Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   PROVOCARI (https://forum.4tuning.ro/61-provocari.html)
-   -   Idee provocari (https://forum.4tuning.ro/61-provocari/3056-idee-provocari.html)

COObra 31-12-04 14:51

supersev - una e tuning adica sa scoti ce poti dintr-un motor stock si alta e swap adica sa schimbi motorul.
imagineaza-ti 2 bmw-uri la start unu e 320 stock iar altul e 320 in talon si sub capota ara motor de 2,8. ala nu e tuning.
tuning e cand avem aceeasi situatie si castiga bmw-ul cu motor de 2000 :wink:

200SX 31-12-04 15:02

OFFTOPIC
ati luat-o prin balarii

supersev 31-12-04 15:24

nu e deloc offtopic pt ca se discuta despre grupe si implicit de masurarea puterii motorului ... deci e ontopic ...
Coobra , uite ca asta nici nu am luat in calcul ... ceea ce spui tu acolo e ilegal totusi ... eu ma refeream la masinile ce au datele din talon reale .. adica datele motorului care e pe masina .... :)
si asta se poate vedea , nu ?
ceea ce am spus eu mai devreme se refera ma tuning , nu swap ...
:)

COObra 31-12-04 15:32

nu e deloc ilegal. nici o lege nu te impiedica sa schimbi motorul.
iar chestia cu se poate vedea.......trebuie si ceva oameni priceputi.

200SX 31-12-04 15:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"COObra\"
nu e deloc ilegal. nici o lege nu te impiedica sa schimbi motorul.
iar chestia cu se poate vedea.......trebuie si ceva oameni priceputi.

nu te impiedica sa-l schimbi, dar e ilegal sa nu ai trecuta schimbarea in acte, care schimbare daca se face se v-a emite un nou talon cu o noua serie de motor cu o noua putere ;)
sper sa nu ma insel

driver 31-12-04 15:52

motorul e considerat ca orice piesa de schimb nu mai tre sa umbli dupa acte si prostii

Al3xius 31-12-04 16:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"driver\"
motorul e considerat ca orice piesa de schimb nu mai tre sa umbli dupa acte si prostii

te inseli rau de tot ! adica masina mea are trecut in talon motor de 1.7TD si eu pun un 2000 SFI pe ea ...nu trebuie sa fac nici un act nu ? ...ca doar e \"piesa de schimb\" ! :roll: :roll:

supersev 31-12-04 16:08

driver eu zic sa te mai documentezi ...
tre sa treci in talon si jantele daca le schimbi ...
spune-mi si mie ,daca e asa , atunci de ce se uita politia atunci cand verifica o masina la seria motorului si a caroseriei ???
motorul tre trecut in acte in orice conditii .... faptul ca una lume nu face asa asta e altceva ....

SEBASTIAN 01-01-05 19:25

Re:

Quote:

supersev - una e tuning adica sa scoti ce poti dintr-un motor stock si alta e swap adica sa schimbi motorul.
imagineaza-ti 2 bmw-uri la start unu e 320 stock iar altul e 320 in talon si sub capota ara motor de 2,8. ala nu e tuning.

Nu va suparati ca intervin dar discutia a plecat gresit.
Dacas pui motor de 2,8 pe o caroserie de 2,0 poate fi tot tuning.
Un motor de 2,0 poate avea 120-150cp iar un 2,8 122-193cp.
Hai sa definim tuningul ca sa nu mai existe interpretari desi o sa va explic ca e imposibil.
Tuning reprezinta operatia de ameliorare fina a performantelor.
Acum ce inseamna fin? Greu de spus dar maxim era in jur de 30% acum datotrita tehnicii pragul e mai sus fara o limita exacta. Ce trece de tuning reprezinta racing.
In acelasi timp tuningul nu include operatii majore la motor, cutie nu se inlocuiesc piese din aceste ansamble cu altele de calitate superioara destinate clar competitilor.

supersev 01-01-05 19:36

Multumim Sebi pt clarificare !
La multi ani !!!!

bix 02-01-05 14:05

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Quote:

Hai sa definim tuningul ca sa nu mai existe interpretari desi o sa va explic ca e imposibil.
Acum ce inseamna fin? Greu de spus dar maxim era in jur de 30% acum datotrita tehnicii pragul e mai sus fara o limita exacta. Ce trece de tuning reprezinta racing.
In acelasi timp tuningul nu include operatii majore la motor, cutie nu se inlocuiesc piese din aceste ansamble cu altele de calitate superioara destinate clar competitilor.

adik : iau un motor de 5L si-l arunc pe masina....gata?...
se considera TUNING?
stiiam ca tuning-ul este atunci cand dezvolti un motor.............. nu cand il inlocuiesti!...

COObra 02-01-05 14:07

Quote:

se considera TUNING?
stiiam ca tuning-ul este atunci cand dezvolti un motor.............. nu cand il inlocuiesti!...
corect

flipper 04-11-05 21:08

Re:

Quote:

Originally Posted by \"200SX\"
pai asta nu am de unde sa stiu,

cam tot ce am nevoie este sa ma gandesc cum sa fie organizata structurata baza de date ca sa fie cat mai eficienta si sa nu apara informatie redundanta

si de cineva care sa ma ajute cu partea grafica

paginatie, culori .....

sa gasesc o modalitate de generare a unor semnaturi pt forum, sau chiar rangurile pe 4tuning sa fie in functii de un scor obtinut pe baza acestui clasament

deoarece nu am de unde sa stiu daca aceasta idee este bine venita, astept parerile vostre

Este buna ideea, dar nu cred ca va veni cineva sa se inscrie, deoarece nu stiu cati amatori sunt ca sa-si dea datele masinii pe bune. Ce curse ar mai fii acelea fara surprize?

Psycho 22-01-06 01:42

io vroiam sa va provoc al un concurs de baut bere sau de mancat hamburgeri :) ... dar vad k voi suntetzi cu motoarele ... sau la scuipat semintze sau ... samburi de masline :))

SEBASTIAN 22-01-06 17:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bix\"
Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Quote:

se considera TUNING?

race nu fi limitat am expplicat in cateva randuri nu pot prinde tot.
O masina pote fi race si cu motor stoc de ex Logan de curse facut de ADAC.

All times are GMT +2. The time now is 20:13.

- Copyright 2026 4Tuning