Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bacau (https://forum.4tuning.ro/80-bacau.html)
-   -   Cati C.P. ai castigat? (https://forum.4tuning.ro/80-bacau/8806-cati-castigat.html)

aleks 19-10-05 10:01

ms fain 83sof, sper sa foloseasca baietii nostri informatiile astea

codrin44 12-11-05 14:46

pompa de apa,alternatorul si diferite pompe de servo,paleta de pe capacul pompei de apa sunt invartite de motor-arbore cotit.stiati? :D sunt convins,dar astea \"infraneaza\" motorul luandu-i din putere.

ma gandeam (nu am facut inca nimic)ca eliminarea paletei si inlocuirea cu un ventilator electric cu termocupla,inlocuirea alternatorului cu un dinam ptr. masina si inlocuirea pompei de apa cu o pompa electrica ar da ceva C.P. in plus,nu?
si renuntati la AC si servo.....sau mai bine ..nu! :?

83SOF 12-11-05 16:34

Pompa de apa actionata electric, ventilatoare actionate electric si eliminat A/C se pot face fara probleme. Ultima am facut-o deja, iar celelalte doua sunt in plan.
Daca elimini pompa de servodirectie risti sa strici directia - asta daca nu gasesti una fara servo care sa fie compatibila. Nu stiu daca e bine sa elimini alternatorul si sa pui un dinam, nu cred ca ar face fata la toti consumatorii + incarcat bateria.

codrin44 12-11-05 22:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"83SOF\"
sa elimini alternatorul si sa pui un dinam, nu cred ca ar face fata la toti consumatorii + incarcat bateria.

e foarte posibil.dinamurile astea sunt folosite ptr. masinile de rally care nu au nevoie de prea mult curent dar daca pui.....2.... :?:

83SOF 13-11-05 10:21

Alternatorul incarca tot timpul motorul, pe cand dinamul are o turatie optima la care incarca, in rest oferind doar un procentaj de curent. In consecinta, la relanti vei folosi foarte mult bateria, si daca gasesti un dinam ce incarca la turatii mai scazute risti sa il suprasoliciti la turatii inalte.

Daca pui doua dinamuri, nu stiu cum va reactiona sistemul tau electric, plus ca deja incepi sa pierzi din avantajul oferit de eliminarea alternatorului. Masinile de curse profita de dinam pentru ca ruleaza la turatie inalta majoritatea timpului.

codrin44 13-11-05 15:33

ai dreptate:(

83SOF 13-11-05 18:03

Din cate am inteles eu tu oricum nu vei folosi masina asta zilnic, asa ca poti foarte bine sa iti pui dinam pe ea, si bateria sa o pui seara la incarcat. Daca nu ai vreun sistem audio super-bazat, vei merge fara probleme. Doar sa nu dai drumul la radio, la ventilator, la dezaburitor, faza lunga si semnalizari in acelasi timp :P

codrin44 13-11-05 21:31

nu man, e clar. dinamul e ptr. masinile care pana la pista sau traseu merg pe platforma......eu vreau muzicaaaaaa,lumini de atmosferaaaaa,becuri de 100...!!!!
dar despre pompa de ulei electrica ai gasit ceva?

83SOF 14-11-05 18:30

Cu pompa de ulei e cam interesanta treaba, pentru ca ar trebui modificat putin traseul prin motor. e o idee buna, si am vazut aici
http://www.emp-corp.com/html/product...c_oil_pump.htm
o implementare, dar personal m-as gandi la astea ca o ultima solutie de a stoarce toti caii din motor.

aleks 17-11-05 12:49

Engineered Machined Products is in the process of developing advanced electric oil and fuel pumps designed to increase engine life while decreasing energy draw. This pump will operate independent of engine speed through the use of rugged brushless motors. The compact size and new design of this oil pump will result in a more efficient, resourceful engine. The oil pumps can help extend engine life by lubricating prior to start-up, increasing oil flow while at hot idle, and balancing the oil flow in running conditions. Development is underway to incorporate this pump into many different applications

mie mi se pare mai degraba un gadget folosit pt a creste durata de viata a motorului... nu prea vad latura practica in legatura cu crestera puterii...
poate ma insel eu...

83SOF 17-11-05 14:42

aleks, la fel ca si alternatorul, pompa de apa si ventilatorul, pompa de ulei fura din caii putere, evident nu mult, dar atunci cand nu mai ai alte locuri din care sa scoti performanta, apelezi la orice smecherie.

codrin44 17-11-05 16:33

mda...e ca rezistenta la ...frecare.arborele in loc sa-si vada de ale lui mai taraie dupa el si pompa de apa,ulei,paleta ventilator,alte servo,AC,alternator.toate la un loc,nu fura din turatia motorului,puterea lui?ba da.deci....aer cu evantaiul,servomushchi,si pompe electrice.

of toipic:stefan,motocicleta ta nu epe undeva pe la Piata Sud?

83SOF 17-11-05 18:01

Daca nu s-a facut taica-meu biker, motorul ar trebui sa fie in continuare la Buhusi in garaj. O sa il scot la o tura cand vin si o sa il vedeti atunci :)

aleks 18-11-05 12:05

pai, asteptam sa vedem cu ce ne ameninti :lol:

83SOF 18-11-05 14:43

Si eu de-abia astept, ca toata vara asta m-am uitat chioras la motociclistii care au trecut pe langa mine, gandindu-ma ca a mea sta degeaba. Sa tina doar vremea cu mine si sa fie asfalt uscat, ca o scot :)

All times are GMT +2. The time now is 23:39.

- Copyright 2026 4Tuning