![]() |
Re: Proiect Megane 2 Hatchback
Cu cat mai mare e incinta, cu atat mai rapida e reactia midbass-ului (si a bassului, din moment ce conul nu trebuie sa comprime un anume volum de aer). La final va cobori in frecventa si mai jos decat coboara acum. Nu e obligatoriu sa ramai cu midbassi taiati sus.
Cat despre comunicarea cu habitaclu...imi amintesc ca am vazut poze cu o pereche de subwoofere montate in infinite baffle intr-un golf 4. O placa serioasa in loc de cea din fibra, izolata cat mai bine posibil si folosesti intregul portbagaj ca incinta. 2 subwoofere de 10inch sau 12inch ar fi bune acolo :) |
In fanteziile mele gandisem al un moment dat un sistem care sa inlocuiasca polita standard, a carei utilitate este doar de a feri ce este in portbagaj de ochii unor potentiali "binevoitori".
E vorba de a face 2 sine curbe incepand de la locurile unde este sustinuta polita acum si care sa continue pe spatele scaunelor iar pe ele sa culiseze un schelet metalic imbracat in piele - de exemplu - care la actionarea unui motoras sa se retraga spre spatarele scaunelor, eliberand astfel ce se alfa in portbagaj, de exemplu un woofer, sau chiar 2, montate in incinte custom pe contraaripi. Poate daca nu gasesc alta solutie mai buna, o sa incerc sa fac sistemul asta, sa vad ce-o iesi... Iar vis-a vis de usi, nu crezi ca din volumul mare al usilor voi obtine niste efecte nedorite asupra calitatii sunetului? Poate doar sa le izolez "beton", adaugand ceva dynamat si pe fetele de plastic + bureti, etc...sper sa tina balamalele :-) |
Exista riscul aparitiei undelor stationare daca incinta e mare (dar acel risc e prezent si intr-o incinta de ... 10-15L). Cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa pui burete cu celule inchise in spatele difuzorului :)
|
4 Attachment(s)
Update:
Componentele sistemului in acest moment sunt: Headunit: Clarion DXZ768MP Amplificator difuzoare fata: FOCAL FP 2.150 Difizoare fata: Focal Power K2P Amplificator Subwoofer: JBL 301.1 Subwoofer: JBL P1222 Condensator: Alfatec 1F Panou sigurante: Alfatec 1 intrare 4AWG - 3 Iesiri 8 AWG Alimentare: 1 traseu 4AWG + alte cabluri 8AWG Insonorizare: Dynamat Extreme, Stinger Expert Roadkill, Standartplast & altele Am modificat partea din spate, renuntand la roata de rezerva si montand in locul ei amplificatoarele si subwooferul. Sub amplificatoare se afla 2 ventilatoare care sunt activate in acelasi timp cu led-urile rosii de la butonul de langa frana de mana, atunci cand este nevoie. |
Dragut..niste difuzoare bune cele de la Focal..mai ales mid-bass-ul..
Ca si sugestie incearca sa renunti la cablurile subtiri de alimentare si mergi pe minim 4AWG.. In rest...spor la tb!! |
Cum se prezinta masina acuma ca si zgomot de rulare?
|
Quote:
|
Quote:
|
@JD
Este mult mai liniste acum, mai ales la viteze mai mari... daca nu te uiti la vitezometru, te :fura" cu macar 20-30km/h... Dar e loc si de mai bine... si daca totul merge cum vreau, saptamana viitoare o eviscerez iar pentru: - un strat suplimentar de burete pe podea, - o antifonare suplimentara la usi cu ceva burete + damplifier pro de la second skin - refacerea antifonarii spatiului de la roata de rezerva - din aluband (mare idee ce-am avut si eu...) in damplifier pro...+ trebuie sa umplu golul ramas intre fundul spatiului si rack-ul de amplifuri cu ceva burete - eventual, daca mai ramane ceva damplifier, as pune si pe contraaripile din fata pe exterior Dupa asta, imi refac si usile ca nu le mai suport! |
Foarte interesant !
Cel mai mult imi place ca ai antifonat "toata masina" , pun ghilimele pentru ca banuiesc ca nu ai dat si bordul jos sa insonorizezi in spatele lui. Eu avind diesel ma cam deranjeaza zgomotul de la motor si ma gindesc sa fca ceva in sensul asta , eram curios cam cit se reduce din zgomotul motorului. Si eu ma gindisem la dynamat pe contra aripi , sa ne spui si noua daca diferenta de zgomot e notabila. Despre sistem ce sa zic? Sistemul vizeaza partea de SQ , pastrind si functionalitatea masinii (asta imi place cel mai mult alaturi de antifonare). Pentru rezultate mai bune in SQ ai nevoe de player care sa stie time alignment si sa aiba si procesare buna. Ca upgrade la sistem alaturi de alt player eu asi pune si un amplif bun pe 4 canale (pt midbas si tweter) , nu zic neaparat ca amplificatorul tau Focal e prost dar midbasul tau este destul de bun si rapid si in nici un caz amplificatorul nu-i da tot ce are nevoie. Bafta! Poate ne vedem pe la vro intilnire sau vrun concurs ( concursurile din acest domeniu nu trebuiesc privite neparat ca niste competitii , mai degraba sunt niste oportunitati pentru concurenti de a asculta diferite sisteme si de a schimba idei si experienta). |
De muuuulte ori m-am gandit, dar la fel de muuulte ori am reusit sa ma opresc din a da bordul jos... In principal dupa antifonarea restului, zgomotul care mai intra acum in masina are clar o sursa - dinspre compartimentul motor, prin firewall...cat m-am ridicat eu cu antifonare pe unde mi-au incaput mainile nu a fost de ajuns. Cu restul masinii e mai usor, dar cu bordul...inca nu am curaj
A, si inca ceva ce-am observat cu privire la zgomotul drumului/trenului de rulare venind dinspre compartimentul motor: acesta se reduce audibil daca ai scut sub motor. Eu am in mod normal unul din plastic, destul de mare, cu ceva burete pe spate...dar in fiecare iarna il sparg de gheaturi. Iar daca as fi avut o masina normala in compartimentul motor, mi-as fi permis sa fac o antifonare a firewall-ului si pe partea dinspre motor, cu second skin firewall... mai scapam si de caldura intrata in habitaclu, deranjanta vara. Dar cum iti trebuie maine de copil de 5 ani ca sa scoti orice de sub capota, fara a da motorul jos nu am cum... si motorul sa-l dau jos ptr antifonare... ar trebui sa ma dea banii afara din casa ca sa fac asta :lol: ... si-acum am loc berechet! Deocamdata, in buget nu intra nici vreo schimbare la player, sau la amplif, desi vise exista... Dupa repozitionarea boxelor si a tweeterelor, probabil ca in viitorul apropiat o sa fac un efort pentru un procesor de sunet fiindca imi dau seama pe zi ce trece de avantajele unei asemenea jucarii Trebuie sa urmaresc si concursurile / intalnirile cand au loc, ca n-am mai facut-o in ultimul timp si macar acum am un sistem cat de cat si cu el si o gramada de noi intrebari la care probabil as afla raspunsuri mai repede decat citind mii de forumuri :D |
felicitari pentru masina, sunt curios cum se aude
legat de antifonare, si eu cam la fel ca tine, "aproape" toata masina. legat de zgomot, nu pot sa spun ca a scazut, pot doar sa zic ca acum se pot identifica sursele de zgomot ( motorul se aude mult mai tare, sau se distinge, sa zic asa; ca zgomot in mers, la mine la viteze mici a scazut considerabil, dupa 80+ deja se aude din spate zici ca am haionul deschis, plus de la oalele spate se aude destul de mult. de la viteze de peste 130 deja nu mai conteaza, ca se aude prin geam , suiera oglinzile, etc. ) apropo, de ce ai pus ventilatoarele pe buton si nu le-ai pus pe remote ? |
Merci! Se aude mult mai bine decat versiunile anterioare, dar se poate si mult mai bine... chiar doar cu aceleasi componente... izolare usi mai buna (usi + oana roata de rezerva), fete usi refacute + repozitionat tweetere...........
re vent. - O data ca nu am nevoie de ventilatoare intotdeauna....si a doua fiindca mi-a placut intotdeauna modelul asta de buton ;)...sa vezi cand primesc intrebari de genul "asta-i de la NOS?":rolleyes2... |
Cat imi doresc sa pun si eu folie la usi hayon, dar imi e frica rau sa nu rup clemele alea, sa-mi scartaie usa apoi cum am vazut la multi care si-au pus folii. As schimba si boxele toate dar iar nu stiu cat pot pune maxim, ce sa pun... cand voi avea toti banii, ma voi documenta bine bine si ma voi apuca..e mult de munca vad.
|
Nu scartaie nimik la mine:???:...si merg zilnic cu ea si-o bubui. In cel mai rau caz, identifici unde scartzaie si te ocupi de zona respectiva...putin burete...in cel mai rau caz dai cu sfanta vaselina :D! Mie la un moment dat imi scartaiau toate usile si hayonul la incuietori la fiecare curba si au disparut miraculos cu putina vaselina!
Pot sa te ajut cu dat jos frumos capacul de plastic de la hayon si fetele de usa ca pe-ale mele le-am scos si pus de mii de ori... si cu antifonarea! Am prins experienta demolandu-mi masina de atatea ori :D Oricum, Chiar pe sistemul stock, un minim de antifonare face mare diferenta. In cazul antifonarii de la mine, deja nu mai am ce-i face ca sa simt o diferenta asa cum am simtit de la stock la 4 usi antifonate cu 2 straturi de dynamat extreme, sau de la etapa asta la antifonarea din prezent... poate decat sa am buget nelimitat si sa-mi permit sa pun vreo 200 kg in plus pe masina (in momentul de fata sunt aprox 60-65kg de material izolant) |
| All times are GMT +2. The time now is 12:12. |
- Copyright 2026 4Tuning