![]() |
Re: Sablare vs antifurt. Care metoda e mai eficienta impotriva furtului?
Quote:
La mine pana si stergatoarele alea de dacii(mici si ieftine de cele mai multe ori) se duc in casa noaptea iar a doaua zi le pune omul la loc! |
ce bine e sa ai garaj....:-P
|
|
eudeja am devenit paranoic... la orice zgomot ies pe geam. da doamne sa prind vreodata in fapt pe un d'asta ca nu cred ca mai scapa. nici nu mai pot sa adorm de cand mi-am pus iar oglinzi.
|
Ca ti le fura...asta e:D traim in Romania (oricum mult mai bine decat in Basarabia de ex. unde folclorul spune ca iti ia masina cu totul) dar mai grav e sa iti gasesti masina accidentata, iar vinovatul evident de negasit. Eu am patit de 3ori, si sunt si eu paranoic, mai am un vecin mai tare, cred ca sta numai pe geam :lol::lol: de cand i-au botzit masina(si evident vinovatul s-a "vaporizat" ca doar nu era prost )
|
dar oare daca ar pune toti cei care au masini in parcarea de la bloc in fiecare luna cate o suma modica, nu ar putea fi angajat un paznic de noapte? ii monezi acolo o ghereta si sa fie atent sa nu vina baietii la mangleala? eu card ca da. insa cand am propus asta la adunarea asociatiei de proprietari s-au apucat toti sa se planga ca nu sunt bani. cred ca mai mult de 50 de lei de persoana/luna nu ar costa. da deh... romanu... daca lui inca nu i s-a intamplat, de ce sa dea si el bani ca i-au furat lu vecinu' din masina?
bine, asta bine inteles, la blocurile care au o parcare organizata, cum este cazul meu. nu unde sunt masini aruncate din loc in loc, pe cate un trotuar sau maidan. |
pot sa spun ca de cand le-am "maltratat" nu se mai uita baietii la ele.
|
Pai si cu paznicul, depinde ce pagube ai anual. Daca depasesc 600lei pe an (calculat la 50lei/luna)... se merita, daca nu, nu :). Oricum si cu paznic exista riscul sa iti fie furat, ca doar ala nu sta treaz noaptea doar ca e platit pt asta. Si chiar daca nu doarme, foarte probabil e beat, sau nu ii pasa si nu se baga... etc.
|
pai cu 2 seturi(+1 de la sofer) de oglinzi furate eu deja cred ca am paguba asta in mai putin de 2 luni... deci:|
|
si eu am ramas fara oglinzi chiar in seara de ajun... am un e36 coupe, este parcata la lumina pe o strada circulata si culmea, am ramas fara oglinzi, mi-am luat altele si am gasit o metoda f buna ( sa nu radeti ) cand o parchez seara si stiu ca numai plac, le scot, se scot f usor si se monteaza la fel de usor... si cu mare atentie, insa din aprilie o voi parca intr-o parcare pazita si cu plata, sa scap de griji :))
|
de scos stiu ca se scot usor dar de remontat eu ma chinui si juma de ora pana intra toate urecile la locul lor... plus ca mi s-a si rupt o ureche de la fortat. si sa faci operatii migaloase la (-)nustiu cate grade e cam nasol...
o solutie ar fi sa le adaptam pe arici:)) mai aveam eu un vis umed in care ma gandeam cum ar trebui proiectate sitemele de prindere ale geamurilor de oglinda: 4 carlige metalice care se se desprinda numai daca bagi cheia de contact... un sistem gen celui de dezactivare airbag pasager... sa bagi cheia, sa rotesti si sa isi dea drumul carligele. si locatia pe sub bord pe undeva... |
tare :))
sunt expert in montat :)) am observat o chestie, coupeurile sunt la mare cautare, ca un sedan il gasesti peste tot... |
probabil ca dupa cateva operatiuni din astea iti formezi mana... dar mie dupa cateva minute de bibilit pe la oginzi in gerul de afara incep sa-mi amorteasca degetele si nu mai reusesc mai nimic...
|
Quote:
on topic : razbunare :X |
Mie mai intai au vrut sa mi-o fure pe cea de la sofer dar doar au spart-o si mi-au rupt si prinderile asa ca a trebuit sa iau alta oglinda cu totul; originala era 800ron fara capac vopsit asa ca am luat una oarecare la vreo 150ron de la un magazin de piese. Isi face treaba si nu s-au mai atins de ea (probabil si-au dat seama:lol:). La 1 luna dupa au vrut sa mi-o fure si pe cea de la pasager dar si pe asta doar au crapat-o si de atunci merg asa cu ea, e crapata in margine deci nu ma deranjeaza cu nimic si nici nu se mai ating de ea.
Am ramas si fara antena acum 2 luni:lol: E si asta o moda. |
| All times are GMT +2. The time now is 15:57. |
- Copyright 2026 4Tuning