, constructori de roabe, capace de wc si televizoare pe lampi au facut o treaba foarte buna, ei venind cu ideea, nemtii ( tot aia cu design-uri seci la unele din masinile de la ei ) cu imaginea. linii perfect desenate, atragatoare, ceva mai fresh pentru ochiul romanului.
design interior: foarte placut, lumini de bord considerate de unii prea stridente, personal mi se par geniale, asezare a butoanelor comenzilor foarte frumos gandita, pozitie la condus f buna, o impresie de masini bine gandita frumos construita cu materiale care duc cu gandul ( macar ) la un premium. per total cu bun gust, ergonomic, atractiv.
motorizare: (1.4 16v 109 cp ) apreciata de posesori, cu o anumita tenta usor sportiva, silentios, cu un consum acceptabil si in concordanta cu stilul de sofat.
fiabilitate: garantia aia de 7 ani e de fapt acolo pusa doar de foarma sa cumpere fraierii si de fapt te manaresc ei pe undeva si nu se merita... stiu mai bine baieti de pe clubdacia ce si cum ca ei comentau la parttea asta. domne.. e masina facuta de coreeni, ce dracu e "chinezaria" asta, o tara de comunisti... cand de fapt e facuta dupa cum au spus si altii in zilina, una dintre cele mai avansate fabrici ( minte lumea domne... ). ramane de vazut totusi pe viitor ce spun posesorii de kia.
intretinere: dealer-ul zice o suma in jur de 450 500 ron pe revizie ( prima la 1 an sau 15.000 km ). lumea care a facut prima revizie a venit cu sume de la ~480 ron pana la 500, 550, chiar si 600 depinde cat "noroc" au avut de mesteri pe la service-uri ( care sunt din pacate o problema cam deranjanta pentru cei de la kia, servicii care lasa de dorit, preturi cam piperate pentru unele operatiuni... ).
pret: mai mic decat la opel mai mic decat al multor masini din clasa ei, dotari mai mult decat multumitoare pentru o masina la ~11.600E ( varianta best ).
impresie per total: da senzatia de masina bine inchegata, gandita din toate punctele de vedere, cu un aspect mai mult decat interesant, in nici un moment nu te gandesti ca de banii care i-ai dat pe ea ai fi avut ca optiuni un logan prestige sau o alta marca ( cu dotari minime ). te face sa iti schibi parerea despre kia si in final te convinge ca banii tai nu s-au dus pe apa sambetei ( sau cel putin asa zic posesorii, subiectivi evident, de kia cee'd/pro_cee'd. evident are si ea problemele ei insa mai banale decat la alte marci de renume.. sesizate unele batai la directie, suspensia este un pic dificila la inceput, consum cam mare in periada de rodaj, mai un greieras pe acolo mai pe acolo etc.

despre citroen nu m-am exprimat fiind in necunostinta de cauza si prefer sa nu ma fac de cacao ( mai mult decat posibil sa ma fi facut deja ).
tot ce pot sa zic e ca nu impresioneaza prin design, foarte dubios si la interior, cat despre fiabilitate si intretinere, nu pot sa zic ca am auzit lucruri bune despre masinile frantuzesti in general.

evident, comentariile mele sunt majoritar subiective, bazate pe experiente interpretate prin prisma gandirii mele si nu au ca scop decat poate prin cine stie ce minune sa mai deschida niste minti inguste care se potrivesc frazei : "desteptului" nu-i place ce nu cunoaste.
poate pe viitor o sa se mai limpeazeasca la minte cativa din romanii de pe la noi si sa vada mai departe de unele stereotipuri pana la urma impuse de persoanele dinainte lor. daca toti mergem pe ideea " las ca am auzit eu ca... si stiu eu sigur ba baiatule ca ... " o sa ajungem foaaaarte bine.
dar in fine, ce sa stiu eu, sunt doar un pusti de 20 de ani care nu are nici o treaba cu masinile in general si de fapt fac reclama la kia ca sunt gica contra si am boala pe lumea cu masini nemtesti mai scumpe si mai bune. momentan nu am bani de niciuna din masinile de mai sus dar daca prin cine stie ce minune intr-un final reusesc sa am banii respectivi ( nu de la tati care nu are joc de mii de euro sau din cine stie ce alta sursa, ci din munca mea ) sunt 101% sigur si stabil pe decizia mea si anume kia pro_cee'd.
multumesc celor care au macar intentia de a citi tot ce am aberat eu mai sus.
injuraturile si mistourile de rigoare deja se prevad ...
bafta!

RD-Woo 20-09-08 13:27

...Si nici eu nu am Kia, insa daca as avea banii...
nu as sta deloc in cumpana!
ar fii prima optiune.. inaintea oricarei GTC, C4, etc..

ionut_cluj 20-09-08 15:14

C4, pentru motorizarile diesel, pentru design si pentru fiabilitate. Ah, si comfort.
Ce'ed nu ma pot pronunta pt ca nu stiu absolut nimic despre ea. Astra niciodata, sa-si cumpere cazane nemtesti cine vrea, dar eu spun "pas".

All times are GMT +2. The time now is 19:20.

- Copyright 2026 4Tuning