![]() |
Am inteles ideea, doar ca io n-am chef sa-mi fac sistem pt competitii. M-am lamurit in privinta a ce ma interesa. Pt mine conteaza sa aud eu bine... Sa dau un exemplu : pe aceleasi difuzoare am ascultat un Alpine si un Clarion si sincer n-am putut face o diferentiere majora referitor la care suna mai frumos. Amandoua sunau frumos pt mine(totusi inclin inspre Clarion).
Offtopic: Mi se pare cel putin ciudat cat de mult trebuie sa te stresezi (eu unul sigur o fac) ca sa obtii un sunet la fel de frumos in masina cu sunetul dat de sistemul din camera. Ca sa ma exemplific: in camera am un stereo receiver Technics SA-EX140 (entry level) pus pe niste boxe Technics SB-CS95 (mid-level). Sistemul din masina ii cam de 1 si jumate mai scump decat astea 2 si tot nu suna la fel de cald (adevaru-i ca cel mai mult se apropia Clarionu pus pe niste GZ-uri :lol: ; sper sa rezolv problema si sa ajung si io posesor de Clarion ca GZ-urile le am :idea: ) |
viperu....si eu rad, dar nu cu la fel de multa pofta. Stii bine la ce ma refer. Ma refeream la sistemele de pe la noi, nu la cele din \"lume\". Si sustin tot ceea ce am spus mai sus cu exemple concrete. NU cred ca e corect sa gasesti sensul preferat in cele spuse de mine. Un sistem care se aude tare si bine e o realizare laudabila. Ce vroiam sa spun e ca jurizarea la SQ se face la un nivel mic, dupa cum probabil stii. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic daca la 10% din putere testele EMMA se aud bine si la 90% din putere nu pot sa ascult nimic in conditii decente. Prefer sa nu dau exemple concrete. Nu cred vorbesc din pozitia unui necunoscator. Daca vrei si o sa fie ocazia, o sa aprofundam subiectul.
|
Sunt convins ca si viperu se referea la \"lumea\" din ro.
Spre deosebire de marea majoritate a celor din tara noastra,cei de afara care participa la SPL stiu foarte bine ca daca te dor urechile nu inseamna ca sunt si decibeli multi !.Noua ne lipseste experienta.Eu sunt convins ca si cei de dincolo au fost la fel la inceput.... Nu poate fi vorba de experienta si progres in domeniul asta fara competitii,(pe care fara jena le putem considera inexistente pina acum). In ceea ce priveste CD-ul EMMA,e o chestie foarte ciudata.Ca e procesat mult nu-i o surpriza pentru nimeni,surpriza e aia ca pus pe o instalatie audio de casa BUNA,suna PROST !!!! Atunci se naste intrebarea: CUM poti aprecia CORECT un sistem audio cu un CD care n-are legatura cu naturalul ??? Cine stie CUM ar trebui sa sune acele masini pe CD-ul EMMA ???? Intrebari ar mai fi dar prefer sa ma abtin ( deocamdata ) |
Am avut aceeasi experienta cu cd-ul EMMA si nu pe o instalatie hi-fi home use ci pe o instalatie pro care din multe puncte de vedere ii este net superioara celei dintai. Ca nu are nici o legatura cu sunetul natural, asta se stie. Dar in masina in care testele EMMA suna bine, e vreo problema daca se poate asculta si MUZICA? :) Ca oricum jurizarea dupa testele dedicate e mai mult sau mai putin subiectiva. Dar macar sa observ performantele sistemului testat si pe muzica de larga auditie, peferabil altceva in afara de mp3-uri ripuite de cateva zeci de ori.
Rau, bine, cum e, ne folosim de ele ca asa \"zice regulile\". Asteptam competitiile. Sunt de acord ca lipsa lor face acest subiect sa bata practic pasul pe loc. |
sorry ca ma bag aiurea in discutie, dar...are cineva cd-ul emma? si ce anume contine? banuiesc ca nu testele alea de subwoofer..10x si scuze inca o data
|
CD-urile EMMA.ca sunt 2:unul pentru SQ si unul pentru SPL.
Teoretic le poti cumpara de la EMMA Romania. http://emmanet.com/Countries/Romania.htm |
| All times are GMT +2. The time now is 11:44. |
- Copyright 2026 4Tuning