![]() |
Re: Cum Schimbati Vitezele
Multumesc lui George p si lui Adibose pt. sustinere,adibose ai enorma dreptate in legatura cu "dak intra cineva mai cunoscut",va multumesc inca o data
|
Da deci trecand peste treburile cu " iati bai permis golanule ce esti obraznicatura mica si paracioasa,criminal inconstient si pushtani cordit si :blahblah: " :lol:
Eu zic ca cea mai importanta este plecarea.De exemplula masina mea la 4000 de ture plecarea se face cel mai bine.Apoi skimb treptele cum sa mai zis si sus nu eliberez total acceleratia ca sa mai pastrez din turatie si ceva presiune in turbina (in cazul turbo).Si desigur skimbatorul de viteze trebuie brutalizat efectiv ca sa faci skimbarea in maxim o secunda. Succes la ucis copii :lol: |
Quote:
|
Cred ca ar trebui sa spui si pe ce masina schimbi vitezele pentru ca o sa ai o mica problema daca inveti sa schimbi viteze la o japoneza si dupa aia te sui pe un diesel si il tii sus in ture ca pe aia mika si agitata.
Eu la a mea fac asa (aia mika) : pedala la fund si cand ajunge la 6000 apas clapeta cu mana dreapta in timp ce , cu mana stanga ii fac semn aluia din oglinda sa ma prinda :-P :) hmmm.... Cred ca difera un pik de aia cu "ciupitu`" ambreiajului si trasu de levier. Ideea e ca iti devolti skilul in functie de masina pentru ca invers e mai greu si tu exact asta incerci sa faci aici.Mai mult, o faci in functie de masinile noastre.Intai sa "simti" masina si sa o cunosti mai bine decat mana dreapta cu care faci prostii si dupa aia inveti singur daca nu ti-e mila de ea :) |
eu consider ca fiecare are un stil in care simte masina , cel mai bine este sa-ti dai seama dar ... asta o poti face doar prectic parerea mea ... n-am sa te iau la misto sa-ti spun sa iti iei permis si apoi sa pui intrebari , dar consider ca de asta iti vei da tu seama cum iti place si cum le schimbi mai bine...
Mult succes |
nu am pretentii ca sa intre nume mari,am pretentii sa nu ma mai luati peste picior,pt. ca daca facea un nume mult mai cunoscut topicul nu mai faceati asa,acum ai inteles??
|
Adibose ,puteai sa-l consideri marginalizat daca i-as fi sters sau inchis topicul,insa nu am avut motive pentru asa ceva.NU considera marginalizare faptul ca-si da fiecare cu parerea referitor la solicitarea omului !
Multarea topicului este foarte logica...CUM ati vazut voi la sectiunea initiala ca e p-acolo si "how to.." insa nu ati observat "Troubleshooting.."????...DECI how to..se refera la felul cum se pot rezolva unele probleme tehnice, nicidecum la tehnici de pilotaj !! PS: doctore,nu te mai grabi asa disperat sa faci repede numarul de posturi pentru titulatura "de-al casei:)",pentru ca nu se da vreun premiu si nici de mai multa consideratie pe forum nu vei avea parte doar in baza chestiei respective.Deci incearca sa eviti posturile de genul AstA;) |
Aproppos- nu varsta conteaza ,ci valoarea posturilor tale; Ia vezi tu,userul "einstein1984"(care-i tot pusti) are vreun post-ecou asemenea celor cu care ai "participat" tu in multe dintre topicurile active?!....NU cred !...Daca vrei sa fii "nume cunoscut"&shit, incearca sa dai un motiv pentru asta;).....nuuu..."-Da,asa e"...sau alte asemenea de la care te-ai putea abtine,postand numai in masura in care ai ceva de spus.
Succes! PS: rog moderatorul sectiunii sa uneasca cele doua posturi consecutive...Multumesc, |
stiu ca nu se da nici un premiu dar insa faza cu consideratia........ma cam indoiesc ca este asa,in general vreau sa postez cat mai mult si cat mai BINE,mai fac si eu greseli si recunosc asta
|
nu prea e buna pusa bine intrebarea dar fie .... dupa 2500rpm schimb io ... am inteles ca dupa 3000rpm e bine ca sa se curete turbina , mi-a spus un amik de-al meu . In oras la 2500rpm , iar in afara de la 3000rpm ca sa am demaraj bun ...:D ... limita la me e la 5000rpm si intra pe rosu park de la 4000 sau 4500rpm nush sigur ...
|
Omu' nu v-a intrebat la cate ture tre sa schimbe vitezele,omu' v-a intrebat cum anume procedati cand schimbati mai "sportiv" sa zic asa...
Eu,de ex,cand dau in ea,ridic total pedala de acceleratie(nu si talpa de pe ea) si ambreiajul il apas in proportie de 80-90%,niciodata n-o sa apuci sa-l duci in podea cand schimbatul se face rapid. Daca schimbi cum ai zis tu,sa tii acceleratie la podea si doar sa jonglezi din ambreiaj,nu stiu cat de bine e ca il patinezi. Si-asa il patinam toti cand plecam de pe loc,dar sa mai facem si in mers asta,chiar n-avem suflet:lol: :lol: |
eu ridic complet piciorul de pe acceleratie cand schimb, oricum dureaza putin dar primele zeci de ori o sa le mai ratezi. e treaba lui ce face, daca vrea s-o incerce din prima zi cu permis in buzunar, o s-o faca, indiferent de ce spun altii. ai grija oricum, in bucuresti sunt locuri pe unde poti merge cu adevarat tare fara sa ai griji de taximetristi care ies de pe stradute laterale, de pietoni.. constanta e mai capcana, plus ca mi se pare unul dintre orasele cu cei mai cretini soferi din romania.
ps. si cat despre plecare de pe loc, multi cretini pleaca cu turatie maxima scartaind toata viteza a 1-a si abia inaintand, vezi cam de la ce turatie dai rotile in gol si incearca sa pleci putin sub momentul ala. |
de obicei nu se pleaca la blana(asta in cazul in care masina urca pana la zona rosie) se pleaca putin mai jos pt. ca dupa plecare ,cand masina pleaca trebuie sa mai poti sa tragi putin in a-1-a,si eu cred ca schimbul ideal este cand te sincronizezi perfect intre acceleratie si ambreiaj.....
|
cred k punctu 4 ;)
|
Quote:
Asta se rezolva ciupind unpic acceleratia inainte de a ambreia;) Schimbul ideal,zic eu,e ala in care schimbi treapta cand vezi ca nu mai trage,aproape de rosu... |
| All times are GMT +2. The time now is 17:44. |
- Copyright 2026 4Tuning