Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cai putere (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/5-cai-putere.html)

akimoto 20-08-03 13:09

bah, lasa-l dracu' de kerosen
1. evacuarea (cap-coada)
2. admisia
3. aprinderea
4. electronica

cam atat ajunge :?: , daca nu vreti sa spargeti motoru'

Turbo110 20-08-03 19:35

KEROSEN

Ma bag si eu ca miezul peste voi !
Ce urmeaza sa scriu este ceea ce vreau sa realizez eu din nova mea !

La motor o sai alezez chiuloasa , o sa ii mai iau din volanta ,grupuri scurte in cutie ,admisie + evacuare , modificarea electronici, o axa cu came ceva mai buna , suspensi si ramfosarea caroseriei sa nu imi iau zborul ! :D

CAT DESPRE COMBUCTIBIL vPower racing rullez !!!!

Oricum usor de zis greu de facut !

KOMBAT 21-08-03 14:28

CAI PUTERE

8) Kerosen gasesti la aeroport.
Arede greu supapele,benzina=90 putere calorica
kerosen=120 putere calorica
O SA AI CAM 20% CP IN FUNCTIE DE STAREA TEHNICA A MOTORULUI

DACA AI CAI PUTERE TREBUIE SA TE GANDESTI SI LA SIGURANTA TA

Anonymous 25-08-03 13:39

Quote:

Originally Posted by \"kombat\"
8) salut,VRETI cai putere :
-Baga turbina (turbo sau compresor) cu aer rece
-filtru conic mare
-separa galeriile(ex.:4 in linie) 2 pe unu cu cate o toba mai mare (turbina)
-taie din chiulasa
-pileste axu cu came(fin,fin de tot)
-schimba injectoarele cu tacam cu tot
-schimba supapele (titan)
-benzina usoara (kerosen bun)
-cip control injectie sau carburator bicameral
-AI suspensi si amortizoare tari (stabilitate)
- servodirectie si servofrana pe disc +abs
-eventual NOS (dar unde umpli butelia) Poti folosi tub O2
-fa masina mai usoara V=AxG ( Viteza,Acceleratie,Greutate)
-foloseste cutie de viteza scurta(pt. liniute)

Mai baiatule nu mai spune aberatzii din astea.... lol. Mai invatza shi pe urma vorbeshte.
Daca habar nu ai despre mashini stai cuminte. Unde ai auzit tu de pilit ax cu came? fin :lol: Axul se schiba cu unul care ridica mai mult shi/sau tzine supapele mai mult deschise. Unde gaseshti supape de titan in Romania noastra? Chiulasa nu se taie. Se ia din ea ceva de genul zecimilor de milimetri pentru un raport de compresie mai mare. Pe de alta parte daca pui turbo o sa vrei sa ai un raport de compresie mai mic pentru a putea marii presiunea maxima data de turbina fara sa gaureshti pistoanele, care la un turbo serios trebuie shi ele schimbate.....
In principiu fiecare mashina se preteaza la anumite modificari. De obicei ele trebuie facute impreuna pentru a avea efectul dorit.

Amytal 22-09-03 19:50

Horse-power sells cars, Torque wins races!

Anonymous 29-09-03 00:13

neatza

frate k_gula de unde turbina cat mai consuma si chestia aia....si cam cati cai mai scoate.....

TNos 26-11-03 12:55

-volanta usoara,greutatea distribuita inspre exterior
-4 supape pe cilindru,diametru cat mai mare posibil
-biela si pistoane usoare
-camera ardere compacta,posibil turbulente pt amestec omogen
-umplerea cilindrilor cat mai buna
-evacuare rapida si daca posibil individuala pe cilindru
-ax cu came
-avans optim
-ulei bun pt frecare minima
-aprinderea la momentul oportun
-doua bujii pe cilindru daca posibil
-presiunea mare
-greutate motor mica
-arbore usor,dar in limite
-combustibil cu cifra octanica mare
-motor racit puternic,dar caldura mare in camera de ardere pt presiune mare
-ambreiaj dublu disc daca posibil
-cutie viteze 6 trepte,raporturi depinde ce vrei: viteza sau acceleratie
-elemente aerodinamice pe bune;nu pentru exterior frumos
-garda la sol mica
-pneuri bune
-greutate redusa a masinii
-pompa de benzina presiune mare
-pompa ulei presiune mare
-bara stabilizatoare
-frane aerisite,2 etriere pe disc daca posibil(fata+spate)
-filtru aer performant(impuritati dar si o viteza mare a aerului)
-filtru benzina
-reglaje bine calculate si facute
-turbo sau compresor
-plus o gramada de alte chestii,dar sincer n-am timp sa stau acum
-mai vb,oricum toate aceste modificari sunt posibile,si ca sa imi fac reclama,puteti suna la 0744531069

Geo 28-11-03 20:32

Frate, tu esti student la facultate de autovehicule rutiere :lol:
Prea seamana chestiile alea (care cam sunt totusi principii ideale dupa care proiectezi un motor) cu cele din cartile A.R. Brasov...

TNos 28-11-03 22:39

geo:la orice proiectare se merge pe conditii ideale de functionare si mai sunt si niste ipoteze simplificatoare,dupa care se calculeaza randamentul real cu aproximatie si fata de acest randament exista totusi diferente in realitate!
Ceea ce ai citit tu acolo se poate face,si-ti spun si de ce:
1.timp de un an am lucrat cu un inginer care se ocupa cu asa ceva de peste 30 ani(ing.Stane Cristian Marius),iar pe vremea lui Ceausescu modifica masinile Militiei pt performante sporite,din ce zicea el, unele le aduceau chiar la 200 CP!A mai lucrat ca inginer proiectant si la Opel Germania,si mecanic la echipa BMW de DTM!
2.Tot ceea ce stiu,stiu din carti,asa cum ai zis tu,dar nu carti teoretice,ci carti scrise de prof.dr.ingineri cu experienta si practica in domeniu,romani + straini,lucrarile lor se bazeaza pe experienta lor practica acumulata in decursul anilor,si tot ceea ce se gaseste in aceste lucrari s-a facut cu succes si sunt modificari care se fac inca in anumite domenii ale sportului cu motor,difera doar nivelul la care se fac aceste modificari!
3.Eu unul am facut tot ceea ce scrie acolo!(nu ma laud)
4.Nu postam acest articol daca nu stiam ce vb si nu imi deschideam atelier daca le stiam doar in teorie
5.Cum crezi ca se obtin acele performante incredibile cu masinile de raliu?
Nu ma intelege gresit,nu vreau sa-ti dau peste nas sau sa ma laud, dar ce stiu,stiu,ca si eu gresesc este adevarat ca sunt la inceput si recunosc atunci cand se intampla si stiu ca mai am multe de invatat atat practica cat si teorie si chiar daca sunt cateva persoane care cunosc mai putine lucruri ca mine,tot exista de un milion de ori mai multe persoane care stiu mai multe ca mine,sunt constient de acest lucru si de aceea accept orice discutie cu oricine,pt ca tot timpul mai afli ceva nou sau ca ceea ce stiai tu nu mai este valabil sau este gresit!Te multumeste raspunsu meu?

Geo 29-11-03 11:45

Stai linistit, ma multumeste raspunsul... nu-i nici o suparare, de fapt eu nu am scris tot ce vroiam sa zic de fapt, mea culpa...
Am banuit (din ce am vazut scris de tine) ca esti student (sau ai facut) vreo facultate de A.R., sau Transporturi, si-ti place mecanica... am recunoscut idei si fraze din cartile pe care le studiezi la astfel de facultati. Pe urma, citind mai cu atentie pe forum, am descoperit ca intr-adevar asa este (cu studentia...)
Stiu cum e treaba cu proiectarea... singurul lucru care vroiam de fapt sa-l subliniez este ca de la principiile acelea la practic este cale lunga, care se traduce prin bani... daca ii ai, ok, daca nu, te mai limitezi...

TNos 29-11-03 14:44

geo:daca n-ar fi banii ar fi super,dar atunci n-ar mai exista aceste diferente.Apropo,tu ca programator ai putea face niste chestii super misto pe la injectie si stabilitate si frane,etc,faci aplicatii in domeniul auto?Eu unul habar n-am sa programez si ce e ala un soft,dar am niste idei misto pt optimizarea anumitor probleme la motor,te-ar interesa o colaborare?
poate nu-s bune ideile mele,dar impreuna le-am putea verifica si cine stie ce noroc am putea avea!

DZ1 30-11-03 13:46

Ma scuzati dar nu pot sa ma abtin........
Vorbiti de masini de Formula 1 sau de strada????
Majoritatea schimbarilor scrise de uni nu aduc nimic in plus unei masini de strada:ulei/filtru/pompa de benzina etc.De fapt nu se pot face nimic decat cu sume enorme de bani si cu care iti cumperi mai multe masini.
Astea sunt basme de adormit copii.
Motor mai usor si alte aberati din jocuri de calculator.
Iar programarea unui motor(aer/benzina/etc) nu se face la un sfarsit de saptamana cu niste prieteni care au habar de calculatoare.
Cred ca uni nu spun serios ce gandesc sau se prostesc pe net.
Daca am jignit pe cineva cu sinceritatea mea imi pare rau.

TNos 30-11-03 22:04

DZ1:
-un ulei de motor bun reduce frecarea dintre piston si camasa,deci forta de frecare este mai mica,deci nu se mai pierde atat de multa energie pt invingerea fortei de frecare
-un filtru de aer bun mareste cantitatea de aer si viteza acestuia,avand ceva mai mult aer si cu reglajul corect poti obtine o ardere mai buna,deci mai multa putere pt ca nu mai ramane la fel de mult combustibil nears; daca viteza aerului este mai mare presiune in cilindrii va creste,deci vei avea o putere mai mare pt ca puterea este direct proportionala cu presiunea din cilindri
-avand o pompa de benzina cu o presiune mai mare,in acelasi timp cu una mai putin performanta vei trimite mai multa benzina spre motor si ai nevoie de o cantitate mai mare de benzina atunci cand maresti cantitatea de aer pt a pastra un amestec optim pt o ardere optima,daca vei avea mai putina benzina vei avea un amestec sarac,deci pierderi de putere
-un motor mai usor inseamna forte de inertie mai mici de unde rezulta pierderi de putere mai mici pt ca se consuma mai putin din puterea produsa de motor pt a invinge aceste forte de inertie
Deci nu sunt basme de copii,iti pot explica si celelalte chestii,e adevarat ca puterea castigata cu unele modificari nu este mare,dar putin de aici si cu putin de acolo face putin mai mult si merita;sa stii ca nu costa chiar atat de mult,depinde de nivelul la care faci modificarile!rescrierea nu se face la sfarsit de saptamna,ai dreptate,dar nici noi nu am zis asa ceva si daca incercam sa facem un program si nu iese nimic,oricum nu am pierdut nimic,deci merita incercat!

Geo 01-12-03 12:54

DZ1, esti putin cam dur...
Filtru / ulei / pompa trag cu ele chestii bune, ti-a explicat TNos... Doar nu vrei sa-ti aduca astea 100 de cai putere numai ele...
Stiu ca-ti trebuie bani pentru modificari, tocmai asta ii spuneam si eu lui TNos, ca alea sunt lucruri scumpe, pe care le zice el... Dar asa este calea catre progres... incet incet se adopta astfel de tehnici pentru motoarele actuale, compara un motor din '90, cu unul actual... ti se va parea nava spatiala motorul mai nou, cate noi tehnologii inglobeaza.
Nimeni nu va face pentru masina lui tot ce s-a zis, dar in masura posibilitatilor si a banilor fiecare face ce poate.
Nu mai suntem pustani de jocuri pe calculator :lol:
La partea cu programarea, tine cont ca eu inca nici nu am raspuns...
Tocmai asta vroiam sa spun si eu, ca este greu... nu atat cat sa scrii programul, dar ce scrii vine din stiinta multa, tehnica, cunostinte teoretice si practice solide... Insa sunt convins ca asa se lucreaza, si asa se face soft-ul pentru controlul electronic al motorului, si asa apar chip-urile de tuning.
Pentru TNos: sincer, nu prea cred ca brusc vom revolutiona noi controlul electronic al motoarelor, si sunt si foarte ocupat cu serviciul actual (de care sunt multumit). Dar chiar mi-ar placea sa stam de vorba la o bere, sau in alta situatie, sa te aud ce idei ai, si cam ce ai vrea sa faci... Cred ca e un domeniu interesant, as vrea sa discutam putin despre cum se face si ce se poate face in plus... :D

DZ1 01-12-03 15:11

Ok,incerc sa fiu un pic mai moale.....
Daca am fi cu totii la o bere v-as explica mai repede si mult mai mult decat o fac pe net.
Eu vorbesc din experienta si nu din texte citite undeva pe net.
Chestia cu uleiul,nu face decat sa reziste motorul mai multi Kilometri,dar nu aduce cai in plus.......frecarea nu este asa de mare ca sa aduca uleiul ceva putere.
Filtrul de aer sport aduce pierderi de cai putere si nicidecum cai in plus.
Caldura pe care o preia de la motor este enorma.Voi credeti ca firmele mari nu sunt in stare sa faca filtre pentru masini .Ei investesc miliarde pt. cai in plus si nu au bani de filtre mai bune?????
Sa fim seriosi....eu am vazut un test facut la Filtre Sport( ca.8) si aproape toate aveau pierderi de putere!!!!!!!!!!!!!!!
Pompa de benzina nu aduce nimic,absolut nimic.Fara aer, degeaba ai benzina in plus.Orice pompa de fabrica face fata la aer in plus pana la 50%in plus.Deci la o masina preparata rezista fara probleme.Pompele de benzina se schimba cand faci preparati cu adevarat mari.....nu pentru 100CP in plus.Ar mai fi multe de scris dar nu am timp.....
Sper sa ma intelegeti ce vreau sa spun,in Romania va dura extrem de mult pana vor aparea firme consacrate de tuning.
Vointa este multa insa bani si calificari in materie lipsesc.

All times are GMT +2. The time now is 01:47.

- Copyright 2026 4Tuning