![]() |
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
|
Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi
Quote:
|
Pare simplu si ieftin a avea masina SH,nu cred ca se rezuma totul la consumabile.
La o masina de 10 ani cade distributie,ambreiaj..etc etc.etc... si astea costa mai ales in cazul bmw. Nici eu nu am masina noua,dar sincer sunt satul sa tot bag in ea. Avantajul unei masini noi ar fi garantia , si ca totul e nou pe ea...nu te astepti sa iti cada ambreiaju in 2 luni sau altceva. Dezavantaj ar fi pretul de revanzare,dotari putine etc |
Precum am mai scris pe un thread asemanator scriu iar.
Sunt diferiti oameni si la fiecare i se potriveste sau ia masina care o merita. Omul care ia masina doar ca sa aiba masina sa ia una noua si sa plateasca bani pe taxe si rate si casco si toate alea . Oricum care nu prea stie cum e cu masinile daca ia una second ia teapa si ajunge sa plateasca mai mult decat pe una noua pe reparatii . Mai sunt si cei care-si permit masini cum vor ei noi- vechi . La oamenii aia e chestie de gusturi de conceptii e.t.c. In general pentru masini vechi trebuie sa stii sa o alegi si sa fi constient ca poate sa-ti cada una alta oricand. Eu sa fiu sincer nu-mi permit masina noua . Asta asa veche cum e am luat-o pentru ca am vrut-o asa dar cu toate ca nu am avut probleme decat nesimnificative sunt sigur ca vor veni probleme pana la urma , vor fi taxe mai mari pentru astea vechi si cel mai important vechiturile ruginesc . Oricat le refacem pana la urma va trebui sa renuntam la ele si sa mergem cu ceva mai actual. Alegera masinii e relativa pana la urma si depinde de multi factori care difera de la persoana la persoana. |
Eu prefer masina noua cumparata ori in leasing ori cu banii jos.
Ambele masini din semnatura mea sunt luate de noi, una in leasing alta nu. Astra a fost cumparata in oct '05, deci are mai bine de 5 ani jumatate si pana acum a avut nevoie de: - revizii - placute frana - lichid frana, servo, antigel, ulei cutie viteze - bucsi si bielete antiruliu fata (care au costat cu totul ~200ron) - garnitura baie de ulei - baterie - cauciucuri Nu bate nimic, nu troncane nimic, o singura data mi s-a aprins un bec in bord si anume ele de la sonda lambda, care s-a stins dupa 10 min; acum are 95000km. Le stiu pe de rost pentru ca sunt prea putine; masina a costat cam 13000eur atunci; multi au zis aa de ce nu ti-ai luat Passat SH sau 3ar SH? De ce? Care erau sansele sa schimb atat de putine piese la o masina SH pana acum? Si nu-mi tin masina de bibelou, este o masina de zi cu zi, normala, la care nu ma sfiesc sa-i dau 6000rpm daca am nevoie sau s-o tin in garaj sau alte lucruri. E drept, consumabile am luat cele mai bune pe care le-am gasit dar la cum s-a purtat masina asta cu mine chiar nu merita piese de dezmembrari sau turcisme in ea. Pentru mine e o masina excelenta, ma duce unde am nevoie, pot sa ma bazez pe ea si are costuri foarte mici de intretinere; am un nivel de siguranta decent, un nivel de confort decent (doar n-o sa ridic pretentii de lux la 21 ani, e absurd) si 90cp cat sa pot sa plec in calatorie si sa nu ma rog de ea sa ajunga la 100km/h. Am Casco, stau linistit ca n-o arunc la gunoi si raman cu mana-n c*r in caz ca se intampla ceva. Cealalta este luata in leasing, cumparata in sept '09, ar fi aiurea sa vorbesc despre ea pentru ca are doar 25000km dar oricum ar fi, n-a facut niciun moft pana acum. Eu merg pe principiul: masina noua, iar primul lucru luat in calcul: pot s-o intretin fara sa fiu nevoit sa renunt la anumite lucruri? Masina se cumpara sa poti s-o intretii fara sa faci sacrificii. Nu vorbesc de tuning, vorbesc de ceea ce are nevoie pentru a functiona mult si corect. Aici nu e vorba de tipul de persoana, e vorba de posibilitati; e plin de tarani care strang bani de la parinti si neamuri, ii cheltuiesc pe toti pe un E90, n-au bani de CASCO, de piese, de nimic si cand e vorba sa pateasca ceva se duc frumos tot la casa de bilete ratb. |
Quote:
|
Quote:
|
Ai dreptate, şi aici eu pun în balanţă două feluri mari de cheltuieli: neprevăzutele reparaţii de la maşina veche vs casco anual relativ scump (dar necesar dacă eşti om normal la cap şi tot ţi-ai luat maşină nouă).
|
Quote:
Depinde cat este casco,la astea in leasing stiu ca e in rata. Chestia e ca dai un ban la casco dar stai linistit,asa schimbi azi un ambreiaj..peste ceva timp poate urma altceva. Nu stiu ce sa zic,cred ca cel mai bun compromis ar fi sa iei o masina de 2-3 ani cu istoric tot la ea,si ai avea o masina aproape noua cu o reducere de 30-35% reducere fata de reprezentanta. |
E un compromis pe care şi-l doresc mulţi, totul e să-ţi şi permiţi...
Suntem o ţară săracă, cu oameni săraci (şi destul de snobi), e greu să ai pondere crescută a maşinilor noi din reprezentanţă... |
Quote:
Sau o faci cu piese de dezmembrari si te alegi cu o masina carpita. |
Eu nu cred in casco. Probabil e bun pentru incepatori sau pentru masinile foarte scumpe, dar la masina mea de 6.000 de euro e total inutil.
|
Quote:
am avut asta vara o dauna la o skoda octavia 2, in jur de 3500 euro. spun eu ca a fost destul de sanatoasa. casco mi a venit mai mare de plata cu maxim 1 milion. ceea ce mi se pare acceptabil. aceesi dilema am avut o si eu acum 2 ani aproape. masina noua sau sh. am ales o varianta de mijloc. skoda octavia 2, cu 19.000 km de la weltauto. am platit 14.000 euro in loc de 20.000 cat era una noua, cu aceleasi dotari. ulterior la o firma de asigurari am aflat ca a avut o dauna destul de serioasa. dar pentru ca masina se afla intr o stare ireprosabila, tehnic mai ales dar si optic nu mi am facut probleme. anul acesta intentionez sa o marit. am sa optez pentru o masina si mai veche, km nu ma intereseaza. ii voi face suficiente teste si sunt dispus sa investesc suficienti bani in ea incat sa stau linistit. cu 7000 euro aproximativ sunt convins ca imi iau o masina cu cel putin o clasa peste ce am acum, si la jumatate din pretul platit acum 1 an jumatate. |
CASCO nu se poate face decat la masini vechi de maxim 9 ani parca, nu? Eu am avut casco la o masina si m-a ajutat cand am dat intr-un caine, am schimbat 2 faruri pe casco desi nu era nevoie, daca nu aveam casco nu le schimbam, aveau urechile rupte(unul din ele decat), dar asa am abuzat de ei practic. Dupa asta, stiind ca am casco, mi-am lasat gps-ul in geam si ntr-o seara mi-au spart masina, mi-au luat gps-ul si mp3-ul. Am recuperat paguba pe casco, am iesit pe plus, asta la un golf 4 prin 2007. De mentionat, daca nu aveam casco as fi fost mai atent. Am un amic cu un a4 diesel din 2000, cumparat o data cu golful meu, nu are casco, nu a avut nevoie de nimic niciodata. Daca ar fi platit casco astia 4 ani(are si acum masina care a costat 10k in 2007) ar fi platit la casco vreo 2500 de euro pana acum. Deci, ce sa zic. Trageti si voi concluzia. Farul ala la golf, daca il schimbam pe banii mei ma costa vreo 150 de euro(as fi schimbat decat unul). Daca it permiti casco si nu este un efort financiar, pe o masina de generatie noua, are sens, mai ales daca mergi mult cu masina si te expui la riscuri. La masini mai vechi oricum nu poti sa faci, si chiar daca ai putea, sunt foarte ieftine piesele. Mie mi se pare ca sunt cam exagerat de mari primele casco la veniturile din romanistan.
|
Mai conteaza foarte mult si tipul de venit pe care-l ai.
Daca ai firma pe profit te mai ajuta deductibilitatea, atat ratele de leasing de la masina cat si casco-ul. In aceast caz pretul este undeva la 54%, la un leasing pe 4-5 ani. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:24. |
- Copyright 2026 4Tuning