![]() |
Re: Ce trebuie sa faci daca te intereseaza in primul rand marirea cuplului la roata??
Singurul lucru care conteaza indiferent daca este vorba de acceleratie, viteza maxima, tractare este puterea si nu cuplul.
Practic puterea este o marime ce depinde liniar de cuplul si rpm si masoara cat lucru mecanic se poate face intr-un anumit interval de timp. Degeaba ai 1000 nm daca ii ai la 10 rotatii pe minut, mai bine ai 10 nm la 10000 de rpm. |
Re: Ce trebuie sa faci daca te intereseaza in primul rand marirea cuplului la roata??
pune un motor de ferrari pe un autobuz. vezi mai merge? trebuie sa mearg ca doar are putere multa nu? mai gandeste putin inainte sa zici ceva de genul asta
|
:), o sa mearga foarte bine si un motor de ferrari pe un autobuz cu o cutie de viteze corespunzatoare.
|
Ai grija la ce soft pui pe masina si fa pe cat posibil un dyno dupa ce il faci.
Problema cu majoritatea softurilor e ca ai un cuplu foarte mare fata de cel initial livrat brusc. Cel mai probabil dupa resoftare te vei trezi ca ai la 1900Rpm 65Cp. Este un lucru bun daca esti genul de om care are liniute in cap si alte chestii dar ambreiajul tau iti va face cu siguranta o surpriza in momentul in care vei avea 700Kg atarnate de masina (adica 1800 cu tot cu masina) si singurul lucru care desparte greutatea de motor e ambreiajul. Sper ca m-am facut inteles. Cauta pe cineva care sa tie cum se face un soft si care sa iti faca o curba de cuplu cat mai liniara fara "varful" de la intrarea turbinei in functiune. Si pe cei 100Cp din 68 nu-i cred nici mort. Adica aproape 50% doar din soft??? |
ce mai faceti mai pe topicul asta? omul cred ca deja e prin alte tari cu rulota dupa el
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:10. |
- Copyright 2026 4Tuning