Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Blow Off Valve (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/25534-blow-off-valve.html)

T-Freak 04-02-07 19:26

Re: Blow Off Valve

Quote:

Originally Posted by ciprianilie17 (Post 730868)
:(( eu nu am intercooler...deci adio BOV :((

pai turbina ai? il montezi pe traseul de admisie intre turbina si admisia motorului

ce motorizare ai?

ciprianilie17 04-02-07 20:13

1,9 TDi 90 de cai...am incercat sa ma uit la turbina da trebuie date jos capacul de la motor si scutul de protectie...nu ma intereseaza dak ma ajuta la ceva sau nu...imi place mult cum se aude :)

T-Freak 04-02-07 21:18

din punctul meu de vedere decat sa dai 250+ euro pe BOV care nu iti aduce nimik in plus ca performante .. mai bine dai 200 euro pe un chiptuning .. o sa castigi 30-35cp .. ma ocup cu asta si stiu ce vorbesc :) ulterior poti pune si BOV si o sa se auda mai tare dupa chiptuning .. deoarece o sa ai presiune mai mare in admisie. Daca vrei sa discutam detalii da-mi mesaj privat.

EVOLUTION8 04-02-07 21:32

Quote:

Originally Posted by ciprianilie17 (Post 730868)
:(( eu nu am intercooler...deci adio BOV :((

Nu are treaba una cu alta !

Ai turbo poti sa ii pui.
Garantzie ... depinde cat de bulangii sunt cei de la Dealer-ul Local.Normal nu ai voie sa modifici nika.

EVOLUTION8 04-02-07 21:34

Quote:

Originally Posted by T-Freak (Post 730843)
din cate am inteles .. pe traseul de admisie intre intercooler si admisia motorului ... daca il pui in apropierea intercoolerului cred ca se aude mai tare , fiindca e mai jos, daca il pui mai sus spre admisie se vede frumos in compartimentul motorului (mai ales daca e un HKS sau altceva cromat etc)

Este ilogic ce spui tu !

Pe traseul de adimisie ai aceeasi presiune ,deci poti sa il montezi oriude pe acest traseu.

T-Freak 04-02-07 21:36

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 731228)
Este ilogic ce spui tu !

Pe traseul de adimisie ai aceeasi presiune ,deci poti sa il montezi oriude pe acest traseu.

desigur ca poti sa montezi oriunde .. dar locul cel mai practicat pt montaj cat si cel mai accesibil este tronsonul de care am amintit .. cel intre intercooler si admisie motor :)

daca il pui imediat langa intercooler sunt sanse mai bune sa se auda mai tare deoarece este situat jos la nivelul intercoolerului .. daca il pui mai sus in spatele radiatorului este mai izolat de exterior si se va auzit mai incet.

EVOLUTION8 04-02-07 21:39

Quote:

Originally Posted by T-Freak (Post 731232)
desigur ca poti sa montezi oriunde .. dar locul cel mai practicat pt montaj cat si cel mai accesibil este tronsonul de care am amintit .. cel intre intercooler si admisie motor :)

daca il pui imediat langa intercooler sunt sanse mai bune sa se auda mai tare deoarece este situat jos la nivelul intercoolerului .. daca il pui mai sus in spatele radiatorului este mai izolat de exterior si se va auzit mai incet.

Da ,perfect de acord cu tine.
Dar tu ai zis mai sus ca se aude diferit in functie de pozitionarea POP off-ului pe traseul de admisie.Asta incercam sa iti explic ca nu are cum :)

Aaaa ca percepi altfel sunetul este cu totul altceva :D

T-Freak 04-02-07 21:40

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 731238)
Da ,perfect de acord cu tine.
Dar tu ai zis mai sus ca se aude diferit in functie de pozitionarea POP off-ului pe traseul de admisie.Asta incercam sa iti explic ca nu are cum :)

pai nu se aude diferit datorita presiunii .. deoarece este identica , se aude diferit datorita pozitionarii .. imi pare rau daca s-a inteles altceva :)

EVOLUTION8 04-02-07 21:42

Gata am inteles la ce te-ai referit.

T-Freak 04-02-07 21:46

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 731245)
Gata am inteles la ce te-ai referit.

din cate m-am documentat pt BOV diesel nu cred ca merita sa imi pun la 525d al meu .. s-ar putea sa am lag mai mare si turbina sa se uzeze prematur incercand sa faca la loc presiunea pe care BOV o va micsora repetat :)

pe turbo benzina este absolut necesar BOV pt a proteja turbina dar pt diesel este inutil si daunator

EVOLUTION8 04-02-07 21:55

Bine faci!
Mai bine investesti in altceva banii.

ciprianilie17 05-02-07 08:03

cip-tuning nu pot sa fac acum (treaba cu garantia, am auzit k astia de la porsche sunt cam bulangi la chestii d'astea) abia peste vreo 2 ani o sa incep sa umblu la motor...un intercooler, cip-tuning...

ovidiuaproporo 08-02-07 15:12

2 Attachment(s)
eu mi-am luat asta, nu stiu unde si cum sa-l montez. atasez poze cu blow-off ventil si motorul, partea cu turbina

beck 08-02-07 15:34

trebuie sa il montezi intre intercooler si clapeta de admisie

iar furtunasul de vacum trebuie sa intre undeva dupa clapeta

ovidiuaproporo 08-02-07 16:39

atasez aici poze cu motorul din toate unghiurile. faceti semne cu rosu sau ceva unde ar trebi-i pus. faceti un desen ca si pentru prosti. merci :)

All times are GMT +2. The time now is 14:19.

- Copyright 2026 4Tuning