![]() |
Re: Turbo Blanket - util sau sinucidere?
Revin cu noi idei. Se pare ca atunci cand am deschis topicul s-a produs oarecare confuzie, publicul a inteles ca vorbesc de un manson izolant pentru intregul turbo.
Quote:
Pe alte forumuri au pomenit de riscul de a impiedica turbina sa se raceasca prin radiatie, care ar rezulta in craparea carcasei turbinei dupa un timp ~Nautilus |
Nu pot sa repet numai ce am mai spus acum cateva posturi.
Daca in jurul evacuarii ai ceva ce poate topii pune, daca nu lasa ca face mai mult rau decat bine. Eu inca nu am intalnit pe nimani care sa puna izolare petnur a nu lasa gezele de evacuare sa raceasca, numai la motorsport, unde nu conteaza cat tin piesele. De ce? Din cauza ca chiulasa va fi mult mia calda, la fel si turboul, deci viata lor se scurteste. Decide, eventaula paguba pe lung termen 1-2000 E pentru izolarea respectiva ce aduce max 2 cai... |
temperatura sub capota nu conteaza?
o galerie turbo evacuare izolate fazta de unele neizolate vor creste temp sub capota, destul de mult mai ales in cazurile in care se ruelaza la turatii mari cu viteza mica |
Quote:
1. tubulatura de evacuare izolata cu fibra de sticla -> suprafata ei e rece, uneori chiar poti pune mana pe ea, gazele de evacuare in schimb nu pierd din caldura, raman la 700-900 de grade (si "coc" metalul sau il decalesc) 2. tubulatura neizolata -> preia din caldura gazelor fierbinti care trec prin ea si o radiaza in compartimentul motor ~Nautilus |
da am scris eu in graba... alea neizolate fac sa fie temp sub capota mai mare
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:42. |
- Copyright 2026 4Tuning