Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bucuresti - 21.11.2004 (https://forum.4tuning.ro/71-bucuresti-21-11-2004.html)
-   -   CONTESTATIE ! ! ! (https://forum.4tuning.ro/71-bucuresti-21-11-2004/2644-contestatie.html)

Ford_V6 22-11-04 09:58

Cat despre JAX-ul . . . . . :( :( :( regretam sincer ce a patit dupa cursa dar . . . . se pare ca totusi Dumnezeu e sus si nu doarme.

B|shOp-VR6 22-11-04 10:57

Re:

Quote:

Originally Posted by \"yknot\"
Aici e o chestie mai delicata.... intr-adevar chiulasa de alpine este cu 2 supape pe cilindru, dar comparand cu alte chiulase cu 4 supape este mai buna, dar asta in combinatie cu axa cu came.... asa ca hibridul ala de motor nu mai are puterea unuia de dacie.... fiind totusi corecta o alta incadrare in grupe a unui motor cu chiulasa si axa de alpine...
Pe de alta parte, faptul ca a pastrat blocul motor nu are nici o relevanta, el fiind doar un \"suport\" pt partile importante. Sebi are dreptate dupa parerea mea, si intr-adevar motorul de alpine de 1.4 are 94 de cai.

Da, i-a crescut puterea motorului dar nu a incalcat regulamentul. Dak era specificat ceva in legatura cu schimbatul axei cu came etc.. atunci recunosteam ca noi am incalcat regulamentul prin inscrierea lui intr-o clasa inferioara.

UniculSGM 22-11-04 15:52

In regulamentul afisat, scrie clar : inlocuirea unei chiulase cu 8V cu una de 16V. Exista un bug in regulament, pe care nu l-am facut eu.
Chiulasa avand tot 8V, conform regulamentului afisat de voi, puteam participa fara probleme la A1.
Motorul R5 alpine aspirat are 93 CP din fabrica.
Cu urmatoarea ocazie o sa particip la A, si duc motorul in 130 cai (tot aspirat) Banuiesc ca asa este corect, nu?

maibunu 22-11-04 16:45

DUMNEZEU E SUS SI NU DOARME LE-A VAZUT SI PE JAX SI PE ALTUL CARUIA I-A CRAPAT MOTORUL !!!

Bogdan_16v 22-11-04 16:50

Cu tot respectul, insa nu pot sa nu constat un caracter duplicitar...Cand lumea are nemultumiri legate de faptul ca unele masini sunt prea performante pt grupa la care se dau, raspunsul este acela ca doriti sa incurajati tuningul, ca pt asta s-au facut grupele si ca masinile sunt inscise dupa ce scrie in talon. Bun.
Insa, pe de alta parte, cand este vorba de o anumita plangere, nu ati ezitat in a cauta chichitze in regulament si a-l aplica la sange...De ce nu se aplica regulamentul strict pt toti participantii? Pai, in felul asta, cred ca jumatate ar fi descalificati. Nu numai din mecanica se poate mari considerabil puterea unui motor.
In zilele noastre, electronica poate face niste minuni la care mecanicii de acum 20 de ani s-ar fi crucit. Deseori, un chip tuning poate oferi motorului performante mult mai mari decat o axa cu came schimbata. Si, totusi, in regulament nu se specifica nimic, iar la grupe participa bine mersi masini aflate stock la limita acestora, cu modificari care au depasit si limita grupei urmatoare, si asta in principal datorita electronicii.
Au fost ei mutati la grupa superioara? Nu.
In concluzie, vremurile se schimba, regulamentele vechi si in mare parte neconforme cu realitatea raman. Totusi, facand discordanta de regulament...daca e sa-l aplicatim faceti-o cu strictete si pt TOTI participantii...daca nu, lasati doar libere si nu vor mai exista astfel de incidente.
Doar o parere personala...si n-am dorit sa jignesc pe nimeni...insa aplicarea regulamentului la sange, cautand fiecare afirmatie interpretabila, cand in rest au loc destule incalcari ale lui, mi se pare ca aduce a subiectivism...
Si in fond si la urma urmei, cine este acest JAX ca de la o plangere a sa, sa fie descalificat automat un concurent, fara o verificare in prealabil? Cumva dumnealui crede ca are cea mai puternica masina din grupa sa si locul 1 i se cuvine de la sine?
Intreb si eu, ca un simplu cetatean...
In rest, numai bine la toata lumea si succes in continuare cu organizarea curselor legale...

PS: m-am uitat la castigatorii grupelor si am constatat din start 4-5 descalificati...de 2 stiu sigur ca nu sunt la grupa care trebuie...nu mentionez care...insa daca s-ar dori corectitudine la sange, cel putin 2-3 din castigatori ar fi descalificati...

GSi 22-11-04 16:54

Nu e bine sa te bucuri de raul altuia...
Parerea mea e ca din moment ce in regulament nu era specificat nimic legat de chiulasele cu 8V, descalificarea lui SGM a fost nejustificata. Il felicit oricum pentru ca o cursa castigata ramane o cursa castigata ;).

GSi 22-11-04 16:56

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Si in fond si la urma urmei, cine este acest JAX ca de la o plangere a sa, sa fie descalificat automat un concurent, fara o verificare in prealabil?

Membru NSL ;)

Turbo110 22-11-04 17:02

:D

JAX;ul nu stie sa piarda la o ilegala mam dat cu el cu supernova de 3 ori de 3 ori lam facut si tot nu a recunoscut tot cauta scuze ba ca am furat startul ba ca a plecat prost !
Cat despre Sebastian a mai facut nedreptati si inainte !
KWX vezhi avea motor cu chiuloasa de 16v si nu la bagat la grupa a 2 a dar pe gamul cu toate ca avea turbo pe motorul de fabrica la mutat ce vreti asta este !
El avea motor de 16v si la iceput se dadea la grupa c cred oricum mam lamurit cum e cand uni nu stiu sa piarda !

Gratzian 22-11-04 17:43

eu nu ma bag in amanunte care privesc regulamentul, chiulasa, etc...

nu il cunosc pe JAX

dar daca el stia ce masina are concurentul, la start, cum spuneti voi, si nu a spus, apoi a facut contestatie, sunt foarte dezamagit de el...
e cea mai nasoala chestie pe care mi-as imagina-o, ca sa fie un om eliminat nu de regulamente, nu de o interpretare abuziva a lor, ci pur si simplu de ciuda si rautatea altuia...

ca la gradinitza, mai stitzi? cu \"doamna educatoare\"

inteleg cazul in care dupa cursa ar fi avut dubii, era altceva, si nu ar fi cunoscut masina... era justificata contestatia...

asa ca ori spuneti de la inceput cand aveti cunoasterea unor nereguli, ori faceti ca jax...
adica acum, dupa cursa, aratati cu degetul la liste si spuneti ca sunt nereguli... daca sunt, spuneti acolo, si dupa cum atzi vazut, orgnizatorii au fost prompti... stiti de ce? TOCMAI PENTRU CA SA NU MAI AVETI OBIECTII ASUPARA CORECTITUDINII...
ati vazut?
reclamatie- rezultat
asa ca daca aveti oricand obiectii, fitzi sportivi, si fair play, nu faceti ca JAX

iar in legatura cu corectitudinea regulamentului.... imaginatzi ca jax ar fi pus problema corect, inainte, deoarece stia... atunci discutia s-ar fi purtat inainte, sgm nu ar fi fost descalificat, si ori ramanea la a1, ori la a, si discutau atunci pe loc de regulament, interpretari, etc...

Hondarul 22-11-04 17:54

Quote:

asa ca daca aveti oricand obiectii, fitzi sportivi, si fair play, nu faceti ca JAX
Parca este o reclama la Panadol... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps: NU JAX ESTE ADEVARATUL CASTIGATOR LA ACEA MANSA!!! Si cu asta am incheiat orice discutie.

Gratzian 22-11-04 18:15

ce e hondare, esti nedocumentat?
jax nu e nici adevaratul, nici neadevaratul catigator
nu e nika

si apropo, jax nu s-a busit asa tare, fitzi linistiti, nu are mai nimic masina, o sa va puna poze zoliat de la locul accidentului
bascula , si maruntisuri

Hondarul 22-11-04 21:08

Inainte am scris cursa, la 2 minute am scris mansa... In fine... Nu stiu de ce m-ar interesa... Asa va fi mereu de acum incolo, doar suntem romani.

JAXu 22-11-04 23:30

Sebi....Felicitari...pt cursa. Tot asa...si la mai multe. Cea mai tare de pana acum. Te asteptam si la mai mult. Merci si inca o data FELICITARI.

EvLSant0S 23-11-04 06:55

Am si eu o mare nelamurire

La sectiunea membrii nsl , apare jax-u , ce scrie la el ? asta:

\"JAX-ul /Nova/1600cm3/ 100CP\"

uitati si linkul ...

https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...r=asc&start=15

Si acum vin cu intrebarea , daca el are \"100 de cp\" , CE CAUTA LA A1? grupa care e pana in 75cp ?

Daca se poate sa-mi rasp. si mie as fi tare recunoscator.

Multumesc anticipat.

yknot 23-11-04 08:17

daca e sa vorbim de injustete, de ce nu vorbim de r5-ul turbo alb, care a fost descalificat aiurea.....

All times are GMT +2. The time now is 01:03.

- Copyright 2026 4Tuning