![]() |
Re: cele mai bune twetere.....care or fi?
trebuie sa precizez ca nu am experienta in domeniul car audio. am ceva experienta in pro audio, de unde si ideea cu tweeterele ART. am ascultat diferite monitoare de studio de la yamaha ns10, tannoy, behringer, esi, event, la dynaudio, adam, focal. ultimele 2 sunt, in opinia mea, mult peste celelalte. acum referitor la dispersia tweeterelor ART, din ce am ascultat eu, au o imagine stereo superba si un sweet spot f mare. intr-adevar nu am de unde sa stiu cum se comporta intr-un mediu necontrolat cum este cel din masina, dar ma gandesc ca decat sa dai o gramada de bani pe un set de difuzoare focal, dc sa nu incerci cu ceva care suna tot in zona aia si la un pret mult mai avantajos?
ca o paranteza adaug faptul ca nu este vorba de zgomot de tranzient, exprimarea e un pic ambigua aici. semnalul tranzient este acel semnal care are un atac foarte rapid, iar tweeterul trebuie sa fie instare sa raspunda cat mai repede si fara inertie. avantajul tehnologiei ART este faptul ca membrana din care este formata tweeterul are o suprafata mult mai mare si este si mult mai usoara decat in cazul unui tweeter normal. fiind mai usoara, are mai putina inertie, ca atare are si un raspuns tranzient mai bun. Marinu, daca ai o parere f proasta despre tehnologia asta, incearca sa-ti faci intr-o zi drum pe la muzica si sa le auzi, sunt convins ca o sa-ti schimbi parerea :) |
Quote:
|
2 Attachment(s)
ce parere aveti despre tweeterele astea ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:43. |
- Copyright 2026 4Tuning