Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW X5 vs. Porsche Cayenne (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/7035-bmw-x5-vs-porsche-cayenne.html)

HolySoul 05-08-05 04:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CataNOS\"
Sincer sa fiu, as alege Porsche Cayenne pentru faptul ca este mai exclusivist decat BMW X5.
Criteriile de mai sus de alegere intre cele doua masini mi se par cel putin hilare. Voi vreti sa ziceti k omu ala plin d bani k-re isi ia o masina d-asta, o va baga vreodata la un trial prin Carpati (sau Alpi, nah)? Nu-l intereseaza aspectul asta, daca vrea o masina pt aja ceva, isi ia un patrol/wrangler/landcruiser 90, sau le ia p toate 3 la pretul unui Cayenne :D . Din punctul meu de vedere, aceste doua masini reprezinta un statut social, proprietarul dorind sa se faca remarcat. Majoritatea proprietarilor de astfel de bijuterii nu vor apuca sa apese toate butoanele disponibile p consola centrala cat timp vor fi la volan...

Bafta!

P.S. X5-ul din dakar nu are nici cea mai mica legatura cu modelul de serie. Aaa, ba da, au aceeasi sigla BMW.

asta e valabil in Romania .
Cei de afara care-si cumpara un SUV il folosesc si la excursii la munte , drumetii , undeva unde o masina de lux n-ar face fatza .
LA noi le cumpara ca sa arate ca \"au bani\" sau din incultura in domeniul auto .
Toti posesorii de la noi au impresia ca daca au ditai masina in caz de impact au sanse mai mari sa scape decat dintr-o masina mica .. chiar argumenteaza \"am si bull-bar prins de lonjeroane\" sau ca ar avea stabilitate mai buna pe curbe \"e lata sta mai bine pe curbe \"
Eu unu nu prea-s de acord cu ei :)

Acu sa revin la topic .
Posche categoric .
De ce ? simplu : fuge mai bine , sta mai bine pe curbe , numele care spune multe , design-ul futurist care imbina sportivitatea cu off-road-ul , sunt mai putine in romania ca X5-uri .
X5-ul e un SUV ca oricare altu vazut de departe pe cand Porsche il remarci de la 2 KM si cand vezi ca vine din spate ai tendinta sa semnalizezi dreapta sa-l lasi sa se duca.

AlexT 06-08-05 19:34

100% Cayenne, tousi e porsche, suna altcumva decat BMW si imi la design mai mult decat X5

GolfuletzS 06-08-05 20:09

Cayenne e mult mai frumos design confort .... si este si mult mai rar ! adik nus in timp ce vezi 5 bmw x5 vezi doar 1 cayenne :D

RA_2fast4u 06-08-05 21:33

si eu ma duk cu porsche-ul....de cand ma stiu am avut o slabiciune pentru porsche :) si chiar daca nu ar fi aceasta slabicune tot asi alege porsche-ul din mai multe motive, de fapt nu prea gasesc nici un argument puternic in favoarea x5-ului....poate doar costul, dar cred ca deja la un astfel de nivel costul nu e atat de relevant....de fapt cred ca \"infruntarea\" aceasta a fost castigata de la inceput....e cam acelasi lucru ca si cum ai compara un logan cu un clio(dar neglijand partea cu costul)....

SHOGUN-A8 06-08-05 22:10

Porsche-ul e parca din alta categorie,una tip ferrari off-road,lambo off-road si altele.Arata parca mai bine decat X-5.
X-5-ul e dintr-o categorie a suv-urilor \"putin mai mult decat cele normale\" si pare mai 'micut\". :P

NEo007RX4 06-08-05 22:19

Cayenne...o masina capabila on road dar si off road. Cu suspensie pneumatica, reductor, diferentiale blocabile e un off roader de top, se bate cu nissan patrol sau land cruiser 120

X5.. cu toate ca are X drive, nu face fata la off road extrem. lipsa reductorului este un mare minus. totusi pe x5 de dakar, a debutat super dieselul biturbo in cascada de 3.000cmc...

In ro, ambele masini, sunt cumparate pt fitze si atat

Infiniti G35 Tuner 07-08-05 12:56

eu as alege X5-ul pt ca e confortabil si rapid si imi place ca e f puternic
dar X5-ul nu e mai rapid decat caienul dar tot prefer X5-ul :twisted:

bluedevil 16-08-05 23:14

Vreau sa va zic ca X5 se comporta foarte bine off road oricat de mare ar fi noroiul daca ai cauciucuri bune nu ramai blocat. Cu porsche nu am fost .
Dintre un x5 si un cayenne as alege un mercedes ml (modelul nou)

Turbo110 17-08-05 12:01

x5 4.8is mi se pare mult mai reusit decat cayanne

great_snoopy 17-08-05 12:36

Cine ar vrea un aro cu bot de Ferrari ?
Pe considerente de design prefer oricind X5-ul, combinatia de hot car for dickless men (porsche) cu un SUV mi se pare cam nereusita si tipatoare.
Chestie de gust, desigur.

mike20 17-08-05 15:11

pai x5 e mai ieftin decat porsche.....nu poate sa zica nimeni k bmw nu este masina de calitate....insa k suv ash alege range rover sport.. :D

mike20 17-08-05 15:12

1 Attachment(s)
pai x5 e mai ieftin decat porsche.....nu poate sa zica nimeni k bmw nu este masina de calitate....insa k suv ash alege range rover sport.. :D

NEo007RX4 17-08-05 22:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bluedevil\"
Vreau sa va zic ca X5 se comporta foarte bine off road oricat de mare ar fi noroiul daca ai cauciucuri bune nu ramai blocat. Cu porsche nu am fost .
Dintre un x5 si un cayenne as alege un mercedes ml (modelul nou)

ma faci sa rad. x5 foarte bine off road? ce intelegi tu prin off road? cum sa se comporte bine in OFF ROAD o masina fara reductor? o masina fara dif blocabile? un lucru iti zic, suzuki jimny se pisha pe x5 in off road. sa vad eu un x5 cu mt'uri si troliu, dar el nu are reductor. :)) masina buna lux-off road e LR DISCOVERY 3.

shadowro 18-08-05 06:56

deci porsche.
nu prea are egal cayenne turbo la clasa ei, vorbind din toate pdv.
parerea mea.

ZanDer 18-08-05 07:57

Porsche Cayenne :twisted:
Mai ales ca avand ca si baza motoru turbo s'o facut din el Gemballa GT 750 Aero 3, care scoate din motor 750 hp, si poate misjca masjina de 2,4 tone in 4,3 sec la 100 km/h, si in plus poate atinge viteza de 315 km/h ... aaa si sa nu uit, 1120 NM :wink: + frane, rotzi si tat ce traba pt a pune monstru asta in functiune ...

All times are GMT +2. The time now is 13:26.

- Copyright 2026 4Tuning