![]() |
supersev - una e tuning adica sa scoti ce poti dintr-un motor stock si alta e swap adica sa schimbi motorul.
imagineaza-ti 2 bmw-uri la start unu e 320 stock iar altul e 320 in talon si sub capota ara motor de 2,8. ala nu e tuning. tuning e cand avem aceeasi situatie si castiga bmw-ul cu motor de 2000 :wink: |
OFFTOPIC
ati luat-o prin balarii |
nu e deloc offtopic pt ca se discuta despre grupe si implicit de masurarea puterii motorului ... deci e ontopic ...
Coobra , uite ca asta nici nu am luat in calcul ... ceea ce spui tu acolo e ilegal totusi ... eu ma refeream la masinile ce au datele din talon reale .. adica datele motorului care e pe masina .... :) si asta se poate vedea , nu ? ceea ce am spus eu mai devreme se refera ma tuning , nu swap ... :) |
nu e deloc ilegal. nici o lege nu te impiedica sa schimbi motorul.
iar chestia cu se poate vedea.......trebuie si ceva oameni priceputi. |
Re:
Quote:
sper sa nu ma insel |
motorul e considerat ca orice piesa de schimb nu mai tre sa umbli dupa acte si prostii
|
Re:
Quote:
te inseli rau de tot ! adica masina mea are trecut in talon motor de 1.7TD si eu pun un 2000 SFI pe ea ...nu trebuie sa fac nici un act nu ? ...ca doar e \"piesa de schimb\" ! :roll: :roll: |
driver eu zic sa te mai documentezi ...
tre sa treci in talon si jantele daca le schimbi ... spune-mi si mie ,daca e asa , atunci de ce se uita politia atunci cand verifica o masina la seria motorului si a caroseriei ??? motorul tre trecut in acte in orice conditii .... faptul ca una lume nu face asa asta e altceva .... |
Re:
Quote:
Dacas pui motor de 2,8 pe o caroserie de 2,0 poate fi tot tuning. Un motor de 2,0 poate avea 120-150cp iar un 2,8 122-193cp. Hai sa definim tuningul ca sa nu mai existe interpretari desi o sa va explic ca e imposibil. Tuning reprezinta operatia de ameliorare fina a performantelor. Acum ce inseamna fin? Greu de spus dar maxim era in jur de 30% acum datotrita tehnicii pragul e mai sus fara o limita exacta. Ce trece de tuning reprezinta racing. In acelasi timp tuningul nu include operatii majore la motor, cutie nu se inlocuiesc piese din aceste ansamble cu altele de calitate superioara destinate clar competitilor. |
Multumim Sebi pt clarificare !
La multi ani !!!! |
Re:
Quote:
adik : iau un motor de 5L si-l arunc pe masina....gata?... se considera TUNING? stiiam ca tuning-ul este atunci cand dezvolti un motor.............. nu cand il inlocuiesti!... |
Quote:
|
Re:
Quote:
|
io vroiam sa va provoc al un concurs de baut bere sau de mancat hamburgeri :) ... dar vad k voi suntetzi cu motoarele ... sau la scuipat semintze sau ... samburi de masline :))
|
Re:
Quote:
O masina pote fi race si cu motor stoc de ex Logan de curse facut de ADAC. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:13. |
- Copyright 2026 4Tuning