![]() |
Re: Passat vs Superb
Incepeti sa induceti omul in eroare. In primul rand pentru ca vorbiti de modele despre care el nu s-a aratat interesat, nu le-a propus la versus) si in al doilea rand, pentru ca discutiile in comparativ incep sa se indeparteze mult de la subiect. Daca e sa vbim de modele noi, dupa 2010(FL-uri si asa mai departe), atunci hai sa le comparam cu B7. In plus ca e absurd sa compari o masina sh eche de 3-4 ani cu una noua de drive test. Dar aici nu e cazul. Vbim strict de b6,superb 2 sau insignia. Eu raman la parerea mea ca Superb-ul este cea mai cerebrala alegere dintre cele 3.
|
Pai de unde stii tu de ce e el interesat? Din aceeasi clasa cu b6 superb si insignia sunt si accord mondeo nu?
Vad ca atunci cand nu aveti argumente schimbati registrul :lol: |
Eu unul asa am inteles din primul lui post si din faptul ca nu a specificat niciuna dintre celalalte in restul posturilor. Daca el a spus passat vs superb vs insignia, cred ca ar trebui sa ii dam argumente pro si contra pentru a-l ajuta sa se decida intre cele 3, s-o aleaga pe cea care indeplineste cel mai bine conditiile impuse de el. De ce va aruncati mereu sa-i indesati alte variante si nu va puteti concentra atentia strict pe cele supuse de catre el la versus?
|
Poate pentru ca exista si variante superioare/mai bune comparativ cu cele 3? Ce zici de asta?
|
Cand spui ca o masina ii este superioara alteia ,trebuie sa fie asa din multe privinte, nu doar unele ce pot tine pur si simplu de gusturile/pretentiile fiecaruia. Trebuie sa fie ceva per ansamblu.
Cu ce e mai bun Mondeo decat Superb(oare agilitatea primului mai buna pe viraje este atat de decisiva? - dar de service-ul Ford din RO de *** ce spui?) Sau accordul?(piese, service scump - motoarele nu ma inspira deloc). Passat-ul B6 nu il mai trec pentru ca am mai spus, este modelul cel mai vechi, Superb-ul este mult peste. A iesit si din productie naibii.. Singurul avantaj al lui este ca ii stii cam toate problemele si ca il gasesti la pret bun, plus ca ai de unde alege. Dar nu l-as lua diesel - as lua un TFSI. Parca e alta masina, comfortul creste mult, fuge si mult mai bine, fiabilitate mai buna - in ciuda consumului cu 2-3 % in plus(un impediment prea putin important parerea mea). |
Passat B6 un esec al marketing-ului. Calitate slaba la interior, defecte la sistemul de injectie, frana de mana inexistenta (si asta moare cand ti-e lumea mai draga) si fara pic de feedback oferit soferului.
Superb 2010, comfort nu extraordinar. Ori e suspensia tare, ori amortizarea din scaune e la pamant. Plastice la acelasi nivel cu cele de pe Passat. Plasticul cu aspect de crom este jalnic. La aproape 1600kg cu 170cp merge parca trage sa moara. Iluminarea alba te indoaie la ochi seara. Ford Mondeo a treia reincarnare, mai bun ca cele doua de sus. Calitatea la interior este peste cele doua. Duratec-ul 2.2 173cp este mai placut decat al` de la VAG. Probleme comune cu electronica. Insignia este decenta, dar nu este bine vazuta in afara. Iar daca ii intrebi pe americani de GM, toti injura si blesteama. |
in 2009 am gasit un skoda superb(2007) 170 cp la 13000 e, dar nu mi-a placut cum tragea motorul si de aia nu am dat banii pe ea. pretul/dotarile erau bn la banii aia dar nu m-a convins motorizarea.
cel mai bine este sa faci un drive test. la 4x4 este o alta chestie, ai un alt sentiment cand il conduci, 4x4 iti fura din "sentimente"cand o conduci. am subaru legacy 2.5i 4x4 si mi se pare lesinata, mi se pare ca are sub 140 cp, dar ma tineam, ba chiar merge mai tare ca un 320d de 163 cp. 4x4 trage mai liniar iti minte placerea de forta. am avut multe masini de multe feluri de la 1.0 pana la motoare de 3.5, dar insignia are un comportament la drum lung ce nu am intalnit pana acum. din toate masinile pe care le am eu si tatal meu(are a6 3.0 q) insignia imi place cel mai mult, ma simt cel mai bine cand merg si prin oras si cand merg 1000 km fara oprire, nu ma oboseste catusi de putin. cel mai mult am mers 2500 km fara sa dorm, din germania pana in romania fara sa ma odihnesc, am facut opriri pt nevoi fizice ATAT. probleme cu opelul pana acum...0>barat si sper sa fie tot asa. |
Quote:
|
Vorba aia, daca faci un rahat si il ambalezi frumos, se gasesc multi fraieri sa-l cumpere.
Din pacate, iti pot spune lejer ca am cunostiinte si de partea cealalta a oceanului, romani si/sau americani. Cu ei mai discut progresele tehnologice de pe meleagul lor. Si din pacate, GM nu o duce excelent. Intr-o publicatie tehnica, ce face referire la progresul automobilistic scrie negru pe alb ca GM a invatat multe de la VW. Erau pe atunci cele mai nesigure si cu implementari foarte proaste. Plus ca, poate nu ai vazut vreun Ford asamblat in USA ca sa vezi daca exista sau nu controlul calitatii. Cat despre Insignia, nu ma pot pronunta ca nu am tavalit vreuna. |
Quote:
vag e un jucator marginal in USA de cand au intrat, cu vanzari scazute (sub 200.000 de unitati), calitate indoielnica (niciodata n-au avut vreo masina in top 10 reliability survey sau JD power) si tu-mi zici ca au invatat de la ei? Ce anume? Povestesti aici de "rahat ambalat frumos"... daca ne uitam in curtea marelui vag observam recent o tentaiva lesinata de design porsche, cu platforma si interior de Polo. Ala ce-o fi? Supercar? Si Ford nu are nicio legatura cu GM. |
Ma bucur ca dai dovada de maleabilitate in gandire. Tu si marmura aveti ceva in comun.
Mi-ai rastalmacit cuvintele dupa bunul plac. Vroiam sa scanez afirmatiile facute. Dar nu ma mai obosesc sa destept masele. Am vazut acolo ceva mentionat de Porsche. Poate nu stii, dar VW a ajutat Porsche inca de la inceput. Merita sa-ti zic unde aflii ? |
Scufi ce strada cauti domnule? In primul post erai oarecum aparent informat dar ulterior ai infirmat . Pai ce treaba are maestre Ford cu GM? Si sa fim seriosi cam ce puteau invata GM de la Vw? In usa Vw e infinitezimal , e doar prezent cu numele. Matale ai condus vreo masina americana ? Cunostinele matale de peste ocean .. La ce faci referire cu progresul tehnologic? E atat de vaga notiunea incat nici n-are rost sa raspunzi.
Si repet totusi , ce legatura are GM cu discutia din topicul asta? Opel Ag are prea putine in comun cu Gm. La ce motor te referi "2.2 duratec de laford" ? Ce motor e ala ceva prototip? |
Duratorq, pardon. Prea apropiate ca nume.
Ce treaba am cu Ford ? L-am vazut mentionat putin mai sus. E misto cand dai din gura dupa ureche. Am o intrebare si vreau sa fie raspunsa cu sinceritate. Daca ma indur si va scanez lucrurile care GM nu le stia va cereti toti scuze si va turnati cenunsa-n cap ? |
Vad ca te eschivezi de la raspunsuri.
Mai intreb o data, ai condus vreunul din modelele respective sau acum faci polemica pe baza revistelor ? ps: si tot n-ai zis daca ai mers cu o masina americana macar si pasager. |
De unde ai dedus ca ma eschivez ? Te inseli.
Am avut Passat B6, dupa care l-am inlocuit cu Mondeo si acum detin Superb 2010 TDI 170 fara DSG. Am fost intr-o troaca de F150 ca si pasager. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:14. |
- Copyright 2026 4Tuning