![]() |
aici sunt si niste detalii despre statie :)
http://www.digitalo.de/deeplink.jsp;...T=preisroboter |
In link-ul pe care ti l-am dat,rellaxx posteaza pe 27 aug explicatii F.clare despre subiect.
La fel,despre baterii s-a discutat mult.Da-i cu search pe forum si gasesti. |
Ai zis Saxo ca statia e prea mica pt woofer. Si ai zis ca se prajeste. Ce anume ??? Statia sau wooferul ??? Mai invata si omul... :lol:
|
Woofer-ul.Si asta ca tre sa mearga cu statia \"impinsa\" adica in zona cu distorsiuni la greu.Spilu e sa iei o statie mai tare ca difuzorul,sa o reglezi pe la 70-80% sa ramii in zona de SEMNAL CURAT,si DAI in difuzor fara griji.Poti depasi puterea RMS a difuzorului cu ceva procente ca nu se \"supara\" pe tine.Dar NU ai cum sa-l arzi.
|
Pai NILS....numai eu am scris de vreo 20 de ori pe aici pe forum. Sa nu mai zic de Relu. Si din cate stiu sursele tale de informatie, nu ai cum sa inveti gresit. Era o intrebare retorica cu iz de gluma. Data viitoare specific cu PS-u'. :lol:
Hondaru....prajesti difuzorul daca duci amplificatorul in clip si treci de un anumit prag de distorsiune in sunet. In 99% din cazuri difuzorul se arde din cauza distorsiunilor, nu din cauza puterii. Asta e si motivul pt care amplificatorul poate si chiar trebuie sa depaseasca puterea difuzorului. Acum....pt cei cu urechi de tabla nu exista nici un remediu. Orice se arde pe orice. :wink: |
Si uite asa se mai desteapta lumea... Probabil ca nu am fost convins de asta pana acum ca nu am dat niciodata statia la maxim, chiar daca era mai slaba ca wooferul si nu am auzit nici o distorsiune. E bine de stiut.
|
dar sansele de prajire sunt de 100% sau mult mai mic ?
la mine basu e dat la jumatate, nu la maxim ... |
Gain-ul se regleaza functie de cit scoate Hu-ul.Daca ai 4 Volti la iesire vei merge cu gain-ul mai jos decit daca ai avea 1,5 sau chiar 0,5 Volti.Important e sa nu ajungi la distorsiuni.
|
Pt ReLLaXX : esti incredibil :lol: :lol: :lol: hai ma ca m am prins ca nu ai zis cu rautate ,si nici eu :peace:
|
No harm done! Just \"jogging\". :joy: :tetter:
|
Re:
Quote:
2) Nu neaparat clasa D trebuie sa fie pentru subwoofer. In general asa este dar exista si amplificatoare dedicate pentru subwoofer care sunt in clasa AB. Clasa D se foloseste la sub datorita necesitatii unui output foarte mare care ar necesita un consum teribil daca ar fi in clasa AB. Totusi, ca si la punctul 1, exista oameni care accepta acel consum pentru ca un amplif AB gadila urechea mult mai bine decat unul D ! |
Ca in orice domeniu,si in car-audio,calitatea COSTA !! ( nu numai bani...)
A nu se confunda calitatea cu performanta..... |
am si eu o mare rugaminte:
imi recomandati si mie cam ce ar fi mai bun pentru wooferul acesta http://www.alpine.ro/prod_details.php?pid=SBS-1241BR m-am gandit sa schimb apliful si sa iau altceva, dar de data asta vreau sa nu mai iau ceva dupa capul meu :) thanx |
Variante sunt nenumarate.Important e ca amplificatorul sa aibe peste 250-300 RMS.
|
mai am si eu o nelamurire. daca vreau sa amplific boxele cu o statie, ce cabluri tre' sa folosesc ? adica imi trebuie niste cabluri asemanatoare celor pentru woofer ? explicati-mi si mie pls. durata de viata a boxelor se scurteaza brusc prin amplificare ?
si inca o problema... stie cineva cum sa scap de zgomotul infect produs de nr de pe portbagaj ? am pus bureti ... chestii ... si tot degeaba. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:54. |
- Copyright 2026 4Tuning