Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   CP din evacuare (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/3191-cp-evacuare.html)

TNos 14-02-05 07:41

florin cars...un simplu argument pt egalitatea cantitatii de gaze evacuate,,, ai un motor de 4 cilindri in linie... daca cantitatea de amestec proaspat nu este egala in toti cilindrii vei avea un mers neregulat, pierderi mari de putere, zgomote...un lucru ce influenteaza umplerea este volumul de gaze arse evacuate, deci trebuie sa se evacueze egal...apoi lungimea traseului de evacuare ajuta la asta...pt cuplu ai nevoie de conducte lungi... pt putere ai nevoie de scurte...de aceea s-a si inventat traseul de evacuare si admisie cu geometrie variabila astfel incat curba de cuplu si putere sa fie optimizate pe toata plaja de turatii...

TNos 14-02-05 07:42

florin cars...un simplu argument pt egalitatea cantitatii de gaze evacuate,,, ai un motor de 4 cilindri in linie... daca cantitatea de amestec proaspat nu este egala in toti cilindrii vei avea un mers neregulat, pierderi mari de putere, zgomote...un lucru ce influenteaza umplerea este volumul de gaze arse evacuate, deci trebuie sa se evacueze egal...apoi lungimea traseului de evacuare ajuta la asta...pt cuplu ai nevoie de conducte lungi... pt putere ai nevoie de scurte...de aceea s-a si inventat traseul de evacuare si admisie cu geometrie variabila astfel incat curba de cuplu si putere sa fie optimizate pe toata plaja de turatii...

R3Kin 24-02-05 08:37

Mai oameni buni cum dracu poate sa-ti dea o evacuare nu stiu cati cai?Asta este o aberatie de proportii.Caii ii scoate motorul iar un motor de 100 de cai (exemplu) nu poate sa aiba mai multi cai niciodata cu nici o evacuare din lume.Motorul intradevar isi imbunatateste parametri de functionare dar pe orice dyno da tot 100cp chiar daca se comporta ca unul de eu stiu..110cp.Filtrele de aer la fel nu aduc cai.Caii in plus ti-i dau axele cu came modificate,arborele etc.

B 68 VLD 24-02-05 10:00

Quote:

Motorul intradevar isi imbunatateste parametri de functionare dar pe orice dyno da tot 100cp chiar daca se comporta ca unul de eu stiu..110cp
Asta este printre cele mai penibile lucruri care le-am auzit. Cum draq are 100cp si se comporta ca unul de 110cP? Tu cand spui ca se comporta ca unul de 110cp inteleg ca merge ca ala nu?! Adica trage mai bine decat unul de 100cp nu?! :lol: :lol:

georgeb 24-02-05 10:11

eu am motor de 100cp dar la mine se simte ca unul de 400 . moooama ii fac pe toti la semafor ... :twisted:

UniculSGM 27-02-05 16:14

M-am saturat de discutiile astea aberante despre esapamentele care maresc puterea motorului.

Esapamentul unei masini se construieste in functie de plaja de turatie la care lucreaza motorul.

Masinile de strada in 4 cilindrii au o evacuare 4-2-1, cuplu maxim la turatie mica

Cele pt curse au evacuare 4-1, cuplu maxim la turatie mare.

Pt o umplere egala a clindrilor, ideal este ca toate tevile sa aiva lungimi egala, si cat mai putine coturi pana la final.

Cortez 09-03-05 02:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"TheSinner2\"
e simplu.. gazele nu merg doar intr-un sens pe traseul de evacuare... ele recircula.. o data presiunea scazuta... moare cuplul

nu prea inteleg ce zici!!!

TheSinner2 09-03-05 09:50

stiu :lol:

AR120CP 14-03-05 06:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B-34-SGM\"
M-am saturat de discutiile astea aberante despre esapamentele care maresc puterea motorului.

Esapamentul unei masini se construieste in functie de plaja de turatie la care lucreaza motorul.

Masinile de strada in 4 cilindrii au o evacuare 4-2-1, cuplu maxim la turatie mica

Cele pt curse au evacuare 4-1, cuplu maxim la turatie mare.

Pt o umplere egala a clindrilor, ideal este ca toate tevile sa aiva lungimi egala, si cat mai putine coturi pana la final.

Salutare,
va rog sa ma lamuriti si pe mine:
Am o Alfa 164 TD, motor de 2.5. Vreau sa modific evacuarea, adica sa imi fac evacuare cu 2 tobe finale. Pentru moment evacuarea este 4-2-1. Vreau parerile voastre in legatura cu aceasta modificare. Mentionez ca vreau sa fac aceasta evacuare doar pt sound si pt estetica masinii(arata mai bine cu 2 tobe finale), pt ca dupa parerea mea nu voi simti o crestere a puterii :!:
Ce efecte negative ar putea avea aceasta modificare asupra motorului :?:

florin_cars 14-03-05 11:37

pai efecte negative nu cred(eventual pozitive :P ), insa cum s-a mai zis si sus, cauta ca de unde desparti evacuare in doua, cele doua trasee pana la finale sa fie egale, deci despartirea eu zic s-o faci inainte de puntea spate, ideal ar fi ca evacuarea actuala sa mearga pe mijlocul masinii pt ca dk e intr-o parte e mai greu sa faci 2 trasee egale dupa aia, unul in stanga si unul in dreapta, evident iti vor iesi diferite.
Eventual dk nu e pe mijloc, refa evacuarea de la motor si du-o pe mijloc dupa aia procedezi cum ti-am zis mai sus.

Eu ce nu inteleg, e de ce dk spuneti ca ideal e sa fie egale evacuarile duble, FORD nu prea a adoptat acest lucru ?? exemplu e masina mea Consul/Granada care la V6 avea 2 evacuari paralele pana dupa punte si de acolo cea din dreapta o lua pe dupa punte spre stanga si intra in (singura)toba la fel cu cea din stanga care evident ca era mai scurta. Deci nu inseamna ca se evacuau diferit gazele prin cele 2 galerii?? sau faptul ca intrau intr-o singura finala 'avea' efectul scontat??!

All times are GMT +2. The time now is 06:56.

- Copyright 2026 4Tuning