Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Deconectarea alternatorului??? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/42052-deconectarea-alternatorului.html)

andreiuuu 11-06-07 00:08

Re: Deconectarea alternatorului???

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 942697)
Cam asa ceva.
La mine cu 165Cp :rolleyes2 daca merg la 40Km/h in a 3a si dau muzica mai tare vine in nas masina :)
Trebuie sa-mi iau o baterie mai sanatoasa.
Si chiar nu a masurat nimeni niciodata???

:!: :!: :!: Bai pa asta e chestie serioasa maa!! Deci daca te iei cu unu dai muzica mai incet sa nu se cupleze ala sau ... poate ai tu bateria descarcata .. schimb o si mai fa testu asta odata :D e o ch f importanta... eu nu stiu ca se incarca la fel bateria adica ii da un puls de energie constant cand mergi cu masina...

sebaaa 11-06-07 00:53

Quote:

Originally Posted by andreiuuu (Post 942702)
:!: :!: :!: Bai pa asta e chestie serioasa maa!! Deci daca te iei cu unu dai muzica mai incet sa nu se cupleze ala sau ... poate ai tu bateria descarcata .. schimb o si mai fa testu asta odata :D e o ch f importanta... eu nu stiu ca se incarca la fel bateria adica ii da un puls de energie constant cand mergi cu masina...

da, incarcarea este constanta..ia un multimetru..baga pe volti la continuu , 20 v si pune la borne ..vezi la ralanti ce iti da..si urca in turatii..sa zicem 2000 rpm..si vezi cat iti da..
chit k deconectezi alteranatorul.. deci el nu mai produce curent tot ia un pic din puterea motorului..doar prin frecarea pe care o produce acestuia cand il roteste
stiu si eu cum functioneaza un alternator, multumesc..
la f1 este valabila treaba.. deci e o chestie mai mult de masinile duse la extrem , nu pt niste liniute..

powered by bobi 17-06-07 19:20

luati-va un alternator care sa genereze 90Asi o baterie de peste 70 Ah si toate problemele s-au dus.

bogdanmaestro 02-07-07 12:09

Am facut chestia asta (deconectarea excitatiei alternatorului) acum vreo 7-8 ani, pe o Dacia Sport. Am pus pe cablu un intrerupator si l-am pozitionat in bord. La motorul de 1400 de Dacia se simtea destul de bine, mai ales la viteze mari, de peste 100km/h. Diferenta era totusi simtita inca de la relanti, unde turatia crestea ci cca 150-200rot/min (sper ca tin bine minte, a trecut mult de-atunci)... Oricum, una peste alta, diferenta se simtea. Am renuntat la sistem cand mi-a explicat un electrician ca induce shocuri in alternator sa ca-i pot praji anumite componente.
Va recomand o astfel de modificare, insa cu rezerva ca ar trebui oprit motorul de fiecare data cand (de)cuplatzi excitatzia. (Cel putzin) la Dacie se simte bine!

bogdanmaestro 02-07-07 12:18

Am facut chestia asta (deconectarea excitatiei alternatorului) acum vreo 7-8 ani, pe o Dacia Sport. Am pus pe cablu un intrerupator si l-am pozitionat in bord. La motorul de 1400 de Dacia se simtea destul de bine, mai ales la viteze mari, de peste 100km/h. Diferenta era totusi simtita inca de la relanti, unde turatia crestea ci cca 150-200rot/min (sper ca tin bine minte, a trecut mult de-atunci)... Oricum, una peste alta, diferenta se simtea. Am renuntat la sistem cand mi-a explicat un electrician ca induce shocuri in alternator sa ca-i pot praji anumite componente.
Va recomand o astfel de modificare, insa cu rezerva ca ar trebui oprit motorul de fiecare data cand (de)cuplatzi excitatzia. (Cel putzin) la Dacie se simte bine!
Si desi nu e thread-ul corespunzator, nu ma pot abtine sa mai fac o remarca: am cumparat apoi o tzevushca de plastic care de foloseste la filtrele de aer de Nova (se gaseste in Autovit la un pretz derizoriu) si am asezat-o in capul carcasei filtrului de aer de Dacie 1410 (Sport). ...un fel de "admisie dinamica" (iesea intre nervurile din masca). Intra aer rece si cu o usoara presiune. Ei bine, chestiile astea doua impreuna faceau ca diferenta fatza de cum era inainte sa fie foarte mare...simteam cu adevarat schimbarile. Ceea ce dovedeste ca se pot face lucruri mari cu bani putzini (cel putzin la Dacie)...:)
Am mai facut si alte lucruri care imi transformasera sportiva intr-una ceva mai rapida...ce vremuri...:)
...sorry pentru postul dublu...se poate sterge primul...sorry ink o data!

All times are GMT +2. The time now is 15:26.

- Copyright 2026 4Tuning