![]() |
Re: xenon vs halogen
Ti-am spus ca le-am vz live, inca de mai multe ori, degeaba imi explici ca albu-i galben de fapt ca n-o halesc si gata!
Nu pot acum sa fac poze, sunt ocupat - colorez cu acuarela galbena farurile (xenon) de la masina ca sa vad diseara pe unde merg... Over & out! |
Am xenon pe masina de 3 ani si sunt ff multumit de lumina pe care o am...nu se poate compara halogenul cu xenonul...
|
Xenonul de fabrica e sfant,iar in caz ca nu ai asa ceva cel mai bine e sa pui xenon in niste faruri cu lupa.Astfel nu ii vei orbii nici pe ceilalti iar tu vei avea vizibilitatea maxima posibila
|
Quote:
Cel mai important criteriu aici este cel al lungimii de unda. "Albul alb" cum zici tu, este de fapt o combinatie a tuturor celorlalte culori si este ineficient. Pentru eficienta in conditii de ceata trebuie folosito o singura culoare, cu lungime mare de unda. Galbenul este compromisul eficient. Quote:
|
Si eu am zis ca ma abtin...
Cand schiam eu probabil ca tu erai "pe planseta proiectantului" :p, dar nu asta-i important. Ochelarii de schi nu cred ca au surse de lumina incorporate, nici xenon si nici halogen! Si lentile galbene folosesc uneori si unii piloti de raliu - dar repet, asta-i altceva, n-are legatura cu culoarea unei surse de lumina, e vb de filtrare!!! Iar farurile de ceata, dupa ce ani buni au fost galbene, acum sunt albe la TOATE masinile (care le stiu eu cel putin). Prosti tre' sa mai fie constructorii astia, eu zic sa le faci cate o scrisoare recomandata! P.S. Din cauza spalatoarelor de faruri (oem) s-a luat acuarela galbena de pe farurile mele xenon... |
Votez pt xenon..noaptea se vede foarte bine fata de halogen..dar pe ceata..egal cu 0 ..;)
|
Daca becurile xenon nu sunt montate in blocuri optice anume construita pt ele cred ca, pe ceata, se face un "zid" in fata! De la aceeasi lumina care le "rasfata" ochii celor care ruleaza pe sensul opus, cea care se imprastie necontrolat din farurile "xenonizate".
Altfel nu cred/n-am observat (in ~80.000 km) sa fie mai rau decat cu faruri halogen... Oricum nu cred ca exista automobil echipat cu xenon care sa nu aiba si proiectoare de ceata! |
Aberatii pana la hristos si inapoi.
De ce se folosesc lentile galbene la ochelari ? Pentru ca trebuie sa filtreze lumina albastra (380-530 nm), care e daunatoare. Minimul de filtrare este de 95% iar maximul sub 100% pentru ca altereaza perceptia. Apoi, ele imbunatatesc contrastul. Vezi ochelarii pentru soferie/piloti/vanatori. Personal imi plac ambele tipuri de iluminare. Cateodata Xenonul mi se pare obositor. De ce se folosesc (foloseau) lentile galbene la proiectoarele de ceata ? Ca sa elimine componenta albastra, ce se reflecta din vaporii de apa inapoi si provoaca probleme de perceptie. Pentru citit: http://www.unece.org/trans/main/wp29...egs/r48r6e.pdf Toate vehiculele noi sunt obligate sa aiba faruri de ceata albe. |
parerea mea....eu cred si sunt convins ca producatorii masinilor dotate cu xenon de fabrica [oem] au pus xenonul cel mai potrivit si cel mai bine perceput de ochi....adica 4300k...nu are rost sa comparam lumina data de un far cu bec normal [halogen] cu un far care este dotat cu xenon oem.... iar pentru proiectoare sunt becuri xenon de 3000k....faza cu ochelarii de ski...nu are nici o legatura cu lumina pe care o da masina...daca ar fi asa atunci ar trebui sa avem parbrizul galben k si ochelari de ski,nu?
|
Quote:
|
Quote:
|
Deja o dati in diverse cu ochelari de ski si alte balarii.
Xenon oem e solutia mai buna decat halogen. DAR , la drumurile astea superbe din Ro, pana si xenon-ul Oem deranjeaza pt ca autolevelingul e fix pix . Eu cel putin m-am plictisit mai ales de suvuri care noaptea iti ametesc retinele . Cat despre farurile galbele , cei care cotocdacesc pe aici ar trebui sa citeasca si regulamentele Fia de-a lungul timpului si o sa va lamuriti ce e cu ele. |
Quote:
Sunt foarte putine masini pe drumurile noastre cu farurile reglate asa cum trebuie, sa nu te deranjeze. Un drum pe Dealu Negru noaptea te ameteste. |
[QUOTE=amphetamine;4141757]Daca e s-o iei asa si un far prost reglat cu halogen deranjeaza foarte rau. E plin de tarani care-si incarca portbagajul cu saci si tin farurile date la maxim in sus. Autolevelingul macar previne cat de cat treaba asta.
Sunt foarte putine masini pe drumurile noastre cu farurile reglate asa cum trebuie, sa nu te deranjeze. Un drum pe Dealu Negru noaptea te ameteste. sunt d'acord cu tine....toata lumea are boala pe cei cu xenon....dar sunt multi cu halogen care iti fac raze la cap....cel mai important lucru e sa ai farurile reglate...cu un aparat profi...nu in garaj pe perete sau nush unde pe tavan... |
eu ca sofer care circul destul de mult noaptea nu am fost deranjat de cei cu xenon cat de cei cu halogene: Matizuri, dubite, toate natiile de masini...daca nu sunt reglate farurile, vai de ochii nostrii...cat de cei cu xenon, daca nu te uiti ca prostu` in farurile lor, fix in bec, nu ai nici o treaba, pot sa bata si in nori (este doar parerea mea si a ochilor mei :D ).
Si eu am xenon after market, mers la service, reglat farurile dupa cumparare, modificat ridicarea farurilor in functie de greutate si nu am reusit pana acum de la doi ani de cand le am sa imi iau vre-un flash (in afara de cele care anunta iminenta intalnire cu politia romana :D). Multumesc! |
| All times are GMT +2. The time now is 04:02. |
- Copyright 2026 4Tuning