Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   VECHIUL MIT:Cum facem Rost de Cai?Scade Fiabilitatea ! (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/87810-vechiul-mit-facem-rost-cai-scade-fiabilitatea.html)

Petty 21-08-08 14:05

Re: VECHIUL MIT:Cum facem Rost de Cai?Scade Fiabilitatea !

Chip tuning ............ o frectie la picior de lemn , ceva temporar .

Petty 21-08-08 14:13

Toate piesele stock au niste limite si tolerante mecanice si la senzori niste parametri min - max destul de mult limitate si cu o plaja mica . Degeaba ii dai benzina dace nu ai aer suficient o scanteie mai puternica care sa faca o ardere completa a amestecului dozat corect ca cantitate si continut din camera de ardere , nu ai o admisie si o evacuare performanta . Chip tuningul facut dupa ureche sau din auzite asa ca sa iti ia bani firma unde il faci e frectie si de durata scurta , sigur ceva undeva cedeaza si e pe bani tai .

santo 21-08-08 14:18

...the man can't help it...:tenisclap

B11EAU 21-08-08 14:52

Quote:

Originally Posted by santo (Post 1707639)
...nush dc chestiile astea trebuie sa devina personale mereu,cand se poate discuta frumos la obiect...mereu trebuie sa apara cineva care sa mai arunce cate o "pastila de intzelepciune",intr-un mod "ironic" sa nu zic flegmatic...lasa-ne pe noi astia mai "tinerei" asa sa invatzam de la "TINE"...daca ai ceva de spus...daca nu lasa deoparte "ironiile" de clasa aVII-a...eo unu am cam trecut peste...
hai mai bine sa revenim la "oile" noastre...

Hai sa ne intelegem... te-a deranjat ca ti-am spus sa citesti ceva, care sa te ajute sa gandesti logic?
Puterea este un raport intre cuplu si turatie ( si coeficienti... ). Toata lumea vrea cai... Nu vrea nimeni Nm! ;) Sper ca m-am facut inteles!

La intrebarea pe care ai pus-o tu in titlul topicului nu ai cum sa iti raspunzi decat singur: experimentand pe masina ta!
Afirmatia "tuning easy" este testata de mine pe 3 masini diferite. Rezultatul: fiabilitatea masinii nu a fost afectata, folosind doar piese de calitate!

Petty 21-08-08 15:04

Puterea este un raport intre cuplu si turatie ( si coeficienti... ). Toata lumea vrea cai... Nu vrea nimeni Nm! Sper ca m-am facut inteles!
Bun raspuns .

santo 22-08-08 14:52

total de acord cu tine,insa eo de aia am deschis topicu asta ca oamenii sa poata sa-shi spuna parerile,ideiile si opinile bune sau rele,crezi ca mai era deschis(de mine)daca ma apucam sa"experimentez"?...eo cred ca nuh...ci deschideam altu mai tarziu in timpul lucrarii sa te intreb tot pe tine:dc nu se potriveste aia sau dc vibreaza atunci sau dc bate acolo...eo cred ca daca anumite chestii is fixate mai bine in teorie,in practica lucrurile devin mai clare...tu vad ca ai un doi ani avans,poate tu ai trecut deja de partea teoretica(te priveste)...eu unu inca incerc sa o fac cat de clara posibil...si cred ca si altzii vor...
inca odata,de acord cu tine in privintza pieselor folosite.

Petty 22-08-08 16:06

Santo acum iti este clar cum sta treaba cu fiabilitatea si tuningul ?

santo 22-08-08 22:26

deci...idei...opinii...pareri...???

Petty 22-08-08 22:43

Daca cumperi o masina stock si incepi a baga bani in tuning ei atat motor cat si caroserie va iesi ceva mai bine decat stock , dar atentie niciodata nu se va compara ca fiabilitate si siguranta cu o masina sport pursange facuta de la mama ei din fabrica . Toti vrem ca masina noastra indiferent de marca sa o facem sa arate si sa fuga ca lambo , zonda , ferra si alte marci care fac masini numai sport pursange .Vorba unui om ferrari e de 50 ani e azi si va ramane inca 50 de ani . Daca imperechezi un armasar cu un ponei iese un magar adica o corcitura , nici asa nici asa . Fiecare intelege ce vrea .

Petty 22-08-08 23:15

santo cum ai raspunde la intrebarea : tuningul motor adus unei masini stock scade fiabilitatea ei ?

santo 22-08-08 23:44

depinde de "factorul suprem" :D...in cazu meu,DA

b01uxd 22-08-08 23:54

io cred ca da in oricare caz
pt ca dak maresti puterea motorului si doar atat restu componentelor in cazul de fata raman aceleasi.....si deci tuning motor fara modificari generale nu cred ca are rost

Petty 23-08-08 00:38

pt. b01uxd am citit pe un thread unde discutai si tu cand voiai sa o faci cu un logan 1.6 16 v se bagase unul ca are el sau a vazut logan 1.4 8 valve dus la 110 hp prostie mai mare ca aia si sa fie si crezuta nu am vazut . De asta ce zici legat de tuning ?

b01uxd 23-08-08 10:24

pai hai sa discutam p subiect....un logan 1.4 dala cat poa sa coste, 8000? si cat a bagat el in masina sa scoata din 75 110, in cazu de fata sa chinuit sa scoata dintrun motor mic cu resurse putine ce putea sasi cumepere din fabrica.....la asta ma refer, dak exista direct de fabrica mai multe motorizari de ce sa stai sati bati capu...........exemplu io 1.6 105 cai, c rost are so cipuiesc sai pun turbo, tot un rahat iese, o vand si imi iau 1.8 turbo cu mai multi km(a mea are 35.000 si e din 2006)

Petty 23-08-08 11:47

bine gandit b10uxd 100% de acord cu tine , de ce zici 105 candva au mai lesinat sau s-a inmultit ?

All times are GMT +2. The time now is 10:42.

- Copyright 2026 4Tuning